Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
1)
HDD-re feltoltam (teljes formázást követően) először egy linuxmint-et, majd egy win xp-t. Előre sejtettem, h fordított sorrendben kisebb macera lett volna, de most már mindegy. Azonban érdekl, hogyan tudok grub-ot "varázsolni"? Mivelhogy a win-t raktam fel később, így csak az boot-ol jelenleg automatice, míg a linux nem. Persze az xp install bíztatott, h X menü Y almenüjéből tudok rendszerindító-választót csiholni, de abból semmi értelmeset nem sikerült kihozni.
Szal' gub hogyan?2)
Ubi/Mint install-lal létre lehet hozni ntfs particiot? (Adattárolásra kell.) Nem látok opciót rá. Gondolom külön linux app létezik, ami tud (?)3)
_a)
Utólag, most kezdem sejteni, hogy célszerű lett volna a "/" partíción kívül minden linux-szal képzettet logikai partícióba rakni, ugye? Ugyanis csak most olvasok utána, mi az a logikai p. Épp ezért sz*vtam, mivel most már tudom, h elsődlegesből egy hdd-n max 4 lehet, így linux install után maradt egyetlen elsődlegesnek lehetőség, ezért win-t csak egyetlenre tudtam rakni sajnos (a linux install után)... Illetve a win install ezt jelezte, és nem engedett 2 db elsődleges partíciót a win-nek, ami nem értek, hiszen linux számára csak 2-t hoztam létre, ergo még 2-nek maradnia kellett volna..._b)
Sőt, jól sejtem, hogy akár az összes linux-szal képzett partíciót tehettem volna logikaira is? Hiszen at olvasom, h a linux rendszer file-jai nem igénylik -és semelyik linux partíció sem igényli-, h elsődleges partíción legyenek.
Egyedül a cserehely-t (swap) raktam logikaira._c)
kiterjesztett partíciót hány db. (logikai) partícióra lehet felosztani?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Óra topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Amazon Fire TV stick/box
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung 990 PRO 2TB Heatsink MÉG GARIS
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- Google Pixel 8 8/128GB+Spigen tok 6 hó jótállás!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest