Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #9405 üzenetére
Mindegy melyiket használod, a TRIM-elést mindkettő elvégzi. Én használtam mindkét módszert, felváltva és együtt is. Jobban hiszek egyébként az fstrim-ben, szerintem az hatékonyabb, de a discard-os módszer is megtrimezi szerintem addig a szintig, hogy ne legyen probléma. Igazából ez inkább hit jellegű, ki melyik megoldásban bízik. Vagy fájlrendszerfüggő, mert pl. a FAT32-es EFI boot partíción nekem is van discard megadva, mivel a FAT-ot nem támogatja az fstrim.
fstrim-hez meg systemd service van már minden disztróban (plusz kézzel is lehet futtatni service nélkül), cron-ba már nem szokás felvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Béta iOS-t használók topikja
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Tesla topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Napelem
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest