-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
válasz
ubyegon2
üzenetére
Bocs, nem az a gond, hogy melyik induljon el alapból. Az eredeti problémafelvetésem az volt, hogy olyan esetben, amikor a rendszerbetöltést egyetlen dedikált rendszer végzi, akkor frissül-e a GRUB magától. Kiderült, hogy NEM.
Bármelyik rendszer kernel változása esetén újra kell generálni a dedikált rendszer GRUB konfigját is. Minden frissítésnél nekem ezt külön figyelni kell (kellene) és gondoskodni róla (reboot, dedikált rendszert indít, update-grub, reboot, vissza az eredetibe). Kivéve persze ha maga a dedikált frissül. Ez egy folyamatos feladat, sosincs vége, minden egyes kernel változásnál el kell végezni. Én ezt tartom bonyolultnak.
Számomra sokkal egyszerűbb, ha egy alkalommal rászánok kb. 5 percet, beírom a dedikált GRUB konfigjába azt az 5-6 menüpontot (amit példaként írtam, és csak a címet meg a partíció számát kell variálni), és többet nem kell foglalkoznom vele. Mindegyik rendszer frissíteni fogja a saját fájlrendszerén a saját GRUB-ját. Ez bonyolult???
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Rowon