- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neoteric
addikt
válasz
Marchello13 #9297 üzenetére
Hali
Megoldható persze a TV összekötős dolog.
Az újakon már minden van optikai, szal rá lehet dugni.
Van többféle mód h hogyan szeretnéd hallgatni a cuccot.
Sima stereo-ban szól a front left-right, musicban 5.1, movie-ban szintúgy. Stereo x2-ben pedig stereo van csak szól 4 hangfal. Egyik hang baloldalikból, másik a jobboldalikból.
Szal ha berakod movieba pl akkor 5.1-be jön ki a cucc a tvből. -
Marchello13
csendes tag
Sziasztok!
Hangfalvásárlás előtt állok, és már régebb óta nézegetem a Z-5500-at és sok jót olvastam róla. Nektek mi a véleményetek?
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ez mennyire használható TV-hez?
Úgy gondoltam, hogy a WD TV-t (média lejátszó) rákötöm TV-re egy HDMI-vel, ami a képet adja a TV-nek, és a WD TV-t pedig optikai kábellel összekötöm a Logival, így az kap hangot.
Mert úgy tudom, hogy Login van optikai bemenet, vagy rosszul tudom?
Egy harmadik kérdés, hogy ha közvetlen TV-re kötöm optikai kábellel a Logit, akkor a Pro Logic II-nek köszönhetően fog az összes hangfal szólni? (Mert ugye a tv-k csak 2 csatornás hangot adnak)
Tudom, hogy így nem lenne 5.1-es, csak a 2 sáv 5 hangfalból szólna.
Köszi
Üdv -
Neoteric
addikt
válasz
Macgyver89 #9295 üzenetére
Régié folytatódik. Sajna.
-
Macgyver89
csendes tag
Érdeklődnék hogyha teljesen tönkrement a Logitech z-5500 és a gyár kicserélte vadi újra akkor a garancia újra 2 év? vagy a régié folytatódik?
-
xlitee
csendes tag
válasz
Turbolada II #9292 üzenetére
hopp megisvan. A logitech küld féláron egy VADI újat
Hááát nem csalódtam bennük,ez meg megy tesómnak,vagy eladásra
-
xlitee
csendes tag
válasz
Turbolada II #9292 üzenetére
3hónapja járt le...
Nem is zavarna,csak szar h nem látom sötétbe,pláne hogyha van rá nem is túl nehéz(egy elektromüszerésznek) megoldás.
http://www.overclock.net/sound-cards-computer-audio/568999-complete-guide-fix-flickering-dimming-backlight.htmlEzt én sajna nemtom megcsinálni.
Nagyon patentul működik amugy,szóval tátom a számat amikor hallgatom.
Esetleg valami tipp h ki tudná kicserélni a ledeket?köszönöm
-
xlitee
csendes tag
válasz
szimcsi #9290 üzenetére
A helyzet az,hogy én ma vettem egy használt gépet.
Teljesen patent minden téren,de a tulaj állítása szerint már a megvétel óta nincs háttérvilágítása(neki nem hiányzott). Elég megbizható ember,itt a PH-n is,szóval nem hiszem hogy egy ilyenen pitizne...(komplett MISSION hangcuccot vett helyette,szóval nem amatőr...)de engem viszont zavar,elég jó áron jutottam hozzá,azt gondolom akkor gyárilag szar lehet benne a led talán...Hova forduljak ezzel szerintetek? Gondolom igy felesleges a biztosítékcsere.
köszi
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
Ha fejhallgatót szeretnék használni néha, akkor mi a legjobb megoldás?
Néha játékhoz használnám, de ha csak szimplán rádugom az ST-re, erőtlenül szól.
Vagy minden alkalommal állítsam át a hangkártyában (audigy 2zs) fejhallgatóra? Habár 1x talán már próbáltam úgy és akkor is gyengén szólt.
Ti hogy szoktátok?
kösz -
xlitee
csendes tag
látom már h a led-ekkel lehet gond,ehhez én sajnos nem értek...Ismertek valakit akihez elvihetném?
-
xlitee
csendes tag
Sziasztok!
Z-5500asomnak megdöglött a háttérvilágítása...garancia lejárt fél éve...Tudok valamit kezdeni vele,vagy marad igy?
Előre is köszi
-
zorrobomber
tag
Arra hogy miért főtt el a cuccom nem tud senki semmit mondani? Írtam már hogy a biztosíték ép ennek ellenére nem kap áramot.
-
szaszapi
őstag
válasz
#72042496 #9281 üzenetére
A B szériás samsungok usbről való lejátszásnál kiküldik a Dolby Digital-t PC összeköttetéssel felejtős. Dts-t elvileg az új samygo hackkel már tudják(én nem tudtam felrakni nem vágom sajna a linuxot)
A C szériás samsungok meg dts 2.0-át tudnak alapból.Többi tv márkát meg nem iskerem mert Samsung párti vagyok
-
Fr3eWar
őstag
válasz
#72042496 #9281 üzenetére
A tv-t nem tudom másképp rákötni a hangra, és a feleségem szokott tv-zni mikor este korábban elaszok és a film végigmegy a gépről, a gép kikapcsol ő pedig átvált midigtv-re. És mivel a tv hangszóróknál sokkal tisztábban és szebben szól így jó lenne ha az marad. A hangkártyát is ő mondta hogy vegyünk egy normálisat és akkor nem kell a tv-t bolygatni
-
törölt tag
válasz
Fr3eWar #9280 üzenetére
Ez így van, legalábbis én sem tudok olyan TV-ről, amelyik a Dolby vagy DTS jelet továbbítja. Ha marad ez a bekötés, akkor valóban érdemes venned egy jobb hangkártyát és analógon fimezhetsz, ha pedig játszol, a játékok is 5.1-ben tudnak megszólalni.
De hogyhogy nem dugod át a Z-5500-ba az optikai kábelt?
-
-
zorrobomber
tag
válasz
Turbolada II #9278 üzenetére
Szerintem én is jó irányba tekertem, igazából épp csak hozzáértem csavarhúzóval már reccsenő hangot hallottam utána már gondolom mindegy mit tekertem hova
Tanulság: bőven elég egy pénzdarab, masszív csavarhúzó itt már overkill
-
Turbolada II
őstag
válasz
zorrobomber #9275 üzenetére
A biztosíték foglalatát én is kiiktattam
. Jó irányba tekertem, de érintésre tört. A Logitech méltányosságból cserélte.
-
zorrobomber
tag
válasz
Turbolada II #9274 üzenetére
A nem működésre vagy a biztosíték foglalat pusztításra gondolsz?
Mi lett a megoldás?
-
Turbolada II
őstag
válasz
zorrobomber #9272 üzenetére
Hasonlóképp jártam én is.
-
zorrobomber
tag
válasz
zorrobomber #9272 üzenetére
Ja, amúgy nem a biztosítékot törtem el, hanem a foglalatát. Nem mondanám hogy nagy erőkifejtés kellett neki, szóval óvatosan cseréljetek biztosítékot...
-
törölt tag
válasz
Progression #9270 üzenetére
-
Progression
csendes tag
Sziasztok!
Nekem még a régebbi PID : R815 számú széria van, aminek sajnos megadta magát a control panel háttérvilágítása. Garancia már nincs rá, de szeretném valahogy megcsináltatni. Van itt olyan akinek hasonló problémája volt és sikerült megcsináltatnia? Ha igen hol és mennyibe került?
-
zorrobomber
tag
Sziasztok!
Ha egy kis utaztatás után áram alá helyezés után látszólag nem is kap áramot akkor feltehetően a biztosíték a hibás? Használták a távollétemben is. Pontosabban ott voltam, csak nem voltam túlságosan beszámítható állapotban
-
Xmodule
őstag
hali. en meg karacsony elött egy kicsivel vettem az enyemet es nekem PID R028 as van. ez azt jelenti hogy a gyartasi datuma az 2010 28. hete volt. Szoval ez eléggé friss szerintem. Kulföldi forumon irtak hogy ezt jelenti a PID szám. Nekem tökeletesen muködik, nagyon megvagyok elegedve ahogyan a sima stereobol 5.1 szerut csinal. Hihetetlen!
-
Fr3eWar
őstag
Nos a szilveszteri buli után megjavult a mélyláda (hála az égnek). Már kicsit kétségbeestem hogy valami nagyobb baj lesz. Nincs már zörgő hang csak szép basszus. Egyébként ha jól emlékszem az enyém PID:006 de majd otthon megnézem. És minden hangszóróra rá van írva. Most hogy minden tuti megint elkezdtem nézegetni a hangkártyákat.
Egyéb. Ha a ProLogic be van kapcsolva akkor a hátsó pár nagyon gagyin szól. Ezzel lehet valamit kezdeni? (akkor csak a surround miatt van hang a hátsókon?)
-
Donvit078
tag
válasz
Macgyver89 #9260 üzenetére
Annyit tudok mondani hogy én most vettem decemberben újonnan és a pid R030. Tehát ez újabb széria.
-
Macgyver89
csendes tag
Hali
Én úgy tudom hogy a PId0 széria a legújabb és a legjobb széria! Valaki ebben megtudna engem erősíteni? -
törölt tag
válasz
TOTAL LOKI #9257 üzenetére
Az 5.1-es rendszereknek nem árt a tér, ennek is olyan 20 nm körüli szobát mondanék, ahová már érdemes megvenni.
-
válasz
TOTAL LOKI #9257 üzenetére
Ha meg lejjebb, akkor kisebb. Szóval 10 és 100 között nyugodtan használható.
-
törölt tag
válasz
TOTAL LOKI #9255 üzenetére
Nincs mit!
Elvileg jól gondolod, de hogy a gyakorlat mit mutat azt sajnos nem tudom.
A jellemző hibák közül a kijelző villogó, majd kialvó háttérvilágítása, a maximumra tekerve is gyenge a mély, ill. be nem kapcsoló rendszer jut eszembe. Néha egy biztosítékcsere segít, de van úgy, hogy garanciában kell eljárni vele - ha nem járt még le.
-
törölt tag
válasz
TOTAL LOKI #9253 üzenetére
Ez egy termékazonosító szám (Product ID) és arra lehet belőle következtetni, hogy mikori a készülék. Emellett történtek kísérletek a jellemző hibák PID számokhoz rendelésére, hogy ki lehessen szűrni a problémás szériákat. Ez nem tudom, hol tart vagy mennyire használható, ezt a részét sosem követtem a topicnak.
-
TOTAL LOKI
tag
Sziasztok!
Minden z5500 hirdetésben szoktam látni ezt a kódszámot. PID RXXX.
Pontosan mit jelent ez a jelzés?
Köszönöm a válaszokat! -
djyuri
őstag
Akinek kellenek hangszórók az jelezze...van két vezérlő hibás szett.
PM-re adok telószámot az illetőhöz. -
Turbolada II
őstag
Boldog Jagermaisterben és sörben gazdag karácsonyt a fórum olvasóinak! Az Operation Flashpont 1-ben a fenyőfák teljesen fel vannak díszítve, jó ötlet a programozók részéről.
-
peetyy
őstag
-
Donvit078
tag
válasz
#72042496 #9244 üzenetére
Köszi tényleg ez működik pedig már gondoltam erre is
speter33:
-Pécsen a mediába vettem 88 ezerért, szép hangja és hangzása van megéri az árát-szerintem, minősítései is jók (THX..) csak olvasgattam én is a fórumon hogy pár év után ez az besz@rik rajta ettől félek egy kicsit azért de majd meglátjuk, 75 ezres ár az nagyon jónak tűnik -
peetyy
őstag
válasz
Donvit078 #9241 üzenetére
Szia
Szabad tudni hogy hol vetted (bolt) és mennyiért?Mennyivel tudhat kevesebbet hangzás terén (ha kevesebbet tudhat egyáltalán) egy házimozi rendszer ebben az árkategóriában?Én már olvastam pozitívumokat és negatívumokat egyaránt a z-5500-ról...és teljes belül a káosz
A munkáltatóit már megszereztem,már tényleg csak vásárolni kéne
Nézem a boltokat és az árakat [link] de még tanácstalan vagyok -
Donvit078
tag
Esetleg tud valaki valami tanácsot adni hogy lehet kicsit több magasat kicsalni belőle? 5.1 be használom
-
Kleroo
veterán
válasz
Fr3eWar #9239 üzenetére
Ha rezonál,akkor az rossz.
Bejáratás előtt csak csúnyábban szól.De rezonálás nincs.
A bejáratás is sok idő. Szerintem egy 100óra kell neki amíg el nem éri a végleges hangzást,amikor is,sokkal finomabban,melegebben szól,és mélyebbre is szebben megy.De rezonáláshoz nincs köze. Ha csak zörög,akkor lehet a dobozzal nem stimmel valami,de ha fémes zörgése vanés összefügg a zene frekijével,,akkor szerintem a hangszóróval lesz baj. nekem a kocsiba vett alpine mélynyomóm volt ilyen. Valószínűleg tekercs problémája volt
-
Donvit078
tag
Ma tulajdonosa lettem egy ilyen szörnyetegnek iszonyatos
(magas egy kicsit kevés rajta)
-
Fr3eWar
őstag
Ok köszi.
Azt vettem észre, hogy a mélyláda rezonál magas hangon. Ez normális, vagy még esetleg be kell járatni. Mintha lenne benne egy csavar ami nincs meghúzva és zörög...
-
Fr3eWar
őstag
Sziaszok, tegnap vettünk a feleségemmel egy Z-5500-as hangrendszert. Egyelőre csak laptopról tudtam kipróbálni de nagyon tetszik. Otthon van egy X-540-es már 4éve ahelyett lesz ez. Annak még jó volt az integrált hangkártya, de ehhez már szeretnék venni egy normál PCI-E-s hangkártyát (csak olyan fér el az X58 Sabertooth lapban).
Segítségeteket kérem a választáshoz. Illetve hogy ajánljatok jobbat mint amiket kinéztem.
1. versenyző: ASUS Xonar D1 PCI-E
2. Versenyző: SB X-Fi Titanium Fatality Pro PCI-E
Előre is köszönöm.
Üdv, Fr3eWar
-
dAnky
aktív tag
válasz
Turbolada II #9235 üzenetére
ahh okés köszi szépen. Sajnos nem garis
-
Lotusz
tag
sziasztok, biztos többen kérdezték már előttem, de tudok olyan hangszóró állványt ami kompatibilis a z-5500 hangszóróival? a hátsó kettőhöz kéne.
rendeltem egy Stell SHO 1015-öt, de rohadtul nem tudom sehogy rögzíteni hozzá, úgyhogy vihetem vissza.
jó lenne vmi tipp, köszi -
dAnky
aktív tag
na cseréltem benne biztosítékot de semmi. Ha áramot adok rá búg a mélynyomó de a vezérlőn semmi nincs. Mi lehet a vezérlő gondja? IC-t kell benne cserélni vagy lehet más is? Illetve honnan tudhatom meg h mi a baja?
-
Leonardo91
őstag
Sziasztok
nekem is elment félig a kijelző világítása
nem is nagyon értek hozzá és kézügyességem sincsenszóval nincs valaki itt olyan aki foglalkozik a cseréjével?
-
törölt tag
válasz
szaszapi #9221 üzenetére
A HDMI és a HD dekóder jó dolog, de ebben a kategóriában szerintem feleslegesen növelné az árat. Ez egy tök korrekt rendszer lenne, ha megbízhatóra készítenék. Inkább erre gyúrjanak rá.
Ez az egész azért furcsa nekem, mert egyrészt sehol nem láttam ilyesmire példát, másrészt a mostani erősítők képesek 20-30 wattot fogyasztani készenléti állapotban, ha a HDMI passthrough be van kapcsolva. De majd még utánanézek ennek a standby dolognak, hátha letisztul.
MaciG:
Mit csinál a rendszer, ha megnyomod a vezérlőn a szóban forgó gombot? A kézikönyv mit ír róla, mire való?
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Z-5500 nek a vezérlőkonzolon elment a háttérvilágítása lehet javítani ha igen hogy sajna gari már nincs rá
-
peetyy
őstag
válasz
Turbolada II #9218 üzenetére
Uhh...ott 95ezer
De van részletfizu...10x9480Akkor onnan rendelhetem bátran?
-
Sz.Miki
őstag
Volt akinek már sikerült garancia idő letelte után a Logitechnél intézni valamit? Mert nekem most múlt el 2 éves a cuicc és már egyre gyakrabban csinálja azt, hogy pattan egy picit, kikapcsol minden fény kialszik, pár másodperc StandBy állapotba kerül visszakapcsolom és megy tovább.. Szerintem a Sound Touch egységgel van a baj, csak nem állandó a probléma, van, hogy napokig jó, aztán meg van, hogy 10 percenként kikapcsol, így elég nehéz bizonyítani, hogy hibás.
-
-
törölt tag
A mindenit, ilyet se láttam még. Funkció szerint ezek nem a be/kikapcsoló (standby) gombok? Régen a szitázás szerint is azok voltak, eszem nincs, most mit keres ott a fejhallgató.
A sarokban jelzi, ha 24 bites és 96 kHz-es mintavételezésű jelet kap. Ennél nagyobb felbontásút nem tud fogadni a digitális bemeneten.
-
válasz
Turbolada II #9209 üzenetére
Te osszekevered az XtremeAudioval.
Es a DS-nek is eleg jo muveje van, sot cserelheto, is ha nem tetszik.
-
Xmodule
őstag
az a baj ha coaxot kötöm ra akkor nem szol a két hátso. van nekem ilyen teszt 5.1 es hangfájlom és abban mikor mondja hogy jobb hatso bal hatso akkor az elsök szolnak. viszont 3rca -n rakötve meg rendesen szol. amugy zenehallgatashoz a dolby PL II Music effektet hasznalom. igy a sima mp3 nal is szolnak a hatso hangfalak es igy kicsit terhatast kelt. nagyon baba
. filmeknel meg a a dolby PL II Movie. asszem ez van a kijelzöre irva. eleg messze van nem is nagyon latom amugy de a tavkapcsa kiraly. mondjuk lehetett volna kicsit igenyesebb is, de a lenyeg rajta van. csak amit meg nem ertek a kikapcs gomb miert a fejhallgatonak a jele? amugy a hangvezerlesnel a gepen ha a coaxot hasznalom nem is lehet 5.1 re tenni. szoval a ket hatso sehogy sem szol.
-
MaciG
addikt
válasz
Turbolada II #9204 üzenetére
Ehhez a Z5500-hoz az általad hulladéknak minősített hangkártya is tökéletesen megfelel.
És persze mindig lehet drágábbat jobbat találni, (hangfalból is), csak kérdés ,hogy szükséges-e?
-
válasz
Turbolada II #9204 üzenetére
Xonar DS meg az Extreme Music is hulladék hagkártya.
-
Turbolada II
őstag
-
peetyy
őstag
Kösz MaciG a gyors választ
Azért gondoltam Pix-re,mert ott a legolcsóbb,és láttam hogy lehet részletre is
Nem tudnám kp-ért venni ugye a többiek ajándéka miatt
Na akkor nézelődök tovább,és keresem a PID0-át..hacsak nem várok akkor még vele,és inkább használtan és picivel később(de én most akartam)
Ha meglessz a cuccos,akkor veszem a sonar-t is
Köszi mégegyszer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest