Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Rimuru #18717 üzenetére

Ugyanazt, amit karantén előtt ettem. Főzök, sütőben sütök, meg néha mikróskaja is van. Épp úgy járok boltba.

Egyébként ha nincs mit főzz, akkor én a pizzát ajánlanám. Nem is muszáj a kész mirelitpizzát drágán megvenni, veszel pizzalapot, esetleg pizzaszószt, meg rádarabolsz egy csomó mindent, gomba, hagyma, paprika, szalámi, kolbász, sonka, reszelt rá sajtot, ilyesmi, berakod 200 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre és kész vagy. Ha nincs pizzalap, ugyanezt el tudod játszani melegszendviccsel is. Az a jó, hogy sokféleképpen lehet csinálni pizzát, sokféle feltéttel, így nehezebben unod meg.

Vagy szintén sütőben sütsz valami mirelit húst, de lehet akár valami nyershús is, csirkemell, comb, akármi. Mellé meg csinálsz sültkrumplit, vagy párolt rizst. Egyik se nagy munka, csak beteszed, felteszed, és csak időre kész lesz. Én ezeket minimum erőfesztítéses kajáknak hívom, mert nem kell nagy szakácsvénának lenni, hogy ehetőre elkészítsd, és nem is rettenet drága alapanyagokból készülnek.

Amit még nagyon könnyű, kifőzöl tésztát, és csinálsz hozzá valami szószt, amivel összekevered. Pl. egyszerű darált húsból bolognait ütsz össze vagy hasonló.

A hétvégén tejberizst főztem. Szoktam pörkölteket, húslevest, utóbbi se nehéz, mindent felteszel egy lábasban, és megfő lassú lángon. Mikor mire van időm, meg mit kapok a boltban. Hét közben nem nagyon van időm főzni, mert hosszan ingázok, akkor vagy mikróskaja van, vagy valami sütőben sütött mirelitcucc, pizza. Itt kint Angliában egyik sem sokkal drágább, mint egy készen kapható szendvics, elég furán vannak szabva az árak, szűk sávban mozognak.

Új hozzászólás Aktív témák