Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edorn
senior tag
Csak én vagyok nagyon béna (feltételezem igen), vagy tényleg ennyire nincs megoldva linuxra az automatikus frissítés?
Már meguntam, hogy kb kétnaponta dobja fel a rendszer felugró ablakban, hogy éppen 20-200 db frissítés érkezett: frissítsek. Lefrissítem, de pár nap múlva megint jön az üzenet, hogy újabb 20-200db frissítés érkezett...
Mindenfelé kerestem, hogy hátha be lehet állítani, hogy mondjuk kétehetente, vagy havonta nekem bőven elég, ha ellenőrzi, hogy van-e frissítés. De nem találtam ilyen lehetőséget.
Olyat sem találtam, hogy ne szólogasson, hanem a háttérben szépen frissítse le magának amit kell, max a nagy frissítéseknél szóljon... de semmiképpen se 1-2 naponta zaklasson.
Fedora alapú nobara van telepítve, így a Fedora hivatalos oldalán találtam automatikus frissítésre lehetőséget (dnf-automatic megoldás). Be is állítottam. Újraindítottam a gépet, elkezdtem nézni egy filmet, erre egyszercsak szó nélkül újraindul a gép. Mert kitalálta, hogy akkor ő most lefrissít mindent, ami jó is, csak nem érdekli mit csinálok, újra is indul. Ráadásul a frissítés sem sikerült rendesen: asztalom, tálcám eltűnt (többszöri újraindítás után is). Nagy nehezen előbányásztam (asztal, tálca, menű nélkül vicces volt) a frissítési alkalmazást és kézzel újra lefrissítettem, így már újraindítás után jó volt minden.
Szóval én vagyok csak ilyen szerencsétlen és ez valami kivételes eset volt, vagy ez így működik?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Parfüm topik
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam topic
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 14" I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Elegáns Midnight dizájn, megbízható teljesítmény 100%-os akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest