Új hozzászólás Aktív témák
-
Orient84
aktív tag
akkor majd fizukor beujítok rá;)
ha meglesz,akkor mondhatnál olyan oldalt,ahonnan ilyen basztesztek vannak,vagy nekem ugyis jó ha küldesz
én ált gt5el játszom vagy vmi autós,néha lövöldözős,de most van vadászgépestől kezdve minden hülyeség
majd kiderül hogy milyen ha filmet nézek
legjobb házimozin a horror,beszaratósde a jó kis robbanos,durrangatós,vadászgépes filmek
-
lean
aktív tag
válasz
Orient84 #6792 üzenetére
szvsz:
ha valamiben jó a logi az a mozi, ebben sztem nem fog csalódást okozni.
játékban ismét hozza a szintet, bár én csak pc-n játszok általában fps-t a quake 1 óta, szép dinamikus, erőteljes, precíz hangokat ad.
zenében ugye tudjuk minél jobb minőséggel eteted annál jobban meghálálja, hozzáteszem én most foobart használok analógon, 6 csatornás upmix pluginnel, ahogy most nyomja azzal elégedett vok, első nekifutásokra kétségeim támadtak, de ez elmúlt., mióta bass testekkel megküldtem, párszor be akarta reccsenteni az ablakot (20nm szobám van), nem éppen a hangnyomás miatt, hanem a finom szaftos szubfrekik miatt.
szóval:
zenében állat
játékra nagyon állat
filmre vadállat -
-oli-
aktív tag
Sziasztok!
Egy hónapja írtam, hogy vettem egy új Z-5500-at, amiben nem volt hozzácsomagolva a control center.
Nos, ezt az 'alkatrészt' a ami napon elküldte akitől vettem, a többi hangfal egy sarokban várt...
Szépen, gondosan összerakom, eljött a próba ideje. Direct-ben kötöttem össze, nem volt más kábelem. 6ch-ra állítottam(a conrol center hátulján is a kis pöcköt), adtam egy kis hangerőt, de semmi. Nulla hangot adnak ki a hangszórók. Minden összeköttetést(mit is lehetne elba*ni?) ellenőriztem 10×, felhívtam havert akinek szintén ez rendszer van, azt tanácsolta küldjem vissza az egészet. Pénteken kipróbáljuk az ő control centerével, jobb 5letem nincs...Valakinek esetleg?
(Mielőtt megkérditek, a számítógép ad hangot, ellenőriztem egy fülessel.)
-
Orient84
aktív tag
válasz
Kis zöld izé #6793 üzenetére
akkor ez marad
hol vetted?general directionnél gondoltam,h megveszem,ott a legolcsóbb meg még se pixmania
majd csak jó szériát fogok ki,reménykedemde sztem nem sok hibás van,gondolom én
-
-
Orient84
aktív tag
nekem ps3hoz kell,játszani,filmet nézni meg néha zenét hallgatni.
és baromira nem tudom mit vegyekpanelház 12 m2es szobába akarok,vmit jót,de ilyen külön erősítőt cuccokat néztem pesten media,erre arra,150-200 alatt nincs
annyit meg sajnálok érte,és ezen filozom,hogy optikaival rákötve milyen lehet,van-e benne olyan hangerő stb mint egy asztali dvd-s házimoziban,ilyen 60-70ezer forintos sony,pana,samsung stbre gondolok
-
Skizz
addikt
válasz
Orient84 #6790 üzenetére
Asztalira nem, de épp most néztem végig egy DVD-t optikán (köbö ugyanaz a szint), és csak kapkodtam a fejem. Beültem kb. 5 méterre a szubtól a kanapéra, és 4 kockán volt a szub, de néha úgy éreztem hogy remeg alattam a kanapé meg az egész ház, olyan hangeffektek voltak a film alatt. DTS meg dolby nélkül... szóval nagyon nagyot üt. A hangerő olyan 8-9 kockán volt.
-
Orient84
aktív tag
kötötte már rá vki asztali dvdre?ott milyen?tényleg olyan mintha moziba lennél?
nagyon filózok rajta,hogy vegyek vagy sem.
nincs vki szolnok környékbeli?meghallgatnám vkinél szivesen
anyáméknak pana van,elég jól szól,annál szarabbat nem akarok -
SlaveDealer
tag
válasz
szimcsi #6788 üzenetére
Különben megnyugodhatnak azok az emberek akik megvételkor nem akkora mély hangot kaptak mint amire számítottak. Egyik havernak z-4 van és első 1-2 hétben pufogott összevissza a mély vissza akarta vinni utánna jöt meg a hangja, a minap voltam nála és az a kis doboz elég korektül adta a mélyet.
Tudomásom szerint a hibás rendszereknél egyátalán semmi mély nincs.Turbolada II: Tudom neked elég gázos a rendszered mert elmondásod szerint kevés a méy, esetleg megpróbáltad egy teljesen másik gépen más hangkártyával? ha már irtad akkor bocs.
-
szimcsi
senior tag
válasz
Turbolada II #6785 üzenetére
A mélynyomót még nem tekertem 6 kockánál feljebb eddig, a Creative Surround Mixer-ben is csak félig van a mély felhúzva, de nagyságánál fogva is teltebb ez.
Mondjuk azt nem értem, hogy ebben a Creative Surround Mixer-ben a subwoofer pászkája miért nem csinál hallható vátozásokat, ha nincs ráadva, ha maxon van, semmi különbség. Nem fontos amúgy mert ezelőtt is megvoltam nélküle. -
lolman99
csendes tag
Azért az is számit hogy mekkora hangerőn tolod,mert ha nézel egy filmet és olyan "nagy" hangerővel akkor jó kihallatszik de a szomszédnak meg be nem másik kérdés a falak vastagsága szerintem.Deh én még nem járattamnagy hangerőn sokáigmajd ha szerzek egy jó kis filmet akk kipróbálom
Skizz:az most kettő és fél perc vagy kettő és fél óra?
-
szimcsi
senior tag
Tegnap du. megjött a cumó, R842-es a PID, egyelőre jónak tűnik, biztos nagyon jó lesz majd, ha bejáródik, egyelőre nem érzek sok különbséget a creative T7700-asom után.
Csak mp3-at hallgattam eddig.
Megpróbáltam a dvix/dvd lejátszómat csatlakoztatni koaxiálisan egy rca-rca kábellel. Az volt az érdekes, hogy se a z5500 se a lejátszó nem volt még a konnektorba sem dugva, de a bekapcsolt tv, amin a lejátszó van elkezdett búgni és a képe is kicsit zajos lett, pedig mondom nem voltak még áram alatt se a hangfal, se a lejátszó.Mi lehet ezzel a vezetékkel, hogy képes ilyenekre?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
lolman99 #6775 üzenetére
3A-s üveg hengeres biztosíték az ideális, szerintem....
[Ilyesmi kell neked!]
Bármelyik elektromossággal foglalkozó szakboltban beszerezhető! -
lolman99
csendes tag
Jah és ha már ittvok akkor megkérdezehetem a kedves biztosíték cserélőket hogy mijen biztosítékot tettek bele hány amperest? mert a volt megvan de mást nem látok rajta. Még nem konyitok ehez annyira.
-
lolman99
csendes tag
Valakinek volt már olyan hogy bebugolt az ST-???
Elég érdekes volt a hangerő szintjének a kockái hatossokká és kettesekké változott
de pordítetem rajta eggyet és máris visszaált elég érdekes
-
lolman99
csendes tag
És mijen távolságra ajánlott rakni a front hangfalakat egymástól? Néha úgy tudom irigyelni azokat akiknek ijen "kocka" asztaluk van Egy olyan 150 centi elég? nekem még nincsenek falon egyenlőre a monitor mellet vannak
lehet hogy ezért érzem őket erősebbnek?
-
törölt tag
válasz
SlaveDealer #6769 üzenetére
Azzal semmi gond nincs, hogy az első-hátsó párok nincsenek egy magasságban. Ez még a nagyon komoly házimoziknál sem elvárás.
Egyébként nem zavaró, szerintem teljesen jól szól. Bár a következő hangfalaim már állítható konzolon lesznek, biztos ami biztos. -
SlaveDealer
tag
válasz
#72042496 #6768 üzenetére
Igen erre én is gondoltam hogy egyvonalban legyen a centerrel.
Egyébként hanghatásilag nem zavaró hogy a front sugárzók nem rád néznek hanem a másik fal felé? mert gondolkozom egy olyan konzolon amin lehet állítani a fordulási szöget, és ezzel elérve hogy rám nézenek.
A másik kérdés meg az hogy: front sugárzók kb 160cm-en a falon, a hátsó kettő meg tőlem 3.5méterre egy-egy 120 cm magasságú házilag barkácsolt állványon! ez nem gáz? (szóval kérdésem arra irányul, hogy nem egymagasságban van a első kettő és a hátsó kettő)Üdv: Slave
-
törölt tag
válasz
SlaveDealer #6766 üzenetére
A hangfalakat nem tudod lejjebb tenni, úgy a center magasságába? Mondjuk nekem is kb. 160 centin vannak, s nem érzem azt, hogy problémás lenne az elhelyezés.
-
Skizz
addikt
válasz
SlaveDealer #6766 üzenetére
Szerintem perfect.
-
SlaveDealer
tag
Ismét hello mindenkinek!
Már nagyon érik a rendszer megvétele! Előre elterveztem hogy nézne ki ha felfuratnám a hangszórókat a falra, ezért csináltam egy kis "rajzot". Szeretném ha elbírálnátok hogy jo az elképzelésem vagy változtassak?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II #6756 üzenetére
Nekem amúgy istenkirály a humorom, de mivel nem ismersz ezt nem tudhatod. Úgy gondolom, hogy egy fórum alapjáraton is elég személytelen, de ezt fel lehet dobni egy-egy hangulatjellel. Talán ha odabiggyesztettél volna a mondat végére egy smileyt akkor viccesebbnek tűnt volna a mondandód!
Egyébként azon ne is csodálkozz, hogy reggel 6-kor még nem áldott meg az isten annyi humorérzékkel...
Na látod ez volt a vicc!
-
Spy89
aktív tag
" DD 5.1, és a DTS is létezik, de azt csak akkor fogja kijelezni neked a kijelzőn, ha elindítasz valami filmet ami rendelkezik hasonló hanganyagokkal. Egy DD5.1 illetve egy DTS nem egy hangeffektus amit csak úgy ki tudsz választani a ST-on! PowerDVD-t javasolnék..... "
A fent leírtak szerint tegnap sikerült is működésre bírni, viszont ma már semmit nem hajlandó kiküldeni a coaxon , ha beállítom a Power DVD-ben a USE SPDIF-et
Esetleg tapapsztalat?
A gyári CD-n lévő driver van fenn.( Legyen szives linkeljen valaki PAX drivert estreme fideolity platinumhoz, én szét néztem de nem tudtam a nyomára bukkani az újnak ) -
törölt tag
Én mondtam, hogy sok múlik azon, hogy milyen driver van fent a hangkártyának, még egy alaplapinál is...
A számítástechnikában nekem általános tapasztalatom, hogy az esetek legalább 90%ában ha nem is feltétlenül a júzer hibájából, de mindenképpen szoftveres a bármilyen természetű hiba oka. És csupán a maradék oka egy hibás ram, döglődő vga, cpu, vagy alaplap. Ennek ellenére, ha valami gebasz van az emberek döntő többsége rögtön a hardverben keresi a hibát, mintha mondjuk autóról, vagy egy turmixgépről lenne szó
-
Skizz
addikt
Te édes jó Istenem!!! Már értem, mi ez a 2-3-4 kocka és már gyomorforgatóan erős mély!
Feltettem egy új vistát egy format után a legújabb pax driverrel és olyan mélyhangokat lök a kicsike, hogy most 4 kockán sok az, ami eddig 7 kockán élvezhető volt. Bakker! Nálam valami nagyon összeakadt (régről megmaradt codec, lejátszók, eredeti vs. pax driver) az előző winen. Nem találok szavakat...
-
szimcsi
senior tag
Hát jó lenne már, ha megérkezne, mert azt ígérték, hogy hétfőn vagy kedden fog megjönni, tehát ez azt jelenti, hogy én már hétfő reggel óta várom.
Ráadásul még a fogam is el kezdett fájni, de nem tudok addig elmenni.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé #6755 üzenetére
Miért nem érted a viccet?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II #6754 üzenetére
Miért te eddig közellenségnek tartottad magadat? Érdekes felfogás....
Én nem hinném, hogy közellenség lennék... Magam részéről senkit nem tartok közellenségnek, téged sem.... Attól, hogy elmondom a véleményemet és esetleg nincs egyetértés a másik féllel, ettől még nem fogom, ellenségemnek tekinteni a másikat. (Az, hogy magamban milyen képet alakítok ki az egyénről, az csak egy dolog, ráadásul az én dolgom!) Ehhez több kellene mint egy fórum hozzászólás....
Szóval honnan ez a felfogás? Mindösszesen csak azt nem értem, hogy kerültem szóba Zarbon hozzászólásában? Pláne úgy, hogy egyáltalán nem szóltam hozzá, sem jót sem pedig rosszat!
Valamint amilyen hangnemben szólnak hozzám, olyan hangnemben fogok válaszolni. De szerintem senkit nem bántok, nem bunkózok, elmondom a véleményemet és ennyi.....
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé #6753 üzenetére
Úgy látom már nem én vagyok a "közellenség". Nemsokára összehozzuk a tesztet, ott majd minden kiderül.
-
törölt tag
Na jó, most már tényleg térjünk vissza a Z-hez. Azt mondja meg valaki, hogy mennyi ideig tart ez a bemelegítési időszak, vagyis amíg kímélni kell? Lehetőleg üzemórában. Nem mintha teljesen meg lennék győződve róla, hogy szükséges, de ártani biztos nem fog.
(Bár én magam most nem tudom használni a rendszert, de telefonon majd megüzenem a válaszotokat annak aki a távollétemben a bejáratást végzi... cserébe én is kaptam valamit kölcsön)
-
Kis zöld izé
senior tag
-
Zarbon
csendes tag
jó kevertelek az avatarod miatt kis zöld izével sry, tényleg én néztem be
-
Zarbon
csendes tag
ok nem ezért jöttem ide písz
-
Spy89
aktív tag
válasz
Kis zöld izé #6728 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm neked és Lean-nak is a választ! Megoldódott a helyzet.A Power DVD audio fülén kellett a kimenetet a USE SPDIF-re állítani. Ezt vajon miért nem vettem észre eddig ?
-
Zarbon
csendes tag
válasz
#65755648 #6739 üzenetére
LOÁL
:SAD:SAD:SA
:SAD:SAD:
jól betörhettem az orrod ha ilyen frappáns kis szöveggel fogadsz engem ma este, főleg úgy hogy postoltál ma agyba főbe de azért csak 1 napi erőt kellett gyűjtened ahhoz hogy le reagáld azt a kis enyhe kommentemet amit hozzád fűztem
amúgy kösz a kommentet jót mosolyogtam
én is lezártnak tekintem a témát, nem veszekedni jöttem ide, meg korábban is írtam hogy sry az offért nem szétbaszni jöttem a topicot -
Sz.Miki
őstag
válasz
Kis zöld izé #6727 üzenetére
Powerdvd-7-8 at kipróbáltam, azzal működik, tegnap végignéztük a Gyűrűk Ura kibővtett változatot Eredetiben Dolby Digital DTS hangal, de a jelenség a következő, megy a film, és időnként be-be szaggatott a hang, volt hogy folyamatosan, volt, hogy ritkábban. Mindegyik lemeznél csinálta, pedig 1 rész 2 DVD. A menü pedig minden résznél recsegett. Ott dolby Digitalt írt.
-
törölt tag
Az én stílusomban?
Azt kétlem, nekem nem szokásom ilyen alacsonyra ereszkedni, mint amilyen szinten Te válaszoltál... Már az sokat elárul rólad, hogy annyira sem tisztelsz meg másokat, hogy a központozási jegyekkel és nagybetűkkel segítsd az olvashatóságot. Ez kb olyan mint ha elmész valami közösségi helyre, vagy vendégnek valakihez, aztán felteszed a lábad az asztalra. Na ez pontosan az, ami NEM az én stílusom.
Az eredeti állításodhoz meg talán tekintsd meg ezt az oldalt. Kicsit lejjebb írják hogy ha közelebb tudsz menni 10 méternél a mindössze 6000wattjukhoz, visszaadják a pénzed...
Ehhez képest kicsit nagy baromság volt amikor Te úgy állítottad be, hogy 100000hez voltál 1m távolságra. Azért baromság, mert Te kb 1000Whoz voltál 1m távolságra, a többitől sokkal messzebb. Persze később már visszakoztál, mikor rájöttél túl nagyot lódítottál, de előbb még bedobtad ezt a nagystílű dumát és azt hitted hasra esem attól hogy Te hol voltál koncerten. Hát nem. Én nem azért jöttem ebbe a topikba hogy azzal kérkedjek milyen előadónak melyik városban voltam a mittomén milyen hangtechnikájú koncertjén, hanem hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a drága pénzen vásárolt hangcuccomból, valamit a vele kapcsolatos információkat és tapasztalatokat megosszam másokkal és megtudjam az övéiketRészemről ezzel lezártam a témát.
-
Kis zöld izé
senior tag
Nagyon szívesen!
[DTS audio CD]
egy kevés.....
Na de mostmár vége a gyereknapnak, mert le lesz vágva a fejem!
Én a többek közt a 17GB-os packot javasolnám!
-
Skizz
addikt
válasz
Kis zöld izé #6733 üzenetére
Köszipuszi
-
szimcsi
senior tag
válasz
Turbolada II #6734 üzenetére
Én nemrég vettem ott 2x1gb ramot, az egyik ram nem olyan lett, amilyet rendeltem, de szóltam, kicserélték 1-2 nap alatt.
Ezáltal nekem se lopták be a magukat a szívembe, de ez legyen a legbalszerencsésebb rendelésem.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé #6733 üzenetére
Ejnye-bejnye
-
Turbolada II
őstag
Az E-Digitalt nagy ívben kerülje mindenki!
-
Kis zöld izé
senior tag
Itt egy kis érdekesség: [akit érdekel tekintse meg!]
Ezért tuti kapok a pofámra! -
lean
aktív tag
válasz
Kis zöld izé #6731 üzenetére
you are welcome!
,
-
lean
aktív tag
válasz
Kis zöld izé #6728 üzenetére
ja, én is power dvd-t használok audio fülön kimenet spdifre, login input optical, aztán a logi dekódere szépen kiírja amikor gyön a jel h optical, effect: dts digital (ha olyan az anyag), pl (Apocalypto dts, Star Wars fogatverseny), a film bevezető általában sztereo, jártam úgy h rögtön elkezdtem nyomkodni az ST-t, mindent, h mi a sz@ar van, hun a dts
, azt' csak volt később, ha elkezdődik a film
-
lean
aktív tag
válasz
Orient84 #6726 üzenetére
"A termék szállításáról a vásárlónak kell gondoskodnia, kivételt képeznek a 10 kg-nál súlyosabb illetve a kézi csomagként nem szállítható termékek. Ha a termék a vásárlástól számított 3 napon belül szakszerű üzembehelyezés és használat mellett meghibásodik, a vásárlót díjmentes javítás illeti meg, vagy kérheti annak azonos típusú termékre való cseréjét, ha pedig a cserére nincsen lehetőség, úgy a vásárlási szerződéstől elállhat és a teljes vételárat visszakérheti."
hát kb ennyit írnak, telefonon bővebb infót adnak biztosan, hangkártya esetében én nem foglakoztam ilyesmivel, a z5500 az máshonnan van.
-
Kis zöld izé
senior tag
-
Kis zöld izé
senior tag
Ja, mostanság úgy tűnik, hogy a Cellcom, E-Digital, és a Lord, azok a helyek ahonnan aránylag olcsón és gyorsan be lehet szerezni és talán a leg megbízhatóbbak is! Én anno a CHS-nél vettem 73k-ért. Előző hét szerdán megrendeltem a Lord -tól a Z2300-át másnapra már ki is hozták. Szóval őket csak ajánlani tudom!
-
-
törölt tag
válasz
Turbolada II #6717 üzenetére
Ott igen nagy volt még fiatal koromban a Gamma Ray & Iron Maiden koncert!
Zarbon:
-
szimcsi
senior tag
válasz
Orient84 #6719 üzenetére
Én is néztem ezt a boltot múlthéten, hogy kedvezőbb áron van a z5500. Írtam nekik email-t is, hogy tényleg annyi e, meg furcsa volt hogy ha beletettem a kosárba, akkor végösszegnek a nettóárat írta ki, de de azóta se kaptam választ, meg közben a cellcom mellett döntöttem, bár látom ott magasabb lett az ár azóta.
-
Orient84
aktív tag
general direction nevű cégről tud vki vmit?
rendelt már onnan vki,vagy vmi ismije? -
Kis zöld izé
senior tag
Te jó ég! Mi van itt?
-
Zarbon
csendes tag
válasz
Turbolada II #6712 üzenetére
az aréna jóval nagyobb mint bécsben a gazometer, meg ha hangfal tornyok voltak mint pl a szigeten a main stagen akkor gondolom ha előtte álltál elég melegen adhatta
egyébként a sportcsarnokra gondolsz?
én is voltam ott egyszer egy bulin (gondolom minden bulin más hangosít) de össze vissza csattogott a hang, nem fostam magam össze a terem akusztikáján vagy csak szarul volt belőve a hangnah elég az offból nem baszom szét a topikot
-
Zarbon
csendes tag
válasz
Turbolada II #6712 üzenetére
persze összteljesítmény volt
egy rendezvényközpontról van szó, ami kör alakú régen gáztároló volt, kurva jó az akusztikája
elől félkör alakban volt gecisok subláda, a levegőben meg a magas + közép
azért elől a korlátnál a nagy tömeg ellenére is volt hely, ott elég kemény volt a hangnyomás, de persze még el lehetett viselni, elég szar lett volna ha mindenki elkezdett volna hányni
amúgy szinte a tánctér minden területén gyönyörűen tisztán szólt a hang, az volt az igazi audiovizuális élmény -
Turbolada II
őstag
100000W az összteljesítmény lehetett. Tudtommal nincs olyan hangszóró, ami ekkora teljesítményt el tudna viselni. A 3000-6000W még reális lehet. Ha pedig elmaradt a hányinger akkor nem is volt akkora a hangnyomás.
Egyébként halkan megsúgom az Arénában Ákos koncerten 250000W összteljesítmény ment és a legerősebb hangfal 3000W-os volt. Megkérdeztem a hangosítóktól. Viszont az a rengeteg watt hatalmas térfogaton oszlik el, ezért éreztem durvábbnak szobában azt a 100W-ot.
-
Sz.Miki
őstag
Senkinek nem volt hasolnó problémája mint nekem?? nayon örülök... most már vagy a gépemet, vagy a hangcuccot fogom kivágni a francba... csomó pénzt pelevertem és tessék...
-
Zarbon
csendes tag
válasz
Turbolada II #6688 üzenetére
Az jó én 100.000 watt turbosound rendszer előtt állva 1 méterre csak olyat éreztem mintha remegtek volna a belső szerveim, meg mozgott a hajam de elmaradt a hányinger
-
törölt tag
Időközben visszaraktam az xp-t. Végre sikerült 5.1-re tenni így a hangkártyát. És megjött a basszus is
Most már felesnél nem nagyon tudom feljebb tekerni a basszust és a főhangerőt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest