- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Milyen asztali médialejátszót?
- Autóhifi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stigma.HC
senior tag
K2 A kupak és a borda alsó széle közt van 43,2 mm, nem tartom valószínűnek, hogy ilyen magas lenne a kinézett alaplapon a borda magassága.
teszt Ezen az oldalon ezt az alaplapot tesztelték egy Phanteks PH-TC14PE hűtővel. Méretre kicsit nagyobb is mint a k2, ha ezt felszerelték rá gond nélkül akkor szerintem felmenne rá a tiéd is. De jó lenne ha valaki megerősítené, nehogy benézek valamit.[ Szerkesztve ]
"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester
-
Pacy
aktív tag
válasz Kal-El #22598 üzenetére
Igaz elég bénán sikerült megfogalmaznom a kérdést. A proci hűtő az már megvan. Az alaplapot most veszem. Mivel az alaplapnak elég nagy a gyári hűtőbordája ezért kételkedem hogy a méretes Alpenföhn k2 rámegy e gond nélkül? Vagy esélyes hogy baj lesz.Nem találok erről infót sehol.
-
Kal-El
senior tag
Ez a kérdés nem túl pontos. Miről nem tudod, hogy elfér-e? A hűtő, vagy az alaplap?
Milyen a házad?
Itt van két topic, ahol biztos tudnak majd segíteni: Milyen alaplapot vegyek
Milyen processzorhűtőt vegyek -
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Remélem van valakinek tapasztalata kérdésemmel kapcsolatban. Venni készülök egy Asus m5a99fx pro 2.0 alaplapot. Jelenleg egy Alpenföhn K2 szorgoskodik a gépben. Mivel elég nagy és az alaplapon is szép nagy a hűtő nem tudom hogy elfér e. Nem találok semmit a neten erről. Valaki tudna segíteni? Vagy hogy tudnám ezt kideriteni?
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg van elfekvőben egy ilyen 60->40 mm adapter??
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Remélem jóhelyre írok.
Ventillátoros kérdéseim volnának
Most Alpenföen wing boost royal blue plus 140 es ventijeim vannak..elég halknak mondanám őket.
1100et pörögnek max...Cserélném az összes többi ventim is..de nem ilyenekre..
A kérdés..Aerocool 20as ventijei megbízhatóak illetve a kisebb shark fan ventik?
trének tünnek..ilyen piszkafa; törős müanyagnak...bár jó emlékeim vannak régről.
Anno kellemes csalódás ért venti és cpu hűtés fronton is..Kék-fekete dizájn-nal keresnék ventiket, lehet ledes..vagy csak sima kék müa. lapáttal rendelkező..
halkság fontos..bár inkább teljesítsen jól minth néma legyen.
Ha hihető a papírforma akkor ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik..19,4 dB(A) [1100rpm] 104,70 m³/h[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
mszl
aktív tag
Ha esetleg egymásra teszek 2 ventit az segít a szállított levegő mennyiség növelésén??
Próbált ilyet valaki??
Egy kis mini-itx házikóba kellene egy Asrock 330GC lapon procit hűteni gyárilag elég kis borda van rajta, a ház is nagyon szűk.Holnap dobok fel képet majd, hogy érthetőbb legyek.
[ Szerkesztve ]
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Keresnék valami izmosabb 40 és 50mm ventit.(de azért nem kell sugárhajtómű hangban) Létezik ezekből esetlek 25mm magas verzió?
Valakinek ajánlata??A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
andree04
aktív tag
Sziasztok! HDD melyik részét kell hüteni hogy jó legyen a hőmérséklete?Házilag lenne hűtő rá helyezve! Köszönöm
-
JoolsNOS
veterán
válasz stickermajom #22589 üzenetére
Én egy ilyet vettem. 4 ventit rá tudsz kötni, és kb 600-max-ig tudod szabályozni a ventiket. Én ezzel tartom kordában a hangot.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
stickermajom
addikt
válasz JoolsNOS #22588 üzenetére
Köszönöm a választ!
Mondjuk szeretném minél halkabban megoldani a dolgot, ezért gondoltam pwm-es ventilátorokra, hogy csak terhelés alatt pörögjön nagyon, mert akkor úgyis fejhallgató van rajtam. Illetve sajnos nem végtelen a kassza sem. A gond az, hogy az alaplapon 2 ventilátor csatlakozó van csak, szóval elvileg 4-et tudok összesen a házba tenni
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz stickermajom #22587 üzenetére
Az összes variáció helyes. Ki kell próbálgatnod őket, melyik nálad a legjobb. Ha a zaj és pénz nem számít mehet mindenhova.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Adott egy Xigmatek Asgard Pro ház, i5 4570, GTX 760. Az első 12 cm-es ventillátor szívja be a levegőt a winchesterre, hátul a processzor mögött fújja ki. Játék közben érezni, hogy mind oldalt, mind felül áramlik ki a meleg. Arra gondoltam, hogy alulra a VGA alá/táp mellé tennék egy 12 centis PWM-es Arctic Coolert befelé irányítva, hogy a kártya is kapjon friss levegőt, illetve a ház tetejére egy 14 centiset, hogy fújja ki. Jó ez az elgondolás, vagy inkább oldalról kéne megfújni a VGA-t?
Illetve processzorhűtő beszerzés előtt állok és jól gondolom-e, hogy hátra irányítva kéne betenni. Így a hátul levő venti rögtön ki tudná fújni a meleg levegőt.
-
kungzi
veterán
sziasztok
valaki használ vagy tud ajánlani nekem 12cm-s slim pwm ventit?
-
nzozz
aktív tag
válasz Kal-El #22578 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs igazad. Mivel úgy gondoltam, hogy az a 22cm EKL halk (főleg hőmérséklet függvényében szabályozva) 4000Ft -ból meg lett volna a venti kérdés, jó légszállítással, alacsony zajszinttel. De ha ugyanehhez pl. 4db 2000Ft -os venti kell, az nyilván dupla ár. Normális vezérléssel, rezgéscsillapítással, stb nem "halott ügy" a csendes működés kicsit spórolósabban se.
BomiBoogie: 4db 12cm -es vagy 2db 22cm körüli. Viszonylag nagy, egyedi házba lenne.
-
Kal-El
senior tag
Figyelj ez az egész zaj téma elég szubjektív, mindenkinek más az ingerküszöbe. Úgyse fogja tudni senki megmondani, mi a legjobb neked. Csak tények alapján megpróbálhatják következtetni. Próbálj ki több dolgot is. Aztán később meg majd a tapasztalatból lesz konkrét képed, hogy neked mi felel meg zaj terén. Ráadásul a többiek is csak a saját tapasztalatukból és meggyőződésükből adnak tanácsot, ebben is nagy eltérések lehetnek. Nincs abszolút igazság. 3-4 venti meg nem hiszem, hogy olyan hatalmas mennyiség lenne. Ha spórolni akarsz a ventiken, akkor meg eleve halott ügy a csendes működés.
[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata 22cm -es EKL ventikkel? 2db -ot szeretnék használni, 1db szívót, 1db fújót. Zajosság és légszállítás szempontjából hogyan teljesítenek?Köszönöm
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Van olyan oldal ahol sok 14 cm házventi zajszintjét meg lehet nézni? köszi
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #22570 üzenetére
így igaz.
annyi a kiegészítés, hogy multigpunál / 200Wos gpu fölött viszont érdemes oldalra berakni a ventit, amit bekavar oldalról azt visszahozza a segítség a GPUhűtésnek.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Joker88
őstag
Ilyen házat kaptam a gépnek..
Kérdésem az lenne, hogy hova lennének ideálisan rakva a ház 12 cm-es ventillátorai ?
Három darab venti van, az egyik abból elöl van a házon, befele húzza a levegőt.. gondolom,hátra is illene, az meg kifele,hátra fújná a levegőt,de a harmadik hova menjen ? alulra hogy szívja a levegőt befele , vagy oldalra,hogy szintén húzza be a levegőt ? felülre nem tudom rakni,mert épp hozzáér a memória-rögzítő fülekhez..In loving memory of Garrett Lockhart
-
Susi
csendes tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani 80-as PWM ventiből halk típust? Ebbe a házba lenne: Silverstone ML03 (2 db.-ra lenne szükségem).
Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel: SilverStone Suscool 81
illetve a be quiet! SILENT WINGS 2 megéri az árát?
Köszi,
Susi -
Silancer
csendes tag
Üdv!
Meglévő konfigomhoz szeretnék új házat és hűtőket venni. (2 éves, 560gtx + fx-6100 proci)
MIDI ATX házat keresek valamint abba 3 db jól hűtő de halk ventillátort, esetleg proci hűtőt is.
Az ok amiért cserélem az hogy régiek a ventillátoraim, ennek köszönhetően hangosak és nem is jó a hűtésük.A keretem 25e Ft. lenne, ebből 20.at gondoltam a házra.
With obedience I owe only to Death.
-
>Deego..
senior tag
válasz donmackó #22564 üzenetére
Pontosan szűrd ki mi okozza a legnagyobb zajt a házban.
Én szerintem, a venti rács nem és az általa keltett szélzaj sem nem okoz olyan nagy zajt.Nálam is csak 1 zajforrás van, mert a többit sikerült kiszűrni illetve cserélnem.
Az én zajforrásom a HDD, amivel nem tudok mit csinálni max cserélni majd.[ Szerkesztve ]
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
törölt tag
válasz donmackó #22564 üzenetére
Zavar a ventik zaja, ezért kérdezted. A végeredményt neked kell kideritened, mert ha nem csökken a zaj jelentősen, akkor is legalább megpróbáltad. Engem a magas hőmérsékletek és csak részben a kis ventik zaja zavart. Én nem gondolkodtam sokat, házat és ventiket cseréltem majd 20000huf értékben (+ 12000huf CPU hűtőre). Most aránylag elégedett vagyok a hűtési teljesitménnyel és csak a videokártya hangoskodik ki néha a gépházból, de számomra ez nem vészes.
-
-
donmackó
addikt
válasz #00137984 #22561 üzenetére
A 120-as egy Zalman Fan ZM-F3 LED, a 80-asok Zalman Fan ZM-F1 LED.Azért csak 1 120-as van benne mert ilyen gyárilag a ház én meg nem kókányoltam még rajta semmit csak az első ventinél cseréltem a fekete lyukacsos lemezt egy ventirácsra mert annak is szép hangja volt .Alapjáraton a ventiknek nincs hangja,amit hallok az egyértelműen a levegő haladásának a hangja mintha bele ütközne valamibe. Szerintem az a rács sűrűség túl sűrű. Némi hallgatózás után jöttem rá hogy a hátsó ventik a ludasok, és ha lefogom a proci ventilátorát a hang akkor is megmaradt.
[ Szerkesztve ]
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
törölt tag
válasz donmackó #22553 üzenetére
A ventikkel is van egy kis apró gond, az hogy 120mm-es csak a front oldalon van. A 80mm-esek meg nagyon zajosak álltalában. A ventik tipusát nem tudom, ezért nem mondhatok róla véleményt. Enermax volt még az utolsó aránylag halk darab, de már elosztogattam minden 80mm-es ventimet. A CPU és a hátlapi ventilátor is hajlamos összezajosodni. A CPU-ról a levegő a hátsó ventik lapátjain szélzajt okozhat. Ez sem teljesen kizárható dolog esetedben, ezért egy kis vizsgálodást megér.
-
anytime
őstag
válasz proci985 #22558 üzenetére
A Macho PCGH Edition ventije, ami max 800 rpm-el tudja ua-t, mint 147-es, azert az nem rossz, legalabbis szerintem.
Elso korben 1-et biztos veszek es cserelem a cooler-en, marcsak a kivancsisag vegett is!
Jobb szeretem, ha a cooler ventije megy, de ha visszaveszem a feszt a mostani 147-en 500 rpm-re (ott mar nem hallok semmit), akkor boot utan nem indul a venti es jon a veszsipolas.
Igy most no cooler venti, helyette megy a ket Nanoxia, jateknal meg megy a poti maxra, mindenutt.
-
anytime
őstag
válasz BomiBoogie #22556 üzenetére
es elegedett vagy, ezt orommel olvasom
Epp ma irtam a Thermalright-nak, megkerdezven, mikor akarjak mar vegre kidobni a TY142-ot, szoloban? Na, en arra szeretnek valtani, de nagyon es azt visszaszabalyozni az elolapival, mikor nem kell a szelvihar -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz anytime #22555 üzenetére
Meg én.
Most van három egyforma AC 12-es ventim, meg egy 9-es a procihűtőn. Alapesetben (pl. most) csak utóbbit járatom, azt is csak 1500-ös fordulaton, így tényleg minimális a gép hangja, a hűtő (mármint a konyhai) simán elnyomja, úgyhogy asszony-aggodalomra/nyugtalanságra/álmatlanságra sincs ok.
Az volt még cseles, hogy ugye sípolt az alaplap, mert nem oda volt dugva a procihűtő, de szerencsére a BIOS-ban rá tudtam venni, hogy "ignore"-álja ezt az állapotot.
[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
válasz BomiBoogie #22554 üzenetére
Tehat megvetted?
-
donmackó
addikt
Képek:
Első venti: [link]
Oldalsó: [link]
Belső: [link]
Hátsó venti: [link]
Rács sűrűség: [link]
Szabályzó: [link]
Hátsó rácsok: [link] <------- (nem saját kép)Ez van a gépemben. Minden venti a minimumon kivétel a két hátsót (azok 100 rpm-mel többet pörögnek).És minden venti gyári zalman szilikon felfogatóval van felrakva.
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz donmackó #22549 üzenetére
És ha a másik két ventit szabályzod be lassabbra ? Hogy ne legyen akkora túlnyomás a házban ( nehogy eldurranjon mint a lufi) .
Vagy a hátsó két ventid mögé tegyél be távtartót ne közvetlenül a házra csavarozd fel ,Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Kal-El
senior tag
válasz donmackó #22549 üzenetére
Próbáld meg, hogy leveszed a ház oldalát, hátha az csökkenti.
Plusz a hőmérsékletet is csökkenti a legtöbb esetben és akkor a ventik fordulatszámából is le tudsz még venni. Némely esetben nem
Meg a szélzajt azért is hallhatod onnan, mert ott nem zárt és ezért a zaj onnan hallható a legjobban. De valahol ki kell jönnie annak a levegőnek.[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz Kal-El #22548 üzenetére
A ventik teljesen le vannak véve/szabályozva (Aerocool touch 1000-es szabályzó). Cak abból gondolom hogy ki kéne vágni mert, ha a két hátsó venti nincs bedugva a szabályzóba (vagyis nem megy) akkor nincs szélzaj. De a probléma az hogy ha nem mennek akkor a másik két venti szinte felfújja a házat és olyan mintha szét akarná nyomni a levegő a házat. Bocs ha nem érthetően fogalmazok.
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
válasz jookomak #22547 üzenetére
Lehetséges, de magas légszállítás kell, hogy egy ilyen rács hangos legyen. Meg eleve oda nem is kell ventit rakni, elég a CPU-ra egy, ami ugyanarra a pontra fúj, mint ahol a rács van.
Mondjuk én eleve inkább passzív / fél-passzív rendszer felé hajlok, mint ilyenekkel foglalkozni. Sokkal halkabb.[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
válasz donmackó #22545 üzenetére
Felesleges. Én a helyedben nem vágnám ki a lemezt, pedig én is nagyon allergiás vagyok a zajra. Inkább azzal tudnál csendesíteni a gépeden, ha kisebb fordulatszámon használnád a ventiket (már amennyiben ezt megengedheted és nem melegszik túl a rendszer). Plusz ha nem sajnálod a pénzt rá, akkor azzal, ha a Táp+VGA+CPU hűtő hármast csendesíted. Meg ha a ventilátorokat lecseréled halkabbra, az is segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz Kal-El #22544 üzenetére
Porszűrőm nincs, a proci hűtés pedig 2 ventis ( a memóriák felől szív és a hátsó ventik felé fúj). Legfőképp csak szélzaja van a rendszernek, mint ha valamibe bele ütközne a levegő. A vezetékek és kábelek rendezve vannak. Már azt hittem kihalt a topik és magammal beszélgetek. Csináljak képet róla hogy mi hogy van?
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
válasz donmackó #22543 üzenetére
Okozhat minimálisat, de nem érdemes csak ezért kivágni. Még a porszűrő is okozhat szélzajt gyakran, de az is csak keveset. Sőt ha mondjuk a processzorra raksz egy ventit, ami szívja a levegőt az általában jóval nagyobb zajt csinál, mintha csak fújná. De ventije válogatja melyik mennyire zajos szívás esetén.
-
donmackó
addikt
egyáltalán ez okozhat szélzajt?nem értek a lovakhoz
-
donmackó
addikt
Sziasztok!
Egy láma kérdés: érdemes a ház hátuljánál a ventik előtt a lemezt kivágni, hogy ez által csökkenjen a szélzaj?
Az elől lévő ventinél már kicseréltem a lyukacsos lemezt egy sima rácsra.
ami van: - 3db Zalman Fan ZM-F1 LED 8cm (1 oldalt befelé, 2 hátul kifelé szív)
- 1db Zalman Fan ZM-F3 LED 12cm (elől befelé szív)
- aerocool touch 1000 venti szabályzó[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #22539 üzenetére
különböző ventivel is kell mennie az összes panelnek.
-
Stigma.HC
senior tag
válasz BomiBoogie #22539 üzenetére
Ugyan ilyen panel van nekem is. Jelenleg 4 teljesen különböző venti van rákötve. Próbaképpen volt már rákötve 6 venti is elosztóval, 2-2 egyforma volt, csak egy tesztet csináltam de működtek még íg is. Szóval gond nélkül fognak menni hárman.
[ Szerkesztve ]
"Mikor veszítek, nem azt mondom, hogy a te hibád. Csak azt mondom, hogy én téged okollak" Kösz :D -------- WoT: Szecska_Mester
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Tehát:
Itt egy Scythe Kaze Server 5,25".Ehhez nekem van 2 db ilyen AC 12-es ventim, meg a házban eleve egy adott,"ismeretlen" 12-es.
Ezeket vajon fogom tudni szabályozni vele rendesen, vagy inkább mind a 3 12-es ventit cseréljem le, de milyen típusra?
-
anytime
őstag
válasz BomiBoogie #22537 üzenetére
Hali!
En a mult heten vettem at, egy 6 csatornas Kaze-t, Merlin-tol! Nala ez epp volt raktaron es olcsobb is volt, mint az i betus!Ha a 4 csatorna eleg, akkor en ot ajanlanam Neked! Sajna, nincs keszleten
Barmi kerdes, johet privatban is, mar "ismersz"
A
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz anytime #22535 üzenetére
Ömm, ez az?
Mert itt négyes, máshol viszont nyolcast találok. -
anytime
őstag
válasz BomiBoogie #22534 üzenetére
En Scythe Kaze Master Pro-t hasznalok, amivel ki is lehet kapcsolni a ventit!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #22532 üzenetére
nem találom a hirdetést, pedig eléggé sokáig fent volt.
alternatíva: talán a scythenak vannak olyan szabályozópaneljei amik 0-12V között tudnak szabályozni, azoknak is működniük kell.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #22529 üzenetére
esetleg apróba nézz körül, vannak olyanok akik építenek paneleket. szerintem meg tudod velük beszélni, hogy kéne egy állítható ellenállás (aka poti) és egy megszakító is minden csatornára.
-
jookomak
őstag
válasz BomiBoogie #22529 üzenetére
Úgy tuti halk lesz, ezt garantálom!
-
jookomak
őstag
válasz BomiBoogie #22527 üzenetére
Tán inkább az alaplap topikjában kéne megkérdezni, de még ha tudják is szabályozni a nem pwm-es (3-pin-es) ventiket, akkor sem tudják leállítani. Én legalábbis még nem találkoztam olyan lappal. Asus IV gene-z van nekem, azzal mondjuk szabályozni simán lehet, de leállítani, főleg automatán nem tudja. Ahoz pl. egy scythe előlapi paneles ventivezérlő kell.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
ASUS H77-V lapom van. Egyszerű kérdésem az lenne, tudok-e rá olyan ventilátorokat venni, amelyek sebességét szabályozhatom, vagy akár ki is kapcsolhatom őket szoftveresen?
Jelenleg van hozzá 3 db 12-es Arctic Cooling, de ezek nem PWM-esek, és eléggé zúgnak.
-
törölt tag
válasz #73173120 #22523 üzenetére
A front ventillátorok (ide sorolnám az alsó táp melletti és az oldalsót a VGA feletti) helyek befelé fújnak. A hátsó és felső (CPU hűtésen) részen kifelé fúvatnak. A ház belsejében a légcsatornában túlnyomást célszerű létrehozni. Az oldalsó ventillátorhelyre csak szükség szerint érdemes ventit rakni, mert berezonálhat az oldallap, hamar elporosodik a VGA ventillátora vagy mint nálam nem mutatna jól a plexin egy venti. A CM Hyper TX3 az egy szem 92mm-es ventillátorral elég szerény légszállitással birhat, de még kettővel sem igazán hatásos a hűtő hőleadási képessége miatt... Nekem is mostanság volt CPU hűtőcserém. Asus Triton 70-et Xigmatek Aegir-re válltottam ilyen jellegű melegedési problémák miatt. Házon belül a CM-nek is vannak jó 120mm-es ventillátoros hűtői, de a magasságát nézd meg előtte, hogy belefér-e a házadba.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Sziasztok!
A nagy melegre való tekintettel némi hűtési tanácsot kérnék.
Volna egy Sharkoon T9 Economy házam. Jelenleg elől (legalsó helyen) van egy, illetve oldalt (az alsó helyen, vga feletti) és hátul még egy-egy 12 centis venti. Az első -értelemszerűen- befúj, az oldalsó is, és a hátsó ami hivatott kiszívni a meleget.
Nah már most két kérdésem lenne.
1.) Ha a frontra elhelyezek még plusz 2 ventit, tehát összesen három venti fog befújni, azzal érek valamit?
2.) Az oldallapon lévő ventiknek mi a jobb, ha szívnak, vagy ha fújnak?
Elől valami belépőszintű Cooler Master van(3 pines csatival), az oldallapon egy Coolink SWiF2-1200, hátul pedig Froze-n Silent W12.
Én arra gondoltam amúgy, hogy ha elől 3 venti fújna be, akkor hátul, és az oldallapon szívhatna ki.
Ami aggaszt, hogy ha ráteszem a kezem a gép jobb oldalára, a processzor magasságában, szabályszerűen süt, olyan meleg. Ennek nagyon nem örülök.
Vélemény?
A gépem adatai az adatlapomon megtalálhatóak, a tápom moduláris, szóval csak a minimálisan szükséges kábelek zavarják csak a légáramlást, hisz a ház is kábelmenedzsmentes. Most minden ventit felvettem a maximumra, és így is idleben 50 fokos a videókártya, és 42 fokos a proci. A szobában jelenleg 32 fok van
Üdv. Viktor
-
mtade
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.Egy a10-5800k procit kellene hűtsek egy vékony, fekvő mATX házban egy Xigmatek Praeton LD964 hűtővel.
A hűtőn szeretnék ventit cserélni,92mmes slim van rajta, ez sajnos hangos eléggé, alacsony fordulaton is.
Alapjában véve nem vagyok megelégedve a hűtési teljesítményével. Az AMD felfogatás elég körülményes, a gyári csavar nem stimmelt a gyári anyához, nekem kellett új menetet vágni rá, de ahogy nézegettem, az internet csak nagyon hasonló coolereket ajánl alacsony házba, 95W TDP-ig. Így talán van ráció ezzel foglalkozni kicsit, hamár a borda megvan.Helyem lenne még magasságban, a proci felett kb 70mm fér el, így ha lehet, egy nagyobb szállítású, halkabb légkavarót tennék rá, akár normál (nem slim) méretben.
Lehetséges ez? Javítana hűtési teljesítményben? Sajnos így kánikulában eléggé melegszik...Esetleg hagyjam ezt a hűtőt, és vegyek egy másik, nagyobb teljesítményű LP hűtőt? Tudtok ilyet ajánlani nem horror áron?
Köszi előre is!
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hermanyi #22516 üzenetére
olyan 10W oké szokott lenni még alaplapi headerről.
ventivezérlő változik kb 5 és 20W között.
anytime: vedd meg a kártyát, aztán ha megjött akkor értékeld ki a helyzetet, milyen meleg van, mennyire hangos. ennek függvényében fejleszteném tovább a hűtést. addig szvsz felesleges ezen agyalni, mert nem tudod, hogy mégis mennyit kéne javítani a helyzeten.
[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Konfigom az adatlapon.
Jelenleg a cooler-en van egy TY-147-es TR, valamint elol es hatul is van 1-1 120-as Nanoxia. Jelenleg csak a Nanoxiak mennek < 300 rpm-el, amit egy Scythe Kaze Pro-val ertem el.
Hofokok rendben, hang zero!
A jovoben bekerulne egy HD79xx, ami ha dolgozni fog ebben a kuckoban, ott bizony meleg lesz. Ekkor mar termeszetesen ratolom a cpu cooler-re is a kraftot es a Nanoxia-k is maxon porognenek.
Fent meg ket ventihely van, amit szeretnek kihasznalni, arra az esetre, ha jatek van. Ha nincs, leallitom oket. Azonban a bent levo TR Macho miatt csak slim verzio fer el.
Mit tudnatok ajanlani, 120-as kivitelben?
A hang nem lenyeg, mivel csak jatek alatt menne, ekkor pedig ugyis rajtam van a fules? A lenyeg a leheto legnagyobb legszallitas, a megtermelt nagy mennyisegu meleg levego mielobbi kiemelese.
A Scythe-nak lattam, vannak 12mm vastag ventijei. Mi a velemeny roluk? Esetleg valami mas?
Koszi,
A -
CsonkaImo
addikt
-
pityu6
tag
Sziasztok!
Enermax T.B Silence UCTB12P venti helyett tudtok ajánlani egy erősebb,de ennél nem hangosabb ventit? -
-
diox
tag
Üdv. következő lenne a kérdésem, 2vinyó van egymás alatt,sajnos elég közel, az alsó vinyó hűtve van közvetlenül alulról, a felette lévő csak a ház elejében lévő 12-se ventitől kapja a levegőt, a felső sajnos el szokta érni az 50fokot ebbe a nagy hőségbe, Adjak neki valami maszek hűtést vagy még ideális az 50C?
"mindenki okos, némelyek előre, mások utólag"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz CsonkaImo #22503 üzenetére
jól belőtt rendszernél feleslegesen hangosodik. mondjuk ahhoz mindent túl kell méretezni és rendesen tesztelni. aztán minden komponenscserénél ezt újból eljátszani.
egyébként tényleg nem olcsóak, meg lapról elosztóval elég sok mindent meg lehet oldani.
anytime: kérdezz rá topikban, de jellemzően ha a magok a kupak (és főleg a szobahő) alatt vannak az minimum nagyon gyanús.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz proci985 #22502 üzenetére
Jobban szeretem, ha automatikusan mennek a dolgok. Mint pl amikor alaplapra kötöd. Játéknál nem zavar ha hangosak a ventik mert úgy is fejhallgatóval nyomom, és ha nincs terhelés szép fokozatosan csökken a ventik fordulata. Nehéz elhinni, hogy a gyártok nem látnak ebben fantáziát és nincs több ilyen termék.
-
-
anytime
őstag
Erre tudnatok valamit mondani?
Koszi,
A
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest