- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
válasz haverkulum #24599 üzenetére
Ha maradnál a márkánál akkor ezt. Ez is 800 rpm, kábé 10dB, de találsz hasonlót 4-pines kivitelben is Glide Stream néven.
Egyébként tedd rá, ami tetszik és meg tudod fizetni. 800-1200 fordulat mellett szinte bármi átmozgatja a levegőt a hűtőben. (Itt meg lehet én írtam emeletes marhaságot... )/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, remélem jó helyen kérdezek: tönkrement a MUGEN3 hűtőmön a venti (nem mozdul meg, béke poraira) és gondoltam tanácsot kérek, hogy milyen fajtákat érdemes ilyen célra keresni, mert régről rémlik valami, hogy pl a sűrűbb lapátos megoldások (pl arctic f12 co) nem alkalmasak bordákra mert nem elég erős a légnyomásuk (érzem, hogy emeletes baromságot írtam )
Esetleg tudnátok adni pár tippet, ötletet?
-
sixpak
nagyúr
válasz Pardise #24595 üzenetére
Nekem 2 db. ilyenem van, hihetetlenül jó és csendes ventilátorok.
Corsair házam volt, amikor vettem őket, de most házat cseréltem és mennek a piacra ezek is.
Csak jót tudok mondani róluk, de én most kísérletezek és kipróbálok valami mást.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
flymi
addikt
válasz sixpak #24590 üzenetére
Zalmanba nem tennék pénzt.
Ha annyira bejött volna ez a dupla lapátos technológia, már sokan átvették volna. Vagy nem tudom. Mikor megjelent, nekem is tetszett, de a 12-es változata, aztán rájöttem, hogy az árából vehetek 2 normális ventit is újonnan./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
sixpak
nagyúr
Igazából ez tetszik nagyon, de valaki azt mondta, hogy hangos.
Ennek 6000 darabja.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
2db.
Jó, döntöttem. Kipróbálom ezt. A fekete-fehér verziót.
Ha nem jön be, akkor eladom és keresek mást.
Erre 28 db-t írnak max fordulaton...meglátjuk.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
flymi
addikt
válasz Pardise #24580 üzenetére
Quiet Edition!
Én a Bee Quiet!-re szavazok, árban sem vészes. Ki is próbálnám, mert csupa jót hallottam róla, de mivel már van 4 db 14-es CM-em ezért nem veszek. De ha valaki elcseréli velem...!
Legutóbb NB eLoop 12 cm-est vettem. Ezen kívül 12-esben még CM-em van és két Scythe Slip Stream slim-em, de azt nem javaslom senkinek (Big Shurikenről valók), 2150 rpm a vége és már 800 rpm-nél hallható a búgás/zaj és potival is max 4 állásban hajtható, míg a CM-ek szinte 50 fordulatonként!
Meg van egy eladó Noctua-m 14-es méretben.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok, most már tényleg itt a vásárlás ideje, ma akarok rendelni.
Szóval, szerintetek melyek a legjobb 14 centis házhűtők a piacon?
Nagy légszállítás rendkívül fontos és a viszonylag halk működés is.
Az ár abszolút tizedrangú ebben az esetben.
Köszönök minden ajánlást.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
senior tag
Sziasztok!
CM JetFlo 120-at néztem ki!
Itt azt írják, Lautstärke: 36 dB(A), Lautstärkebereich: 30 - 49,9 dB(A), a hivatalos oldalán meg az van, hogy includes two silent mode adapters to fix the fan speed at 1600 RPM (28 dBA) or 1200 RPM (19 dBA). Most akkor menni dBA, vagy hogy van?
Ezekből melyiket ajánljátok?
Melyik a jobb minőségű?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Your car, your life ;)
-
Ricardo128
senior tag
válasz imroid #24571 üzenetére
Nekem 2011-ben ez a Codegen házam volt. Ahogy látszik a képen, hogy egy 22cm-es ventilátort lehet felszerelni rá opcionálisan az oldalára, ám amikor megnéztem élőben mégsem úgy volt. Az egy darab 22 centis helyett 2 darab 12 centis hely volt meghagyva. Szerintem országosan eltérő, vagy nem tudom. X országban 22-es verzió, Y országban 2*12-es.
gölmétcsül ©
-
imroid
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vásároltam egy Thermaltake Házat [link] aminek az oldalára vettem egy hűtőt [link]. Namost elvileg 20cm es hűtő megy rá én olyat is választottam erre mikor kibontom látom hogy még csak a közelében sincs a méretnek ami oda illik. Na most ilyenkor mi a helyzet? Én voltam béna vagy alapból nem is jó rá a 20 cm-es az oldalára vagy csak nem látom át a dolgot?
-
sixpak
nagyúr
válasz eventus #24569 üzenetére
Köszi.
Sejtettem...
Esetleg ez?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok.
Ezzel van valakinek tapasztalata?
Szeretnék venni pár darabot, tényleg annyira jól működhet vagy csak vakítás az egész?
Köszi.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
jerry311
nagyúr
válasz castiels #24564 üzenetére
+7 V általánosan nem ajánlott.
Teljesen mindegy melyiket nézed, mert mindkettőn egyforma színűek a kábelek és eredetileg az egyező színekhez csatlakoznak.
A ventilátor sárga vezetékét úgy kötöd, hogy a tápkábel pirosához csatlakozzon és akkor lesz 5 V a ventilátornak.
És igen, inkább a venti csatlakozóját buherálnám, nehogy később (elfelejtve a cserét) valami más eszközt elégess a felcserélt 12-5 Volt miatt.[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Van 1db molex csatlakozású ventim, amit le szeretnék 5V-ra szabályozni bekötéssel.
Valaki ért hozzá tud segíteni?
-
senior tag
Hali, tudnátok ajánlani egy nagyon jó 14 cm-es házhűtőt, ami piros ledes?
Köszönöm
Your car, your life ;)
-
jerry311
nagyúr
válasz zsoltnyiri #24550 üzenetére
Nyilván benne van, hogy ugrik a gari, ha lecseréled a gyári hűtést.
Esetleg meg lehet kérdezni a kiskert ahol eladták, hogy megmarad-e a garancia, ha tőlük veszed a GPU hűtőt és ők szerelik fel rá. Én sok évvel ezelőtt így cseréltem hűtést az akkori kártyámon. -
zsoltnyiri
tag
válasz jerry311 #24549 üzenetére
Értem, rendben. A baj ezzel csak az, hogy most vetem használtan a kártyát, de van még 2 év gari rá, amit nem akarnék ugratni. Gondolom hűtőcserével ugrik. De ha esetleg kijön a következő generáció és lesz olyan jó hűtő, ami azokra is jó illetve a 280x-re is, akkor lehet majd beruházok egyre, legalább jövőtálló lesz. De kipróbálom majd egy alulról levegőt beszívót ami küldi a VGA-nak a friss levegőt azért, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz zsoltnyiri #24548 üzenetére
A VGA alulról szív, szóval lehet inkább a táp melletti alsó helyre tennék egy ventit oszt csókolom.
De alapvetően úgysem ez határozza meg a VGA hőmérsékletét, hanem a saját ventije és bordája, 1-2 újabb ventivel legfeljebb pár fokot nyersz.
Nem emlékszem már mennyi volt a gyári ventivel, de Arctic Accelero Extreme 3-mal most nem megy 54 fok fölé a GPU.
A házat (Define R4) 3 db 5 V-on hajtott 1200 mm-es venti szellőzteti, ha felkapcsolom őket 12 V-ra, akkor 51 fok körül van a max. GPU.
Nem azt mondom, hogy nem lesz jobb, hanem azt hogy érdemesebb először a VGA hűtésén javítani.
Szerintem. -
zsoltnyiri
tag
Sziasztok!
A minap hozzájutottam egy új videókártyához (r9 280x), ami nagyon szuper meg minden, viszont termeli szépen a hőt a kicsike, úgyhogy arra gondoltam lehet kicsit fejlesztenék a gép hűtésén. Egy Xigmatek Midgard II házam van, amiben jelenleg elöl egy 12cm-es SWIF 2 szívja be a levegőt (a felső helyen van, a videokaribal egy vonalban), hátul egy ARCTIC COOLING F12 Pro fújja ki, előtte pedig egy ARCTIC COOLING Freezer 13 nyomja neki hátra a prociról (i5 3570) a hőt.
1-2 új venti hozzáadásával tudnék érdemben javítani a szellőzésen? Főleg a VGA-t hűtését lenne jó segíteni. Hogy lenne érdemes? Amire én gondoltam, hogy esetleg oldalról szívni be rá friss levegőt, vagy pedig fentre egy tolni kifelé a gépházból. Valamint mivel? (konkrét ventikre gondolok, ha létezik esetleg olyan ami halk és jó légszállítása is van).Elég homályos kép, de ilyen most a gép. Azt már kitaláltam, hogy a VGA-val egy szintben lévő SSD tartó rekeszt kivettem, hogy szabadon tudjon rá menni a levegő, SSD-t leraktam, a HDD-t pedig majd felrakom a DVD-író helyére (van ilyen kis rekeszem oda).
A tanácsokat előre is köszönöm! További szép estét!
[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
:-)
Nekem is eszembe jutott, hogy kibarmolom onnan a rácsot.
De végül nem tettem meg, nem az enyém a gép, és különben is hogy nézne ki.Azt csináltam, hogy vettem a merlinben egy [3,5 centis ventit], és beszuszakoltam a CPU tápcsati és a PS2 csatik közé.
Tehát semmi rögzítés, csak a szorulás.
Viszont így két centire van a rácstól, és már nincs is olyan hangja.Másfelől pedig 8.1 Win került a 7 helyett, így a memóriával jobban bánik, és kevesebbet fog szveppelni a merevlemez.
Szóval azt hiszem, megoldottam, és visszavittem a gazdájának. Szegénynek pont 2 év és 1 hónaposan hullott el a merevlemeze, miközben 2 év volt rá a gar.
Köszönöm mindegyikőtöknek, hogy segített!
Jah, és a Merlin jó tipp volt! Nem is tudtam, hogy Pécsett nem csak 3 számtech bolt van, hanem ott egy 4. is! És nagyon segítőkészek voltak, ki is próbálták nekem a ventit, hogy halljam, jót viszek!
-
jerry311
nagyúr
-
Sanki
addikt
válasz jerry311 #24541 üzenetére
Pár hűtést már néztem és ott láttam is, hogy egyes típusokhoz ilyen "ramsünik" is járnak. Viszont ezekkel még nincs tapasztalatom, hogy mit hova kellene.
Azért gondoltam arra, hogy csak a ventilátort szedem ki és cserélem, mert van itt nekem pár jobb fajta 120 mm-es venti és, ha azok felhasználhatóak, akkor költenem se kellene rá.Lehet off de, ha már itt vagyok megkérdezem: ugyebár, ha lehúzom a gyári 4 pines ventilátort a vga-ról, akkor el fog indulni? Tehát nem gond, ha nem érzékel semmilyen ventilátort?
-
jerry311
nagyúr
Ha valami jobb gyári megoldást raksz rá, akkor ahhoz lesznek kisebb hűtőbordák, amiket felragaszthatsz feszültség szabályzóra, RAM-ra, stb.
Ha csak zajos a venti és cserélni akarod, akkor lehet rá gányolni másikat, csak ha nem jól van csinálva, akkor nem lesz se halkabb, se hűvösebb.
Mindkét út járható, kérdés melyiket szeretnéd jobban.Arctic hűtőit szeretem. Kompatibilitási listában látod, hogy melyik jó a kártyádra.
-
Sanki
addikt
Üdv.
Van egy Asus GTS450 típusú vga-m, amin szeretném cserélni a gyári hűtést/ventilátort.
Ha a teljes hűtést akarom cserélni, akkor mire érdemes manapság?
Illetve úgy megoldható a hűtés, hogy csak leszedem a gyári ventilátorát és valahogy ráfogatok a bordára egy 12 cm-es ventit, amit az alaplapra kötök? Így is megfelelő hűtést lehet elérni? -
flymi
addikt
válasz bluyoo #24534 üzenetére
Szerintem csak azért "irigyek" a swift-ek, mert olcsóbbak, mint más márkatársaik.
Bár lehet csak nekem nem egyértelmű, hogy a "sárga irigység", vagy a "hasmenés-zöld" a legmegfelelőbb erre a színre.
Sokimm: Erre én is kíváncsi vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
Full zárt a gépem, meg amúgy is gányolós vagyok a saját cuccaimmal, tehát nem esztétikus a látvány amúgy sem. A funkció többet ér számomra, a pénztárcám meg örült a vételnek az enermaxhoz viszonyítva.
Mivel tudom beállítani azt, hogy x cpu hőmérséklet alatt, ne kapcsoljon be a venti? A felett, meg PWM-esen majd magának kitalálja, hogy mennyire pörögjön.
msi h87m-e35 a lapom, de az alaplapi beállításnál csak állandó minimum, és afeletti értéket tudok megadni. :\[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Én sem vagyok ilyen visszaküldözgetős, de ha egyszer behalt a tép és az alaplap sem indul... Muszáj volt na!
800 rpm-en a 120-as és a 140-es CM-nek is egyaránt nulla hangja van, legalábbis afelé konvergál zárt gépházban.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
-
Henk
veterán
Igazából azért kérdeztem mert most vettem Phobya eLoop 1800 rpm ventiket amik elméletileg ugyanazok mint a NB. Viszont 800 rpm alá nem tudom őket szabályozni mert egy érdekes kattogó hangot kezdenek adni. Amúgy megy még lejjebb, de ez a kattogás nem normális így nem tudom alatta használni.
-
flymi
addikt
Most vettem egy kollégától, sajnos szabályzóval még nem tudtam játszani, csak kipróbáltam, hogy működnek-e, mert a konfigom egyes elemei garanciába vannak...
B12-P és B12-PSMindig is akartam ilyeneket, de újonnan horror áron adják/adták őket (legalábbis nekem drága), használtan meg ritka, mint a fehér holló.
A Scythe vezérlőm a 120-as CM ventiket például akár 160-180 rpm-ig tudta leszabályozni, de a Scythe Big Shurikenről való 2200-at is pörgő ventit csak 5-6 lépésben bírja és kábé 580-600 rpm az alja...
Sokimm: Mi lett végül?
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Sokimm #24512 üzenetére
Ha halk venti a lényeg olyan kialakításút ne vegyél mint az Akasa mert az direkt nagy statikus nyomásra van tervezve és egész kis fordulaton is erős szélzaja van. Ha házhűtőnek kell akkor ez a fajta amúgy sem előnyös.
flymi: melyik eLoop van neked? Mekkora fordulatig tudod biztonsággal leszabályozni?
mckay: vágd ki a rácsot a venti elött és megszűnik. Néhány gyártó meg tudja csinálni eleve ilyenre a házait.
-
flymi
addikt
válasz jerry311 #24522 üzenetére
Nem egészen.
Ha a tölcséres megoldást nézzük, akkor a venti előtt lenne a szűkebb keresztmetszet, de nem kisebb, mint a venti maga, tehát nem lenne hangosabb. A tölcsér kifelé tágulna, csak a bordázat miatt a levegő ellenállásba ütközne és nem gyorsulna, inkább lassulna.
A lemez megoldás kivitelezhetőbb, mivel állítása szerint, ha a rács elé tett egy nagyobb felületet (esetében a kezét), akkor is megszűnt a zajforrás. Ergo a levegő útjába akadályt kell tenni, be kell lógatni a venti elé egy lemezt.
Ez az én meglátásom, de lehet, hogy nincs igazam. Nem vagyok mérnök.[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
válasz jerry311 #24522 üzenetére
nem, ennyi energiát nem viszünk a kérdésbe
mert ha igen, akkor már SSD-t is vehetek a HDD helyébe, és készen vagyunk, nem kell ventide megkérdeztem a helyi Merlin boltot, van nekik 3 centis venti
márpedig az be fog férni az alaplap PS2 csatija és a CPU tápcsati közé, az alaplapra merőlegesen
ha kell, kalapáccsal, faragássalígy a rácsomtól akár két centire is elkerülhet a ventilátor, és remélem készen leszek
ha ez sem segít a süvítésen, akkor más házikó vagy SSD
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Értem mire gondolsz. Hát a fene tudja, mi lehet a megoldás egy tornádó elcsendesítésére...
Talán valamiféle tölcsér, vagy szűkítő megoldhatja a problémát a rács elé szerelve, de nem garantált. Ezzel el lehet játszadozni, mire kiderül, mivel lehet tompítani.
Én ha ezermester lennék tennék elé egy olyan befelé szűkülő tölcsért, ami a belső felén bordázott. Ezzel talán meg lehet törni a levegő útját és nem sivítana annyira. Esetleg lemezből kivágni egy kisebb darabot egy L alakú füllel, ezt a fület meghajlítani és a végén rögzíteni a gépedhez, a lemezdarabot pedig a rács elé fordítani, hogy közvetlenül akadályozza a levegő bejutását és "oldalról" szívja azt be. Én utóbbit próbálnám meg elsőre, ha kell le is rajzolom mire gondoltam, de szerintem érthető.../// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
mckay
aktív tag
na játszadoztam a kis 4 centis ventivel, hogy mi adja a szép házimozimban a halk sivítást
nos, most már egyértelműen: süvítés!
ha oda tettem a kezem a rácshoz, megszűnt a hang!
gondoltam, kipróbálom, hogy nem érek a rácshoz, nehogy lefogja rezonálást, de úgyis megszűnt!
szóval a hülye léghang...próbáltam dönteni a venti, de minimálisat segített csak
hely most mi legyen? vegyek új házat? persze nem szívesen...
vagy próbáljak szerezni egy 3 centis venti, amit már a rácstól távolabb is tudnék rakni egy távtartóval?
a rácstól való eltávolodás segíthet egyáltalán? -
flymi
addikt
válasz Sokimm #24518 üzenetére
Túl sok az elvárás!
Igazából nekem mindkét fajta ventiből van:
mágneses: NB eLoop
HDB: Noctua NF-A14 (jelenleg eladó)Mind használtan került hozzám, a NB-ek már két évesek és tökéletesen mennek.
Én ha a helyedben új ventit vennék megnézném melyik a leghalkabb (ha nálad ez a fő szempont) és megvenném azt, attól függetlenül, hogy milyen a csapágyazása. 2 évig biztosan kitart, ha mégsem akkor visszaviszed gariba (attól függően mennyit kapsz rá) vagy veszel másikat. Mit bukhatsz rajta? Egy csúcs ventit már 4-8 ezerből megvehetsz. Ez két évre a fele.[ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
120mm-es ventiket nézek, de ugye a gyártó adatlapokat kutatva kb mind (ami fordulatszám-szabályzós, és nem nekem kell ellenállással szenvedtetnem) 9 decibelnél kezdődik. Emiatt nem 1-2 decibel különbség miatt szeretnék dönteni ez vagy az mellett, hanem a "vajon hosszútávon melyik marad 9-10 decibel?" az ami számít, ezért kutatok a technológiai különbségek végtelen üregében.
-
flymi
addikt
válasz jerry311 #24516 üzenetére
Nem feltétlenül hazudik, ilyet azért ne állítsunk. Nem értek a csapágyakhoz, de szvsz egy olaj bázisú HDB-t preferálnék jobban.
Azt viszont tapasztalatból is mondhatom, hogy egy egészen apró mágnesdarabka is nagyon erős bír lenni közvetlen fémfelülettel érzékelve. Az hogy a két felület közt jelen esetben levegő van, azt mikroszkóppal kéne megvizsgálni. A kételyem az, hogy olyan csudanagy mágneses térrel és erővel bírna az a kis mágnesdarab, hogy egy (gyors) mozgásban/forgásban lévő tengelyt pontosan a helyén tartson.
Szét kell kapni egyet és minden kiderül!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
jerry311
nagyúr
Az Enermax azt hazudja, hogy ez egy mágneses "csapágyazás", amiben csak a mágneses terek érintkeznek és tartják stabilan a tengelyt. Nincsenek hagyományos értelemben vett csapágyak, meg kenőanyag sem, mert a felületek közt levegő van.
A hydro dynamic bearing (vagy fluid dynamic bearing) vagy bármelyik folyadékos csapágyazásban valamilyen kenőanyag van a csapágy felületei közt és ez adja a kenést egy minimális fordulatszámtól függően. Ez olyan tartós, amilyen jó kenőanyag van benne és milyen sokáig bírja.Leírás alapján az Enermax tartósabbnak tűnik, de hát ugye ezért tartják a cégek a marketing részleget.
-
Sokimm
senior tag
válasz hermanyi #24513 üzenetére
Az, hogy mire kell, kérlek bízd rám. A hang számít, egy amúgy passzívan is elfutó rendszerbe... Csupán paranoia miatt kell bele egy venti, 4 tűs csatival, nem potis, amit nem kell szabályozgatnom (se ellenállással, se programmal), hanem csak az alaplapon (bios) belövöm, hogy 40 fok felett kapcsoljon "magasabb" fordulatra, és csókolom.
Magas fordulaton csak nyáron számítok, egy egy izmosabb folyamat után.
A tippedet köszönöm! -
hermanyi
addikt
Ha légnyomást és légszállítást nem tartod fontos dolognak és nem számítanak akkor szerinted mi az ami számít ? Az ,hogy legyen egy halk ventid ami semmit sem ér annak nincs értelme.
Alacsony fordulaton amúgy egy COOLINK SWiF2 120P jó megoldás lehet, igaz magasabb tartományban azért ennek is van hangja .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Mi a különbség a Patented Twister Bearing és a Hydro Dynamic Bearing technológia közt?
Minimális fordulaton menne többségében, és a legfőbb tényező a hang, és az élettartam. (nekem a nyomás, szállítás, felvett kakaó, meg egyéb adatok nem számítanak)Melyik "technológiát" válasszam, ha halk, és "hűséges" társat szeretnék kis fordulaton kapni? (azért nézek 4 tűst, mert a gép ha kell, nyáron felemeli a fordulatot, de azért akkor sem fogja nagyon szerintem, mert nem egy kazánra tenném).
Bármilyen véleményt előre is köszönök, mert a legértékesebb az egyéni tapasztalatból fakadó tudás.
-
mckay
aktív tag
-
flymi
addikt
Szabad tunni melyik "vidéki nagyvárosban" laksz, ahol ilyen széles a kínálat?
Már néztem az adatlapod... és nem hallottál még Merlin-ről? Pedig nagy varázsló!Sajnos minél kisebb egy venti, általában annál nagyobb a fordulata, ergo a méretcsökkenéssel a hang/zaj egyre jobban nő. Meg kell hallgatni még pár pici ventit és értelemszerűen a leghalkabb lesz a nyerő!
A rács mindenképp berezonálhat, nem árt oda tenni valamit, de rezgéselnyelő anyag legyen, ne fém.
2 apró gumi tömítőgyűrű/alátét, keskeny szilikongumicsík, használt rágó...[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
Jaj, te is sokat segítettél!
Nem is ismertem ezt a boltot, nálunk vidéki nagyvárosban a sarki számtechboltban meg van egy darab 4 centis venti...
:-)Azt hiszem ki fogok eszelni valamit arra, hogy egy sima 40x40x10 milis beférjen, csak nem a merevelemez mellé teszem (oda csak 5mm férne), hanem attól távolabb, és remélem, hogy be kavar a merevlemezhez egy picikét.
Sőt, tulképp már ki is próbáltam tegnap este, de az asszony azt mondta, hogy ezt nem. Vagy ő, vagy ez a magas hangon halkan visító venti. Most melyiküket válasszam?
Pedig eleve a 12 voltos ventit az 5 voltra (molex csati piros kábele) kötöttem, hogy lassabb legyen. De még így is visít. Hát még 12 volton!
De persze, ez nem egy spéci venti, találtam a polcon egy noname 4 centis ventit, tök új. De sajnos ennyit tud, mikor a házban lévő rácsokhoz közel teszem: a vinyó tényleg nem melegszik már, de rossz a fülnek.Szerintetek mi a megoldás, mi okozhatja a bántó hangot?
- a rácsok? ezen segít, ha teszek alátétet, hogy legyen egy miliméter a rács és a venti között?
- vegyek (pl a merlinben) egy másik ventit? de melyiket? egy Xilence vagy egy Papst csöndesebb lehet, mint egy noname? -
mckay
aktív tag
válasz Ricardo128 #24503 üzenetére
Uhh, köszi!
Azt hittem hülyeséget kérdezek a 10mm alattival!
Na ez a 7mm már majdnem jó, lemérem azért mégegyszer, de asszem sok lesz.
Azért köszi! -
castiels
addikt
ezt nèztem ki.
Coolink Swif 2 120P ventillátor 3db-ot.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Cooler Master K350 es házba milyen ventlátort ajanlanátok? Lehetelőleg olyat ami vezèrelhető? Köszönöm
-
flymi
addikt
Ja, hogy 5 mm! Akkor bocs, nem sokat segítettem...
-
Ricardo128
senior tag
-
flymi
addikt
Igen van ilyen méretben is. Meg 40X40 is, ha az is elfér. Nézz körül itt, van néhány darab.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Spórolós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külpolitika
- Okos Otthon / Smart Home
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest