Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Necronom
üzenetére
kicsi tartok tole, hogy az ubuntu alapu OS-nel valamilyen, amig Debian alapunal valami mas lesz
tevedek?Tévedsz. Az fstab, az smb.conf,... mindenhol ugyanaz. Mindegyik Linuxot ugyanazokból a téglákból(csomagokból) építik, de ahogy a való életben sincs két egyforma ház, mindegyik máshogy néz ki. Az egyik emeletes, a másikhoz garázs is van, a harmadiknak meg csak a színe más. Ha pl. nem működik a bevált smb.conf fájlod az azért lehet, mert maga a szamba is fejlődik, bizonyos paramétereket már nem használnak, és újakat vezettek be. De az is lehet hogy jól működik a samba, de adott distróban alapból be van kapcsolva a tűzfal, és annak a konfigurációjában engedélyezni kell, hogy kijusson a hálózatodra. Szóval ahány ház annyi szokás.
-
cigam
titán
válasz
Necronom
üzenetére
macOS-t használok itthon, ami egy mini-n fut. Elődje egy iMac volt amit már nem támogat az Apple, és VGA problémája is van, így eladni se tudtam, viszont feltornáztam rá egy Debian-t

Aztán ott van még a RaspberryPi, amin szintén Linux fut, és többek közt a pihole-on keresztül szűri a reklámokat. A laptop meg Window-os mert a céges spéci programok azon futnak.
Szépen békésen megférnek egymás mellett.
A samba konfighoz egy kis segítség: [link] -
cigam
titán
válasz
hódmaci
üzenetére
Igen, lehet választani hogy csak egy adott partíciót, vagy az egész lemezt mentse/töltse vissza. Én elég régóta ezzel mentem a laptopomat is. Ha valamit elkefélek, csak 1 óra és újra ott a jól belakott rendszer. Nagyon kényelmes a használata. Mondjuk én le is dokumentálom mikor mit változtatok/telepítek, így pontosan tudom melyik mentésem mit tartalmaz a szűz rendszerhez képest.
Eddig egyetlen hátrányát találtam, hogy futó rendszer alól körülményes belekukkantani a mentésbe, ha pl. csak 1-2 fájlt kellene visszatölteni. Ezért is van egy másik mentés (most épp a DejaDup) ami fájl szinten helyezi biztonságba a fontos fájlokat. -
cigam
titán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
CloneZilla
A fájlrendszer által nem használt területet nem menti, +választható tömörítés, titkosítás. Visszatöltésnél sem okoz gondot az eltérő méret. Ezt a program "házon belül" megoldja.
Amúgy sem okoz gondot, mivel a a partíciós táblában a már kiosztott partíció(k) méretét/típusát írják fel. Nem innen tudja a lemez, hogy fizikailag mekkora. Egy egyszerű partíció átméretezéssel később is hozzáigazíthatod az új (nagyobb) lemez méretéhez a partíció(ka)t. -
cigam
titán
válasz
anorche1
üzenetére
Attól függ mi és mennyire akadt le. Lehet csak a gumi térdelt le. CTRL+ALT+F1 (...F2, ...F3)-ra átválthatsz terminálra ott megnézheted a kernel naplót (dmesg).
Viszont ha valóban csontrafagyott (és nem villog a numlock) akkor HW probléma is lehet.
A /var/log könyvtárban kellene szétnézni ott n+1 folyamat naplófájljai vannak. Pl. a kern.log-ban keresd meg azt az időpontot amikor történt az eset. -
cigam
titán
válasz
hódmaci
üzenetére
Ezen van 90% adat
Szeretném ketté osztani mondjuk 60 - 40% de úgy hogy adatok rajta vannak.Felejtsd el. Persze ha elég türelmes és kitartó vagy akkor apránként megoldható.
1. Lecsípsz 10%-ot
2. Készítesz egy új partíciót
3. Átmozgatod az adatokat
4. Lecsípsz 10%-ot
5. GoTo 3. -
cigam
titán
válasz
hódmaci
üzenetére
Partíció leválasztás? Arra gondolsz, hogy amiből lecsípnél, már tele van adattal? Az mindegy. A gparted-el úgy tudsz átméretezni, hogy az adatok sértetlenek maradnak. Elméletileg. Ezért is írtam, hogy azzal kezdj, hogy minden fontosat mentesz. Egy programhiba, egy áramszünet, egy sérült/hibás fájlrendszer,... bármi okozhat adatvesztést a művelet közben.
-
cigam
titán
válasz
hódmaci
üzenetére
Természetesen, de előtte ments minden fontosat!
- lecsipsz a home méretének megítélt területet a / partícióból, pl. gparted-el.
- Az üres helyre készítesz egy új partíciót, amit leformázol ext4-re (szintén gparted-el)
- Az új partíciót felcsatolod valami átmeneti helyre pl. a /media/akarmi alá
- A /home tartalmát átmozgatod az új helyre ahova felcsatoltad (/media/akarmi)
- sudo lsblk -f -el megnézed az új partíció azonosítóját
- az /etc/fstab-ot átszerkeszted úgy a /home bejegyzését átírod vagy létrehozod valahogy így:
UUID=ad8f979b-e1d3-4b7f-b04b-4567c8ec1b20 /home ext4 nofail,defaults 0 2Ezután minden újraindításkor felcsatolódik az új partíciód a /home alá, amin már ott vannak az átmásolt adatok.
-
cigam
titán
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Ha más megcsinálja helyetted, abból mit tanulsz meg?
Írd le melyik gépen milyen parancsokat adtál ki, meddig jutottál el a folyamatban? -
cigam
titán
válasz
üzenetére
Tudnánk, ha beírnád, hogy pontosan mit szerettél volna telepíteni, hogyan, és mi a pontos hibaüzenet.
Egyáltalán a VLC/CC támogatja? 2018-as bejegyzések alapján nem támogatott.
-
cigam
titán
válasz
lev258
üzenetére
Ezen már túl vagyunk:

cigam
Nem lehet, hogy azt a csomagot nem tárolóból telepítetted, hanem kézzel, pl így.
Mivel tuningoltad a forráslistát? Szörnyen néz ki.
rogaby
...de lehet...
A NAV bevallását akartam megcsinálni. Közben kerestem megoldásokat. Így valami marhaságot csinálhattam. 
rogaby
Mi ebben a gúnyolódás? Felhívtam a figyelmed arra, hogy csak_te_tudod hogy milyen parancsot írtál be, és arra mit válaszolt a rendszer. Nem besértődni kell, ha még kérdezni sem tudsz. Meg kell tanulni a kérdésekre válaszolni. Ez nem a lelki segély, vagy támogató szolgálat ami jár a részedre. Oldalakon keresztül próbáltunk segíteni, rengeteg kérdésre nem válaszoltál.De most is csak a sértődöttségedről írtál, véletlenül sem írtad le mellé azt, ami előrébb vinne:
- Milyen parancsot adtál ki? (Ettől milyen eredményt vártál? Merthogy erről sem volt szó az uccsó kérdésedben.)
- Mi volt rá a rendszer válasza.A
dpkg -P jdk-13.0.1_linux-x64_bin.deb
parancsot ajánlották már? Ez leszedi a problémás csomagot. -
cigam
titán
válasz
üzenetére
Véletlenül se írd le hogy milyen parancsot adsz, ki, és arra mi a válasz.
Majd mi, látóaszonyok módjára kitaláljuk magunktól. -
cigam
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
16GB mellett nem szempont mekkorára van hizlalva. Plusz ha annyira vacak a Gnome3, akkor Distros-k döntő többségének miért ez az alapértelmezett felülete?
LiVeGa
Az, hogy streamer-ek (az erdőben bolyongva
) elmélkednek a linuxról, attól az még a saját véleményük, értékrendjük szerinti szubjektív vélemény. -
cigam
titán
Mit értesz kikerülés alatt? Ha arra gondolsz, eleve ezt botolja be, az nem valószínű, ugyanis ha jól értettem azt a pár leírást, mindegyik chroot-ot használ átlépni a másik rendszerbe. Ez pedig egy lemezképben létrehozott ARM-ra lefordított Linux. Ez a lemezkép elég limitált, a FAT32-n létrehozható 4GB a korlátja.Plusz ugye trükközni kell az X szerverrel is, mert azt se a Linux alól futtatják, hanem egy Android-on futó Xszerver-re kapcsolódik a Linux alá telepített ablakkezlő.
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
A frugal is perzisztens, csak nem a pendrive-on van a lemezképfájl, hanem a merevlemezen. A 2. oldal közepe táján mesélem hogy a mit ért frugal latt, és folytatom a különböző frugal módokkal. Bár valóban nem írom le, hogy attól lesz frugal mód, hogy a merevlemezen tartja a perzisztens fájlokat.
Végig gondban voltam az elvnevezésekkel, de nem igazán találtam a perzisztens és frugal szavakra magyar megfelelőt.
-
cigam
titán
Szokták volt mondani, jobb későn mint soha, most jelent meg az MX linux19 cikk.
-
cigam
titán
TinyCore, Bodhi, no és persze a magyar kutyusok.
WEBcam-ra meg elindítasz n+1 VLC-t, mindeniknek más forrást megadva, vagy megismerkedsz a zoneminder-el.
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Igen, olvastam amit linkeltél, és ezért lepődtem meg rajta, hogy ilyen desktruktív(?) módszert ajánl. Azért is kérdeztem rá a végén, hogy jó-e a logika ami mentén megkérdőjelezem, vagy valahol van egy bukfenc, amiről nem tudok.
Vagy a hibefil.sys fájl meglététől teszi függővé, hogy ro vagy rw csatolja fel?
-
cigam
titán
válasz
ubyegon2
üzenetére
Deleting Windows hibernate metadata
A fájlrendszer azért lesz piszkos állapotban, mert egy csomó dolgot(változást!) a memóriába tart, és nem írja ki azonnal lemezre. Ha kirántod alóla azt a memóriafájlt, amiben ezek az adatok is voltak, akkor szinte garantáltan sérülni fognak fájlok. Nem?
-
cigam
titán
válasz
samujózsi
üzenetére
Nem azt írja, hogy nem csak POSIX ACL-eket használ a Windows, hanem pl. van direkt "Megtagadi" konfiguráció is. " Azzal zárja, hogy
User mapping features required for devices which may be plugged into multiple Windows or Linux systems are not available yet.Vagyis a több felhasználós jogosultságkezelés nincs megoldva.
Persze lehet a rossza angolom is hibás az értelmezésében...
-
cigam
titán
válasz
samujózsi
üzenetére
Nem, leállításkor is piszkos állapotban marad:
When you shut down your computer with Fast Startup enabled, Windows closes all applications and logs off all users, just as in a normal cold shutdown. At this point, Windows is in a state very similar to when it’s freshly booted up: No users have logged in and started programs, but the Windows kernel is loaded and the system session is running. Windows then alerts device drivers that support it to prepare for hibernation, saves the current system state to the hibernation file, and turns off the computer.
When you start the computer again, Windows does not have to reload the kernel, drivers, and system state individually. Instead, it just refreshes your RAM with the loaded image from the hibernation file and delivers you to the login screen. This technique can shave considerable time off your start up.vadkörte
Az fstab-ban kell megadni, hogy melyik user/csoporthoz fog tartozni milyen jogosultságokkal. Az NTFS jogait nem tudod linux alol eltekerni, vagyis felcsatoláskor dől el, hogy melyik user/csoport tudja írni/olvasni. Ez lesz érvényes az egész partícióra. -
cigam
titán
válasz
IO.sys
üzenetére
A telepítő elindul, de a particionálásnál nincs ott az SSD.
Hm. Honnan van a melyik telepítő? Tudnál róla egy fotót küldeni?
Pontosan milyen alaplap/SSD? Más merevlemez is van rajta?
growler
Ezt cáfolnám, mert a gépem(Dell D630) BIOS-a alapértelmezetten ATA módban kezeli a beépített SATA vezérlőt, és a rákötött SSD-t is. Látszólag Windows (HDS) és Linux (fstrim.timer) alatt is működik a trim. Vagy legalábbis bekapcsoltnak mutatta a rendszer.
+https://en.wikipedia.org/wiki/Trim_(computing)#Operating_system_support [link] -
cigam
titán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
BPS?
Van hozzá egy image letöltő/író, abban látszólag ehhez a Board-hoz tartozó és nem általános kiadások vannak. -
cigam
titán
válasz
joergie
üzenetére
Válassz egy szimpatikusat(12 egy tucat belőlük), és olvasd el ezt a 3. oldaltól. Nem fogsz találni olyan megoldást ami "next, next, finish". Meg kell tanulni/érteni alap dolgokat, parancsokat. Tanulás nélkül nem hamar csalódni fogsz, a gondolkodást nem tudod megúszni.
CPT.Pirk
?? Az armbiant folyamatosan fejlesztik, azt utolsó stabil kiadása dátuma: 2019-11-19. De még ha régi lenne is, attól még az működhet.
A többi rendszer sem lehet túl koros, egy lelkes mag van körülette. Pl. FreeBSD 12/13 is van rá
Bár valóban nem sok az 512MB, és egy Pi jobb választás lett volna, de ezzel sem lehetetlen a samba megosztás, és a torrentek kezelése, feltéve hogy a HW képességeinek megfelelő elvárásai vannak, pl. nem futtat egyszerre több 100 torrentet. -
cigam
titán
válasz
peterattila
üzenetére
Semmi gond. Végül mitől indult el?
-
cigam
titán
válasz
peterattila
üzenetére
A debianon a showmount localhostal, vagy a hálókártya IP címével (192.168.1.125) nézed?
Az exports fájlban nincs elgépelve a cím/netmask?
A debianon biztosan nem fut tűzfal?A névfeloldásra egy tipp: Mire van beállítva a DNS? A routerre mutat?
nslookup gépneve parancs mit mond? -
cigam
titán
válasz
peterattila
üzenetére
Köszi és milan26-nak is!
Nem szervert keresek, hanem klienst. A gyári lejátszót okosítanám fel.
A miniDLNA már ReadyMedia néven fut.Mármint a debian-os gépen adod ki a showmount-ot vagy egy távolin?
Pontosan "ezt sem érem el" mint jelent? -
cigam
titán
A gnome alapértelmezett lejátszója nem ismeri a dlna-t. Az áruházban nem találtam plugint, és a csomagkeresővel sem találtam egyértelmű találatot.
Interneten olvastam "Grilo" ill. "Coherence" plugin-ekrőn, de úgy tűnik nem a rendszer részei.
Állítólag ha telepítem a totem-plugins-extra csomagot, akkor abban lesz dlna plugin. Hát nincs. Tulajdonképpen ugyanaz a lista van mint eddig. Hol ment félre a dolog, vagy mit kell csinálni még? -
-
cigam
titán
válasz
üzenetére
Nekem egy master-slave-es APC Back-UPS van:
~$:apcaccess status
APC : 001,034,0846
DATE : 2019-12-09 13:09:39 +0100
HOSTNAME : szekeres-Latitude-D630
VERSION : 3.14.14 (31 May 2016) debian
UPSNAME : Back-UPS
CABLE : USB Cable
DRIVER : USB UPS Driver
UPSMODE : Stand Alone
STARTTIME: 2019-12-09 13:09:37 +0100
MODEL : Back-UPS ES 550G
STATUS : ONLINE
LINEV : 228.0 Volts
LOADPCT : 5.0 Percent
BCHARGE : 100.0 Percent
TIMELEFT : 11.1 Minutes
MBATTCHG : 5 Percent
MINTIMEL : 3 Minutes
MAXTIME : 0 Seconds
SENSE : Medium
LOTRANS : 190.0 Volts
HITRANS : 266.0 Volts
ALARMDEL : 30 Seconds
BATTV : 13.5 Volts
LASTXFER : No transfers since turnon
NUMXFERS : 0
TONBATT : 0 Seconds
CUMONBATT: 0 Seconds
XOFFBATT : N/A
STATFLAG : 0x05000008
SERIALNO : 3B0939X09519
BATTDATE : 2009-09-22
NOMINV : 230 Volts
NOMBATTV : 12.0 Volts
FIRMWARE : 870.O1 .I USB FW:O1
END APC : 2019-12-09 13:09:57 +0100
Mondjuk nálam ritka vendég az áramszünet -
cigam
titán
Még azt is megakarták kérdezni, hogy milyen külső eszközök vannak napi használatban. Lapolvasó, nyomtató, merthogy azzal is akadhatnak problémák.
Tedd fel Windows-ra a LO-t (van portable verzió is). Használd pár napig, hétig. Egyből kiderül mennyire pótolhatatlan számodra a Word. -
cigam
titán
válasz
Doky586
üzenetére
Ez a nativ linux-os image mentő programokról is elmondható

Neszetools-al semmi bajom, de a cégtől nem érhető el az iso. Az csak a telepített programon keresztül hozható létre. Ráadásul eléggé az adott gépre szabott (driverek!)rendszert hoz létre. Szóval minimum szürke kópia, és kitudja mi van benne?! -
-
cigam
titán
Most nézem ez nem csak a Mint hibája...
Ezek jobban lefedik a valóságot, vagy van jobb ötlet?
#: Gtk/UsersBox.vala:136
msgid "Exclude All"
msgstr "Mindent kizár"
#: Gtk/UsersBox.vala:266
msgid "Include All"
msgstr "Mindent kijelöl"
#: Gtk/UsersBox.vala:194
msgid "Include Hidden"
msgstr "Rejtett elemeket is"
Nekem inkább az a gondom, hogy mennyire el vannak ájulva maguktól, ellentmondást nem tűrően. Sajnos az ubuntu.hu csapat többsége is ilyen. Nem gondolkodnak, vakon elhiszik, hogy az úgy jó ahogy van. Emlékszel a nyáron firtatott CAPSlock bug-ra magyar nyelven?
Azóta is nyitott, javítatlan , ahogy a telepítő lemezvállasztója is. -
cigam
titán
válasz
abw6291
üzenetére
Akkor el kell kezdeni egyesével próbálgatni, hogy melyik jön be. A Linux (maga a kernel) ugyanaz alattuk, de amit ráépítenek, az a legváltozatosabb. Nézz videókat a desktopokról, és próbáld is ki őket Live rendszeren telepítés nélkül.(KDE, XFCE, Mate, Cinamon,...) A legnagyobb/népszerűbb disztrókkal kezdj: Ubuntu, Fedora, Debian, MX-Linux
Ez arra is jó lesz, hogy kitapasztald melyik distro megy pöc-röf a gépeden, és melyikhez kell különféle varázslat. Plusz melyik disztró tartalmazza alapból a neked tetsző programokat. Külső tárolóból való telepítés sem varázslat, de amíg megismered jobb ha a beépített program áruházra hagyatkozol. -
cigam
titán
válasz
Balazska90
üzenetére
Hogy a konfigjához illeszkedő rendszert válasszon. Írd le a HW-t, miket futtatnál, mik a céljaid, és megmondjuk merre indulj.
-
cigam
titán
Olvasd el, különösen az elejét. Pláne ha mindez megvan osztva samba-val, akkor az előző oldalakat is.
Az transmission-daemon "user "eltekerése a konfig fájlban, rossz ötlet. A letöltésnek kijelölt könyvtárban kell a jogosultságokat úgy kiosztani, hogy a trasmission-daemon user-nek is teljes joga legyen (írás, olvasás, törlés).
-
cigam
titán
válasz
wexford881
üzenetére
Valahogy nem ál össze.
Ha a Win SSD MBR-es, akkor a gép BIOS módban van, és az mbr-ben elhelyezett pár bytos program rántja be a megadott helyről az operációs rendszert (a boot, vagy aktívak legjelelölt partíció elején tárolt programot indítja, ami nálad elkezdi betölteni a Windows-t.)
Namost ez a rendszer képtelen másik lemezről indítani az operációs rendszert.Namost ha a hagyományos mbr kódot lecseréled a grub-ra, akkor már választhatsz hogy melyik lemezről mit töltsön be. De automatáról beszélünk, ezért a GPT sémához automatice UEFI megoldást képzelt el, így a GPT-s lemezen létrehozott egy ESD (UEFI boot) partíciót, a Windows-os MBR-es SSD-t meg békén hagyta.
Szerintem ezért történhetett. Nézd meg a GPT-s lemezen van-e ESP típusú pár 100MB-os partíció.
Rimuru
Köszi! (Miért nem akarok?) -
cigam
titán
Vhol azt olvastam, hogy a fájlnév is egy hard link. Ha A-ról készítek egy hardlinket B névvel, és törlöm A-t, mi lesz B-vel?
Az A által foglalt terület felszabadul, vagy megmarad, és a B-hez kötődik? Egy automatikusan létrejövő hardlinkel megakadáyozható a véletlen/szándékos törlés, vagy ennyire nem egyszerű?A junction csak a Windows és az NTFS kiváltsága? Hard linket hogyan lehet könyvtárról készíteni?
-
cigam
titán
válasz
wexford881
üzenetére
Tuti hogy az MBR-t és a GPT-t lehet keverni?
-
cigam
titán
válasz
wexford881
üzenetére
A mint topikban volt róla szó. Ott olvass vissza. Ha jól rémlik ott a kérdezőnek a CD-re írás volt a megoldás, és ott tudott váltani BIOS/UEFI telepítő között.
-
cigam
titán
válasz
olivera88
üzenetére
Miután kilépett parancssorba, a dmesg-el listázd ki a hasfájását, és tedd ki vmi online szövegmegosztóra (nehogy ide másold be
)Pontosan milyen gép? (Alaplap, proci, RAM, VGA, esetleg bármi más spéci kártya) Ugye nincs húzva, és gyári a BIOS, nem vmi tuningolt vacak?
-
cigam
titán
Találkoztatok ilyen hibával samba megosztáson?
Addig eljutok, hogy mutatja a megosztott erőforrásokat, de ha duplaklikkel megnyitom hibaüzenetet küld, ha jobbklikkes menüben hozzárendelek egy betűjelet (felcsatolom), akkor meg simán elér látom a tartalmát.
-
cigam
titán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én meg pont azért tettem fel Debian-t. A Fedora (meg minden frissességet előnyben részesítő distrib.)egyik kezével ad, a másikkal elvesz. Mint mostanában az MS frissítések
A 30-as telepítője képtelen volt automatikusan partícionálni a gépemet. A 31-el ez már megint jó volt, sőt az Inteles videódriveren is faragtak valamit, mert már nem kell a video=SVIDEO-1:d paraméter a mikronfagyások elkerüléséhez, alapból jól működik. Most meg a kedvenc NASA apod plugin nem megy, nem indul el valamiért.
Szóval lehet hogy régiek a csomagok, de ha beröffentem a Nasa apod csomagot, az egyből rendben teszi a dolgát, 10-ből 10-szer. A frissesség nem érdekel, látszólag semmim nem igényli, viszont nem tudom elfogadni, hogy attól függően milyen hetük/hónapjuk volt a fejlesztőknek, attól függően javul meg/romlik el valami benne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- nVidia tulajok OFF topikja
- World of Tanks - MMO
- alza vélemények - tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628) /hibás/
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

A NAV bevallását akartam megcsinálni. Közben kerestem megoldásokat. Így valami marhaságot csinálhattam. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)