-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Szóval ott tartok, h. netem van az Ubin, már azon írok!
Felraktam a Firestartert, de sajnos nem ment, mivel az eth0 (amin jön a net) azt írta, h. nem áll készen. Utánanéztem, és azt írták egy honlapon, h. ip-t kell neki adni.
Gondoltam beírom "sudo ifconfig eth0 192.168.0.2" -el is fogadta.
Ekkor az volt a baj, h. az eth1 nem stimmelt a tűzfal (Firestarter) indítását követve, így adtam neki is egy ip-t, pontosan 192.168.0.1-et (mivel winfos alatt ugye ezzel az ip-vel megy a megosztás) rosszul gondoltam?
A lényeg, ott tartok, h. nincs net a többi gépen (switch tökéletesen megy, látják egymást a gépek és a wines gépek is tudják pingelni az ubis gép ip-jét)
Ekkore jött az elszánt ötlet, gugli a haverom címszóval és ezt találtam:Itt mindent megcsináltam egészen a DNS továbbítóig, mivel azt írja, h. nem szükséges már ezt is megcsinálni.
Az én verzióm így néz ki:
ddns-update-style none;
option domain-name "albi.local";
option domain-name-servers 192.168.0.1;
option routers 192.168.0.1;
default-lease-time 42300;
max-lease-time 84600;
authoritative;
log-facility local7;
subnet 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 {
range 192.168.0.3 192.168.1.100;
}Szóval hol rontottam el?
Szerintetek hogyan lehetne a többi gépre netet varázsolni?jaa, annyit kihagytam, h. a Firestarter (ha elindítom) akkor a Linux gépen sincs net, csak akkor van, ha kikapcsolom a Firestartert...
Előre is köszönöm a türelmeteket és a segítségeteket!
Üdv: Norbi
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest