Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DonDragonka

őstag

válasz Aby_2014 #4235 üzenetére

csak a kicsiket nyomattam ki vattával. Elsőnek csak az egyik elsőt, és megnéztem van e különbség. Volt. Lényegesen korrektebben szól, nincs az a doboz hangzása. A bass ládához tuti nem nyúlnék ilyennel mert az melegszik mint a kályha, ott tartanék attól is, hogy a vatta nem éppen tűzbiztos dolog. Ugyanakkor a kicsiknél ez a tényező figyelmen kívül hagyható. Ha lángot kap akkor azt valami olyan dolog tudja okozni ami kb mindent is visz a házban, mondjuk villámcsapás, de akkor amúgy is leolvadna minden. Teszem hozzá a házban minden konnektor villám védett sőt a hifi rendszer minden eleme, még külön villám védett elosztóban van.

A következő tervem amúgy az, hogy a vattát cserélem egy spéci zajszigetelő szivacsra. Ez kb 1cm vastag és öntapadó felülettel rendelkezik, ezért nem csak a doboz érzet csökken, de az esetleges rezonancia is. Ezzel is kb hasonló eredményt lehet elérni, csak az macerásabb, mert hangszóró borítás belső felülete nem homogén, és ezért precízen be kell vagdosni a különböző síkokra. Ennyi időm meg most nem volt.
    Amúgy rezonálni elsősorban ott tud a dolog, hogy a jó Logitceh szakik vicc kategóriába illő "tömítést" tettek a burkolat és az előlap illesztési vályújába, mondjuk az is igaz, hogy nem nagyon rezonál semmi, csak kb max hangerőn
    Kábelek 1,5mm, KáCsa audió kábelek(Ok nem ezek a világ legprofibb kábelei, de ár/érték arányban bőven elegendőek a z906-os recsegőknek), a tartó meg Vogel's vlb500...

venom8888:
    Az az igazság, hogy egy lakótelepi vagy egy viszonylag kisebb nappaliban ritkán vagy soha nincs a z906 maxon hallgatva, mert ott biztos elegendő a közepes tartományig tekerni a hangerőt. Nekem egy cseppet nagyobb nappalim van és bizony kb 3/4 és max között kezd el "hatni". Nyilván ez az én hibám is mármint, hogy nem valami sokszázezres komoly cuccot telepítettem, de ez már legyen az én gondom, illetve arra amire nekem kell, egy ilyen szerkó, arra pont elég a z906 is. De max közeli hangerőnél már van dobozhang és bizony imitt amott rezonálgat is. No egyszó mint száz. Frankó ez a cucc még nagyobb térben is csak ott már lehet szükséges vattázni vagy szivacsozni.

Új hozzászólás Aktív témák