- HP notebook topic
- Táp ventilátor csere
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CPT.Pirk #33464 üzenetére
Igen azért kérdezem.
Alapból nem magyar a Firefox nálam.
Semmit sem áliitottam el mert még tényleg láma vagyok hozzá, nem akarok elrontani semmit-sem.
A szoftverkezelőben ezek a menű pontok vannak: Kiemelt alkalmazások, Összes csomag, Internet, Multimédia, Grafika, Iroda, Játékok, Kellékek, Rendszereszközök, Betűtípusok, Tudomány és Oktatás, Fejlesztés.
Eltévedtem a menü pontoknál is mert a szoftverkezelőben menű pontokon belül is minden angolul ír.
A kérdésem melyik menű pontokon belül mit keressek.
-
spammer
veterán
-
Sonja
nagyúr
-
wopi
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #33263 üzenetére
Oké, köszi!
Másik érzékeny pont pl Facebook szokott lenni. Ha már túlságosan lefelé görgettem, akkor már elkezdünk akadozni. Illetve ha mondjuk úgy adódik, hogy arra adom a fejem, hogy egy flash alapú játékot indítsak el, akkor az sem a legjobb teljesítménnyel fut. Jól gondolom, hogy a flash-es cuccokkal nincs mit tenni, ha esetleg elkezd lassulni?
Elnézést a sok buta kérdés miatt!
-
Vidual001
tag
válasz
CPT.Pirk #33249 üzenetére
Kac-Kac, és tényleg eltűnt a "keret"
Köszönöm szépen a segítséget!League of Legends-et próbálgattam eddig szórabírni, de mindig elakad. Miután kész a karakterválasztás, és új ablakot nyitna, hogy betöltsenek a játékosok, na ez az ablak soha nem nyílik meg. Kérdeztem más fórumokon, ott nem adtak rá választ.
Ezért próbálom meg itt, hátha..Metin2-vel úgyszint szenvedek, a Gameforge Live ablak megnyílik, de nem jön be rajta semmi, csak 1 sötétkékszínű háttér.
Két kérdésem lenne.
Az egyik: opengl-t és a 3D támogatást hogyan tudom leellenőrizni?Illetve a másik:
A minialkalmazásoknak (pl, hogy az asztalon tartott mappákat oldalra/fentre, egy láthatatlan helyre tegye) mi a pontos nevük?Előre is köszönöm a választ!
-
Vidual001
tag
válasz
CPT.Pirk #33241 üzenetére
Közben elolvastam mégegyszer azt, amit linkeltél, és Manuálisan is be lehet állítani.
Megkerestem az ott leírt mappát, azonban amikor menteném az ott leírt változásokat, nem engedi.Ez szerintem arra vonatkozik:
"For newer version (for example, 12.11), if Catalyst control center repeatedly fails to save the overscan setting you can also try: locate under"De sajnos nem tudom értelmezni.
Segítenél, hogy pontosan mit is tesz?Közben megcsinálom ezt, amit legutoljára írtál.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #33104 üzenetére
Nem még, a gazdája nem engedte meg, de tervezem, mert a win 8.1 nem az igazi rajta egy szenvedés a 10 colos kijelzőn kis ablakban néz filmet, szerintem Linux erre alkalmasabb, gyorsabb lenne. Először egy pendrájvról indítva megmutatom neki, akár több verziót is, hátha ... Esőre az UBUNTU-ra gondoltam, csak előtte szabaddá kellene tennem a pent.
Most egy partición van minden. Szóval a Clonezilla, megnéztem a linket, de ez angol nekem kínai
Végül is, ha újra is kell raknom a rendszert nem egy nagy dolog, ez nem az XP ahol az egész napom ráment, de lehet több is.
-
-
N0zer0
senior tag
válasz
CPT.Pirk #33008 üzenetére
Na, ez is szépen példázza, hogy desktopra miért nem jó ötlet a Debian. Egy nyomorult SMPlayert és SMTube-ot, vagy Minitube-ot nem lehet rá felszögelni szopásmentesen, még backportsból sem.
Szerintem teleahocipom kolléga feleslegesen szenved vele, a helyében rég leszedtem volna a Petőfi Csarnokba, és feltettem volna egy desktop/újoncbarát disztrót. Nem véletlenül írtam múltkor is, ha már mindenképp mazohista, és szívni akar, akkor próbálkozzon Archcsal, abból legalább tanul is, meg normális wiki van hozzá.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #33030 üzenetére
Bocs, ezt tényleg nem értem, telepítéskor kellett egy root jelszót megadnom, majd egy felhasználót és egy felhasználói jelszót, ez utóbbiakkal lépek be. A root jelszót egyébkén a Synaptic indításkor vagy a gksu -hoz elfogadja, de most kiderült a su beírásakor is elfogadja.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #33016 üzenetére
cd persze,
beírtam cd Letöltések :
de így sem jó
..../Letöltések# dpkg -i libc6_2.19-13_i386.deb
dpkg: regarding libc6_2.19-13_i386.deb containing libc6:i386:
libc6:i386 breaks libtirpc1 (<< 0.2.3)
libtirpc1:i386 (version 0.2.2-5) is present and telepített.dpkg: error processing libc6_2.19-13_i386.deb (--install):
installing libc6:i386 would break libtirpc1:i386, and
deconfiguration is not permitted (--auto-deconfigure might help)
Hibák történtek a feldolgozáskor:
libc6_2.19-13_i386.deb -
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #33016 üzenetére
próbáltam így is:
sudo dpkg -i /Letöltések/libc6_2.19-13_i386.deb
dpkg: error processing /Letöltések/libc6_2.19-13_i386.deb (--install):
az archívum nem elérhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
/Letöltések/libc6_2.19-13_i386.debAz abaj, hogy, hiába akarom rendszergazdai terminálba megynitni, ot nem tudom, :
"Jogosultság megadva jelszó bekérése nélkül
A ... program root felhasználó jogosultságaival indult el, a jelszó bekérésének szükségessége nélkül, a rendszere hitelesítési mechanizmusainak beállításai miatt.Lehetséges, hogy fel van hatalmazva bizonyos programok futtatására root felhasználó nevében jelszó megadásának szükségessége nélkül, vagy a jelszó gyorsítótárazva van.
Ez nem hibajelentés, egyszerűen csak egy értesítés, hogy biztosan tudatában legyen ennek."
A lényeg, hogy nem nyílik meg a rendszergazdai terminál, még akkor sem, ha csak a böngésző fut, mondjuk a fájlkezelőz gksu -val nyitottam. de akkor is csak a sima terminált tudom megnyitni, ott meg nem fogadja el egyik jelszót sem. A Lubuntun jobb klik , megnyitás terminálban, sudo .... jelszó és enter.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #33012 üzenetére
Köszi, a procim valóban 2,66MHz pae
Próbáltam már terminálban is : sudo dpkg -i libc6_2.19-13_i386.deb
eredmény:
dpkg: error processing libc6_2.19-13_i386.deb (--install):
az archívum nem elérhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
libc6_2.19-13_i386.deb -
válasz
CPT.Pirk #33008 üzenetére
Esr Iceweasel nem régi, biztonság és bugfix tekintetében ugyanolyan friss a mint a fő verzió, tapasztalt alapján stabliabb, az új feature-ok nélkül meg ált. el lehet lenni, de szűk évente - immár stabilan - azok bekerülnek az újabb esr főverzóba.
Friss Smplyer/Smtube nem szed le semilyen testing-es függőséget (ami kell neki már benne van a Wheezyben is), ezért javasoltam csak mert így egyszerűbb/gyorsabb, mint azt a 3-4 smplayer/smtube-os csomagot keresgélni, persze valóban úgy lenne a szabályos a dolog. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32996 üzenetére
Köszi, nézni néztem, de angolul van és ez gond... Ezt a sources.list -t hol találom?
Iceweasel 8 ablakkal, Lxterminál, Leafpad nyitva és így a CPU 45-70% között ingázik, de felmegy többre is, Ha youtube megy akkor 100% -os a CPU terhelés, ez van, majd lefuttatok egy proci tesztet valamikor.
A kék a CPU -
-
-
válasz
CPT.Pirk #32989 üzenetére
Huh ez így kissé érthetetlen.... persze elfogadom, de az én windowshoz szokott agyamnak elég fura.
A rendszer partición (ha hívhatjuk így) egy mappa alá csatolni egy másik particiót?
Egyébként érdekes, hogy az NTFS partim nincs is sehová becsatolva, mégis simán kezeli a linux........ -
válasz
CPT.Pirk #32931 üzenetére
Persze, abszolút védelem nincs, de ha minden áramtalanítva van azért messze kisebb az esélye, hogy tönkremegy mintha standby-ba marad. Múlt nyáron volt egy elég nagy vihar amikor az utcánkban csapott be egy böszme nagy villám, szerencsére a legtöbb elosztó még időben lett lekapcsolva, de ami véletlenül kimaradt, azon szinte minden meghalt, szomszédnak még a kávéfőzője is
, következő napokban a t-home végigjárta az utcát, ahol nem volt áramtalanítva mindenhol meghaltak a modemek és fentebb említett rájuk kötött eszközök.
-
N0zer0
senior tag
-
válasz
CPT.Pirk #32870 üzenetére
No, ez jó hír! Hamar megoldották a problemát, tegnap feltettem a friss Linux Mint KDE- t és mivel mindíg bejelölöm a mindenki aki használja opciót, így nálam bizonyosan csak kísérteni jelent meg ez a Kwallet!
Chakrával is dettó így volt!
Most kapcsolok, tényleg még netkapcs beállítás előtt inaktiválni kell a rendszerbeállítások valamelyik opciójában, ahogy (#32871) Nkboy ft. mondja!
Úgy örültem, mikor olvastam, hogy a Mintesek integrálták teljesen a KDE disztróba mostantól a Kwalletet!
-
válasz
CPT.Pirk #32827 üzenetére
De van Debianon is smtube, csak Wheezy-backports vagy a multimedia tárolókat (már nem emlékszem melyiket vagy mindkettőt
) hozzá kell adni a scources.listhez, antiX alatt is így használom.
Szerk; ja te is ezt valószínűsítetted, tehát gyakorlatilag is alá tudom támasztani, backports tárolókkal van smtube. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32821 üzenetére
Kattintottam egy filmre kiírta, hogy valami frissítést kell letöltenie, pár pilanat volt és most oké, mennek a filmek jobb minőségben mint a Debian-on, azért a HD-t nem bírja enyhén szaggat. Itt a Pepperminten a Synapticban benne volt mind a kettő, a Debian-on és a Lubin is külön kellett a netről levadásznom az SMTube-ot. Pár napig használom és meglátom mi lesz vele.
Szerintem a Qupzilla a legtakarékosabb, bár nem a legjobb böngésző. -
joecontra
addikt
válasz
CPT.Pirk #32815 üzenetére
Én például pár hónap Ubuntu használat után mertem csak egy Arch telepítésbe belefogni. Mondjuk a kísérletezős kedv, az újdonság keresése vezetett és a kihívás amit kínált.
Elsőre persze nem sikerült.Amit még megfigyeltem -majd megcáfol valaki ha nem így látja- azonos DE mellett a Debian sokkal kevesebb RAM használattal indít.
Üdv,
J -
Tim82
félisten
válasz
CPT.Pirk #32811 üzenetére
Kb. 500, de ezt írtam is. Egyértelműen az Opera zabál rengeteget, attól meg az Opera Link miatt egyelőre még nem válok meg.
Ebből az 500 MB-ból még pár MB-ot lehetne jóindulattal levonni (tlp, tp-smapi, thinkfan, a mobilnet modemhez kellő gobi-loader együtt - ezek indulnak a rendszerrel együtt, de nem esznek sokat). A Dropbox-ot ebbe már nem kalkuláltam bele.
8 GB RAM-ba belefér.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
CPT.Pirk #32797 üzenetére
Abból indultam ki, hogy LXDE-t próbált, illetve e körüli megoldásokat hogy minél több RAM-ot spóroljon. Ezzel szemben a KDE ígyis-úgyis legalább 2x annyi RAM-ot eszik.
Nem írta most mennyi RAM-ja van, csak annyit hogy "Kellene a RAM-ot bővíteni 2GB-ra"
Ha tényleg csak ennyi, akkor ott elég szűkösen jön ki a KDE abból a RAM-ból, legalábbis ha a böngészést nézzük.
-
Apollyon
Korrektor
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32758 üzenetére
Ezeken a Live-CD -ken nincs magyar és én Touchpad-ot kerestem ez nem volt, ilyen Wacom ... szokot lenni, azt nem néztem egyiken sem.
MIndegy, az LXDE egyenlőre működik, majd keresgélek, megpróbálok valahonnan szerezni egy grafikus touchpad beállítót, ha mást nem egy puppyból kioperálom
és összeszedem Lubuntun használt alkalmazásokat, remélem mind meglesz.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32755 üzenetére
Live módban persze, nem érzékelte a Wifi hálózatot, beállítani sem lehett, nem találtam, ja a KDE-n sem volt touchpad beállítás.
Közben megnéztem a XFCE-t na ez tetszett jó pofa, ezért megpróbáltam telepíten, de a Wlan jelszó beírása után közte és az ESSID azonosító (nemtom mi ez) közt oda-vissza ugrált, nem lépett tovább. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32700 üzenetére
Igen néztem, de már elkezdtem és nem akartam megszakítani, ha nem muszály, pedig lehet jobb lett volna.
Holnap megnézem LXDE rátelepítést, mert ahogy nézem ez nem lesz egyszerű.
Itt leírják: https://wiki.debian.org/LXDE, hogy és milyen fölösleget kell leszednem, vagy ha nem, akkor hol találom meg? -
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32637 üzenetére
Köszi, lementem a dolgaimat és holnap megnézem. Ha a RAM fogyasztás Böngészés közben sem ugrik meg jelentősen akkor jó lehet.
Tegnap a notin egy film ment a youtubon a háttérben, közben letöltöttem a debian kétszer, -mert elsőre a Gnome-t töltöttem le az LXDE helyett.- böngésztem és 80% körül volt a RAM, a proci használat nem ugrott meg jelentősen. hosszabb időre, csúcsok voltak.
Akkor volt gond ha több ablakot -7-8 körül- nyitottam meg az oldal betöltés jelentősen lelassult, volt persze, hogy a film hangja egy pillanatra elakadt, de ment tovább nem szaggatott a kép ha ránéztem, de proci használat ekkor is jó volt, csak az afránya RAM nem ment ugyan 100-ig de közel volt hozzá. -
N0zer0
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32581 üzenetére
Hát ez sem épp vizuális orgia, az biztos, bár az oxygene-es, elarunos sz4rnál egy-két fokkal azért tűrhetőbb. Valaki nagyokos, öltönyös-nyakkendős designer találja ki ezeket a retinagyilkos összeállításokat, az tuti. A másik hasonló borzalom az Ubuntu-Unity-féle bzuilila hányás, az szerintem mindent visz ocsmányságban. Aki még azt is tudja überelni, annak valami kijár egy díj valami nagyobb pénzjutalommal.
-
N0zer0
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32524 üzenetére
A tájékoztató is megoldás lehetne, de azt nem olvassák el, megint csak tapasztalat. Csak csőlátással kikeresik a bezárás gombot és kilövik, elkönyvelik rizsának és kényelmetlenségnek. Az átlag felhasználót nem érdeklik a technikai részletek.
A natív felbontás, élsimított betűk, Unicode-kódolás és hasonlóknak annyira alapnak kéne lenniük, hogy értelmetlen eltérést engedni.
@berus.berus, lev258: megerősítem, 2 hónapja egy Lubuntu 14.04-re simán felment a LibreOffice grafikus csomagkezelőből, hozta magával a rendszernyelvnek megfelelő magyar nyelvi csomagot is, nem csak a kezelőfelületnél, hanem a súgója is magyar volt. Semmit nem kellett trükközni vele.
-
N0zer0
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32520 üzenetére
Így van. Ha nem CRT tévéről van szó, a legmagasabb (natív) felbontásán kell használni, akkor a legélesebb, legtisztább, legrészletgazdagabb a gép. Böngészőben is lehet nagyítani (FF-szal akár csak a szöveget is külön), nagyobb betűtípust megadni, de a Linux ebben is jobb, mint a Windows, mert böngészőn kívüli rendszerfelületét is normálisabban lehet skálázni nagyobb rendszerbetűtípusokhoz, nagy ikonokhoz.
Az alacsonyabb felbontásokat ezek az eszközök már csak a visszafelé kompatibilitás miatt támogatják, ha valami régi OS vagy alkalmazás nem támogatja a natív felbontást, és teljes képernyőn akarja élvezni valaki. Még az SD-s tévéadást is felskálázzák szoftveresen natív felbontásra a tévék (általában HD-re).
Nem szeretem az automata megoldásokat, de népszerű, felhasználóbarát OS-kben úgy oldanám meg, hogy a rendszerben ne lehessen felbontást csökkenteni (csak hackkel), meg az alapértelmezett kódolás is Unicode legyen (megint csak hackkel lehetne kilőni), hogy haladjanak technikailag a népek, és na anakronisztikus hülyeségekkel szopassák magukat.
-
Ayg0
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32458 üzenetére
sudo apt-get remove --purge libreoffice*.* parancssorral eltávolítottam. Csomagkezelővel felrakattam a file-t amihez kért még pár dolgot. Telepítettem őket, ez sikerült:
Keretprogramból most csak 1 van, magyar nyelvű, de egyetlen alkalmazás se fut benne; a képen látható nagy szürke gombokra üresen kattintgatok.
N0zer0: linux alatt nem tudom, hogy kell. prt sc-t lenyomva nem került semmi a vágólapra.
-
N0zer0
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32340 üzenetére
Firefox alfa, Chrome béta, DeaDBeef, gvim, Skype, aegisub, néhány kisebb kártyajáték (pl. Fekete Macska), Tetravex, mp3splt, VMware Player, TeXworks, TeXstudio, Wireshark, meg valami linuxos SSIDerező program, nem emlékszek a nevére. Illetve az ember előre nem tudhatja, hogy milyen szoftverre lesz még szüksége, ami csak Gtk-s változatban létezik.
-
N0zer0
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32324 üzenetére
Jó, akkor kiegyezünk Khepm Phrkben
Amúgy most olvastam a cikkedben, hogy a Chackrához nincsenek Gtk-s programok, engedélyezés után is csak néhány? Ez tényleg komoly, hogy csak néhány böngésző, és kifújt?
Javarészt én is csak Qt-s programokat használok, de akad Gtk-s is szép számmal.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
CPT.Pirk #32324 üzenetére
Az újraindítást csak azért említettem, mert ismét olvastam, hogy a linuxokat nem kell …., nekem kiírja, hogy újraindítás szüksége, de végül így is élhető, nem jelent akkora problémát.
Rendeltem egy Intel T2450 procit a notiba, reményeim szerint sokkal gyorsabb lesz a gép, akkor majd ezt használom napi szinten és a desktopot -már nem fejleszthető tovább- legfeljebb bankolásra.
A Wine meglepett, mert azt hittem, hogy roppant lassú lesz, de... igaz még korai bármit mondani róla, majd többnapos használat dönti el menyire lesz jó. -
oleandro
tag
válasz
CPT.Pirk #32316 üzenetére
Sajnos nem. Elindítás során van egy olyan pillanat amikor az alap rendszer betöltött és épp indulna a program, és ott ha a ceruzát hosszan nyomom a kijelzőre, akkor bejön egy ablak, amin csak funkciógombok vannak, mint pl a mappák kiírása ( itt pl kiírja egy log fájlba, hogy milyen mappák vannak, és ahogy látom mnt/ -vel kezdődik) meg kijelző kalibrálása, wifi próba meg ilyen alap parancsok.
Más sajnos nincs -
oleandro
tag
válasz
CPT.Pirk #32314 üzenetére
Nem, nem titkos űrtechnika.
Lényegében a mérőműszert lehet vele irányítani. Amikor bekapcsolom a kontrollert akkor először betölt egy alap rendszert, majd onnan azonnal indul a vezérlő program. Mást nem is lehet csinálni vele.Rafkósan van megoldva, mert ha kontrollert rádugom a Win gépre akkor nem csinál semmit. Külön a kontrollerben kell beállítani hogy kapcsolódás számítógépre.
Ezután a win valamilyen drivert feltelepít hozzá, nem tudom honnan szedi majd úgy jelenik meg, mintha egy usb meghajtó lenne. Itt viszont nem jelenik meg maga a mérési fájl, csak a tervezőprogramokhoz használt dxf állomány. -
fasyrt
őstag
válasz
CPT.Pirk #32201 üzenetére
Nem jó...
:~$ cvt 1280 1024
# 1280x1024 59.89 Hz (CVT 1.31M4) hsync: 63.67 kHz; pclk: 109.00 MHz
Modeline "1280x1024_60.00" 109.00 1280 1368 1496 1712 1024 1027 1034 1063 -hsync +vsync
:~$ xrandr --newmode "1280x1024" 109.00 1280 1368 1496 1712 1024 1027 1034 1063 -hsync +vsync
X Error of failed request: BadName (named color or font does not exist)
Major opcode of failed request: 140 (RANDR)
Minor opcode of failed request: 16 (RRCreateMode)
Serial number of failed request: 28
Current serial number in output stream: 28xconfba már a megfelelő helyre be van másolva a modeline.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
CPT.Pirk #32138 üzenetére
Én is elég különösnek tarttottam a dolgot, de aztán megerősítést nyert, hogy nem nálam van a hiba, és az admin sem tud mit kezdeni a dologgal.
De a biztonság kedbvéért holnap rákérdezek az admintól.
Linuxon kívűl más letöltések működni. A virtualbox-ot az isp blockolja abban az intézményben ahol vagyok, nem tudom miért. A VBox-nál és a linuxnál ugyan az a jelenség.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
CPT.Pirk #32135 üzenetére
Még egyenlőre elég lesz ez az "Uborka" is
, ha valami komolyabb rendszer kell, amire számíthatok, akkor egyértelmű, hogy Debianra cserélem.
Tudom, hogy régi volt, csak ez volt letölve, és nem tudtam volna mást leszedni, mert kolis vagyok és a letöltésekkel vannak gondok. 100/100-as net van. P2p tiltva van. Nem is az a gond, de valamiért a linux disztók is. Egyszerűen megáll a letöltés x %-nál és nem megy tovább. Ugyan ezt csinálja még a VirtualBox-al is. Mással nem, csak ezzekkel. Nem tudom mi értelmeve van ennek.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #32099 üzenetére
Bakker, azt hittem a saját szintemhez mérten kell kérdezni a topikban
Már jojózik a szemem a sok konfigolástól (újrafordítottam az xmlrpc-t, libtorrentet és rtorrent-et is, ráadásul többször, több csomaggal és kapcsolóval). Teljesen más felépítésű másik rtorrent szkripttel [link] már nem jön a hibaüzi, de még ezzel sem vagyok bentebb, ugyanis maga az rtorrent nem indul el ugyanúgy S99debian-nal [link], csak ha kézzel indítom belépve a chrooted debianba
Egyébként ezt ide kellene bemódosítani? Mondjuk az -X helyére? Ez lenne a konkrét indító szkript amúgy
su -c "screen -S $srnname -X screen rtorrent" $userVan korábban egy feltételhez kötött inicializáló rész, csak széles a script amit beraktam és alapból nem látható
su -c "screen -dm -S $srnname" $userNa jó, nem folytatom itt, ha nem is ide való ez a téma. Elnézést az eddigiekért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Futás, futópályák
- EA Sports WRC '23
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HP notebook topic
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Táp ventilátor csere
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest