Hirdetés
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Dare2Live #74211 üzenetére
Itt a töbséggel ellentétben én is veled értek egyet, nem hasonlíthatjuk 2018-at a mostani őrülethez. Tudom, mert bányásztam akkor is, meg most is.
Ahogy mondod itt most egyik napról a másikra lesz a bányászok bevétele szinte a 0-val egyenlő. Ez nem így volt 218-ban. Szerintem aki úgy gondolja hogy majd bányászik másik coint az zsákutca. Ha csak az ETH hashrate 30%-a rászabadul akár másik 5-6 coinra centeket fog hozni naponta egy 3070-3080 annyira megugrik a diff. Arról nem beszélve hogy az eladói nyomás ezeken a coinokon óriási lesz. A coinok Usecase-e a 0-val egyenlrő. Igy tartogatni nem fogja senki a jobb árfolyam reményében. (Nemígy tettek az ETH-val 2018-ban)
Emlékszem még 2018-ban milyen altokat lehetett akkor bányászni ETH mellett jó profittal, fasorban sincsenek ma már, talán meg is szüntek.
Sokkal-sokkal nagyobb mánia van jelenleg bányászat terén mint ami 2018-ban volt. Sokkal több kártyával. Szerintem az is tévedésben él aki azt hiszi hogy a bányászok majd 1-2 dollárokért nyomatni fogják a bányákat, mert hát már úgyis kitermelte az árat.
Nem hülyék az emberek, jobb ma 2Milla az egész bányáért mint 300FT amit kitermel. --> Abból a 2 millából vesz majd ETH-t vagy BTC-t és sokkal előrébb van minthogy potosodik/egyre kevesebbet ér a használtpiacon. (A spekuláns bányászról nem is beszélek aki belátja ugyanezt és csak azért adja el a karikat, hogy negyedáron majd visszavegye mert hobbija lett a bányászat és megszállotként folytatni akarja majd minden áron.) Volt erre több poll is, a bányászok túlnyomó része a RIG eladására szavazott. 70-80% körül.
Itt most félelmetes kártyamennyiségekről beszélünk. Nyílván ismét nem hülyék az emberek és már előbb el fogják kezdeni eladogatni a Rigeket minthogy beütne a POS. Nem modom hogy 100k lesz egy 3080, de sokkal kevesebbért fog elmenni mint amennyiért az emberek gondolják majd hogy el tudják adni. Nem lesz vásárlóerő ezekre a kártyákra. Csak sokkal nyomottabb áron.
Szerintem a helyes felfogás az, hogy igazából az is bukó egy RIGben ha nem adtam el még akkor amikor monduk 3m-ért elment volna, cserébe bányásztam 3-4 hónappal tovább, igaz többet hozott, de összességében jelentősen hátrébb vagyok pénzügyileg mert a 3 hónap elteltével már csak 800k-ért ment el ugyanaz a RIG. Ergó ha bányásztam ezidőalatt 400k HUF-ot de 2,2m-et pedig buktam a kártyák árán, akkor igazából szarul csináltam, mert több pénz is maradhatott volna nálam. Értem hogy abszolút értékben nem bukós a történet, de olyan pénztől estem el ami az enyém lehetett volna.
Aki ezt átlátja az már szerintem idén év végén/jövő év elején el fogja kezdeni adogatni a kártyáit/RIGjeit. Nah akik ezeket megveszik, ők lesznek az igazi lúzerek és sajnos így lesz, mert ha még tovább megy az árfolyam év végéig amire jó esély van akkor beindul a FOMO és akár még durvább árakon fognak menni a karik. Isten óvja ezeket a usereket akik ekkor fognak beszállni...
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- OLED TV topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 7540 I7-9875h - 16Gb - 256 GB NVMe NVIDIA Quadro RTX 3000 Szép állapotban eladó
- The Legend of Zelda Tears of The Kingdom Collector's Edition Nintendo Switch gyűjtői kiadás játék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / Újszerű állapotban / 100%-os akku / 12 hó jótállás
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest