- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrrs
tag
válasz #75376384 #38057 üzenetére
Én még nem, de már itt áll eladásra készen az a LEGO adag, amiből remélem, hogy kigazdálkodom.
Egyszerűen valami elszakadt bennem. 1-2 éve simán kiadtam 100k-t egy készletre, de most nem megy. Megvan a rávaló, de családapaként sajnos olyan gondolataim (francot, kiadásaim...) is kavarognak, hogy ebből kijönne ez meg az meg amaz. Ráadásul a halogatott fürdőkabin csere előtt? Már hallom is: Finish Him! -
-
válasz #75376384 #37958 üzenetére
Sajna nem tudok millio mas feluletrol, egyszer raneztem jofogasra es vaterara, kb ugyanazt lattam mint facebookon + lassabb kommunikacio. Bricklinkrol draga a posta, onnan csak magyar eladotol szoktam alkatreszeket venni, arra nagyon bejott. Egyebkent jurassic keszleteket vadasznék, jo aron, bontva, keves esellyel. Ja es par oraja mar inditottam egy hasznalt adok-veszek csoportot, eddig csillagos otos, remelem a kovetkezo tiz evben is egyedul ulok ott, es nem fogok senki megzavarni .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
ayo
veterán
válasz #75376384 #37949 üzenetére
nem 170 forintot nyer rajta szerintem, de ez egy másik dolog, ahogy az is hogy a szállítás sokszor drágább, mint amikor bolttól rendeled. az meg hogy fb-n random embertől v boltból veszed meg megint más.
engem ezek azért zavarnak, mert ezeket a no dealeket upolják v rakják fel napi 10x, ezáltal bányászni kell az értékes, hasznos posztokat, ami nem az eladással foglalkozik, hanem van valami értéke is.
azért prohardveren se lenne szép, ha miden 50 hsz bolti v bolti ár feletti kínál komment lenne. na de nem akarok tovább offolni, csak már fájt az ujjam ezeket a minőségi posztokat pörgetnihttp://jateknaplo.blog.hu
-
Llew
senior tag
-
válasz #75376384 #37697 üzenetére
Az athuzott ar, mint vasarlo megtevesztese a problema. Ez sosem volt out of stock, mint a viragcsokor, ahol csak pofatlannak kell lenni es akar el is vihetik 37-ert. Es gondolom nagyitoval kene keresni olyan boltot, ha letezik egyaltalan, ahol barmikor az ido folyaman volt legalabb 6000ft ez a keszlet.
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #37686 üzenetére
Igen, az SC verzióknak ez elejük kissé hosszabb a kelleténél. De nekem adják a 911 formát. Matrica is kevés rajta. Embléma és lökhárítók.
Továbbra is csak ajánlani tudnám a 10295 porsche-t.
Azt nem tudom mennyi időbe telik, hogy megsárguljon a fehér, de még a színválasztás is bejön.
Fehér nem túl gyakori szín. Talán még a ghostbuster autó, és félig a VW kisbusz. -
Throme
veterán
válasz #75376384 #37671 üzenetére
Szerintem megint a csomagtartó fedélre gondolsz (ha nem akkor bocs!).
A Lego verzió laposabbnak tűnik mint az eredeti.
Szerintem 2 lehetőségük volt (ha nem akanak oda új alkatrészt tervezni ), a megjelent verzió, vagy több alkatrész felhasználásával valahogy lekövetni a valóságos ívet, de akkor nem nézne ki ennyire simának.Szerintem így se rossz.
A másik - de nem nézetem utána - szerintem a hossz/szélesség arány nem biztos, hogy az eredetiével azonos. Nekem szemre egy picit talán hosszabbnak tűnik a Lego verzió - arányaiban - mint az eredeti.
Mustang-nál is volt egy ilyen érzésem.
De most a szőrszálat hasogatom, asszem .[ Szerkesztve ]
-
ayo
veterán
válasz #75376384 #37210 üzenetére
nagyon szépek! én anno ezeket néztem, itt van sok jó ötlet
http://jateknaplo.blog.hu
-
HellGreg
őstag
válasz #75376384 #37194 üzenetére
Nem azt mondom hogy nem gáz, hanem hogy hajlandó vagyok kifizetni a 10-12k árat egy-egy kifutott modellért, ha tetszik, persze. Igaz, most már inkább az a cél, hogy minden valaha megjelent speedet összegyűjtsek.
Nem úgy a kifutott creator expert, ott sose adnék 100-150 ezret egy modulárisért vagy bármi másért, még akkor se ha az nem 3x, hanem csak dupla ár. És nem is vennék soha 100 ezres készletet elrakni évekre, hogy aztán eladjam. -
adalbert1
veterán
válasz #75376384 #37159 üzenetére
Engem egyrészt érdekel az anyagi oldala, hogy ebből tényleg meg tud-e élni valaki, vagy csak annyi jön ki belőle, hogy fedezze a többi lego vásárlását (esetleg aki ezt csinálja főállásban, az csak legoval foglalkozik, vagy mással is, pl. konzolok, vga-k, stb.).
Azt nem látom, hogy miért éri meg csinálni, hogy megveszek 3 készletet a tescoban és utána eladom 10k haszonnal a hármat együtt (ha nagy tételben vásárol, megvannak a kialakult csatornái, kellően optimalizálva/automatizálva vannak a folyamatai, akkor lehet, hogy lenne benne értelmes pénz, vagy kellően rövid időt kellene szánni az egész folyamatra, tehát valami értelmes órabér kijönne belőle a végén, de lehet, hogy azért sem érné meg küzdeni a facebookos kommentekkel ).
Ez a viselkedés zavaró tud lenni, de ha nem tenné meg valaki, akkor levenné a következő utána jövő ugyanúgy a polcról a készleteket, szóval egyénileg nem tudok elitélni senkit, inkább sajnálom, hogy erre rá van szorulva. Én is vettem már így készleteket, de az egyiket megtartottam, a másik pedig családon belül ment tovább ajándéknak (ha többet vettem, általában már csak egyet veszek a legtöbb dologból).
Szóval úgy tudom megfogalmazni, hogy az nem zavar, hogy valaki keres rajta pár ezret, inkább az, hogy így kevesebben tudják olyan olcsón megvenni az adott készletet.Az érdekesebb készleteket normál áron vagy akcióban megvenni és évekig eltenni: ez számomra jóval érdekesebb téma.
Mi alapján lehetne jól kiválasztani egy készletet?
Milyen időtávra kellene tervezni (itt fentebbi hozzászólásban felmerült a fél év múlva e-bayen elpasszolni is, meg pl. a 10 évvel ezelőtti modularok árai is)?
Ha sokáig megtartja az ember, akkor hogyan figyel az állagmegóvásra?
Illetve a jelenlegi budapesti ingatlan árak mellett biztos megéri egy halom legót tárolni a lakásban, ha más elől veszi el a helyet?
Ebben sokkal jobban látom a hozzáadott értéket, itt lehet, hogy valaki megőrzi évekig patent állapotban kifutás után az adott készletet, a fentebb említett esetben meg mondjuk 10 perccel hamarabb ért a tescoba (igaz ezeket nagyjából tükrözik is az árak). -
ayo
veterán
válasz #75376384 #37180 üzenetére
A LEGO népszerűbb itthon és jobb a hazai forgalmazó. A Nintendónak pl. nincsen hivatalos magyar, hanem összevonva más országokkal. Emiatt eleve vannak fájó pontok, pl. hogy miből jön mennyi, ha egyáltalán jön, de régen se volt jobb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
http://jateknaplo.blog.hu
-
Freddy76
addikt
válasz #75376384 #37167 üzenetére
Barátom definíciója az alkoholizmusra: annyit iszik mint, mi, vagy többet, és nem szimpatikus. Mi szimpatikusak vagyunk, ezért nem vagyunk alkoholisták.
Én is egyet értek veled és Redbullal, itt a topikban úgy érzem, a nepper az, aki azért vásárol, hogy nyerjen rajta, és nem tagja a topiknak. Megveszi, el akarja adni drágábban: köcsög nepper. Meglátja a boltban olcsón, vesz többet, hogy eladja majd drágábban: köcsög nepper. Kifutott készletet ad drágán: köcsög nepper. Nekem is idegesítő sokszor.
Aki tagja a topiknak, az soha nem nepper. Az ügyes, szerencsés, ilyesmi.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Nalunk utobbi egy-ket honapban szokott ra a gyerek, es nemreg vettem az elso (es egybol lejtore kerulve egy csomo) legot, total vegyesen polcra vagy befektetesnek, max +1 darab van belőlük. Ugy vagyok vele, hogy ha neadjisten tuleli addig hogy felmenjen az ara, az szuper, de ha addig kibontjuk, az szinten szuper . Sok helyet foglal el, nekem csak annyira eri meg nepperkedni vele, hogy fedezze a legozas koltsegeinek egy reszet (már ha fogja, ha nem akkor a tanulsagot fogom felhelyezni helyettuk a polcra, az is szuper ). Társasjatekok hasonló, csak ott mar nagyon regota nagyon elgurult a gyógyszer, heti szinten is sokat játszunk,
beteges ööö eszetlen öööelég nagy gyűjteményem van, és napi szinten megy a harc a megunt-sorra nem került-nekem nem tetsző valamint az ujjatek-kellnekem-akciosjatek csapatok kozott (bar probalom leepiteni, iden mar 50-nel sikerult).eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Sordoran
addikt
A nepper az aki nagy tételben felvásárolja olcsón, és aztán kihasználva a szűkös kínálatot jóval drágábban adja el. Legalábbis jellemzően ezeket nevezzük most annak. Aki megveszi most normál áron, és aztán évek múlva eladja akár többszörös áron... hát nevezhető neppernek, de igazából akkor már nem létezik kínálat (illetve boltok is drágán adják). Tehát nem olyan negatív a dolog.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
válasz #75376384 #36878 üzenetére
Hat bizony ha en 60 frankert rendelnék a te országodbol,akkor jo esellyel fizetnék 13 chf kezelesi koltseget es 16 chf afat, ami tobb, mint amit rajtad akarnak behajtani. Svajci vamkezeles lehet lazabb mint az itthoni, es atcsuszik 60bol 59 csomag, jo nektek.
[ Szerkesztve ]
-
edgR
őstag
válasz #75376384 #36872 üzenetére
Dehogy vámmentes a LEGO. Ezt miből gondolod? Én is rendelek 3.o-ból, és bizony néha-néha fennakad a rostán. Az adott ország szabályozásától függ, Magyarországon már 45 EURtól ÁFÁt kell fizetni (feltéve, hogy fennakad...). De a LEGO mint terméktípus sehol nem vámmentes. Rendszerint akkor szokták megvámolni, ha nem magánszemélytől érkezik 3.o-ból, és/vagy fizikai méreteit tekintve nagyobb a csomag. De ez sem szentírás. Ahogy az sem, hogy eddig csekken kaptad a vám illetékről szóló csekket. Bármikor változhatott az eljárás. Nekem is friss az élmény, rendeltem USAból egy ~USD 30 értékű pakkot, és ahhoz, hogy átvegyem, most fizetnem kell még 27% ÁFÁt és 3500 Ft-os postai vámeljárási díjat. Így lesz a 15k HUFos csomagból 23k HUFos...
DE, ha nem vám, akkor:
Ezt írtad "ma jott a svajci postatol a mail"A lényeg még mindig a következő:
Milyen tétel a 24.65 frank??? Mi szerepel az értesítőben?Az eladó helyett a svájci postánál érteklődj, hogy milyen díj ez és miért kell fizetned. Tőlük jött a mail, az infót is náluk találod, nem az eladónál.
[ Szerkesztve ]
-
-
edgR
őstag
válasz #75376384 #36870 üzenetére
Gondolom a postai értesítőn szerepel, hogy milyen tétel a 24.65 frank. Mivel svájc 3.o, nagy az esély arra, hogy ÁFA, vám, esetleg mindkettő. A rendelés végösszegétől és a svájci szabályozástól függ, hogy milyen összegnél milyen kezelési költséget számol fel a vámhatóság.
Abban viszont biztos vagyok, hogy ehhez az eladónak semmi köze. Miért is lenne? -
backdraft81
csendes tag
válasz #75376384 #36728 üzenetére
Meglehet, igen. A "lenyúlja" dolgot nem úgy értem, hogy ellopják a feltöltött kész ötletet, hanem, hogy saját változatot készítenek néha ezekből.
A több év előkészület nekem ott sántít, hogy volt egy LEGO dokumentumfilm, amiben egy brit srác próbált a céghez bejutni, és úgy emlékszem, hogy x hónappal később úgy van vége a filmnek, hogy valamikor nagy szettel pont akkor végez, és jön a megjelenése. Aztán, lehet, hogy tényleg évekig terveznek, nem tudom. -
MODERÁTOR
válasz #75376384 #36559 üzenetére
Istad
(én is ebbe szedtem szét imádott kockáimat költözéskor)
Pötyi: erre nem gondoltam (annyira nem volt vészes az ára, túl sokat is vettem, de ebből sosem elég)[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
Freddy76
addikt
válasz #75376384 #36506 üzenetére
A céget nem a vezetőség irányváltása mentette meg, hanem a vezetőség leváltása... Egyszer egy előadáson mutatták be, mint példát (forrásokat nem ellenőriztem). Családi vezetésű, de már döntően a befektetők tulajdonában lévő cégbe hoztak kívülről egy tanácsadót (Jørgen Vig Knudstorp, a McKinsey-től, mindössze 33 éves volt), aki kíméletlenül átalakította a céget:
- Nem kellően nyereséges témák azonnali leállítása.
- Licenszelt témák keresése, éspedig "szondázva", először kisebb, olcsóbb készletekkel. Aztán ha ez sikeres, jön a többi, nagyobb. Ennek legékesebb példája az SW, nem tud kifulladni.
- Felnőttek megcélzása drága, exkluzív készletekkel, 14+, 16+ termékvonal bevezetése, gyűjtői szettek bevezetése.
- Termelés totális átalakítása, koncentrált termelés nagy gyárakban, nincs raktározás, egyik oldalon folyamatosan hozzák a kamionok a műanyagot, a másikon folyamatosan viszik a terméket. A termelést folyamatosa a legköltséghatékonyabb ponton kell tartani (ez az, ami miatt sokak felháborodására nem tudják az első héten kiszolgálni Bonsai fával vagy Saturn I-el mindazokat, akik meg akarják venni).Jørgen Vig Knudstorp a Lego megmentőjének tekinthető, masszív veszteségből masszív profitot csinált, és megtöbbszörözte az árbevételt.
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #36506 üzenetére
Itt egy igen hosszú és részletes cikk a témáról, de kb ez a kulcs:
Bionicle hit its stride just as LEGO’s financials were bottoming out. While LEGO flirted with bankruptcy in 2003, Bionicle accounted for 25 percent of the company’s total revenue and 100 percent of its profits.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
edgR
őstag
válasz #75376384 #36508 üzenetére
Te kérdezted, én csak megpróbáltam kitalálni, hogy mire gondolhatott a költő
Az SW-t bármilyen licenszelt, a Bionicle-t pedig bármilyen saját témával lehet helyettesíteni, de az tény: ha nincsenek sikeres saját témák, akkor miből finanszírozták volna a licenszelt témákat? Valószínűleg erre gondolt, akivel vitatkoztál. -
zbundy
aktív tag
válasz #75376384 #36422 üzenetére
Szerintem most mindenki azt hiszi feltalálta a spanyol viaszt, hogy vesz egy falcont aztan később eladja. A legtöbb neppernél, gyűjtőnél ott pihen a pincében már. Ez a 75192 falcon biztos nem fog olyan életpályát befutni mint az előde, hogy 1 millióért mentek már. És amilyen őrület volt ez a készlet körül nem is kell újabb 10 évet várnunk egy még nagyobb darabszámú verzióra. De ez persze mind csak SZERINTEM!
-
HellGreg
őstag
válasz #75376384 #36304 üzenetére
Kiállítani szeretném a legtöbbet, persze. De elgondolkodtatott az is, hogy kifutó szetteket venni normális áron, majd pár év múlva eladni duplaannyiért, amiből persze megint legót vennék. Emellett elkezdtem építeni egy várost is, ahhoz se 2 fillér kell majd. Mivel a City szvsz egyre gagyibb és prosztóbb épületeket csinál, ezért többnyire kifutott szettekben, illetve creatorban gondolkodom, egyik se éppen olcsó mulatság, úgyhogy gondoltam, hosszú távon pont a lego lesz az, ami majd kitermeli a saját árát, egy kis befektetéssel.
Egyébként a kérdésem "A speed champions mercedes 75877 azért kerül 30+ ezerbe, mert már kifutott, vagy mindig is drága volt?" - azt írtad, igen azért. Igen melyik opció?[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz #75376384 #36291 üzenetére
Pont valamelyik nap ébredtem rá, hogy az előző Death Star már kifutott - mindig terveztem a beszerzését, de a legalacsonyabb ára is 120k volt, annyit pedig egy készletre sajnálok kiadni.
Remélem, hogy majd a jövőben is lesz piacon, ha esetleg meggondolnám magam valamikor. :) -
woros
őstag
válasz #75376384 #36251 üzenetére
Megnéztem most az ideas oldalt. Első 8-10 szavazat csak és kizárólag bionicle, úgy, hogy semmi más témára nem szavazott, a többi is hasonló lehet, nem görgettem tovább. Gyanús, de majd meglátjuk a 2. kört.
Abszolút egyetértek, hogy szemebköpése lenne ennek a 90 évnek, ha a bionicle nyerne. Ez reprezentálná ezt a majd 1 évszázadot? Nevetséges. Ha valaki azt mondja lego, akkor az nem lehet más, mint a régi town, castle, pirates, space vonal. Nem vagyok nagy space rajongó, de még az is jobb lenne, mint a bio. Bár őszintén szólva nem tudom mit akar pontosan a lego, mert 1 készlettel nem lehet bemutatni az elmúlt 90 évet. -
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #36251 üzenetére
Bocs szerintem félreértettelek, azt hittem "a legutóbbi két kalózos téma nem volt valami népszerű, vár dettó"-val a nemrég megjelent szettekre céloztál mint pl a Pirate Bay. Most megnéztem brickseten és tökre meglepődtem hogy 2015-ben még voltak kalózos szettek. A jelek szerint valóban nem ment jól mert eltűnt a süllyesztőben.
Az ilyen "mi lenne ha" kérdésekkel az a baj hogy sose lesz rá válasz. Mi lenne ha kiadnának egy részletesen kidolgozott kalózos/váras stb világot, fene se tudja. Én továbbra is fenntartom hogy a LEGO-nál se (kizárólag) dilettánsok ülnek, valószínűleg csillió dollárt elköltenek piackutatásra hogy tudják mi kell aktuálisan a népnek és mi nem. Ki tudja, ha látszik a mostani kalózos/váras szetteken a siker akkor jöhet egy reboot, de mivel sose fogjuk látni a mögöttes számokat így halandóknak úgy se derül ki hogy miben van a lehetőség.
Az AFOLokkal egyébként alapvetően az a baj hogy egyáltalán nem egyenlőek a felnőtt vásárlókkal. Nem véletlen hogy az új 18+ szettek szinte egyáltalán nem AFOLokat céloznak, hanem a felnőtt kazuár
gamereketlegosokat, akiket mozaikokkal meg dísznek kirakható autókkal/zongorával/Kolosszeummal lehet bevonzani és nem komplex (és nosztalgikus) világokkal. Szeretjük azt hinni hogy számít az a rengeteg lóvé amit LEGO-ra költünk de igazából elveszik a tömegben, nem tétel.Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #36247 üzenetére
Ezzel az egész nosztaligavonattal az a baj hogy van egy réteg akik követelik vissza a régi szetteket, de pont azokat pont ugyanúgy mert nekik az volt a gyerekkori álom. Viszont egy ilyen szett mint a 6277 a mai gyerekeket (szerintem) hidegen hagyná, egyszerűen ezt a látványvilágot már rég túllépte a LEGO. A hangos nosztalgiás réteg vásárlóerőben eltörpül a többséghez képest, tehát az általános irány marad az amire szerintük van piaci igény, az AFOLoknak meg marad ez a szavazósdi egyetlen szettel, na meg az Ideas.
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #36244 üzenetére
Hát, én azt nem tudom (nem is merném) megmondani melyikre szavazz, pláne, hogy én nem is szavaztam.
Ez egy, szóval egy!!! Ideas szett lesz, ha jól értem a lényegét, és itt inkább arról van szó, hogy a rajongók az egész témát (vár, űr, kalóz) szeretnék viszontlátni, nem egy, hanem sok szett formájában.
Legó által megformált kategóriákból pedig az jön le nekem, hogy teljesen tisztában vannak azzal mit akar a nép, de valahogy eddig sz@rtak rá. Oké, most egy kis kalóz élményben (ideas, creator) és egy pici középkori (várnak nem nevezném) élményben (ideas) részesítették/részesítik a nagyérdeműt.#36245kbalage2
Akkor egy kicsit hasonlóan gondolkodunk erről a szavazásról. Egy szettről van szó. Csak ez jelkép értékű, mert az elmúlt éveket akarják bemutatni (amit - szvsz - egyáltalán nem lehet)
Kalóz témával ezt csinálták, ideas-t követte a creator, most ideas kovácsműhely megjelent, jöhet a creator[ Szerkesztve ]
-
edgR
őstag
válasz #75376384 #36236 üzenetére
még egyszer: én sem gondolom, hogy a bionicle alkatrészek jutnak valakinek eszébe a "lego"-ról, de attól még azért van a szavazás, hogy ott dőljön el, mit akar a többség. Az ilyen "csalás/botozás" stb. összeesküvés-elméletekkel pedig nem kell foglalkozni, a lego van olyan értelmes, hogy szűrje ezeket.
"marketingesek" - szegény Jana -
-
hulp01
senior tag
válasz #75376384 #36146 üzenetére
A dobozkép alapján ez speciel pont 18+-os készlet. Pont nem gyerekeknek szánt készlet. A renderelt kép és a valódi között biztos van különbség, de szerintem nem olyan egetverően nagy. Nem gondolom, hogy az eredeti kockákból megépítve szépen fényképezve nem lenne hasonlóan szép.
A kevésbé élénk színek jobban bejöttek volna, nem kell sötét, csak mondjuk inkább pasztell színek. A sárga vár meg 6 éves kortól ajánlott tényleg játék volt. Ráadásul szerintem amikor az megjelent, volt a sárga, piros, kék, zöld, fehér meg fekete kocka, aztán kész. Nem volt százféle árnyalat. Az eredeti szerintem érezhetően nagyobb is, és ezáltal jobban érvényesül a fachwerk haus jellege. -
hulp01
senior tag
válasz #75376384 #36137 üzenetére
De az miért baj, hogy sok embernek nem tetszik? Szerinted csodás. Szerintem meg az eredeti fényében nagyon nem az. Totál le lett egyszerűsítve, és teljesen elvesztette az eredeti hangulatát. Az eredeti mehetett volna mondjuk a Trónok harcába, ez meg mondjuk valami Disney mesébe. Két teljesen különböző karakter.
Nagyon megörültem, amikor ez nyert és eléggé elszomorodtam, amikor megláttam mi lett belőle. De ettől függetlenül biztos van rengeteg ember, akinek meg a Lego verzió tetszik jobban. -
kbalage2
aktív tag
válasz #75376384 #36141 üzenetére
A kritika egy hasznos dolog, pláne ha megalapozott. De érdemes megnézni pl. azt az agyatlan mocskolódást ami az új Technic Ferrari videóim alatt megy. Mint a bespeedezett papagájok csak ugyanazt tudják ismételgetni amit valami nagytudású megmondóember videójában láttak. És hiába kommentelték oda már százan ugyanazt, nem bírja ki hogy százegyediknek oda ne szúrja a következő is. Mindezt úgy hogy se ezt a szettet nem látta még közelről, se azt a másikat amit felmagasztal hogy ennyi pénzért az mennyire sokkal de sokkal jobb.
-
kbalage2
aktív tag
-
goofy85
kezdő
válasz #75376384 #35953 üzenetére
köszi.
igen ezt a nem átpakolást hétvégén észleltem, kb az ötödik lépésnél...
utána végigmentem lépésről lépésre az összerakásin és pakolgattam egyik kupacból a másikba az elemeket és néztem mi hiányzik még. A végén kb 10 elem maradt ki a kb200-ból. Szerencsére minden kapható egy helyen. -
Llew
senior tag
válasz #75376384 #36075 üzenetére
Akkor talán dobd ide az bolt/elem linkjét.
Ha úgy is svájcból fizetsz akkor fűzz egy másik kártyát a paypalhoz akár időlegesen és akkor egy sima chf-euro áltással megúszod. Az nem egyszerűbb, mint másik boltot keresni?Nekem belépés nélkül is forintban mutat szerintem automatikusan földrajzi hely alapján.
A hozzávetőleges árat azt hittem egyértelmű.[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
vesir
tag
válasz #75376384 #36075 üzenetére
A BrickLink-en feltüntetett átkonvertált árak csak tájékoztató jellegűek, xe.com alapján konvertálnak, épp a pillanatnyi árfolyam szerint. Jelenleg ennyi 18 euró forintban.
Itt tudod állítani, hogy milyen Viewing Currency legyen, ergo milyen pénznembe mutassa neked az árakat.
Ez már erősen off topic, de a chf -> huf -> eur váltás részét nem értem, nincs elegendő pénzt a magyar bankkártyádon? Azt mondtad, hogy van egy magyar bankkártya a magyar PayPal-odhoz csatolva. Ha azon a bankkártyán van is annyi pénz, amennyi fedezi a rendelést, akkor csak simán fizess PayPal-lel, de mindenképp a kártyakibocsájtód átváltását válaszd ki checkoutnál.
[ Szerkesztve ]
-
vesir
tag
válasz #75376384 #36069 üzenetére
Nem a BrickLink vált, hanem a PayPal. Biztos, hogy jobban jársz ha nem a PayPal árfolyamot választod, hanem a kártyakibocsájtódét.
@LudiDOK, a helyedben elolvasnám a PayPal topic összefoglalóját, hogy megbizonyosodj róla, hogy biztos, hogy jól töltötted ki az utalást.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #75376384 #36069 üzenetére
a bankod eur veteli arfolyamat kell megnezned. Ha paypallel valtatsz, akkor google (hanyeuro*1.045) eur to huf. Igy is ugy is 1-5% felár kozott jossz ki, ami 17 euronal osszesen 17-85ft extra a kozeparfolyamhoz kepest, utobbit szivesen kiirja neked a google.
-
Djuree
félisten
válasz #75376384 #35985 üzenetére
mar az elejetol egy nagy katyvasz, nem nagyon hasonlit ez semmire. mintha random alkatreszekbol epitenek valamit es fel kell hasznalni minden alkatreszt.
de ha veszik miert ne? otletelni nem sokat kellett hozza legalabb.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #35981 üzenetére
Miért nem tetszik? Én nem gyűjtöm ezeket, sem a modular-okat, de nagy részük tetszik. Ez a ninjago vonal meg hozza a keleti hangulatot.
Egyébként az ilyen nagy épületeket kirakjátok polcra/vitrinbe, és kész, vagy néha előveszitek, hogy a belső részleteket megnézzétek, vagy vendégeknek megmutassátok?
Kiállítva a belső kialakítás nem érvényesül, max a tudat, hogy szép. -
Throme
veterán
válasz #75376384 #35919 üzenetére
Nem is gondoltam volna, hogy ezt kihozták 3000 db alatt.
Kérdés, ha nyer, mennyire nyúlnak hozzá...
Bár látom, hogy a szürke várakkal megjelent nagyobb panel is megtalálható benne, ha jól veszem ki a képeken. Ezekkel lehet azért darabszámot spórolni.Szép darab.
Ha esetleg egy téli várat is kihoznak, még a WV szettek közé beilleszthetem .... egyébként én már nem vágok bele ebbe a témakörbe.
-
edgR
őstag
válasz #75376384 #35909 üzenetére
Általánosságban értettem, a kolléga pedig az adott vásárlásra, mivel az ő kommentjére válaszoltam. Én ebben tévedtem, hogy nem új kommentként írtam, úgy talán átjött volna a mondandóm - vagy nem.
De, igenis az árat kell nézni. Ez a fair. Ebben a shop - normál, piacon lévő készleteket tekintve - 30-40%-kal az adott piaci ár felett van a legtöbb esetben (mire gondolok, amikor azt mondom, hogy "aminek piaca van"?: 1) nem kifutó termék, 2) nem új termék, és 3) legalább 20-30 helyen értékesítik magyar webshopok, nem beszélve a BL-ről)
Ha nemcsak az árat nézitek, akkor az sem fair, hogy az időtöket nem számoljátok vele, amit arra fordítotok, hogy eladjátok az amúgy haszontalan/érdektelen ajándékot. Érted, mire akarok kilyukadni? Sokan azt sem fogják fel, hogy ha valamin - ami amúgy haszontalan számukra - 5e Ft-ot spóroltak, akkor nem 5e Ft-ot spóroltak, hanem X-5e Ft-ot költöttek el feleslegesen. A VIP / hűség / akármilyen pontok, stb. beleszámítása az árba szintén nem "fair", hiszen azt újra el fogod költeni, és ismét a piaci ár felett fogsz 30-40%-kal vásárolni.
Vagy én vagyok a hülye, és kiderül, hogy a lego is szeretetszolgáltatást végez, ti pedig szinte ingyen vásároltok
[ Szerkesztve ]
-
-
LÁZ
Topikgazda
válasz #75376384 #35881 üzenetére
már feladták, de pl a dpd minősíthetetlen, a 2 különböző rendelésből az egyiknél semmilyen információt nem küldtek a kézbesítés időpontjáról /gyanús, hogy a másiknál se fognak/, meg úgy az egészről cuzámmen...páromat hívta a futár, hogy 2 perc múlva a címen van, és meg ő volt megsértődve, mert a címen be is kellett csengetni, hogy a párom szülei át tudják venni....vicc ez az ország
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Freddy76
addikt
válasz #75376384 #35857 üzenetére
Affene tudja, olyan ez, mint a pacal, valaki szereti, valaki az illatától kiszalad a világból. Engem az spec nem zavar, hogy egy "nézd mim van" fotó ferde, alul-, vagy felülexponált, elcsúszott a fehéregyensúly. Én viszont attól mászok falra, ha valaki írja a készlet számát. Ilyenkor mindig kényszeresen kikeresem, amivel rengeteg idő elmegy...
De az élet így szép, ha mindenkit ugyanaz idegesítene, gyorsan megölnénk néhány embert, és unalmas lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
válasz #75376384 #35815 üzenetére
Ezzel a fekete kockahalmazzal én is így voltam a Technic Dodge Charger esetében. Milyen hülye szett, hogy teljesen sötét, uncsi. Aztán néztem róla videókat, majd be is szereztem, és nagyon tetszik. Oké van benne egy - két fura megoldás, de összességében klassz verda lett, annak ellenére, hogy fekete az egész.
Szerintem sok szettel van ez így, hogy az elképzeléshez képest a valóságos megjelenés eltérő, pozitív irányban.
-
Micsurin
nagyúr
válasz #75376384 #35744 üzenetére
Igen de ez eddig a legszebb szerintem.
Előzőleg a 8095 volt meg de azt eladtam a komplett gyűjteménnyel együtt anno, azóta is sajnálom őket. A 8097-1 is annyira szép volt*.*ott találkoztam először a törzs töréses problémával, Boba meg sem volt soha mozdítva mégis elrepedt a derékból indulva a törzse.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest