Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autóhifi
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
Meghalt a topic???
-
Mustármag
őstag
Üdv.
Arra készülök hogy lecserélem a mostani rendszeremet és egy ilyenre Z-5500 gondoltam olvastam hogy a a konzol amivel az egészet irányíthatom a megvilágítása tönkre megy gondolom széria hiba de az újabbaknál is fen áll ez a probléma vagy már megoldották a mérnökök??
-
Benhill
senior tag
válasz
IlilIiIlilI #8893 üzenetére
nemitsd le a mikrofont, ha a webcamon van, akkor tiltsd le azt. Ha megcsinaltad es meg mindig bug, akkor szerviz.
A sub azert szol halkan, mert fel van cserelve a centerrel. Vagy a kabelt csereld meg, vagy a driverben is fel lehet cserelni.
-
IlilIiIlilI
csendes tag
megjött a hangfal!
nagyon jol szol kedden jött.
viszont lenne megin 1 pár kérdésem.
ha windowsban felvan hangosítva a hang teljesen és ha a hangfalon is felhangosítom kb a felénél a subwoofer elkezd búgni és 1 re hangosabb lesz. Ez normális? "kétlem hogy az"Meddig lehet tekerni a hangeröt? nagyon nem toltam fel de gondolom az erősítő ugyis megvédi ugyhogy baja nem lesz, vagy rosszul gondolom?
Még annyi hogyha nézem hogy meik hangfal szol jobb bal elsö hátsó és rákattolok a hangkártya szoftveren akkor a subwoofer is szol 1 kicsit, de csak halkan, gondolom ennek sem igy kellene müködnie.
Valami hangkártya probléma lehet? vagy a hangfallal van a baj? mehet a szervizbe vissza?:S
Ha 5.1 röl stereora állitom akkor annyira nem búg de akkoris:S és ugyan ez van amikor pl filmezek hogyha valami erösebb mélyhang van akkor elkezd búgni.Ugy emlékszem amikor megjött a hangfal nem csinált ieneket.
-
kisninja
őstag
Elvileg rákötheted viszont, gyakorlatilag viszont kisebb a z5500 ellenállása 8ohm. Ha nem hajtod a cuccot akkor elviseli de oda kell figyelni jobban megterheli az erősítő részét.
Teljesítményben a kettő elvileg ugyanott van.losi73
El kéne vinni egy műszerészhez sajnos az ár nagyon változó először kérj árajánlatot, de bármi gondja lehet szegénynek lehet kis hiba is. -
norb55
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni olyat , hogy van egy logitech Z-680 mélynyomóm és erősítő és persze vezérlő !
Nemrég vettem Z-5500 speaker szettet ami az 5 hangszorót foglalja magába !
Szeretném megkérdezni hogy ráköthetem-e a Z-680 erősítőjére a Z-5500 hangfalakat ?
Reményeim szerint teljessen megeggyezik a kettő hangfalszett csak pát wattal tér el !Segítségeteket is előre is köszönöm !
-
losi73
senior tag
üdv nálam is behalt a z5500 kb 3-4 éves már nem is emlékszem mikor vettem,de igen keveset volt használva.és mára hirtelen elment a hang,elvileg minden müködik csak se a tesztnél se amugy semmi hang egyik hangfalbol se.Esetleg valakinek valami ötlet vagy szerviz
-
djcsike
csendes tag
Sziasztok!
Keresnék ilyen logitech z5500 vezérlőt!
Nekem is van már rendszerem ami müködik...(studió hangfalakkal... 1 kis ízelítő a cuccról ha érdekel valakit) [link]
De van még1 ládám szatelitokkal amihez kellene nekem a soundtouchés van még1 ládám ami vékfok hibás... az majd megy a kocsiba mélyládának 1 másik erősítővel...
Ha valaki tud kérem szóljón! Előre is köszönöm!!! Tel: 70/572-02-81 Email& msn: csikelaszlo@freemail.hu Skype: djcsike -
dime27
őstag
Sziasztok
kb 3 hétnyi javítás után visszakaptam a z-5500ömet van rajta háttérvilágítás is már viszont ma ahogy ki akartam próbálni sajna nem érzékeli az optikai kábelen kersztül se az alaplapi hangkarit se az uj sb x-fi champion hangkarimat hardveres tesztet csináltam rajta a left right hangszóró nem szolal meg a többi megy a hangtesztel amit ugye a távirányítójárol tudok elindítani de a számítógépről digitálisan optikain keresztül semmi nem szol?!Sztetek elbaszták szervizben?Amugy 3 végfok volt kimenve belőle és az egész javításért már 17kt kellett fizetnem facomba
-
kisninja
őstag
Nemrég vettem egy z 5500 et itt a ph-n volt rossz kijelzővilágítással vettem bele ledet hát piszkosul megszenvedtem de kicseréltem az a 6db ledet. Sajnos a forrasztóm vége 10 akkora mint a led... de megoldottam
nagyon fain cucc.
-
Kleroo
veterán
Heló skacok!
Ide is kiírom, hogy van egy VADONAT ÚJ X-Fi elite pro szettem
És eladó -
dudika10
veterán
válasz
IlilIiIlilI #8881 üzenetére
Meghálálja, ha raksz alá egy jó kártyát, de az alaplapodon az egyik legjobb integrált chip van. Csalódni így se fogsz a rendszerben.
(Próbáld majd ki úgy, hogy rákötöd optikán és kipróbálod, hogy mennyivel jobb. Így csak 2.1-ben fog szólni valószínű, de összehasonlítani így is lehet. Ha sokkal jobb így akkor vegyél egy Xonar DS-t pl 10k-ért és az képes lesz optikán átküldeni mindent DTS-ben.)Picit drágább, de én ezzel a boltal eddig nagyon meg vagyok elégedve. Sok cuccom van tőlük: [link]
De biztos, hogy más boltok is korrektek, és lehet, hogy olcsóbban is megkapod. -
IlilIiIlilI
csendes tag
Sziasztok! Énis gondolkozok 1 z5500 on.
Valaki tud megbízható webshopot? 80-85e ig jólenne.
És még 1 kérdésem lenne.
Hangkártya nagyon fontos hozzá? Mármint hogy a legjobb? Sokat számítana?
Integrált hangkártyám van 1 2007 es alaplapon.
Gigabyte GA-P35-DS3R-en.
Hangkártya neve: Realtek ALC885/889A/890 Elvileg HD és 7.1 et is tud.
Sajnos a hanghoz nem értek annyira de eddig semmi bajom nemvolt vele legalábbis a mostani 5.1 em elég tisztán szól. -
dudika10
veterán
válasz
hossszú #8878 üzenetére
Szerintem a garancia akkor indul, amikor a boltban átveszed a terméket. A gyártó nem tudja, hogy melyik termék mikor lett átvéve. Ekkora értéknél egyébként ha jól tudom számlát kell scannelni a logitechnek, szóval ha nincs meg a számla, akkor nem valószínű, hogy tudod érvényesíteni a garanciát.
De ez csak az én véleményem, hátha valaki tudja pontosan is. -
hossszú
őstag
Gyári szám alapján meg lehet valahol nézni, hogy él-e a gyártói gari?
-
tukko1
aktív tag
A magyar Logitech supportnak van e-mail címe?
-
lean
aktív tag
válasz
FireShadow #8875 üzenetére
talán bekapcsolva hagytad a DD Live-ot vagy a DTS Connectet.
-
FireShadow
senior tag
Most van egy olyan bajom hogy ha nem szól semmi a gépböl, és optikain van akkoris kiirja hogy van jel és ilyen brummogás meg zörgés jön néha a hangfalból. Régebben azt irta hogy no digital data. Most miért nem?
-
törölt tag
válasz
Termi16 #8873 üzenetére
Egy másik kábel, és/vagy másik HDMI bemenet nem oldja meg? Lehet, hogy valamelyik láb megkopott, vagy oxidálódott. Akár egy kevés (!) WD 40 is megoldás lehet.
Ha a zene alatt leveszed a basszust akkor is ezt csinálja? Mondjuk az már több, mint gyanús, hogy filmeknél érzékeny a dübörgő effektekre.
-
Termi16
őstag
üdv ismét!
Megint lenne egy elég érdekes problémám, ha esetleg lenne ötletetek...
Nem is tudom, hogy képzelődöm, vagy tényleg a z-5500 okozza a dolgot, de azért leírom, kéretik nem kiröhögni!
Szóval a gépem hdmi-hdmi kábellel össze van kötve az lcd tv-vel, ezt használom monitornak, kivéve ha tv-zni is akarok közben, erre az esetre van egy kisebb tft-m is.
A vga-n dvi out van, ebbe megy egy átalakító, majd a hdmi-hdmi kábel a tv 1-es hdmi aljzatába, a felhasználói útmutató szerint. A kábelt próbáltam cserélni, és az átalaktót is, tehát ezek hibája kizárható.
És akkor a probléma: Ha hangosan hallgatom a zenét (amiben sok basszus is van), akkor a tv-n kissebb képhiábák jönnek elő pár másodpercre, esetleg villog a kép, majd aztánl e is tűnik (fekte képernyő, pár mp múlva nincs jel üzenet a tv-ről). Ha megkmozgatom a kábelt, akkor általában rendbe jön, de csak pár másodpercig tart, és újra elkezd szórakozni.
Azért gondolom, hogy a hangrendszer, és ezen belül is a magas basszus (talán "mozgatja" a kábelt, vagy én nem tudom..) okozza a dolgot, mert most mérgemben kipacsoltam a hangcuccot, azóta semmi probléma a képpel. Filmek alatt sem nagyon fordul elő (nincs viszonylag állandó erős basszus), de nagy ritkán azért mégis (amikor mégis van
), ilyen filmenként mondjuk 1szer fordul elő.
Eddig nem zavart, mert olyan játékokkal játszottam, amiknek a hangja is élvezetes, most viszont amíg gagyi vga van a gépben ,addig csak a Football Manager című játékkal játszom, ami alatt megy hangosan a zene, és így elég idegsítő, hogy percenként elmegy a kép.
Ötletek?
-
lean
aktív tag
válasz
zitromz #8870 üzenetére
minek oda 3 végű kábel
egy ilyen oszt' csá, monitor digital audio out-Logitech ST- n optical in-be. -
zitromz
tag
Sziasztok!
Egy TV tuneres monitort(Samsung P2770HD) fogok venni a Z5500 mellé.Na most ebbe van egy többek szerint közepes hangszóró,ami nem igazán felelne meg az én ízlésemnek mikor TV-zem.Így tehát jogosan merül fel a kérdés hogy össze lehetne e kötni a monitort a hangfallal?Van optikai kimenete,csak az én elképzelésem szerint nincs mit bedugni oda, mivel 3 végű kábelről még nem halottam -
AtisFace
csendes tag
lenne egy Z-5500-am eladásra [link]
-
dime27
őstag
Találtam vmit ebayen ha jol értelmezem ezzel a kábellel kontrolle rnélkül tudnám használni a cuccost légyszi vki irja már meg h hogyan ill h kell-e hozzá vmi fasza hangkari vagy mi a minimum hangkari hozzá ami jo lenne vagy esetleg elég lenne hozzá az alaplapi integrált is?!Gigabyte ud3p-m van jelenleg!Erről beszélek:
-
törölt tag
Abszolút megértem, de sajnos ez előfordul. A topic alapján a Z-5500 esetében igencsak gyakran.
Nyugodj le, s hívd fel a céget - bízom benne, hogy sikerül megoldani a problémát.#8865: Uhh, fenébe... sajnos nincs jobb ötletem. Talán jelentkezik valaki, akinek van egy felesleges vezérlője.
-
dime27
őstag
válasz
#72042496 #8863 üzenetére
Az én cuccom 3 évig állt kibontatlanul egyik munkatársamnál ugy vettem meg tőle és tényleg én bontottam ki először,ezért járt le rola a gar amugy!Kicsit hihetetlen számomra h egy ilyen drága cumó pár honapos hasznáalt után csak igy bekrepáljon ....Tiszta ideg vagyok legszivesebben kidobnám a kukába az egészet!
-
dime27
őstag
Hally
no ugy néz ki teljesen bedöglött a cuccom biztosítékok kipróbálva többféle bekapcsolás után 3-4 másodperc mulva elalszik a kontrolleren a piros gomb,apum azt mondja h zárlat lehet vhol a rendszerben ami levágja a biztosítékot ezért alszik el,a biztosítékokban a szálak nem szakadtak el!Kérdés most mit lehetne a cuccal kezdeni garim már nincs rá,kontrollert próbáljak hozzá szerezni vhonnan mert a hibajelenségek ugy kezdődtek h kiégett a kék leda kontrollerből,Munkatársamnak van egy működő z5500öse tőle tudnék kölcsönkérni h leellenőrizzem h most a kontroller szart-e be vagy vmi más a mélyládában pl...Mondjuk kérdéses h más pid számú kontroller műxik-e majd az én cuccommal?!Lécci aki ért hozzá segítsen már!Köszi előre is!
-
zitromz
tag
üdv
Z5500at lehetséges összekötni egy TV tuneres monitorral hogy ő szólaltassa meg a tv részét ne s beépített hangfalak? -
Spirit
őstag
-
Spirit
őstag
Ha valakinek lenne még problémája a mélyhangok erősségével, talán van egy ötletem, nálam is előjött a gond. Egy nagyobb szobaátrendezés után a szoba egyik sarkában volt csak meg az az igazi dobhártya bizsergető érzés.
Szereztem egy programot, [link] mellyel folyamatos, színuszos jelet küldtem ki, 200hz-től 40hz-ig próbálkozva. (alatta elhal) Ahogy sejtettem, a "puffogós" 100-200hz-es tartomány szépen terjedt a szobában, de 100hz alatt egyre kevesebb helyen volt halható a mély, 50hz-nél pedig a szoba közepén kb. 2 méteres sugarú körben nem volt semmilyen mély hang. Addig pakolásztam a mélynyomót, míg sikerült elérni, hogy a szatellitek metszéspontjában, ahonnan filmezek, tökéletes lett végre. Eddig még max sub-hangerőn se hallottam 100hz-nél mélyebb hangokat, de a "puffogás" ott már elviselhetetlen volt. Most szépen döng, és duruzsol, akár a moziban.
Szóval akinek nem kimondottan moziszobája van, a csináljon egy tesztet a tone generatorral, és igény szerint pakolássza a sub-ot. Mintha más hangfalat hallgatnék, annyira megváltozott a hangkép.
szerk.: hogyan pakolásztam a mélynyomót? egy régi, irtó vastag, árnyékolt, 15 pines D-subbal megtoldottam az ST csatlakozóját, és tökéletes maradt.
-
Gevox
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki,hogy a hangfalai 4 vagy 8 ohmosak? Érdemes-e a frontokat lecserélni másik frontokra pl. preludium-okra? Csak mert hogy azok tuti jobban szólnak mint az eredeti hangfalai...
Köszi a választ!
-
lean
aktív tag
lenne egy ilyen cucc ELADÓ.
-
CabalX
aktív tag
válasz
Turbolada II #8845 üzenetére
Ebben igazad van, de a Z-5500 már nem mai darab tervezés szempontjából mégis elég hullámzó a különböző szériák (PID-ek) megbízhatósága és hibáinak a száma.
Illetve a Logitech-nek még mindig ez a "csúcs" 5.1-es hangszórója, ha pedig egy termék ennyi ideje a piacon van akkor már nem illene ilyen szériahibákról beszélnünk - még napjainkban is.
Engem inkább az érdekelne hogy az első szériás Logitech-ekkel (RCA-s) is voltak-e ilyen problémák (ST világítás, mélynyomó probléma, biztosíték gondok stb...) illetve hogy azóta ezeket miért nem oldották meg ?! -
dime27
őstag
válasz
Turbolada II #8851 üzenetére
Megpróbálom!Ha nem segít rajta akkor nem tudom mit csináljak elméletileg ez max 1 éves készülék előtte vadi ujonnan állt kb 3 évig egy dobozban nem használták egy évvel ezelőtt vettem meg és az eredeti csomagbol én bontottam ki!Szal nem értem ráadásul nem is használtam 24/7ben naponta max 1-2 ora zenét halggattam vele kis hangerőn max 4esen ment a kontroller szerint szal még csak azt sem mondhatnám h széthajtottam!
-
vgergo
aktív tag
válasz
Turbolada II #8843 üzenetére
~2,5éves
(#8841) schawo
köszi az infót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest