Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz Rowon #88337 üzenetére

Nagyon jó disztró, én is most készülök feldobni erre a gépre. Bár az OpenSuse sem az a kifejezetten otthonra készült rendszer, mint a Fedora sem, hanem inkább a vállalati felhasználást célozták vele, de ettől függetlenül teljesen jól el lehet lenni vele otthon is.
    A zypper nagyon jó, szép kis táblázatokat tud rajzolgatni a terminálba :D
    Egyébként elég gyors, könnyen használható, tud kezelni delta RPM-et és patcheket is. A parancsai, kapcsolói hasonlítanak az apt-hez.

A Yast2 jó cucc, de én nagyon ritkán használtam. A funkciói nagy részét megtalálod az asztali környezetben is, a másik részét meg nem használod ki, ha csak nem üzemeltetsz otthon LDAP szervert meg NT tartományt.
    Az egyébként nem rossz, hogy ki vannak vezetve a felületre olyasmik, amiket más disztróknál jellemzően terminálból szokás kezelni (sysconfig szerkesztés, kernel beállítások, stb.), de ezek inkább a kezdőknek, és a termináliszonyban szenvedőknek jó :)

Egyébként inkább KDE-re van kihegyezve az egész rendszer (YAST2-ből is már csak Qt-s verzió van, a Gnome-os változatot elkaszálták pár éve), és sem használtam még sosem Gnome-mal, de biztos nem lehet olyan rossz azzal sem.

Nekem a OpenSuse 15-tel voltak problémáim, de azokat a 15.1-ben javították őket. Egyébként nekem SUSE volt az első disztróm, még ilyen jó vaskos, nyomtatott könyvem is volt hozzá, mert ők a teljes kézikönyvet ki szokták adni magyarul is. Itt van egy elég régi változat belőle.

Igazából csak azt kell eldönteni, hogy Leap vagy Tumbleweed, és hogy melyik asztali környezettel...

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz Rowon #88337 üzenetére

Jó rendszer, én kedvelem, de nem használom napi szinten. Szerintem az egyik legjobb KDE-s rendszer.

Új hozzászólás Aktív témák