-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petya XT #100855 üzenetére
Véleményem szerint simán ki lehet irtani a snapet mindenestől. Semmi következménye nem lesz.
Én kb. 2 éve vagyok snap hívő, előtte voltak próbálkozásaim vele és 2x gyomláltam ki teljesen a rendszerből.
Majd ezután visszapakoltam, és semmit nem vettem észre.
Annyira mélyen nem lehet benne hisz eleve konténeresek az appok.
Olyan mintha lenne egy összefogott portable, appimage gyűjteményed amihez van egy mini központ ami frissítgei őket és intézi mi mihez férhet hozzá.
Ezt alátámasztja hogyha kicsomagolok egy snap appot és elhelyezem bárhol a mappaszerkezetbe pl. a home alá az simán elindul mint egy appimage.
Sőt pendrájvon átvive egy másik gépembe elindul ott is.
Utána lesznek nyavajgásai természetesen mivel a snap appok is a /home alatt tárolják a beállítási és egyéb adataikat de maga a szoftver nagy eséllyel képes futni így hisz egy csomó függősége mellé van csomagolva.Flatpaket is teljesen ki lehet gyomlálni, következmény nélkül.
Ez is meg az is csupán egy modul a sok közül.Véleményem magánvélemény, tapasztalaton alapul.
Igaz ez egy 6 éves rendszer, nem tudpm mi változott ezen a téren egy mostani Ubuntu kiadásban. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged