- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó táblával készül a OnePlus
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
fradi81 #6080 üzenetére
16.04-es Ubuntunál (és valószínűleg 18 Mintnél).
Régebbiekhez pedig ez jó:
For Ubuntu versions older than 16.04: you must edit the /etc/default/rcS file and replace "UTC=yes" with "UTC=no" (both without the quotes). To do this automatically, simply copy/paste the following command in a terminal:sudo sed -i 's/UTC=yes/UTC=no/' /etc/default/rcS
And then reboot. -
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #5903 üzenetére
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #5895 üzenetére
>Frissítéskezelő kicsit fura, pl. az 5-ös szintű frissítéséket is megjeleníti, holott nincsenek bejelölve.
A 17.3 is megjeleníti, ha be van kapcsolva a "Mindig jelezze a biztonsági frissítéseket" opció a Frissítéskezelőben.
Nem lehet hogy nálad is ez van? -
Syl
nagyúr
válasz
growler #4874 üzenetére
+(#4872) King Unique
Csak az a gond, hogy ezen a hardveren, ahogy írtam, a régebbi linuxot hibátlanul sleep-eltek.
A hardver egyébként: Asrock B75M-ITX, i3-3250, 2x4 GB DDR3 HyperX 1600 és egy Samsung 256 GB 850 EVO. Ennyi. Más nincs a gépben.
Ja és nem minden sleep problémás. Kb 10-ből 7.
Windowsnál 10-ből 0 -
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #4869 üzenetére
Ubuntu, Mint - lemegy sleep-be, majd 5 mp után magától felébred. (a wol meg ilyen marhaságok ki vannak kapcsolva a biosban).
Debian - szimplán csak belefagy a sleep-be
Win 8.1/10 - hibátlan sleep.
Szóval időnként rám jön az idegrángásés ilyenkor késztetést érzek, hogy a vindózt rakjam a grub első helyére...
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #4865 üzenetére
Hátha addigra megtanulják a srácok a sleep funkció leprogramozását is
Vagy kérdezzék meg az Apple-t vagy az MS-t, hogy kell csinálni. Nem szégyen a kérdezés
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #4852 üzenetére
>Ilyeneket olvastál benne?
Ugye most csak direkt cseszegetsz?
Összetett mondatot írtam.
Miután felmegy a gépre a linux, az ügyes írásod szerint végigellenőrzöm a dolgokat, ám az ilyen "kapcsold ki a hibernálást", "kapcsold ki a swap-ot", "irányítsd hdd-re a temp-et" stílusú kímélést én valóban értelmetlennek tartom.
Jelentése:
- a te írásod nekem hasznos, végig szoktam rajta menni
- a mások által hangoztatott kikapcsolgatások szerintem feleslegesek. -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #4835 üzenetére
>Talán ők is értelmetlennek tartják a sleepet?
Érdekes, 12.04-es uborka és az elementary luna hónapokig ment leállítás nélkül. Csak sleep-et használtam.
A srácok elfelejtettek programozni?
Vagy térjek vissza régi verzióra?
Ne adj Isten, vindózra?Mert az is hibátlanul szlípel.
Mellesleg szerintem nem a sleep az értelmetlen, hanem pl. a 7/24-ben működő számítógép, vagy hogy aktuális témát is érintsek, az ssd kímélés
Miután felmegy a gépre a linux, az ügyes írásod szerintvégigellenőrzöm a dolgokat, ám az ilyen "kapcsold ki a hibernálást", "kapcsold ki a swap-ot", "irányítsd hdd-re a temp-et" stílusú kímélést én valóban értelmetlennek tartom.
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #4832 üzenetére
Nincs valami terminálos parancs az SSD-re írt adat mennyiségének a kijelzésére?
A smart adatok között nem látok ilyet. -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #4830 üzenetére
>fáradj át a Flash SSD topikba és ott piszkáld meg a gurukat
Olég régóta vagyok a PH-n, hogy tudjam, ilyet nem szabad tenni
Anno az iPad topicban leírtam a véleményemet a gépről (amikor volt iPad-em), és warn lett belőle.
A WP/L640 topicban is leírtam a tapasztalataimat, és hát, finoman és nőiesen fogalmazva, elküldtek a búsba.
Szóval a "nagyokkal", a "szakikkal" és a "gurukkal" nem szabad leállniPláne nem ellent mondani, kritizálni.
>Samsung SSD-k miatti hajtépésről
A már említett "lányom gépében" található SSD egy Samsung 830, 3,5 éves. Az kap hideget-meleget.
Az én 850-esem még csak kb 8 hónapos, de az sincs kímélve. Mint írtam, napi több órát megy róla virtualbox-os win8 is.
Egyiknek sincs semmi baja.
Bár ugyanezt leírhatnám a Mint 17.2, 17.3, Ubuntu 14.04, 15.10, Debian 8.2 Sleep tudásáról is -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #4821 üzenetére
>van akinek anyagilag nem úgy megy, hogy majdveszekmásikat
Nekem sem úgy megy. Ha megdöglik, megy a szervizbe én meg itt állok majd hetekig kis gatyában és nagy bajban. Mert a gépen melózni szoktam és a cégtől nem kapok cseregépet gebasz esetén. Szóval nem mond azt, hogy veszek másikat mert telik rá.
>Viszont ezek szerint nem tartod már tartósabbnak az újakat.
De igen. Az első SSD-re még egy év garit kaptam, a másodikra hármat (ma is működik, a lányom gépében), erre meg ötöt. Mi ez ha nem tartósság?
Az elsőnél a PH-s SSD tippek, javaslatok mindegyikét betartottam, a másodiknál már csak párat, a mostanit meg úgy használom, ahogy az úr teremtette(#4823) ubyegon2
>amit Syl írt például, az meggyőző- mit érdekli, vesz másikat
Syl nem írt ilyet, ne hantázz
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #4812 üzenetére
>Egyébként elhangzott valahol az SSD kímélés kislaci kérdésével kapcsolatban?
Igen: SSD-nek nem ártok vele, annak csak a hibernáció nem tesz jót?
Erre írtam, hogy el kellene felejteni az 6-8 évvel ezelőtti SSD-ket. Azokat még nem ártott kímélni, de ezek a mai darabok már nem olyan érzékenyek.
Az én gépemben pl. csak egy SSD-van. Semmilyen kímélés nincs eszközölve. Van rajta swap, meg ott a temp meg a logok. Sőt, napi használatban egy VirtualBox-os Win8.>mi a fészkes fenének raktok SSD-t a gépetekbe, a HDD ugyanazt tudja sokkal olcsóbban.
Nagyon nagy tévedés!
Először is, a HDD hangos! MiniITX ház van az asztalomon, qrvára zavar ha zúgna (csak CPU venti van benne, leszabályozva 800 rpm-re)!
Nem csak az OS elindításáról van szó, hanem a többi programról is. Bizony, vannak emberek akik nem csak fosbúkra használják a gépüket.Itt pl. elég sokat megy a virtuális gép is. És ha ezt naponta 4-5 alkalommal kell shutdown-boot módszerrel életre keltenem, na ez engem zavar.
Egyébként meg miért nézik(tek) hülyének azt aki az SSD-s rendszerét is inkább altatja, mint leállítja?
(#4813) ubyegon2
A mobilosok most is mantrázzák a 12-16 órát! Az ősszel vettem a múmia 640-et (megbántam, mint a kutya amelyik hatot kölkedzett) és az eladó akkor is elmondta. Én meg csak nagy egyetértéssel bólogattam.
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #4808 üzenetére
Ez a folytonos SSD kímélés valami olyan láz lehet, mint a mobilos eladóknál a "első alkalommal töltsük a telefont 12-16 órán át" mantra...
-
Syl
nagyúr
válasz
kislaci #4799 üzenetére
SSD ide vagy oda, én szívesen használnám a sleepet. Rühellem a programokat leállítani majd újra elindítani, dokumentumokat megnyitni stb.
A gép fogyasztása sleep és shutdown között minimális, csak a memóriafrissítés megy pluszban.A 12.04-es ubuntu korszakban évekig ment a gépem úgy, hogy csak sleep-be raktam. Ez újabban nem működik. Ubuntu 14.04 vagy újabb és egyéb variációk (pl. mint) 10 esetből 7x lemegy sleep-be, és 5 mp után felébred
Debian 8.2 csak simán sz*rrá fagy sleep helyett.
Ugyanaz az alaplap, ugyanazon generációs i3, ugyanúgy csak Intel HD2500, ugyanúgy csak egy SSD.(#4800) Mtbsrác
Freemake Video Converter stílusú egyszerűséget én is szívesen vennék. Használom az avidemux-ot, de pl. ha egy videóból részletet vágok ki, akkor tologatnom kell alatta a hangot
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
válasz
Lathronos #4463 üzenetére
Sleep. Az esetek kb 70%-ban szépen működik. Azonnal lemegy szlípbe és akkor ébred amikor ébresztem.
A gond a maradék 30%-kal van.
Ilyenkor a gép szépen lemegy sleep-be, majd 4-5 mp után vissza beindul. Teljesen mindegy hogy "benne" van-e az egér/billentyűzet ébresztés tiltó beállítás vagy nincs.Anno próbáltam lehúzott egérrel, lehúzott billentyűzettel. Volt hogy így is beindult.
Utána a második monitoromra gyanakodtam, ezért a beállításokban kikapcsoltam. Ez sem oldotta meg.
Eleinte úgy tűnt, hogy 7-8 óra uptime után nem képes alva maradni. Sajnos ez sem jött be, mert volt, hogy fél óra uptime után a sleep-ből felébredt.Mondanom sem kell, hogy vindózt szlípelek, az nem ébred fel magától, csak bill/egérre.
-
Syl
nagyúr
válasz
Lathronos #4456 üzenetére
>Valamit nagyon elba... rontottál.
Se a 17.2, se a 17.3 (cinnamon mindkettő) nem pakolta ki rendesen az ablakokat. Lehet azért, mert én felülre rakom a "tálcát"?
>Van benne működő sleep
Eh. Kikapcsolt egérrel, kikapcsolt billentyűzettel is gyakran felébredt
Azt hittem a problémát a második monitor okozza (kiterjesztett asztal), de nem.
-
Syl
nagyúr
A Mint-et hogy lehet rávenni, hogy megjegyezze a programablakok indulási pozícióját? A beállításokban automatikusra raktam, de nem sokat segít. A Firefox az random vagy középen vagy a bal felső sarokban indul, a fájlkezelő, számológép, gedit stb. állandóan a bal felső sarokban.
Azt szeretném elérni, hogy minden program abban a pozícióban induljon el, ahol utoljára be lett zárva (mint windowson). -
Syl
nagyúr
válasz
Lathronos #4243 üzenetére
Tesztelgettem ezt a megoldást (egér és billentyűzet is tiltva) és sajnos többször is volt, hogy felébredt a gép. Csak érdekességképen, win 8.1 és 10 alól soha. Most más irányba kezdek tapogatózni (gyanús a második monitorom) ezért szeretném visszaállítani mindkét eszköz ébresztési státuszát alapra.
Azt hogy kell?
Csak törlöm az /etc/init.d/-ből az acpi_wakeup-ot és újra lefuttatom az update-rc.d-t? -
Syl
nagyúr
válasz
Lathronos #4247 üzenetére
Amikor először jelentkezett ez az ébredős móka, rögtön a billentyűzetre gondoltam, mert már nagyon régi darab, néha beragadt rajta az alt, ctrl stb. Vettem újat és akkor is néha felébredt.
Utána az egeret átdugtam a másik USB lyukba, most USB3-ban van.
Az a legbosszantóbb, hogy nem mindig ébred fel így magától. 2-3 napig megy rendesen, aztán meg szívat.
Persze majd jönnek az okoskák, hogy rosszul tartomNe használjam a Sleep-et, mert a boot úgyis csak pár másodperc...
Azt is megfigyeltem, hogy ha egy ilyen sikertelen sleep után újraindítom a számítógépet, akkor tökönlövi a modem/routert.
Azt is újra kell indítani.
-
-
Syl
nagyúr
válasz
Degeczi #4223 üzenetére
Ilyesmi nincs rákötve. Csak egy kikapcsolt USB3-as HDD dokkoló, két monitor, egy bill., egy egér és egy fejhallgató. A szokásos köröket már lefutottam, mint a BIOS frissítés meg a tápcsere.
(#4222) gery2123
Előbb-utóbb csere lesz, csak most nincs kedvem egy új rendszert belakni.
-
Syl
nagyúr
Kezd nagyon tele lenni a hócipőm a Minttel
A Sleep-be küldések 95%-ban pár másodperc után magától felébred a gép. (BIOS-ban minden ébresztő trigger kikapcsolva) Ha Win8-at altatom, nem ébred, vagyis a Mint a ludas. -
Syl
nagyúr
Az hogy a BIOS-hoz van köze, azt eddig is tudtam. De azt honnan tudom milyen módban megy a gépem? Egyáltalán hol van az a BIOS kapcsoló ami ezt intézi?
Meg ha csak annyi a különbség, hogy milyen a partíciós tábla, akkor szerintem az hogy az egyik a módban instabil a wifi, sima süketelés(#4174) gb4400
Tudjuk, hogy a Microsoft a Secure Boot-ot nem a virágboltosítás visszaszorításáért találta ki, hanem hogy ellehetetlenítse a dual-bootot.
-
Syl
nagyúr
Én megmértem. És pontosan ugyanannyi a gép fogyasztása sleepben, mint shutdown után.
Az ATX-es gép, hacsak nem húzod ki a falból, áram alatt van. Vagyis az alaplap készenlétben áll, elvégre ha megnyomod a power gombot a gép elején, akkor az laplap ébreszti fel a tápot!
Na a sleep ugyanez, plusz a ram is kap némi delejt (persze nem megy full gázzal a RAM, csak éppen tárolja az infót).Amit te hallottál, az valószínűleg időzített ébresztés, windows update vagy más wake on lan esemény végett történt.
Az a történet, hogy leküldöd a gépet aludni és csak a monitor és a vinyó kapcsol ki, a táp meg a cpu "pörög tovább", a 486-os gépek környékén volt. Azóta "kicsit" fejlődött a technika
-
Syl
nagyúr
Nem. A Sleep azt jelenti, hogy alszik a gép. A RAM-ot kivéve minden lekapcsol - ezt régen úgy hívták, hogy Suspend to RAM. A desktop alaplapok is tízen éve ismerik ezt a funkciót.
Ha leállítod a gépet, de nem szakítod meg a 230-at, akkor pontosan ugyanannyit fog fogyasztani, mint sleepben. Mert ugye az ATX gépek áram alatt vannak.Ebben a notórius SSD kímélésben meg nem hiszek. Évek óta használok SSD-t, sőt évek óta csak SSD van a gépemben, és köszöni szépen jól van. Egyáltalán nincs már szükség a 4-5 évvel ezelőtt fejekbe vert értelmetlen kímélésre (swap-ot tegyük hdd-re, tempet tegyük hdd-re, hibernálást ne használjunk stb., stb.).
-
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #4119 üzenetére
>Fenti példádból az jön át, hogy aki nem használ sleep-et, az vadbarom,
Soha nem mondanék ilyet!
De azt azért fogadjátok el, hogy nekem kell a sleep.>(#4120) Lathronos
Pontosan!
Lustaság fél egészség!
És én szeretek teljesen egészséges lenni!>(#4121) ubyegon2
Megmértem. 30 másodperc egy szűz restart. Úgy értem a szüzet, hogy már minden alkalmazást bezártam, adatokat elmentettem és akkor indul az óra. És megy egészen a login képernyőig.
Nagyon sokat molyol kikapcsolásnál (10-15 mp-ig van kint a Mint logó), és a BIOS se fél másodperc.Ha a linux tudna megbízhatóan hibernálni (ahogy azt a win tízen éve tudja) akkor csakis azt használnám.
Mert ez a halálom, hogy kikapcsoláskor mindent be kell zárnom, indulásnál meg újra megnyitnom. Ez így 2015-ben nagyon nem oké nekem. -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #4114 üzenetére
> Asztali gépnél minek a sleep?
Pont azért, amiért pl. a tévét is a távirányítóról kapcsolják ki. Nem pedig a kábelt tépik ki a falból.
Ha valahová el kell mennem a gép elől, nem kapcsolom ki (a franc zárogatja be az alkalmazásokat, várja meg a shutdownt, utána boot, alkalmazások elindít...) csak sleep.
9 hónapig használtam az elementary luna-t, az nem látott mást csak sleep-et (meg kernelfrissítéskor restartot).
6 hónapig volt MacBook Air-em, az se ismerkedett meg a shutdown/boot folyamattalSzóval maradjunk annyiban, hogy nekem kell a sleep és így 2015-ben ne legyen már ez kihívás egy OS-nek. És hanyagoljuk a Steve Jobs-féle "rosszul tartod" hozzáállást
> Megnézted a linkben lévő parancsokkal a memóriát?
midecode --type memory
Nem található „midecode” nevű parancs, talán erre gondolt:
„mndecode” parancs a(z) „mnemonicode” (universe) csomagból
„dmidecode” parancs a(z) „dmidecode” (main) csomagból
midecode: a parancs nem található -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #4112 üzenetére
BIOS-ban 512 MB van kiadva a VGA-nak, a többivel (7,5 GB) garázdálkodik a Mint.
Azzal nincs gond, mert a 4 gigás VirtualBox-os Win8 hibátlanul fut két monitoron.Egyébként ott tartok, hogy a 3.19.0-31 kernellel volt 5-6 sikeres sleep. Azonban. Az utolsónál 2 mp után magától felébredt a gép.
Magyarul hycomatos ez a dolog, de nagyon... -
Syl
nagyúr
Természetesen legjobb lenne megtalálni a probléma forrását. Semmi kedvem most új disztribúciót belakni, beállítgatni...
Kipróbáltam a 3.13 kernelt. Boot után egy-két percen belül sleep - instant fagyás.
A következő teszt a 3.19-cel lesz. Most azzal megy a gép.Az a legnagyobb probléma, hogy nem mindig fagy bele a sleep-be. Az imént pl. kétszer is altattam a gépet, sikeresen. Reggel meg egy óra működés (fórumozás) után fagyott.
VirtualBox nélküliség szóba sem jöhet. Kell a munkámhoz. Naponta többször rebootolni fizikai Win-be nagyon nem okés. Merthogy itthon dolgozom, ami nem úgy néz ki, hogy reggel 8-kor boot win és 16 órakor shutdown. Igaz volt olyan nap amikor reggel 10-től este 10-ig nyomtam, de gyakoribb a napi 5-6 alkalommali fél órás win.
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
Most fogom szétverni a gépet!
8:15 - gép bekapcs, normál boot.
Szokásos reggeli kávé melletti cselekmények: Firefox-szal kis fórumozás,Transmission Remote GUI-val NAS-ra rádobál az aktuális TV sorozatok epizódjai.
9:18 - programok bezár, sleep
És persze a gép ismét szétfagyta magát.A Windows ME-t bétateszteltem és a kereskedelmi terméktet is használtam elég sokáig. De az nem fagyott ennyiszer, mint a Mint az elmúlt két napban!
-
Syl
nagyúr
A teljes gépfagyás igen.
De volt egy-két alkalom amikor csak a grafikus felület fagyott oda (egér mozgott, netrádió szólt tovább), olyankor a ctrl+alt+backspace-szel ki- és be tudtam lépni.(#4090) Bohus
Cinnamon.
Érdekes hogy néha nagyon furcsa szemét jelenik meg a képernyő. Főleg az aktív ablak körül. Ilyen kb 1 cm hosszú fekete vonalak. Sok. Egy-két másodperc után eltűnik.
Mielőtt valaki felhozza a VGA-t, ilyet nem használok. i3-3250 és az ebben található HD2500 a felelős a megjelenítésért.
Ez a megjelenő vonaltenger nincs Win8 alatt, de nem jelentkezett elementary freya alatt sem.
Csak Mint-en. És a fagyássorozat előtt is néha megjelentek. -
Syl
nagyúr
Kíváncsiságból nyomtam neki ismét egy sleep-et. Akkorát fagyott, hogy még az ablak is jégvirágos lett!
Alig egy órája kapcsoltam be a gépet...Semmilyen bill.kombinációra nem reagált, Ctrl+Alt+F2-re sem. Csak power gomb hosszas nyomása oldotta a hangulatot.
Asszem ebből a hétvégén kilakoltatás lesz...
Privi.
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
Úgy fest, a Mint-em kezd maga alá piszkítani.
Tegnap és ma négy fagyásom volt (kétszer teljesen megfagyott a gép, kétszer csak a grafikus felület kozmált oda), előtte (amióta telepítettem) egy sem.
Hardverváltozás nem volt, szoftverben csak ez a pár update:A Mint azt szeretné, hogy próbáljak ki másik disztribúciót
-
Syl
nagyúr
Az "esetleg" pont azt csinálja amit nem akarok. Nem kell menü. Egy gomb kell, odabökök és csá. Egy-egy gomb mindhárom funkcióra. A "továbbá"-t is már nézegettem, semmire nem jó.
De azért köszi az igyekezetetOlyat keresek, mint amit a Win asztalra kiraktam:
parancsikon ennek: shutdown /s /t 0 -
Syl
nagyúr
Sleep, Restart és Shutdown ikont szeretnék az asztalra. Jó lenne a Panelre is, de ilyen egykattintásos (nem legördülő menüs) kisalkalmazást nem találtam.
Hogy tudok olyat csinálni, ami nem kérdezget, csak végrehajtja a műveletet? (billentyűzetemen sajnos nincs sleep, power gomb) -
Syl
nagyúr
Most pont olyan a Mint kinézete, amilyennek szeretem
-
Syl
nagyúr
A Nemo oldalsávját (helyek) lehet valahogy szerkeszteni? Mármint a "Könyvjelzők szerkesztés"-én kívül?
Szeretném eltüntetni a listából a "Legutóbbi" és "Fájlrendszer" tételt, a saját könyvjelzőmet meg "felvinni" a többi közé. -
Syl
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a mountolási segítséget. Egyelőre így marad:
/ ext4 discard,noatime,errors=remount-ro 0 1
/mnt/D02C3D932C3D7596 auto discard,noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0
Majd még jövők kérdésekkel -
Syl
nagyúr
válasz
ubyegon2 #3908 üzenetére
Csatoltam lemezkezelővel (köszönöm a tippet) és most ez áll az fstab-ban:
/dev/disk/by-uuid/D02C3D932C3D7596 /mnt/D02C3D932C3D7596 auto nosuid,nodev,nofail 0 0
Ez vajon elég az SSD-hez?
Mondjuk a Mint ext4-hez sincs sok extra beírás (errors=remount-ro 0 1)Ezen leírásod szerint minden oké vele.
(#3909) ubyegon2
>itt már beállíthatod:
Vagy nem
Átállítom a jogot, szépen engedi, de ha újra lekérem a fájl tulajdonságát, ismét minden root/root.
Mondjuk ez már annyira nem zavar, mert ennek ellenére tudom módosítani, törölni a fájlokat. Csak furcsa, hogy minden root/root (még az is amit Mint alól, sima userként másolok rá).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged