Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Syl #4831 üzenetére

Szóval a "nagyokkal", a "szakikkal" és a "gurukkal" nem szabad leállni :N Pláne nem ellent mondani, kritizálni.

No, mondjuk ebben speciel tényleg igazad van, belefutottam már én is párszor ilyenbe, de nem csak itt a PH-n. Azért nem adtam könnyen fel, legalább hadd verjék a fejüket a falba. :) Kiutáltal már az öregek az ubuntu.hu és a linuxmint.hu-ról is.
    Ettől függetlenül a szakmai tudásukat sok esetben mégis célszerű elismerni.

Samsung 830 és a 850 épp nem érintett, ha jól tudom.

Bár ugyanezt leírhatnám a Mint 17.2, 17.3, Ubuntu 14.04, 15.10, Debian 8.2 Sleep tudásáról is

Talán ők is értelmetlennek tartják a sleepet?

(#4832) King Unique

A discard parancsnak Linux alatt tudtommal a TRIM működéséhez van köze.
    Igen, az egyik módszer, a legegyszerűbb, Ubuntun is lehet, hogy benne van az FSTAB-ban alapból, de nem nagy ügy beírni a noatime mellé.

discard, noatime, swapiness, noop, browser cache

Ezek optimalizálnak, gyorsítanak, senki nem mondta egyébként, hogy e nélkül hamar tönkremegy az SSD, nem kötelező ezeket használni.
    Ott van például a noop I/O scheduler beállítás, gyorsabb érezhetően, mint a deadline, de semmi nem történik, ha sokan még csak nem is hallottak róla és az alap deadline-t használják mindig.

Mi ezeket az optimalizáló, gyorsító, kímélő, ellenőrző módszereket összegyűjtöttük egy/több blogban, aki használja az ezekben lévő infókat, az használja.

Ti ketten meg azt mondjátok erre, hogy mind értelmetlen marhaság. Ezzel nincs baj, csak az aggaszt, hogy ezt a véleményt hangoztatjátok, holott ezek azért hasznos dolgok. szerintem

Új hozzászólás Aktív témák