Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Micro Four Thirds
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
válasz
ubyegon2 #8662 üzenetére
"Gondolom van, aki játszik a családban, azért kell a dual boot, egyébként már túl sok előnye nincs a Winnek, még az sem, hogy azt szokták meg, mert a Mint Cinnamon, Mate, KDE, XFCEa mind nagyon hasonlít a Win megjelenésére."
Nem igazán a játék miatt a dual boot. Az az egy-két ügyességi és stratégiai játék - amivel főleg a nejem játszik -, szerintem futna a Wine segítségével is (legalábbis, amit korábban próbáltam az ment gond nélkül). Viszont vannak olyan programok, amiknek nem találtam megfelelő alternatíváját. A windows-os változat működése közben meg hibák léptek fel. Szóval, biztosabbnak látom, ha mindkét rendszer ott a számítógépen. Így a különbségek is jobban előjönnek, és kísérletezésre is van lehetőség.
"Egyébként az általad használt módszer sem okozhat biztonsági problémákat, amíg a gyerek nem kezd el Linuxozni,..."
Nincs ilyen veszély, már kinőtt abból a korból.
Viszont ő is hasznát veszi a Linux Mint-nek az asztali gépen. Ugyanis van egy régi szkennerem, amit leggyakrabban ő használ. A szkennerhez sehol nem találtam Win8.1-es drivert, de találtam leírást arról, hogyan lehet ubuntu alapú rendszeren beüzemelni. A leírás segítségével sikerült is beüzemelni, és azóta is tökéletesen működik a lapolvasó.
Egyébként, ha már szóba kerültek a különböző asztalkezelők lenne egy kérdésem. Régebben Xfce-t használtam, de legutóbb a Linux Mint Mate verzióját telepítettem. Véleményetek szerint mennyire fenyegetné a rendszer stabilitását, ha felraknám az Xfce-t és a Mate összetevőit pedig leszedném?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Metal topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Okos Otthon / Smart Home
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3390, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest