Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Carasc0

    őstag

    Sziasztok!

    Értem! Igen sajnos az a gond hogy 3x álltam úgy neki tanulni de a kudarcok hatására mindig feladtam. Most nem szeretném. Beakarom magamnak bizonyítani hogy nagyon jó dolog érteni hozzá. Informatikus vagyok és számos helyen hallottam hogy a linux mély ismerete jelenti az informatikus számára a számítógép mély ismeretét. Én sajnos ennek tekintetében szégyen vagyok mert kattintgatok meg stb. Pedig elképzeltem hogy linuxot használok, abba programozok mondjuk jó kis C nyelven amit amúgy is szeretek. Ha windows kell akkor arra ott a virtualbox stb.

    Szeretnék átállni teljesen! Az első próbálkozásaim 2003-ban voltak Mandrake és Red hat 9 rendszerekkel. Ott megtanultam hogy kell telepíteni, meg az egyedi könyvtárstruktúrát megérteni stb. Aztán valahogy vége lett , majd 2005-ben megint próbálkoztam ezúton a Fedora 3-al. Aztán megint vége lett. Utána már csak Virtualboxon próbálkoztam linuxxal de az meg olyan "virtuális" volt. Szeretem ha rendszer fizikai és egyes komponensek nem csak virtualizálva vannak (lásd boot rekord)

    Arra gondoltam hogy a linuxot és a Windows-t nem tenném egyazon HHD-re. Neki vennék külön HDD-t. Nem tudom hogy ezzel jobban tudom-e védeni a Windows rendszert mert nem akarom hogy esetleg elrontom a linuxot és nem tudom az MBR-t valamiért visszaállítani akkor reinstall win7. Elméletileg ha külön HDD-n van a linux akkor ilyen gond nem lehet nem? :F Viszont ha az MBR-t akarom nézegetni, akkor az adott HDD-re tennék egyszerre több linuxot is és akkor úgy. Lényeg hogy a Windows egyenlőre védve legyen. Az adatokra külön HDD-m van az nem probléma!

    Előre is köszönöm!

    Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Új hozzászólás Aktív témák