- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
devil-k #4600 üzenetére
Ha szakadozás alatt tearingelést értesz és 17.2-es Xfce-et használsz, ahogy fentebb írod, akkor egyrészt kapcsold be az ablakkezelő hangolásnál a kompozitálásnál a Synchronize drawing to the vertical blank opciót, másrészt hozz létre egy 20-intel.conf nevű beállítófájlt is az /etc/X11/xorg.conf.d könyvtárban (ez utóbbi könyvtárat is létre kell hozni Mint esetében) amibe az alábbi sorokat másold be;
Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "AccelMethod" "sna"
Option "TearFree" "true"
EndSectionHarmadrészt a 17.2-ben még Utopic-os kernel és Trustys nyílt vga driver van amely öszvér megoldás, eléggé bugos tud lenni Intel karik esetében (is), 3 megoldás közül választhatsz, vagy felteszed a Trustys kernelt, vagy az Utpoic-os driverveket, vagy a legfrissebb stabil Vivides összeállítást (ez utóbbit javaslom leginkább);
sudo apt-get install --install-recommends linux-generic-lts-vivid xserver-xorg-core-lts-vivid xserver-xorg-lts-vivid xserver-xorg-video-all-lts-vivid xserver-xorg-input-all-lts-vivid libwayland-egl1-mesa-lts-vivid libgl1-mesa-glx-lts-vivid libgl1-mesa-glx-lts-vivid:i386 libglapi-mesa-lts-vivid:i386 mesa-vdpau-drivers-lts-vivid libglew-dev
(Ill. régebben egyéb csomagok is kellhettek, most nem tudom tesztelni, de ha 42-43 mesa-s, xorg-os csomagon kívűl mást is le akarna szedni, akkor ezzel biztos nem kerül le semmi fontos)
Szerk; Kontrasztosság szvsz inkább beállítás kérdése, bár drivernek is lehet köze hozzá, de vki fentebb írta, hogy gondjai voltak a fényerő állítással...
-
Sonja
nagyúr
válasz
devil-k #4598 üzenetére
PulseAudio-t használsz? Mert ott nem is fog menni a TrueHD vagy a DTS-MA.
http://kodi.wiki/view/PulseAudio
Note: PulseAudio does not currently allow TrueHD or DTS-MA passthrough, this is a PulseAudio limitation and not a limitation of the Kodi implementation.
-
lev258
veterán
válasz
devil-k #4574 üzenetére
Mielőtt pánikba esnél, kiegészíteném az előbbieket. Valóban nincs az Intel által készített grafikus felület mindenféle hangolásokra, viszont van erre lehetőség Terminálon keresztül, nem is kevés. Csak utána kell olvasni. Maga az Intel driver elég jó Linuxon, és nem túlzás azt mondani, hogy kevesebb benne a bug is.
-
petipetya
nagyúr
válasz
devil-k #4567 üzenetére
A Cinnamon alatt nincsenek ilyen lehetőségek. Kb. úgy kell elképzelni a különbséget a Winhez képest, mintha Touchwizről váltanál át stock Androidra. Mivel én ez utóbbi híve vagyok, így a gépen is jobban bejön az egyszerűbb és ezáltal nagyszerűbb felület.
De ha már végigtúrtam az összes beállítást az előbb, akkor átraktam a vezérlőgombokat az ablakok baloldalára.
-
Bohus
aktív tag
-
Lathronos
őstag
válasz
devil-k #4502 üzenetére
Úgy tudom, a KODI-ban ezek benne vannak. Egyéb iránt a felesleges csomagokat tudod törölni synapticból utólag is, csak arra figyelj, hogy ne legyen a DE szerves része, különben rántja magával azt is. Pl. Cinnamon esetén a Nemo fájlkezelő egy példa erre. De szerencsére úgyis jelzi ilyenkor, hogy mely csomagoktól kíván megszabadulni ha valaminek a függősége az adott szoftver amit el akarsz távolítani.
-
growler
őstag
válasz
devil-k #4499 üzenetére
Ez az egész, az audio rendszered átviteli hibáinak (biztos lehetsz benne, hogy vannak ilyenek !)
a mérséklésére alkalmas. (ha ezen keresztül hallgatod az audio fájlokat.)
Kérdés az, hogy neked mi a megfelelő hangkép.
A legegyszerűbb, ha telepíted , kipróbálod... és eldöntöd hogy megfelel-e neked. -
oncsi
őstag
válasz
devil-k #4490 üzenetére
Sziasztok.
Egy Live pendrive hogy veselkedik ha különféle rendszerekbe dugod? Esetleg lehet, hogy le kell töltenie drivereket? És vannak benne HW "profilok"? Tehát ha felülírja az új driverrel a régit, akkor ha visszateszem az előző gépbe, mi történik?
Bocsi, nem válasz akart lenni, hanem új hozzászólás.
-
spammer
veterán
válasz
devil-k #4490 üzenetére
A legegyszerűbb, ha bebootolsz egy live iso-t és kipróbálod milyen hang. Én azt olvastam, hogy szebb/jobb, mint Windowson, de nekem nincs komoly hangrendszerem, szóval ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom. Egyébként semmi problémám nem volt a hanggal még egy gépen se.
-
Lathronos
őstag
válasz
devil-k #4490 üzenetére
A hang leginkább a hangkártya és hangszórók minőségétől függ tapasztalatom szerint. Nálam ezzel a Logitech hangszóró szettel és egy alap integrált Realtek-kel gyönyörű hangja a linuxnak is. Valamint a Pulseaudio-equalizer csomag telepítésével tovább javíthatsz rajta ha szükséges
-
Lathronos
őstag
válasz
devil-k #4487 üzenetére
Egy hardvereszközt hogyan lehet update-elni? Legfeljebb a driverét. Amúgy a driver update ugyanúgy működik mint windows-on, letölti automatikusan, te engedélyezed a telepítést, majd letörli vagy felülírja a régit, aktiválódik. És ehhez nem kell újraindítani a rendszert mint windowson.
Ha pedig arra gondolsz, hogy hardvert cserélsz, semmi gond, rendszerindításkor érzékeli a Mint, hogy egy eszköz cserélve lett és automatikusan kiválasztja és aktiválja a működtetéséhez szükséges drivert.
-
syler123
veterán
válasz
devil-k #3829 üzenetére
Majd még tesztelgetem vele a Kodit, igazándiból ritkán filmezek linux Mint alatt, mert Pendrive-on fent van az Openelec és arról mennek a filmek, szóval magával a Kodival nincs sok tapasztalatom, pár filmbe belenéztem, nem volt gond lejátszotta, de komolyabb Bd-t nem próbáltam. Filmezésre még mindig az Openelec a legjobb, az azért nagyon minimal rendszer.
Viszont ami biztos nem ment Kodi alatt az a hang optikán, csak a hdmi hangra tudtam rávenni. Openelec alatt ezek alapból működnek.
ubyegon2:
-
válasz
devil-k #3624 üzenetére
Az /etc/exports fájlba kell beírni a megosztandó könyvtárat (pl a meghajtókat Mint a /media könyvtár alá csatolja fel, utána megadni azt az ip címet vagy al/hálózatot akik számára meg kívánod osztani, otthoni használat esetén jellemzően vmilyen 192.168.x.x cím, lenti pl az egész 192.168.1.0-ás hálózat számára oszt, majd megosztás tulajdonságait kell beparamétereznii), előtte viszont nem árt megadni a jogosultságokat rá chmoddal, (sudo chmod xxx /media/megosztas , ahol az első szám a felhasználód a második a csoport, a 3. pedig az others jogosultságait adja meg a számok pedig 4-es az olvasható, 2-es írható, 1-es futtatható és ezek kombinációi, tehát 7-es minden jogot megad az 5-ös olvasható és futtatható és a többi)
/media/megosztas 192.168.1.0/24(ro,sync,no_root_squash)
Ha mindent jól csináltál akkor hibátlanul el tudod indítani az nfs kiszolgálót és mount-tal fel is tudod csatolni a kilens gépen a kívánt megosztást, ahova fstab-a is be tudod írni a hálózati meghajtót ha nem akarod mindig felcsatolgatni.
-
válasz
devil-k #3621 üzenetére
Ezt a pdf-et nézd át pl, megosztás nfs segítségével 76. oldaltól, ill itt is van még magyar leírás róla.
-
válasz
devil-k #3605 üzenetére
Gratula, hogy sikerült!
Lenne egy kérésem hozzád, de másokhoz is akiket érint, itt a legtöbben nem vagyunk túlzott Win használatról híresek, ez főleg az újabb Winekre vonatkozik. Emiatt, ha W10, de akár 8.1 mellé tesz fel valaki Linuxot, akkor korlátozva van a segítség részünkről.
Emiatt kérlek téged is, hogy ilyen esetekben a megoldást oszd meg velünk is, a jövőben egyre többen futhatnak hasonló problémákba, mint most te is.ebbe simán belinkelhetted volna például, de még utólag is linkelheted a módszert:
Sikerült megoldani, a YT-on találtam egy nagyon jó "step by step" módszert.a topik nevében
-
Apaxp
senior tag
válasz
devil-k #3600 üzenetére
Tegnap este szenvedtem én is ezzel a problémával. Teljesen kezdő linuxos vagyok.
Amit kihámoztam hogy a win10 (nekem ez van fenn) beállításai szerint a leállítás gombra csak látszólag állt le a win. Valójában csak hibrid alvás üzemmódba került. A win energiagazdálkodási beállításokban a speciális beállítások részben ki kellet kapcsolnom a hibrid alvás lehetőséget és a hibernálást is kikapcsoltam. Utána már simán engedte a linux az ntfs hozzáférést.
A windows eltávolítása előtt nálad valószínű hogy a hibrid alvás/hibernálás volt a kikapcsolás, amit az ntfs partíció megjegyzett és ezért nem enged be most linux alól.
A megoldást sajnos nem tudom. Talán egy win újratelepítése, beállítása a megoldás. -
lev258
veterán
válasz
devil-k #3600 üzenetére
Ha esetleg nem volt egyértelmű, az alapbeállítás a Windows 8 óta, hogy a leállítás ez a fastboot dolog, vagyis a lemez ilyen állapotba kerül. Ez egyben az oka a sokak által emlegetett gyorsabb boot-nak.
Linux alatt is fel lehet oldani, elvileg nem jár kockázattal, de aki biztosra akar menni, az Windows alatt teszi meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged