Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    Üdv!

    Debian 5.05 szeretném egyelőre az alábbiakat használni:
    Samba
    Vnc

    A Samba megy is, viszont ha a Windows 7-et futtató kliensre visszafelé másolom a fileokat, néhánynál azt a hibaüzenetet kapom, hogy please remove the write protection. Elméletileg minden file-nak ugyanaz a user a tulaja, mint aki a windowsos gépen is mountolja hálózati meghajtónak a megosztott könyvtárat. Érdekes, hogy néhány Retry után általában rendbejön, és átmásolja a filet.
    A problémáról hirtelen ennyit találtam, az utolsó hozzászóló szerint a kliens hibája. Szerintetek mit lenne érdemes ellenőrizni Debian/Win7 oldalon?

    A Vnc is rendben megy, viszont a grafikus felület mindössze egy fekete háttér, egy terminál szerű ablakkal, én azt szeretném elérni, hogy azt lássam mintha simán bejelentkeznék a gép előtt ülve, grafikus felületet használva. Itt többféle lehetséges hibát olvastam (igazából lassan abba a hibába esek, hogy túl sok az infó, és nem lehet egyértelműen leszűrni):
    - az a user be van jelentkezve, aki használná a vnc-t távolról
    - xstartup buherálása : itt hiába próbáltam bármit, jobb irányba nem változott a dolog (pl. gnome_session & beírása a végére, ugyanez csak exec-cel, az első 2 sor elől a # elhagyása, stb).
    Illetve még fontos lenne a Vnc automatikus indítása boot közben (de még bejelentkezés előtt). Erre is kétféle megoldást találtam, az egyik az init.d-n keresztüli megoldás, a másik pedig az rc.local-on keresztüli. Egyelőre mivel még az előző két problémára keresem a megoldást, így nem ástam magam bele az ide vonatkozó leírások bővebb tanulmányozásába.

Új hozzászólás Aktív témák