- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz tornas #22997 üzenetére
Azért porszűrővel és egyel több befelé mint kifelé fújó ventivel elég kevés por megy be a gépházba (tapasztalat).
@(#22998) tailor74: TY-140/147 Legjobb ár/érték a 14cm-es kategóriában! (és a 147-es sima fekete-fehér, kultúrált színű )
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
addikt
Sziasztok!
Adott egy ilyen Noctua hűtés a gépemben...
Nos , ez az előtét ellenállásos módszer nem annyira jön be nekem, arról már nem is beszélve ,hogy koránt sem olyan halk ,mint én gondoltam ,a színéről meg már ne is beszéljünk..(mondjuk ez a f*s barna szín egy matt fekete spray-vel orvosolható)
Kérdés: tudtok-e ajánlani valamilyen jó ,HALK, és tuti 14 cm-es 4 pin-es pwm-es ventilátort erre a bordára ,amit fel is lehet fogatni rá...
Én ezt nézegettem ,de egyrészt nem kapható ,másrészt szívesen venném a véleményeteket...
Köszi előre is...Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
tornas
őstag
válasz Raggie #22996 üzenetére
Érdemben nem lesz akkora túlnyomás a gép belsejében csak azért, mert az összes venti befelé fújja a kinti levegőt. És nem lesz kevesebb por a gép belsejében sem, mert a venti a külső levegőt a benne lévő porral együtt befújja a gépházba. A port a lakásban gyakorlatilag az emberi tevékenység állítja elő, így ha van valamilyen légáramlás a gépben, akkor az be is jut oda. Ami pedig a porszűrést illeti, minél jobban porszűrőzöd, annál inkább csak a finomabb por rakódik le a gépben.
A pormentes gépet gyakorlatilag csak teljesen zárt házban tudom elképzelni passzív hűtésű komponensekkel. Esetleg a zárt házban belső keringető venti(ke)t el tudok képzelni, mert az csak a benti levegőt mozgatná alulról fölfelé.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Raggie
őstag
válasz MPowerPH #22995 üzenetére
Én nem tenném. Alacsony nyomás lesz a házban a túl sok kifelé fújó ventitől és beszáll majd a por.
Inkább befelé fújásra raknám be. Így kapni fog a vga friss hideg levegőt amit rá tud egyből tolni a hűtőjére, és a házban inkább túlnyomás lesz, ami kint tartja a port.
Clint Eastwood FTW
-
MPowerPH
félisten
Egy Xigmatek Elysium házikóban akarom belőni a léghűtést. Alapjáraton soha nem értettem az oldalsó ventit, ugye ezen is van oldalt egy 200mm-es. Nem is akartam beüzemelni, mert a proci hibrid vizet kapott, így a meleg fent távozik. Ellenben a VGA hűtése inkább oldalra, mintsem kifelé nyomja a meleget. Jó ötlet lehet a ventit megfordítani, hogy kifelé tolja a meleget? Csak azért, mert azt sem akarom, hogy pont ez levegőt szipkázzon el a VGA-tól.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Pancsermeste
őstag
válasz Raggie #22993 üzenetére
Sajnos csak egy gagyi noname házam van. Elől 12cm-es, hátul csak 9cm-es ventivel, valamint a PSU 12cm-ese szív még kifelé valamennyi levegőt. Oldalra viszont betettem egy 14cm-eset, ez azért sokat javít a helyzeten.
Alapvetően a 212-nek a talpával lehet baj, mert ez még a 212 plus típus, vagyis a hőcsövek nincsenek olyan szép síkban eldolgozva a talpazaton mint az evo-nál.... és érződik is, hogy bár a proci hőmérsékletre ~70 fokot kapok, a borda felül messze nincs olyan meleg, rajta bírom tartani a kezem.-= Pancsermeste® =-
-
Raggie
őstag
válasz Pancsermeste #22992 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem!
Kíváncsi leszek a különbségekre.Milyen házad van? Szellőzik rendesen? Csak mert ez is sokat tud ám dobni a proci hőmérsékleten.
Clint Eastwood FTW
-
Pancsermeste
őstag
válasz Raggie #22991 üzenetére
Szuper! Máshol is pont ezt ajánlották, szóval úgy néz ki, ezt fogom kipróbálni!
Igen, próbáltam a 212-őt 2 db ventivel... jelenleg is 2 db Swif2 pörög rajta. A max. hűtési teljesítmény így kb. megegyezik az eredeti CM ventis megoldással, csak valamivel halkabban. Sajnos még így is határon van a max. CPU hőfokom, ezért szeretném a hűtési teljesítményt növelni, méghozzá lehetőleg halkabban.-= Pancsermeste® =-
-
Raggie
őstag
válasz Pancsermeste #22988 üzenetére
Esetleg EZ.
150mm magas és nagyobb a tömege mint a 212 EVO-nak. két 120-as ventivel biztosan jobban hűt, mint a 212.
Esetleg annyi még, hogy a memóriák felé jóval nagyobb ez a hűtő! vigyázni kell, hogy elférjenek!
Apropo: a 212-t próbáltad két ventivel?[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Pancsermeste
őstag
válasz The Lord #22989 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy 159 lehet, csak azt nem értem, hogy a Spec-nél miért ezt írja: "Dimension (L x W x H) 120 x 79.7 x 158.5 mm" - vagyis itt miért nem számol a hőcső túllógásra, mint a HeatSink-nél...?
Igazából nekem is ilyen van, de én nem igazán vagyok vele elégedett, halkabbat és hatékonyabbat keresnék, ám nem lehet magasabb ennél.-= Pancsermeste® =-
-
The Lord
tag
válasz Pancsermeste #22988 üzenetére
159mm magas! Ez a teljes magasság, azért ennyi mert a hőcsövek túllógnak 0,5mm-t.Nekem ilyen hűtőm van egy I5-2500K-t hűt csendesen!
Asus Sabertooth Z77\Intel i5-2500K\Corsair Vengeance 2x4Gb 1600Mhz\Gigabyte GTX 650 Ti 2048MB DDR5\Samsung SataII 320GB\Scythe Stronger 500W táp\LG DVD-R,DVDRW\
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
CM Hyper 212-nél nem magasabb, ám hatékonyabb CPU hűtőt keresek egy FX-8320 procihoz, Asrock 970 Ext4 lapba.
A Hyper 212-nél nekem nem egyértelmű a magasság leírás. Most akkor 159 vagy 158,5mm magas? (a magassága hogy lehet kisebb a hűtőborda magasságánál)
Nagyon nem mindegy, mert ennél is éppen hogy rámegy a ház oldallapja.
Talán ez még jó lehet?? - ha tényleg max. csak 0,5 mm a különbség, akkor talán beletuszkolom... de ha nagyobb, akkor már tuti nem.
Esetleg tudnátok valami jó hűtőt ajánlani, ami megfelelne nekem méretben?-= Pancsermeste® =-
-
stickermajom
addikt
válasz Raggie #22986 üzenetére
Köszi a tippet, valóban jónak néz ki ez a cucc!
Közben azon gondolkoztam, hogy lehet húzok egy nagyot és az Asgard Pro házam megpróbálom eladni (egy ismerős lehet vevő lenne rá) és beruháznék egy Fractal Design Define R4-re Valószínűleg azzal a hűtés és a hang problémáim is megoldódnának, és abban alapból van egy kezdetleges vezérlő. Mivel SLI-ben nem gondolkozom az a ház szerintem jó pár évre elég lenne.
Erre kell aludnom párat
-
Raggie
őstag
válasz stickermajom #22983 üzenetére
Én ilyet használok és eléggé meg vagyok vele elégedve. Semmi extra, nincs kijelző meg anyámkínja, csak 4 poti és kész. 2,5"-os bővítőbe megy, kicsi, olcsó(3k-5k HUF), stílulsos.
Egyetlen érzékeny pontja van, a potik kicsik, ezért könnyen törhetőnek érzem őket (véletlen felülről rátenyerelés, stb), de ha vigyáz rá az ember tökéletes szvsz.
(én vennék a helyedben. jobb biztosra menni, te látod igazán, hogy mi mennyire melegszik és feljebb tudod csavarni ha kell egy kis légszállítás. A 770-es is kb annyit melegít mint az én 7950-esem, tapasztalatból mondom, jóval nyugodtabb vagyok mióta potis vezérlőm van! )
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Van egy CM Hyper tx3 proci hűtőm, és behasalt rajta a venti. Ajánljatok már nekem valami nagyon halk ventit rá ami pwm-es.
Gyárilag 9cm-es venti volt rajta.Köszi a segítséget.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Van valamilyen "olcsó" ajánlható potis ventilátor szabályzó? 4 ventilátort szeretnék rákötni: 2 db TY-147 felül, 1 db Arctic Cooling F14 PWM elöl és 1 db Arctic Cooling F12 PWM alul.
Jelenleg csak 1 TY-147 van felül, de most az új VGA gyakorlatilag kettévágja a házat és úgy érzem, hogy megreked benn a meleg levegő, mert a másik ventilátor helyén is áramlik ki, és olyan alkatrészek is melegednek a leadott hőtől amikre eddig nem volt jellemző. Pl. az SSD is az eddig megszokott 27 fok helyett 34-35 fokra melegszik, ami ugyan nem baj, de ebből látszik, hogy nem jön ki bentről az a fránya meleg.
Érdemes egyáltalán potis szabályzót venni, vagy megoldja a PWM? Elvileg az érkező TY-147-nek még van egy hely, szóval nem létszükséglet a szabályzó.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Tothgera30 #22981 üzenetére
Itt van a Noctua NH-D14 és Thermalright HR-02 tesztje, ahol passzív rész is van:
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
válasz proci985 #22977 üzenetére
Eddig egy Slip Stream 140-es volt a két torony között, 400rpm-en, most úgy lenne hogy fölötte egy Big Boy, mögötte meg egy Swif2. Szóval lesz légmozgás. De neten néztem, máshol valami i7 980X-et hűtöttek fanless, és azt 4,2Ghz-ig bírta, tehát egy 2700k elvileg röhej lesz neki, csak ugye kis ház, alul fűt a VGA. Nah, majd kiderül.
-
JKalo
tag
válasz Tothgera30 #22975 üzenetére
Nem csak megelözésre gondoltam, ennyit megérne.
6930P-s évek óta dokkolon megy simán problémamentesen. -
Rendo84
senior tag
Szeretném átalakítani a Thermaltake Element T VK9000 típusú házam hűtését. A hátsó gyári venti hangos, ha megemelem a fordulatot. Ha leveszem, akkor viszont magasabbak a hőfokok, nem elég hatékony. Melyik helyre, milyen ventit ajánlanátok nekem, valamint hogy alakítsam át a hűtését a háznak? Fő szempont hogy teljesen halk legyen és hatékonyan hűtsön!!! Nem szeretnék tízezreket költeni rá, tehát ár-érték arány sem utolsó szempont.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #22970 üzenetére
ha a 2600k ok a 2700knak is oknak kell lennie.
anno a q6600amat próbáltam passzívan open benchen egy hasonló méretű IFX14el, az ok volt, szóval az Antecben sem hinném, hogy túl fog melegedni. de ki kell próbálni, legrosszabb esetben meg mehet 5Vn egy TY140 rá és meg van oldva a probléma.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Henk
veterán
válasz Tazsam01 #22973 üzenetére
Így már világos, nem tudtam, hogy a lapodon ennyi 4-es csati van akkor nem ajánlottam volna szabályzót. De sajnos továbbra is ugyanaz a helyzet, sosem használtam 9-es ventiket, nem ismerem őket. Nézz körül Merlinnél hátha. Noctua-ból próbáltam 12-est de az egyáltalán nem tartozott a halk kategóriába, persze azóta abból is kiadtak egy csomó új típust.
-
JKalo
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok Notebook hütéesel kapcsolatban.
HP Elitbook 8470P alá ez megfelelö lenne ?Kösz
Kalo -
Tazsam01
tag
Nah csak 4 tűs csatijaim vannak, emlékezetből mondom: Cpu; Cpu opt; CHA FAN 1-4
Tehát összesen 6
Mind szabályozható és mindhez profil rendelhető mind BIOSból (bocsánat UEFI) mind win alól megfelelő szoftverrel.
A SWIF-ek öregek több mint 6 évesek és mára oda jutottunk, hogy zajosak.
A házban minden hely ki van használva ahova ventilátor tehető talán egy nagy beférne felül az optikai meghajtók helyére de nem látnám sok értelmét.Konklúzió: Nincs értelme előlapi szabályzónak hisz előre beállított profilokkal vagy menet közben egyesével is lehet szabályozni a 3 tűs ventiket jelenleg is (bár talán szoftveresen a CHA_1-3 egy csoportként szabályozható volt csak és a CHA_4 külön csoportként). Y elosztó szintén felesleges hisz minden ventilátor már most is külön csatlakozón van minek tenném egyre, több úgysem nagyon fér el, ha meg mégis akkor feltehetem a CPU_opt-ra ami még szabad.
Végkövetkeztetés:
Kellene egy link ahonnan két db 92mm-es lehetőleg pwm-es (bár ezek szerint mindegy) megbízható (lehetőleg noctua hisz erről mindenki csak jót írt) ventit vehetek, ugyanis ipo* és p*x a bejáratott boltjaim és jelenleg ebben a méretben ott nem láttam ilyesmit. -
Henk
veterán
válasz Tazsam01 #22967 üzenetére
Mert a 4 tűset biztos, hogy tudja szabályozni a lap, a 3-at nem biztos, sőt. Ezért a cpu fan 4 tűs mert általában a cpu hűtőn van venti amit nem szeretne az ember folyamatosan max. fordulaton hajtatni. Ezen felül szoktak még egy sys fan csatiból 4 tűset használni amire egy házhűtő köthető és szintén szabályozni lehet. A többi venti csati 3 tűs a legtöbb lapon és ezek általában nem szabályozhatók. Tehát azért tesznek 4-es csatit a lapra mert ezzel garantálják, hogy tudod vezérelni a rákötött ventit.
92-es ventivel egyáltalán nincs tapasztalatom. A Coolink ami neked van az a swif2-es széria? Valamint abból melyik fajta?
Nekem is swif2 van csak a 120P de én azzal teljesen elégedett vagyok, az elég csendes kategória. Esetleg olyan ventit kereshetnél oda ami pwm-es és lehetőleg adnak is hozzá Y elosztót mert akkor 2 vagy akár több ventit is tudnál egy csatira kötni a lapon, mondjuk a cpu fan-ra és így mindegyik egyformán szabályozva lenne. Tehát ahogy a proci melegedne úgy emelné az összes venti fordulatát.
Esetleg veszel egy előlapi szabályzót és akkor szabadon variálhatod a ventik fordulatát ízlésed szerint, ennél pontosabb nincs, viszont ezt neked kell manuálisan megoldani. -
Tothgera30
Ármester
Valakinek van tapasztalata 95W-os TDP-vel rendelkező (i7 2700k) CPU Noctua NH-D14 hűtő, pusztán házhűtéssel való hűtéséről, ez konkrétan két ventit jelentene, egy 800, és egy 400rpm-est.
-
CsIrKeRaToR
tag
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
anytime
őstag
válasz PeeterssoN #22966 üzenetére
Értem, bár mintha azt írtad volna, hogy már megnézted korábban és a táp okés volt, de lehet, hogy rosszul emlékszem?
-
anytime
őstag
válasz PeeterssoN #22958 üzenetére
Eredmeny?
-
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok. Milyen ventiszabályozó progit ajánlanátok nekem? A leírásban látható alaplapom van.
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
anytime
őstag
válasz PeeterssoN #22954 üzenetére
Összességében lehet hangos a sok légkavaró meg "lukas"(pl.: dvd olvasó helye, hátul a pci kimenet helyeken). is a ház egy két helyen. Oldalfala lyukacsos gyárilag a háznak. - természetesen a ventilátoroknak van hangja! Az, hogy számodra mennyire zavaró, az már ugye egyéni ingerencia kérdése. Én, megőrülök tőlük , ezért nem is megy, csak a VGA ventije - 10%-on, de a játékok miatt ugye, ezt nem igazán tudom megúszni.
Lehet már a fülemmel van baj és beképzelem. - nem hinném, elszomorítalak, jól hallod!
Hallok egy búgó cicergő hangot, de nem olyan hangos mintha csapágyas lenne valami.
Kb mikor bekapcsolsz bármi elektromos berendezést és van egy alaphangja. zug vagy mi. de mégis erősebb a kelleténél. - van dVGA a gépedben? Ha igen, akkor ezt a hangot az adja, hisz azért ez egy elektromos eszköz. Idő kellett nekem is, mire rájöttem, de az. Ha van a gépedben dvga és igp is, akkor próbáld ki, hogy igp-vel dolgozol, lehúzod a pci-e csatit a kariról, hogy ne is kapjon áramot és lőn csoda, nem fogod hallani. Ha mégis, akkor az a tápod! -
MPowerPH
félisten
Hali!
140mm-es, black-red, pwm-es ventit keresek. A hang annyira nem zavar, 1500rpm-et jó lenne ha tudna rendes légszállítással. Szívó oldalon NZXT FX-140LB, 2000 rpm, 98.3 CFM lenne, szóval ez pont a másik oldalra kerestetik. Amit így hirtelen találtam, az a AeroCool Shark 140mm Devil Red, vagy a Prolimatech 140mm Red Vortex. Itt van még a XILENCE 2CF Silent Red 140mm.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
PeeterssoN
őstag
válasz anytime #22953 üzenetére
Előre kell. De már vettem egy artic f8-ast. Az fér csak oda. Mármint 8 cm átmérőjű.
Búg ez a rohadt gép, persze van egy alap szélzaj de nem az a hangos.cpu fanspeed 1400 rmp
vga is alap 1300 rmp egy palit gtx 560 ti , ha bedurvul akkor van hangja. De így alapból nem zavaró.
ac f8 as 2000 rmp korul de ez sem zavaró igazából.Gondoltam a tápra, de füleltem semmi. Szét is szedtem semmi. (minek?)
Összességében lehet hangos a sok légkavaró meg "lukas"(pl.: dvd olvasó helye, hátul a pci kimenet helyeken). is a ház egy két helyen. Oldalfala lyukacsos gyárilag a háznak.
Hallok egy búgó cicergő hangot, de nem olyan hangos mintha csapágyas lenne valami.
Kb mikor bekapcsolsz bármi elektromos berendezést és van egy alaphangja. zug vagy mi. de mégis erősebb a kelleténél.Lehet már a fülemmel van baj és beképzelem.
[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
válasz PeeterssoN #22951 üzenetére
Altalanossagban mondom, hogy a 80-as es 92-es ventik, nem halkak.
Persze, mindenkinek mas az ingerkuszob, de ha elferne 120-as, nean 140-es venti, akkor fontold meg.
Milyen hazba kellene, vagy netan cpu bordara kell? -
Tazsam01
tag
Sziasztok, segítség kellene mert elakadtam.
Jelenleg egy dög nagy sok éves chieftec házban (táp még felül) nyugszik a konfig.
Alaplap: Asus TUF Sabertooth R2
Proci: FX-8350
A gyári hűtőt be se indítottam, egyből kidobtam és rátettem a régi Silent knight 2-őt, elbírja és úgy ahogy van szeretem, ezzel a résszel nincs is gond, viszont a házhűtő ventilátorok már elég hangosak.
Egész pontosan 4 darabról beszélünk
- hátul valami noname 12es (mondjuk ez halk) fúj kifele.
- Oldalt 2 db Coolink SWIF-922 van felfogatva amik befele tolják a processzor hűtőre és a videó kártyára a levegőt
- Elől pedig a ház alsó részén helyezkedik el a chieftec ház eredeti gyári játékventilátora (ez talán 6 cm-es), ez szintén befele fúj.A rendszer bevált szép és működik de lecserélném valami halkabbra, első körben a két Coolinket váltaná le két Noctua mert ezekről rosszat nem hallottam aztán meglátjuk, hogy vállnak be.
Viszont itt megállt a tudomány, jelenleg ezeket a légkavarókat valami trükkel tudja szabályozni az alaplap pedig 3 tűs csatlakozók vannak dugva a 4 tűs alaplapi csatlakozókra. Egyedül a CPU hűtő 4 tűs.
Innentől kellene egy témában jártas szaki aki rábök egy konkrét típusra a SWiFek helyett Noctuában, hogy azt kell vennem és el is magyarázza, hogy miért.
Jó ezeket keverni, hogy fele PWM a másik fele meg nem?
-
PeeterssoN
őstag
8 cm -es halk ventit szeretnék vásárolni!
Tudtok ajánlani?Persze lényeg hogy hatékony is legyen!
-
Kar07
tag
válasz Hegyirabló #22943 üzenetére
Hegyirabló és bluyoo:
Ha még aktuális, akkor itt is van hasonló kábel, és ez budapesti bolt, így már nem lenne postaköltség: [link]
[ Szerkesztve ]
-
bolyhos bari
tag
Raggie és hermanyi
Köszi szépen mindkettőtöknek!
-
hermanyi
addikt
válasz bolyhos bari #22946 üzenetére
Monitorozd ki a fordulatszámokat és a hőfokokat . Abból meg tudod ,hogy a CPU vagy a VGA a hangosabb.
GT630 MSI After tudod állítani a venti fordulatszámát, vedd visszább ha a hőfok engedi .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Raggie
őstag
válasz bolyhos bari #22946 üzenetére
Vegyél egy CM 212 EVO-t a procira azzal nem lőhetsz mellé. Halk és jól hűt. 9k körül van boltban újonnan.
Gyári hűtésnél minden szempontból jobb.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
bolyhos bari
tag
Sziasztok!
Mostanában hangosabb lett a gépem, a gyári Intel hűtőre gyanakszom elsősorban. (Nem vészes, csak én utálom!) Kb. 500-600 órányi használattal a háta mögött elképzelhető ez? Vagy inkább gyanakodjak az MSI GT 630-ra? (Egyidősek.) Mennyibe kerülne visszaállítani a korábbi hangerőt? Az nem baj, ha még halkabb lesz, de legalább azon a szinten legyen. A többi cucc rendben, a ház jól szellőzik. Szeretném minél olcsóbban megúszni, de csak "vadiúj" holmi jöhet számításba. LGA 1150- hez való kellene.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hegyirabló #22943 üzenetére
Ok nem kötelező! Csak hirtelen ott találtam/tudtam 4pin-es Y kábelt.
Bazinga!
-
Hegyirabló
veterán
válasz bluyoo #22941 üzenetére
Jó ez, jó ez, csak mire feljön Pécsről, + egy ezres.
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hegyirabló #22940 üzenetére
Bár kérdezz rá merlintől mert most nézem hogy az olcsóbbik elosztón eggyel kevesebb kábel van mint azon amit kaptam a SWIF2 höz [link].
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hegyirabló #22940 üzenetére
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hegyirabló #22938 üzenetére
Hi!
Y kábellel meg tudod oldani hogy egy csatlakozón több venti legyen. Egyes ventilátorokhoz alapból jár pl. az én Coolink SWiF2 120P -mhez járt [link].Bazinga!
-
Hegyirabló
veterán
Sziaszok!
Elfogyott a 4pines csatlakozó a lapomon. Mit lehet tenni ilyenkor?
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
emiki6
veterán
Ajánljatok valami jó 20 centis ventit. Lehet ledtelen vagy kék ledes. Köszi.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bazsi0322
tag
Üdv!
Adott egy Raidmax Sagitta 2 gépház, amiben az elöl és hátul lévő 12 cm-es ventiket szeretném lecserélni, mivel elég hangosak. Mit ajánlotok, ami jól szellőztetné a házat, de ugyanakkor szinte nem is hallatszik??
Meg ugye ezek molex csatlakozósak, de az újakat már szabályozni is lehet, akkor azok milyenek?
Köszönöm előre is.Megcsillan a fény az Emirates-en, átszáguld a labda a gólvonalon, együtt forog a labda és a lélek , Arsenal-os leszek, amíg élek!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek az un. Thermo Controll ventillátorokról?
-
ViSAS
senior tag
Van annak a feltételezésnek alapja, hogyha van rá lehetőség, jobb 1 slotnyi helyközt hagyni 2 vinyó között a jobb hőmérsékleti értékek érdekében, vagy ez tévhit, nem számít ha van közöttük hely?
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz jookomak #22928 üzenetére
Nekem volt notua és nagyon nagy csalódás volt . Noiseblocker szerintem jobb nála 100x , be quiet-em nem volt hallani csak jókat hallottam róla de az árazása vicc, igaz ez az általad felsorolt ventik mindegyikére ,talán kivétel a scythe amiből szintén volt és azzal meg voltam elégedve ( SY1225SL12M )
Ár érték arányban szerintem a TY sorozat az amely maradandot alkotott .
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
jookomak
őstag
válasz Pancsermeste #22922 üzenetére
Azért ez a 3 márka messze van az elit ventiktől. Oda inkább a noctua, be quiet, noiseblocker, scythe egyes családjai, illetve a silverstone-ok tartoznak.
Nagy trükk egyébként valóban nincs, én azt vettem észre, hogy a jobbaknak kb 1000-1200ig van elviselhető hangjuk, a gyengébbeknek meg olyan 800-ig, viszont ugye itt már nem sok levegőt mozgatnak. -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó ár/érték arányú 14-es vagy esetleg 12-es házhűtőt?
Swif2 120P-k mellé menne, egyelőre alaplapi "Voltage" szabályzással.
A jelenlegi ventilátorokkal én elégedett vagyok, de amennyiben tudtok ajánlani olyat, aminek legalább ekkora légszállítása van, halkabb és nem sokkal drágább (swif2 120p-t 2400-ért tudok) az jöhet 14 illetve 12 cm-esben is!
-
hermanyi
addikt
válasz Pancsermeste #22924 üzenetére
igen igen így néz az ki csak más alaplapon .
-
Pancsermeste
őstag
válasz hermanyi #22923 üzenetére
Na jó, hát akkora bordával....
Azért nem semmi ez a hűtő!-= Pancsermeste® =-
-
hermanyi
addikt
válasz Pancsermeste #22922 üzenetére
ezek közt csak szin . kinek mi jön be
Amúgy azt azért elellenőrizd le ,hogy befér e a kuckóba a venti ,mert nem ép kicsik .
Nekem az SA-n a két TY ful terheléskor sem megy 900 rpm fölé , a HDD-m kerregését simán kihallom a gépből.Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Pancsermeste
őstag
válasz hermanyi #22919 üzenetére
És mi a különbség a 140-141-147-es között?
(#22921) Raggie: Köszi az infókat!
Ehh... kezdenek ezek a ventik kiidegelni, lehet hagyom a francba az egészet! Van egyáltalán lényegi különbség a hangosságot tekintve azonos méret és azonos légszállítás mellett? Én egyre inkább úgy érzem, hogy vannak alacsony RPM-es halk ventik, de csak azért halk, mert alig pörög, ill. az összes nagyobb légszállítású már hangos. Bár valahol érthető is. Nagyobb fordulat, nagyobb zaj.
Most összehasonlítottam 3, 12cm-es ventit (Enermax, Coolink Swif2, Titan). Azonos fordulatszámon nem nagyon észlelek különbséget, a hangjuk és a légszállításuk is kb. egyforma. 900 RPM-ig alig hallom őket, 1200 fölött megjön a hangjuk, de tényleg nem tudnám megmondani, melyik a legjobb, olyan minimális különbség van, talán csak műszerrel lehetne kimérni.-= Pancsermeste® =-
-
Raggie
őstag
válasz Pancsermeste #22918 üzenetére
Körülbelül így fog kinézni mint ez: LINK
(nem otthon vagyok ezen a héten, nem tudok képet készíteni az enyémről)Kicsit túl lóg alulis és felül is, de nem gond (ha befér a gépházba). Akkor lehet gond nélkül rárakni, ha a műanyag ventillátor-rögzítős 212-ese van az embernek. Ha jól olvastam, akkor a rugóssal kicsit mókolni kell, de már régen volt amikor összeraktam a procihűtésem, nem emlékszem pontosan, de angol nyelvű fórumokon simán meg lehet találni.
TY-142??? ilyenről még nem hallottam... o.O Mi ez?
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
anytime
őstag
válasz Raggie #22916 üzenetére
, ahogy nálam is van, sőt, most már alulfeszelve a proci, játékon kívül már a cooler ventije sem megy.
(#22919) hermanyi - azt nem mondtam, hogy hangtalanok, nekem csak a játék alkalmával kell, de egyetértek, full-on, olyan, mintha a repülőgép melletted szállna fel
A 142-est várom nagyon a bordára, elvileg az 800 rpm-en tudja ua-t, mint a 147-es.
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz anytime #22914 üzenetére
Jah brutális cmf a TY-143 de 2500 as fordulat mellett ami elviselhetetlen
TY-140:
L152 mm x H140 mm x W26.5 mm
Fan Weight : 160g
Fan Speed : 900~1300RPM (PWM)
Sound Level : 17~21dBA
Airflow : 28.3 - 73.6 CFMTY-141:
Fan Weight : 175g
Fan Speed : 900 - 1300 rpm (PWM)
Sound Level : 17 - 21 dB(A)
Airflow : 28.3 - 73.6 CFMTY143:
Fan Weight : 170g
Fan Speed : 600 - 2500 rpm (PWM)
Sound Level : 21 - 45 dB(A)
Airflow : 31.4 - 130.0 CFMTY-147:
Fan Weight : 160g
Fan Speed : 900 - 1300 rpm (PWM)
Sound Level : 17 - 21 dB(A)
Airflow : 28.3 - 73.6 CFMNekem 140 és 141 el van megpakolva a gép mert annyira rondák,hogy gyönyörűek ,és semmi hangjuk
Szerk : Pancsermeste mivel 12 cm es ventirögzitö furatok vannak a TY sorozaton így elvileg a gyári rugósdróttal is felrakható . vagy szilikon ventirögzitövel igaz nem ismerem azt a bordát de valahogy biztos rá lehet applikálni másnem gyorskötözö
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz Raggie #22916 üzenetére
Hmm... nekem nem EVO-m van, hanem még a régebbi 212 Plus, de úgy gondolom, sok különbség nincs a venti rögzítéssel kapcsolatosan. Viszont akkor nem vágom, hogy hova is csavarozom fel? Nem rémlik, hogy furat is lenne rajta, most is rugóval vannak a ventik rögzítve.
-= Pancsermeste® =-
-
Raggie
őstag
válasz Pancsermeste #22913 üzenetére
Teljesen jól felmegy az EVO 212-re. A TY-147-es 14cm-es venti de 12cm-es ventifuratai vannak. Simán, ugyanarra a rögzítőre rácsavarozod és kész. Akár kettőt is berakhatsz, de ha a házadat nem hűtöd valahogy akkor nem sok értelme van, mert csak a benti meleg levegőt keringetnék át a hűtőbordán. Én inkább egy venti a bordára és egy/két jó házventi kombinációjára szavaznék.
Nekem is CM 212EVO-m van ugyanilyen TY147-essel.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Killer01
őstag
válasz Pancsermeste #22913 üzenetére
A 14 centis thermalright-ok szvsz nem felrakhatók a procihűtődre (illetve biztos megoldható valahogy, csak nem a szabvány gyári rugókkal). A helyedben ezeket nézném meg (bár egyik sem olcsó, ezek a ventik kifejezetten ajánlottak bordák hűtésére): Noctua NF-F12 vagy az NF-P12; Corsair SP 120 /High Static Pressure/
-
-
Raggie
őstag
-
Pancsermeste
őstag
válasz hermanyi #22910 üzenetére
Igen, végül kivettem a hátsó kicsi ventit, viszont az oldallapra betettem még egy 800 rpm-es swifit befelé, így most Idle az összes venti 1000 rpm vagy az alatt dolgozik, a zaj is elviselhető és a hűtés is elfogadható.
A gond akkor van, mikor a proci elkezd izzadni és a két swifi a hűtőbordán beindul. Játék közben mondjuk nem annyira zavaró, és a proci hőmérséklet sem vészes, de mondjuk Prime közben azt hiszem fel akar szállni a gép, és így is felmegy 70 fokra a CPU. - persze a Prime egy hülye "játék" nem is játszom többet!Amúgy a CPU hűtőbordára milyen ventit / ventiket lenne érdemes beszerezni, ami jobban hűtené és lehetőleg halkabb is lenne mint a Swif2?
Eddig egy csicsás LED-es Enermax volt rajta, mindenféle kapcsolható fény effekttel, de kevésnek bizonyult a hűtésre, és max.-on az is durván hangos volt. Ilyen: Enermax UCAPV12A
Szóval ennél és a Swif2 120P-nél halkabb és jobb hatásfokú ventit tudnátok ajánlani, amit fel tudnék applikálni a Hyper 212 bordára?-= Pancsermeste® =-
-
hermanyi
addikt
válasz Pancsermeste #22909 üzenetére
Sajnos a swif ventik 800 felett behangosodnak. és légnyomásuk is elég csekély házból kifelé jók de CPU hűtőre én nem is javasoltam volna őket ,mert nem tudják áttolni a bordán a levegőt rendesen. Én levenném a hátsó kis ventit mert szerintem ö csak akadályoz .
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #22884 üzenetére
Nos, vettem új ventiket a régi gagyik helyére.
Most így néz ki: [link] [link] [link]
Igazából halkítás lett volna a célom, de sajnos az lett a vége, hogy hangosabb lett (full terheléskor) ennek ellenére jobban melegszik minden, mint az eredeti felállásban.
A változás igazából csak annyi volt a venti típus cserén kívül, hogy a proci hűtőn egy venti volt a RAM-ok felől.
Most, ha leveszem a másik ventit, akkor kb. ugyan ott vagyok, mint a kezdetkor, vagyis valamelyest javul a hűtés hatásfoka. Az lehet, hogy a Hyper 212 borda túl keskeny a 2db ventihez? (túl közel van a kettő) - talán az első venti szele beleütközik a második ventibe, még ha az is azonos fordulaton, azonos irányba fúj?
Ha a CPU hűtőn rajta hagyom mindkét ventit, viszont kiveszem a hátsó 9 cm-est, akkor megint javul a helyzet, kb. a kiinduló állapot szintjére. (gondolom ez is azért lehet, mert a procihűtőről levágódó levegő beleütközik a kis 9-esbe, így jobb, ha az inkább benne sincs)
Ehh... mit lehetne kezdeni ezzel a gagyi házzal? (cserén kívül!)-= Pancsermeste® =-
-
smiti
veterán
Na kérem szépen, bluyoo fórumtárs tanácsára beállítgattam ezt az Auto fan Stop funkciót, és terhelés nélkül tényleg gyönyörűen lekapcsolgatja a ventiket. Most egyedül csak a CPU cooleren megy és ha játszok akkor meg beindítja a többit.
1TB M.2 SSD keresek emberi áron.
-
anytime
őstag
válasz Rypejakten #22897 üzenetére
Tamogatom, nekem egy pici hazikoban sincs semmi gond. Efy darab venti van hatul, amikor jatszom.
-
hermanyi
addikt
válasz Dr. Gonzο #22895 üzenetére
TY-140 töl 147- ig Ha máshol nem találsz akkor innenHalkak és van légszállítás is .
Szerk :nem neked akart menni hanem fs-zsoci nak
[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
válasz Hegyirabló #22874 üzenetére
6ezret forgó venti
Anyám borogass,egy honda vti megirigyelné biztos meghülyülnék tőlePSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
800.henrik
senior tag
válasz Rypejakten #22901 üzenetére
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
Rypejakten
addikt
válasz 800.henrik #22900 üzenetére
ez, bár nem vagyok benne biztos, hogy ledes, kérdezz utána.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külpolitika
- Okos Otthon / Smart Home
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Házimozi haladó szinten
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest