Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz ubyegon2 #107487 üzenetére

Mármint a Calamares-re gondolsz ? :D Amúgy igen..

Én a curses alapú installert imádom (igen, netinst, de a DVD inst-ről is mindig ezt választom, ha 1-2 VM-et húzok fel). Egy friss telepítés után lol e van és innen imádok felépítkezni - akármilyen irányba is:

LoL értékek, persze van még minimálabb indulású disztró, csak szvsz poén, hogy ez egy erős kiindulási alap és mégis milyen pici footprint, amiből aztán fel lehet nőni egy fully fledged desktoppá, komoly szerverré, akármivé.

A Debian 13-as friss minimal install egy ssh szerverrel együtt már, 2025 október közepén 217M RAM-ot kér, 880M diszkkel és ez nem a gyökkettőre leszedált "assembly-ben kódolj alá egy nano-t is" változat, hanem egy frankón használható erős alap.

Tök jó :K

(Amúgy meglepett, én még korábbiaknál voltam lemaradva, ott valami 110M-be belefért a RAM és ez is targeted kernel, nem generic, tehát nincs benne sok felesleges szar).

Nyilván ez VM, ha most fizikai host-ra teszem és még rájön az LSI vezérlő, az összes perifériám, na meg az nvidia-dkms, másra áll be kicsit, de az is tök minimálnak mondható.

Új hozzászólás Aktív témák