Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz Wackond #41203 üzenetére
Ezt találtam hirtelen, nekem nincs 970-em, úgyhogy közelebbit nem tudok mondani. A 1060-akkal különösebben nem kellett semmit csinálni, power limit, memória tuning és kész. De én amúgy Equihashre használom őket, mert ETH alatt gyalázatos a Hynix RAM, még +700Mhz-en is.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Domy
aktív tag
válasz Wackond #41201 üzenetére
A jelenlegi DAG méretnél teljesen reális a 11Mh/s egy 970-nél sajnos. A 20-22Mh/s-ről szép lassan leestek azok a kártyák, valami miatt nem tudja kezelni. A linkelt videó is 2016 októberi, ergo nem mérvadó.
Amire most érdemes lenne használni, az bármilyen equihash alapú cucc, esetleg Neosrcypt.
Ha már youtube, inkább ezt nézd meg.Szerintem DTSM minerrel equihash, azzal kb. 300 sol körül kellene tudjon.
Még az jutott eszembe, hogy egy GPU-z szenzor kép segíthetne, ha látszik a GPU és a memória terhelés, gyanítom hogy erősen memórialimites.
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz Wackond #41201 üzenetére
Nekem a 6.5-ös cudaminer és egy annak megfelelő driver kellett, 17-18 mh/s-t tudott a g1-es kártyám. Equihashben 300+ tudott, ha nem sikerül az eth, akkor nem értem miért nem zcash-sel nyomulsz. Ha más nem, el kell adni és venni az árából egy 3 gigás 1060-at.
Egyébként a powerlimitet húzd le a g1-esnél, mert a gatyád is elmegy áramra A rövidnyákos dual ventis zotacomnál vagy 40 wattal evett többet hasonló beállításokon.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Domy
aktív tag
válasz Wackond #41212 üzenetére
Nézd. Nem a memóra mérete az egyetlen korlátozó tényező, egy GPU felépítése ennél bonyolultabb számomra.
Ezt olvasd el, itt írnak a DAG problémáról. De a net tele van azzal, hogy ETH alatt lelassultak a 970-ek. Az okát ne kérdezd. Viszont equihash alatt teljesen jó. Én a helyedben nem szenvednék vele tovább, átállnék equihashre. Ha ETH-t szeretnél gyűjteni, akkor miningpoolhub, ott auto-exchange ETH-ra, és problem solved.
Mindig azt kell szedni a kártyával, amiben jó az adott kártya.
-
szazbolha
addikt
válasz Wackond #41203 üzenetére
riseren van a GTX970?
ha igen, akkor a riser kap tápfeszt. (táp nélkül is müxik, és akkor ad gyenge teljesítményt)
ha nem, akkor a az enerkitakaréékos üzemmódok ki vannak kapcsolva? Pcie max energiát kap?
Windows verzió? 1703 vagy 1709? Bár ez utóbbi inkább csak több VGA-s üzemmódban kavar be.
Ha van lehetőség rá akkor Win7-el is teszteld le.
Ha van rá lehetőség másik GTX-el is tesztelj. Akár 1050-el.Bocs, ha mér mindet végig kínlódtad.
Ja... és lehet hülyeség, de egy winminerrel, meg nicehash-al is kipróbálnám,.[ Szerkesztve ]
-
Domy
aktív tag
válasz Wackond #41281 üzenetére
Ott akkor valami rendesen el van kalapálva. Közel 300 sol körül kellene tudnia.
Legutóbbi Win10 build-en vagy? Legutóbbi nvidia driverrel? Ha lehet compute módba állítani, akkor oda van állítva? Minden tuning nélkül alapórajelen is 200 sol felett kellene mennie, nem 18-at.
-
AAntii
őstag
válasz Wackond #41297 üzenetére
A napi 450 ft teljesen reális, mennyit kellene hoznia szerinted? Kb. 300 ft marad meg miután a villanyt levontad, ennyit tud jelenleg a bányászat per kártya. A 4,5 dolláros időszak már elmúlt egy jó hónapja.
Nem mintha eddig lett volna értelme a bevált miner+driverek ajánlásának, de kapsz egyet a zechez is. Ha ezekkel sem megy (már ha egyáltalán kipróbálod), akkor nem driveres gondod lesz. Driver 347.52+ EWBF's CUDA Zcash miner v0.3.4b. Ezzel ha nem állítasz rajta semmit 290 sol/s a hashrate, ha finomhangolod, akkor -40-50 watt fogyasztás+10-15 sol."Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
AAntii
őstag
válasz Wackond #41303 üzenetére
A paszta alighanem elfáradt a borda alatt, mert automatikus ventivezérléssel sem érte el nálam a 70 fokot alapjáraton. De nyugodtan lehúzhatod a powerlimitet 60 körülire, a hashrate nagyon nem fog leesni, a fogyasztás-melegedés viszont drasztikusan javulni fog. A powerlimit állítás mellett az órajeleket lehet feljebb tolni, van a powerlimit állítás mellett is annyi mozgástér, hogy 20-30 sol legyen benne.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
varmi2
nagyúr
válasz Wackond #41313 üzenetére
Azt is fekesleges.
A leggyengébb proci, amit lenne értelme bányászni, az az amd ryzen 1600\x ez alatt nincs értelme. De ezt is csak akkor, ha egyébként is meg van már, csak ezért nem éri megvenni. És csak cryptonight algóhoz jó gyakorlatilag.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
MODERÁTOR
válasz Wackond #42674 üzenetére
Procival max akkor ha van egy min 12 magos xeonod, de akkor sem biztos, hogy megéri.
Rx 570/580, nvidia vonalon pedig 1060/1070/1080, de minden horror árban van szóval most nem a legjobb befektetés.
970-nel tényleg nem túl jó bányászni mert annyit fogyaszt mint egy 1070 (vagy többet) cserébe kevesebbet is hoz.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Bathalsar
aktív tag
STORJ-t nyomom év eleje óta 4x500 GB node-dal. Nagyjából 20%-a van foglalva, de a forgalom nem túl nagy rajtuk. Így a megosztott adatmennyiség után kapok egy "alapdíjat", illetve a minimális forgalom után némi alamizsnát.
Január hónapra 1.52$, februárra 2.15$ a fizetség. Még beleteszek 1 vagy 2 hónapot, hátha. Könnyen lehet, hogy túlontúl optimista vagyok, mert a publikus kifizetési listákat böngészve, bizony a többség 1-5$ közötti összeget kap. Akik ettől (lényegesen) többet, azok száma elenyésző.
Burst van még, mint alternatíva, de arról nem sokat tudok.
[ Szerkesztve ]
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
Bathalsar
aktív tag
válasz Wackond #42678 üzenetére
Más célból, de 24/7-ben megy nálam az a gép, amivel osztom a tárhelyet. Kíváncsiságból vágtam bele, szabad hely meg volt bőven.
Minden egyes node kér valamennyi CPU időt és memóriát, meg persze netes sávszélességet is. Ha ezeket lehetne valahogy számszerűsíteni, akkor bizony nagyon mínuszos lenne a sztori.
[ Szerkesztve ]
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
varmi2
nagyúr
Fx procival felesleges bányászni. A minimum, amivel van értelme, az az amd ryzen 1600 , de ezzel is csak akkor, ha egyébként megvan már. Csak ezért nem érdemes a platform csere. És ez esetben is csak nichash vagy cryptonight algót használó coinokat érdemes.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
aleister
veterán
válasz Wackond #43102 üzenetére
Nekem alapvetően begyere, de csak 8 kártyát kezel. Próbáltam az Asus GPU tweak-et is, aminél nincs ilyen korlátozás, de abban meg voltak egyé furcsaságok.
Valamint akármelyiket is használtam, indokolatlan rendszerlassulást tapasztaltam. Az átlagos méretű (4-6 vga) rigeknél ez nem jött elő, de 8 kártyánál és fölötte már találkoztam vele.
Lehet, hogy valami driver probléma.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
CoDWaW07
őstag
válasz Wackond #43124 üzenetére
Majd akkor lesz 0.1 BTC ,amikor a Bitcoin ára 1 dollár lesz, az Etheré pedig 0.1
Amúgy szerintem a jelenlegi mélyrepülésből is hamarosan felfele fog ívelni a dolog, szóval szerintem nem éri meg most kivenni a tartogatott coinokat, max akkor ha tényleg napi kenyérre kell.
Dexar007: Mégis minek? A bányászás halott, mindenki akinek kedves az élete adja el!Akár fél áron is, vagy 30k-ért darabját, természetesen nekünk mert mi jó fejek vagyunk és bevesszük hogy nekik jó legyen!
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Gdi
senior tag
válasz Wackond #43124 üzenetére
Nekem van pár ZECem itt-ott, úgyhogy csak ezt követem figyelemmel.
De (szerintem) úgy néz ki ez megdöglött.
Értéke többet esik, amikor meg felfelé menne alig mozdul meg (mindegy mit nézel BTC vagy USD váltást, százalékos mozgást). A sweetspot 0.05BTCről letornázta magát 0.023-ra.''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
LLam
senior tag
válasz Wackond #44244 üzenetére
Pár napja kérdeztem ezt én is. Alapjáraton 120-140 W az alapjárati fogyija a gépeknek 94%-os hatásfokú szervertáppal is. Nálam 6 db bármilyen RX kártyával csinálnak ennyit (470,570,580).
Zoli986
szerintem meg baromira nincs rendben, hogy egy kikapcsolt gép esetén is kártyánként 20W-ot esznek. Én a riserekre gyanakodom, van valakinek nem 6pin-es hanem pl. molexes riserrel tápolt gépe meg fogyasztásmérője?[ Szerkesztve ]
Stay hungry!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest