Aktív témák
-
sb
veterán
Sony Bravia KDL-32U2000-ről valakinél tapasztalat?
1:1 pixel mapping? Képminőség PC-ről, illetve analóg TV tunerről? (Ha jól látom digitális tuner is van benne.) -
Angelo69
senior tag
válasz
JohnnySmith #1796 üzenetére
Milyen tipusu keszulek volt?
-
JohnnySmith
csendes tag
Na hát a tv-mel a rákötés után a következő történt (#1750)
Szétküldte benne az epromot ami a menüt vezérelte, a szervízben azonnal mondták is
Telefonon bejelntettem a hibát hogy nem működik a menű, erre a kérdés:
HDMI-n kerszetűl volt rákötve a pc-re? mondom Igen
Előfordúl a hiba a pc beállításait kell megnézni majd.
(de ezt miért nem lehet mondjuk a users manuálban leírni hogy mit lehet és mit nem, nekem ezt honnan kéne kitalálnom)
Mind1 garanciában megcsinálják.... -
-
Naota
tag
válasz
kisnyugdijas #1789 üzenetére
A megjelenítő felbontása a VGA biznisze, a processzornak ugyanazt a videót kell dekódolnia akár 640*480-ban, akár full HD-ben nézed. Ha most mennek az 1080p-s filmek, akkor a nagy tévén is mennek majd.
-
kisnyugdijas
csendes tag
Sziasztok!
LCD TV vásárlására adtam a fejem, főleg HD-s filmeket néznék rajta, második monitorként rákötve a számítógépre, ami egy AMD 64 3200. A monitoron 1280×1024-ben gyönyörűen lejátssza a filmeket, kb. 80%-os processzor terheléssel.
Egy Samsung M87-es, full HD-s tv-t néztem ki, amit 1:1 felbontással (1920×1080 - ha jól emlékszem) kötnék a gépre (1950PRO kártyára).
A kérdésem az, hogy ha a 2. monitor (ez esetben a TV) ekkora felbontáson van, azt bírni fogja-e a gép film lejátszásnál, vagy kénytelen lennék visszavenni 1280×720-ra. Akkor pedig fölösleges a full HD-s monitor.
Tehát:
Van olyan, aki 1920×1080-ban kötötte rá a gépre a TV-t, full HD módban, és filmet néz rajta? Van különbség a processzor terhelésben, ha kisebb felbontásban megy a monitor? Sajnos sehogy sem tudom kipróbálni, amíg nincs meg a TV, fölöslegesen meg nem venném meg...
Előre is köszönöm!
kisnyugdijas -
Tombi
őstag
kösz, legalább feldobtam egy kicsit a topicot ^_^
-
Aerodyn
csendes tag
Donw3ga köszi a képeket. Volt alkalmam ma látni élőben is, tényleg szép képe van, de nemhiszem, hogy Sony lesz. Ma délután műszakibolt túra volt, legalább megtudtam, hogy a Samu LE32R71B, LE32R71W, LE32R72B között a színén kívül semmi különbség nincsen. Amugy nagyon ráhajlottam erre a típusra, mivel egymás mellett néztem egy ilyent és egy Sony S2000-est és mellbevágó különbség volt a Samu javára, aki nem hiszi járjon utánna
. Manjdnem elhoztam egy Samu R72B-t a helyi Sony márkaboltból, utolsó darab volt, frankó kedvezményt akart adni az eladó, böködött is, hogy minnél gyorsabban vegyem meg a kiállított darabot, mikoris programváltáskor egy pixel-t szúrtam ki a kép közepén ami nem nagyon szeretett volna kivillani
. Nah fasza ugrott a modell, orgináltat meg horror összegért akart elhozni. Végülis a túra végére bekeveredtem az elektropontba ahol az eladó azzal fogadott, hogy csütörtök, péntek környékén lesz bomba áron olyan 150 és 170 között Samu LE32R71W. Gyorsan átfutottam a másik elektropontba, hogy erősítsék meg a hírt, és ott is azzal fogadtak, hogy jőn egy fehér Samu ami BOMBA áron lesz
. Sajnos csúnya fehér, de talán megbarátkozok vele. Ha valakinek van jó, vagy rosz véleménye a modellel kapcsolatban legyen olyan kedves írja meg, mert ma már láttam pixelhibás Samsungot szóval akármit eltudok róluk képzelni.
-
donw3ga
őstag
válasz
Aerodyn #1775 üzenetére
Szia, szerintem a sony-t nem bánod meg, tv nézésre is teljesen jó, pc-n keresztül nagyon jó minőségű a HD video, HDMI-n a DVD képe is tökéletes, feketéje jó, én nagyon elégedett vagyok vele. Itt van pár kép:
Tv adás (kábel tv):
Nagyban -> [link]
Nagyban -> [link]
Nagyban -> [link]
HD video pc bemeneten (720p):
Nagyban -> [link]
Nagyban -> [link]
Nagyban -> [link]
Nagyban -> [link]
DVD HDMI-n (upscaler):
[link]
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
L_Jani
csendes tag
válasz
Aerodyn #1775 üzenetére
Szerintem inkább a Samsung. De! Ha csak DVD nézésre és TV adásra akarod használni, akkor a helyedben én nem kapkodnám el ezt a TV vásárlást. Mint már sokan leírták korábban, a TV adás képe rosszabb, mint a régi CRT TV-ken, a DVD képe pedig annyival nem szebb, hogy megérjen közel 200e Ft-ot.
Esetleg akkor lenne értelme, ha upscaler chipes DVD lejátszód van (amit majd HDMI kábellel kötsz a TV-re) és a TV adás mostani minőségi is kifogástalan.
Aki ma LCD TV-t vesz, az elsősorban a HD felbontású videók, az új típusú médiák (Blu-Ray, HD-DVD), az újgenerációs játékkonzolok (Xbox360, PlayStation 3), és a PC-vel való használat miatt teszi. -
-
Aerodyn
csendes tag
Hello Mindenki!
LCD TV vásárlás elött állok és nem nagyon tudok dönteni. Eddig egy Samu LE32S81B volt a választott, de láttam, hogy ennyire zuhant az ára (153k Extreme digitalon) ezért talán komolyabb modellek is beleférnek a 180k-s keretembe. A kérdésem az lenne, hogy pont 180-ért van U2000-es Sony a Saturnban, vagy van ez a Samu LE32R71B 168-ért...
mi legyen mit vegyek? Igazából nekem mindegyik képe nagyon tetszik és egyik márka felé sem húz a szívem. Amugy csak DVD-zni és normál tv adásra fogom használni a masinát, szóval nem lesz PC-re kötve maximum havonta 1*. A lényeg az, hogy valami olyant válasszak ami az én hétköznapi igényeimet jópár év mulva is ki fogja elégíteni, és talán a mai piacon sem egy őskövület technikailag. Előre köszi a segítséget! -
norbesz80
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni az itt publikáló hozzáértőktől – TŐLETEK!
Egy origi SAMSUNG LE40S86BD típusú LCD TV-t kínáltak nekem 280e-ért, és - ugyan ideje volna a TV cserének - nem vagyok benne biztos, hogy nem lenne-e jobb várni még pár évet a vásárlással. Vagy ennyiért nem kéne kihagyni a lehetőséget? Esetleg ezért a pénzért kaphatok jobbat is? Illetve: valóban érdemes 50-100e-rel többet kiadni csak azért hogy 3-5000 helyett 7000 legyen a dinamikus kontrasztarány? PC kapcsolat és KábelTV lesz a fő felhasználási mód, de fontos a minél nagyobb képátló és nagy felbontás.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Chili7
őstag
A 8ms-os és az 5ms-os válaszidejű, ill reakcióidejű LCD tvéknél milyen felhasználás esetén érezhető a különbség?
Tv műsorok képfrissítésénél nem játszik szerepet? thx -
Bigyó
tag
DVB-C: Digitális KábelTV szolgálgatás, egyes újabb, felső kategóriás Panasonic, Toshiba és Sony készülékeknél láttam eddig beépített DVB-C dekodolót. Szvsz nem úszod meg a beltéri egységet a T-kábelnél sem ([link] )
Csak annyival egészíteném ezt ki, STB-re (beltéri egység) azért van szükség, mert az első bekapcsolás alakalmával a rendszer autentikálja DHCP után az STB-t. Van benne egy csip ami ezt a funkciót látja el. Az autentikáció során pedig az STB megkapja, hogy milyen multicast destination címre joinolhatsz be, így csak azokat a csatornákat tudod nézni amire előfizettél. Szal nem lehet megkerülni a rendszert. És ha már valaki bérel vagy megvesz egy ilyen STB-t akkor feleslegessé válik a videómagnó, a TV-be épített merev lemez, mivel az STB-ben van merev lemez, azt veszel fel rá amit csak akarsz. A bibi az, hogy a dobozból az anyagot (hasonóan a TV-s beépített vinyonál) nem lehet kivarázsolni. Titkosítva van. -
oviktor
tag
Hello!
Lcd tv-t szeretnék venni a közeljövőben és azt szeretném megkérdezni hogy milyet vegyek? 32''os méret-ben gondolkozok és a tv szélessége max 80cm lehet mert akkorát birok berakni, én néztem 2 samu-t [link] ez 165 ért lenne, a másik [link] ez pedig 195ért, max 200at szánnék rá.Főleg dvd-re,ha már meglenne akkor hd-dvdre is használnám és tv nézésre. Lécci adjatok valami tippet hogy mejik a jobb vagy mijet érdemes venni.
-
Naota
tag
Bizony, olvastam, hogy szövetkeztek. Először azt hittem, hogy bs (Inquirer-en volt a cikk), de aztán láttam, hogy a Nikkei a forrásuk. Belegondolva, hogy ezek kartellben kezdenek el árat képezni és outputot belőni... nem hangzik jól. Ha most tudják tartani az árat és Q4 környékén ejtenek rajta egy nagyobbat, akkor jól jöhetnek ki pénzügyileg az elmúlt évi gödörből és indíthatnak egy újabb keresleti hullámot a 2008-ra.
-
Naota
tag
Egy kis friss iparági info az LG.Philips házatájáról: [link]
Röviden: A gyártók kezdik kiheverni az előző év komoly túltermelése okozta fejfájást és a fokozódó kereslet mellett a gyártás visszafogásával próbálják megfogni az idei áresést. A 2006-os, durván 30% körüli zuhanással szemben idén rossz esetben is maximum 15%-ra számítanak az egész évre vonatkoztatva, de ha összejön nekik, akkor a gyártási volumen csökkentésével és az alacsony árak indukálta keresletnövekedéssel az idei március-áprilisi panelár-mélypont után akár még áremelkedést is el tudnak majd érni.
Püffneki, nem lesz ez így jó... -
Chili7
őstag
Ez a 260K kategória vállalható, de nekem már a 37''-os lcd-vel is az volt a bajom, hogy 3-4 méterről tv-adásokat nézve rosszabb képet mutatott, mint a crt. Messzebb nem tudom tenni, ezért 32''-osban gondolkodok, de az meg ugye plazmában nincs.
Az általad ajánlott PV70-es 37''-os 1024 x 720 pixeles felbontása azonos távolságból jobb képet ad tévéműsorok esetén mint az lg37Le2r 1366 x 768p felbontása?
thx -
válasz
peachman75 #1753 üzenetére
Irgum-burgum, minek írkálok én, ha el sem olvasod?
Az #1748-as hsz.-emben ([link]) ott volt a link már 1x az Antenna Hungária DVB-T oldalára ( [link] ). Ha jól tudom, három multiplex indul elvileg a közeljövőben. Egy multiplexben 5-6 SD TV (hagyományos) vagy 1-2 HDTV adás mehet (függően attól, hogy 720p, 1080i v. 1080p felbontással, MPEG2 vagy MPEG4 kódolással fogják sugározni az adást). A jövő nagy kérdése az, hogy mi is fog történi egyfelől a HDTV adással kis hazánkban, vagyis mikor fog megjelenni egy (vagy több) HDTV minőségben sugárzó adó. Ez nem olyan egyszerű dolog, még egy mozicsatornánál viszonylag könnyen megoldható, hiszen ott csak a forrásanyagnak kell eleve HDTV szintűnek lennie, de mondjuk egy, az RTL klubhoz vagy TV2-höz hasonló csatorna esetén le kell cserélni a stúdiókamerákat, a kézikamerákat, videófeldolgozó, vágó rendszereket HD képes típusokra, ami bizony komoly tétel. A másik nagy kérdés, hogy miként és hogyan fog történni ezen HD csatornák belépése a piacra. Értem ezalatt, hogy külön fizetős lesz-e (tehát egy dekóderkártyával lehet majd nézni az adott csatornát), vagy ingyenes. Az, hogy DVB-T vagy DVB-C, esetleg DVB-S módszerrel fog eljutni a nézőkhöz. Szóval még elég sok a bizonytalanság a digitális TV-vel kapcsolatban...
De ha digitális kábelTV-re akarsz váltani, szvsz felesleges lesz a DVB-T tuner miatt aggódnod...
Néhány TV-nél a kontrasztarány 800-1200 körüli, másnál 3000-7000.
A kontrasztarány azt jelenti, hogy mekkora a fényerőkülönbség a kijelző legsötétebb és legvilágosabb pontja között (mondjuk egy fekete-fehét kockás tesztkép esetén).
Az előző valószinüleg standard LCD TV, a második már újabb, dinamikus kontrasztaránnyal rendelkezik. Ez annyit tesz, hogy a háttérvilágítás fényerejét tudja változtatni, ha a megjelenített kép egyébként is sötétebb. A dinamikus kontrasztarány ugyanakkor bizonyos szintig becsapós a jelenleg elterjedt CCFL fénycsöves háttérvilágítás esetén, lévén általában a legsötétebb (amikor a fénycsövek fényereje le van véve ) és a legvilágosabb (amikor pedig teljes erővel világítanak) közötti értéket adják meg, márpedig ugye ez a kettő állapot egy képen egyszerre nem megoldható ezzel a technológiával. Ezért a 10000:1, 15000:1 kontrasztarány már kissé parasztvakítás szintje az ilyen technológiájú LCD TV-k esetén...
Ami nem világos, hogy ez mennyiben számít és a drágább készüléknél miért van sokszor alacsonyabb. pl Sony 1200 Samsung 7000 és egy árban vannak
A Sony és a Samu nincs egy árkategóriában, az azonos képességű Sony kb. 10-25%-al drágább, mint egy konkurens Samu. Azt már a vevőnek kell eldöntenie, hogy kifizeti-e a márkanévért és az elvileg meglépő magasabb szinvonalért a plusz pénzt. Amúgy ebben az összehasonlításban egy valószinüleg régebbi Sony modelt vetsz össze egy újabb Samu modellel.
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Hi!
Újra nekifutok a tévé vásárlásnak. Legtöbbet tv-műsorok nézésére lenne használva, pc és egyéb konzol egyáltalán nem.
Legjobban a CRT tulajdonságai felelnének meg, de hát a 30-40 cm-s mélység miatt kizárva.
Volt egy LG 37LE2R-em, de egyrészt a méretével, másrészt a gyors mozgások következtében látható homályosodás ill. ''berezgés'' jelenséggel nehezen barátkoztam meg.
Mondjatok légyszi egy fő csapásirányt amerre elkellene kezdenem nézelődni. Mondjuk 4-5 évre venném, tehát a 2012-re esedékes HD adások megjelenésekor akár újat is vehetnék. -
peachman75
csendes tag
Értem. Akkor kábelhez tényleg felesleges a DVB-T. Már csak az a kérdés, az antenna hungária nem akarja-e bővíteni pár éven belül a választékát. Még egy dolog zavar. Néhány TV-nél a kontrasztarány 800-1200 körüli, másnál 3000-7000. Ami nem világos, hogy ez mennyiben számít és a drágább készüléknél miért van sokszor alacsonyabb. pl Sony 1200 Samsung 7000 és egy árban vannak
-
-
válasz
peachman75 #1749 üzenetére
egyébként azt hiszem hogy a T betüs kábelTV szolgáltatónál van digitális csomag és gondolom ekkor nem kell beltéri egység hozzá.
Nos ennél összetettebb a kép:
DVB-T: Földi digitális műsorszórás, tehát egy antennával veszed (ha a környékeden éppen lehet) az adást, és azt a TV-d fogja feldolgozni. A legtöbb friss TV-ben ilyet szerelnek csak.
DVB-C: Digitális KábelTV szolgálgatás, egyes újabb, felső kategóriás Panasonic, Toshiba és Sony készülékeknél láttam eddig beépített DVB-C dekodolót. Szvsz nem úszod meg a beltéri egységet a T-kábelnél sem ([link] )
DVB-S: Műholdas digitális adás, ha jól tudom, eddig nem igazán jött ki olyan TV, amiben van ilyen, a műholdas HD adások ilyenen szoktak menni, és természetesen beltéri egységgel.
Szóval szerintem ne érdekeljen az, hogy van-e a TV-dnek a DVB-T dekódolója, hacsak nem tényleg az Antenna Hungária DVB-T adását akarod fogni antennával...
[Szerkesztve] -
JohnnySmith
csendes tag
Én rákötöttem DVI-HDMI kábellel a JVC LT26-A80ZU-mat!
Valami eszméletlen szép képe van!! Gyönyörűen szépek rajta a HD videók és játékok!
A videokarim egy Nvidia 8800-as.
(már csak a szervíznek kell szólnom mert tök jó hogy rákötöttem meg minden de a tv menüje viszont elszált jól....csatornákat összekeverte és semmilyen hang illetve kép extra funkciót nem tudok elérni)
Sajna reset vagy valami hasonló dolog nincs a tv-n, szal marad a szervíz csatlakozó meg egy szervizes arc....
A hibára azért kiváncsi leszek hogy mitől jött elő. -
peachman75
csendes tag
tudom hogy kell még pár év, de nem akarok akkor megint cserélni ezért szeretnék már most felkészülni rá. egyébként azt hiszem hogy a T betüs kábelTV szolgáltatónál van digitális csomag és gondolom ekkor nem kell beltéri egység hozzá. Azt hiszem maradok a 32-es méretnél, igazad lehet, inkább a mínőség, mint a méret, de milyen típus lenne megfelelő DVB-T tudással? Teljes a káosz a fejemben már annyi tipust néztem.
-
válasz
peachman75 #1743 üzenetére
Mire szeretnéd használni? Számítógép, HTPC, HD videók (Blu-Ray v. HD-DVD), DVD, sima TV adás nézése, esetleg next-gen konzolok? Nem mindegy ugyanis a választás szempontjából. Ha számítógépet akarsz rákötni, akkor az LG és a Samu jó választás, ha a sima DVD és/vagy TV adás érdekel, akkor a Sonyk, Sharpok, Toshibák, felsőbb szériás Samuk és LG-k általában a jobbak.
A DVB-T esetén csak akkor kell gondolkoznod, ha arra készülsz, hogy a lakókörzetedben lesz DVB adás ( [link] ), és azt is akarod nézni. Ehhez viszont még kell 1-2-3 év, hogy elterjeden. Szerintem.
200e Ft-ig jó 32''-osokat tudsz venni (pl. az új LG 32LC42 / LC46 / LC51, Philips 32PFL5322, Sony KDL-32U2000), vagy olcsóbb, kompromisszumokkal elfogadható 37''-osakat (Samsung LE-37S71, LE-37S81). Én mondjuk most ebben az árkategóriában az LG 32LC4x / LC5x sorozatát választanám személy szerint. -
koliz1
tag
válasz
peachman75 #1743 üzenetére
Szerintem egyelőre a dvdb-t tuner igazán felesleges dolog.
-
nRu3
addikt
Azért mekkora kiszurás a vevőnek az hogy egy adott gyártonál annyi model név van , betük szám kavalkádok jezéseikel, az ember nem győzi megálapitani meik a jobb a régi model vagy az új ami lehet hogy újnak új de butitot model , persze van az új modelek közt is jobb minőségü de mire az ember kibogoza a kodok alapján
-
peachman75
csendes tag
Sziasztok! Most készülök venni LCD TV-t. A segítségeteket kérem ill. a tapasztalatotokat, hogy milyen típus lenne jó választás. A lélektani határ 200E lenne, de ezért a lehető legnagyobb és legjobb (mint mindenki) készülék kéne. Viszont ami nálam nehezíti a választást, hogy szükséges lenne a beépített DVB-T tuner, mert nincs kedvem még valahová eltenni egy beltérit. Másrészt mennyire fontos a kontraszt arány? Gondolom minél több annál jobb, de ez feltétel legyen, vagy inkább a képméret. Köszönöm előre is!
-
koliz1
tag
válasz
Multikiller #1740 üzenetére
Nézd meg tv adáson ,szerintem inkább egy régebbi r sorozat, mint az s ,mások a színek stb..
[Szerkesztve] -
Olvastam hogy van HDMI-DVI csatlakozó egyes tipusokon.Ezen csak HDMI van.Erre is rá lehet kötni a számítógép DVI-s csatlakozóját?
A DVI-HDMI egy kábel, a számítógép DVI csatijáról megy a HDMI-hez. Az LG hátpaneljén láttam olyat, hogy HDMI/DVI felirat az 1. HDMI csatinál. Ez csak annyit jelent, hogy a számítógépet erre a HDMI bemenetre kell rányomni.
Ha component bemeneten keresztül kapná a jelet a dvd-től akkor jobb lenne a kép?
Ha jól tudom a bemenetek így mennek sorrendben, képminőség terén:
Composite (1 RCA) -> S-Video / Scart -> Componens (3 RCA) -
Multikiller
tag
-
Palika71
őstag
A komponens video mindenképpen jobb képet csinál, mint a SCART.
Ha jó minőségű a kábeled, és 26''-t nézel 3m-ről, akkor szerintem nem veszed észre a különbséget, a minőségi SCART, és a komponens között.
De ha már van HDMI-d, és megteheted, hogy vegyél ilyen kábelt, akkor szvsz használd azt. Márha, a DVD játékos is tudja.
De a SCART viszi át az RGB-t is (ami már sokkal jobb mint a mezei SCART), amit valszeg a DVD-d, és a TV-d is tud, csak a menüjükben be kell állítani.
A kontrasztot én 100%-on tartom, szerintem a TV-den is ottt lenne a helye.
Ha a TV-d fogadja a HDMI-ről a PC-t (tudtommal az LG álltalában tudják), akkor ab DVI-HDMI kábelt válaszd, mert az a tuti, minden szempontból! -
atos30
aktív tag
LG 27LC2r további tapasztalatok:
Ma rákötöttem egy thomson dvd lejátszót scart kábellel.A film minősége tűrhető volt, de hogy igazán kijöjjön a szín fel kellet tekernem a színt 80-ra(100-ig lehet).A kontraszt 60, míg a fényerő 45-re állítottam.RCA kábellel egy hangyányit volt szarabb a kép.
Miközben bedugtam a scart-ot észrevettem hogy pixelhibás a képernyő.Egy helyen kb:1 cm-es területen van 1 fehér,1 piros és két szürke pixel fekete alapon.Érdekes, hogy 1.5 m-ről ki se lehet szúrni.Még jó hogy 3 m-re van a foteltől a tv.
Ha kikapcsolom a dvd-t akkor a tv visszaáll az elöbb nézett adásra és hála istennek az ott beállított színprofilt használja.Viszont ha ujra bekapcsolom a dvd-t akkor nála ujra be kell állítani a színt.
Olvastam hogy van HDMI-DVI csatlakozó egyes tipusokon.Ezen csak HDMI van.Erre is rá lehet kötni a számítógép DVI-s csatlakozóját?
Ha component bemeneten keresztül kapná a jelet a dvd-től akkor jobb lenne a kép?
[Szerkesztve] -
válasz
horvathkrisz #1736 üzenetére
Ha új Nvidia drivered van fent, az új control panelel, akkor Képernyőbeállítások -> Speciális beállítások -> nVidia Control Panel -> Display -> Setup Multiple Displays
Itt tudod kiválasztani a három lehetőséget: Single (egy kijelző), Clone (ez az, amiről beszélsz, mindkettő kijelző ugyanazt mutatja) és Dualview (ez a kiterjesztett asztalos eset).
Én most gyorsan kipróbáltam (nálam most még egy wide TFT és egy 4:3-as CRT moncsi van csatlakoztatva a géphez), működik, de a kapott kép... hát szóval érdekes. Ha a TFT felbontását állítom be 16:10-esre, akkor a CRT képe lesz oldalirányban összenyomva, ha CRT felbontást eröltetek akkor meg a TFT képe lesz széthúzott. Nálad az egyik felbontás 4:3-as, a másik meg 5:4-es. Próbáld meg, de egy kissé mindenképpen amorf lesz az egyik kijelző képe. -
horvathkrisz
addikt
Na akkor újra megkérdezem:
Hogy állítsam be úgy a videokarit, hogy monitorkimeneten 1280*1024, 85Hz legyen, DVI kimeneten pedig, ahol a TV van, 1024*768,60Hz. Mindezt persze szeretném úgy, hogy a tv-n is ugyanaz jelenjen meg, mint a monitoron, tehát NEM kiterjesztett asztalt szeretnék!
Vagy nem lehet ilyen módon szabályozni a DVI-kimenetet?
Segítségeteket előre is köszönöm!
üdv.: krisztián -
Naota
tag
Vízállás-jelentés:
A Duna 15 fokos, a Samsung 32S81BX pedig 153k. [link] O_O -
Tombi
őstag
Ha tudtam 1 évet várni a TV vételre akkor +1hónap is menni fog. Kivárom az új LG sorozatot és abból fogok választani, jelenlegi helyzet szerint 160e van a tv-re. Kiváncsi vagyok milyen fog ebböl kijönni, egy nagyon zsír TV-re fogom elszorni a sporolt pénzemet. (remélem)
Aki nem bir tovább azt is megértem, nekem az első rendes tvm lesz ez. A mostani Tensai-hoz már nincs távirányito 51 centis káros sugárzásban bövelkedik, és a hangerö szabalyzo se müxik. De én már nem fogok hozzányúlni, szép darab hdtv kerül a helyére
Addig is maradok rendszeres olvasó. CiFu-nak és a többieknek köszönöm a forumos helpet. Látszik, hogy szivből csinálják, nos ez dícséretes. Én is ott segitek, amiben tudok
[Szerkesztve] -
válasz
sittes79 #1732 üzenetére
Ez így frankó, csak éppen azt nem fogja tudni senki, hogy mi is valójában a problémád.
Gondod van a TV-d rácsatlakoztatásával a számítógépedre. De mégis milyen jellegű? Mivel kapcsoltad össze a kettőt (VGA kábel vagy DVI-HDMI)? Mi a problémád? Egyáltalán nincs kép, vagy csak a felbontások terén vannak gondok? Milyen TV-d vagy (azt már tudjuk, hogy LCD, de akad egypár gyártó, a gyártóknak meg egyenként pár tucat tipusuk...)? Milyen nVidia kártyával próbálod meg összekötni (az nVidia is gyárt már egy ideje videókártyákat, akad jópár fajta)? Milyen TVoutos portokról beszélsz?
Amit leírtál, az kb. szőke nős szintű taxihívás (''kérnék egy taxit, itt állok a mozi előtt''). -
sittes79
addikt
Sziasztok!
Lehet nem a legmegfelelőbb hely, de kérlek segitsetek
a tököm kivan már a számitogép csatlakoztatása
az lcdtvhez.
nemtudtok valami jó drivert, nvidiam van ez egy rakás szar
rájöttem nincs valami progi ami frankón kezeli a
tv outos portokat?
köszi -
válasz
horvathkrisz #1729 üzenetére
Nvidia karikat annyira nem ismerem. Olvasd el mégegyszer a módosított hozzászólásom.
-
válasz
horvathkrisz #1726 üzenetére
Tedd fel az ATI Hydravision-t (ATI oldalán a letöltéseknél megtalálod), azzal szerintem könnyű beállítani, épp többmonitoros megjelenítésekhez készítették.
Ja, most látom, hogy klón módban kell. Úgy rémlik, hogy ilyenkor meg kell egyezni a két monitor/tv felbontásának XP alatt (Win98 alatt különbözőek is lehettek). De mindenképpen nézd meg a Hydravision-t.
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
Hogy tudom azt ati kártya esetében beállítani, hogy vidkarin analóg kimeneten:
Monitor:
1280*1024,100Hz
A TV DVI-HDMI-n:
1024*768, 75Hz-en menjen (asztal kiterjeszés nélkül!) és ugyan azt lássam egyidőben a TV-n is, mint a monitoron? -
És imhol az első képek az LG 42LF65-ről: [link]
Csak jönne már... -
flegos
senior tag
válasz
horvathkrisz #1718 üzenetére
Naon eccerü, az audiot az audioba, a vga-t meg a video bemenetre kotod
-
horvathkrisz
addikt
senki többet harmaccor?
-
horvathkrisz
addikt
Tehát audio ill. video beállításokra lennék kíváncsi...
-
horvathkrisz
addikt
Srácok!
Vettem HDMI kábelt, ill jack-RCA kábelt, leírná valaki lépésről lépésre hogy x300-as videokarival hogy a fa**omba tudom úgy összehozni, hogy kép és hang is legyen a tv-n?
köszi! -
Gigi81
csendes tag
Egy-két véleményt szeretnék kérni tőletek az alábbi tv-kel kapcsolatban:
Sony KDL-32P2530E 207K
LG 32LC42 190K
LG 32LC51 168K
Samsung LE-32S81B 165K
Ezek lennének a kiszemeltek,közülük választanék!
Előre is köszönöm az észrevételeket! -
Ban_Dee
csendes tag
válasz
JohnnySmith #1707 üzenetére
Hali,
DVI-HDMI átalakító kábellel. (Nekem is JVC van, csak 32A70SU és szintén nincs VGA bemenet.) Persze ehhez DVI kimenetű videokari kell, nem tudom, olyanod van-e.
Ellenben digi jel megy végig, tehát szebb kell legyen. (nincs D/A aztán A/D átalakítás a kártyán és a TV-ben, plusz hiba a kábelen) -
Monya78
veterán
Tegnap este leosztályoztam a fibernet kábelTV + LCD TV kombot (4m-ről, 4:3-ban)
Osztályozatok: 5:kiváló, 4: jó, 3: pixelesedik, 2: mosódik, több pixel, 1: hányiger
5: RTL klub, TV2, Animal Planet, Spektrum, CartoonNetwork, Discovery, AXN Crime
4: BBC world, HírTV, Pro7, TV Paprika, CNN, StoryTV, RTL (német), RaiUno, TVE, SAT1, Viasat3, Eurosport, AXN, ViasatExplorer, Sport2, AXN Sci-fi, ViasatHistory, TV Deko, Minimax, National Geographic C, MCM Top
3: TV5, Duna2, ATV, SárrétTV, DunaTv, m2, m1, HálozatTv, RománTv, Sport1, CoolTv, Jetix, Viva, TravelChanel, DW, VitalTV, SportKlub, EchoTv, Film+, Mezzo, BBC prime,
2: BudapestTV, SpicePlatinum, Hallmark, RTR Planeta
1: Fashion Tv, ERT, CCTV4
Hát Ennyi...2,5-3m-ről nézve mindegyik osztályból le lehet venni 1-et... -
Palika71
őstag
válasz
horvathkrisz #1691 üzenetére
Szia!
Ha minden Philips LCD-ben ugyanúgy lehet behatolni a szervízmenübe, akkor pár napon belül megmondom, hogy mit kell tenned! -
JohnnySmith
csendes tag
Van egy kérdésem. Tegnap vettem egy JVC LT-26A80ZU tv-t. A ki és be menetek között nincs vga bement... hogy tudom rákötni a pc-t?
2x HDMI,2x SCART,5xRCA(kompozit video,analog komponens) -
-
scorpy02
aktív tag
Ha most per pillanat veszed, akkor LG 42LC2RR, bár ha jól rémlik, ez a winyóval szerelt digitális felvevős változat, amit ha jól értelmezek, aligha használnál ki (ergo az RR helyet elég az R változat is)
Csak AV-Planeten (meg akárhol is nézem) az R változat drágább, mint az RR-es. Ez nem egészen világos számomra.
Ha pár héten, egy hónapon belül várható a vásárlás, akkor szerintem várd meg az új LG LC4x és LC5x változatokat. Ezek elvileg már 1.3-as HDMI csatlakozóval jönnek, új panellel, stb.
Szinte kizártnak tartom, hogy még egy hónapot várni tudjak a vásárlással.Régóta tervezgetem már a beruházást. X360 miatt így is nagyon türelmetlen vagyok.
De lehet, hogy aztán mégis csak kínzom még magam egy hónapig.
[Szerkesztve] -
válasz
scorpy02 #1702 üzenetére
Ha most per pillanat veszed, akkor LG 42LC2RR, bár ha jól rémlik, ez a winyóval szerelt digitális felvevős változat, amit ha jól értelmezek, aligha használnál ki (ergo az RR helyet elég az R változat is).
Ha pár héten, egy hónapon belül várható a vásárlás, akkor szerintem várd meg az új LG LC4x és LC5x változatokat. Ezek elvileg már 1.3-as HDMI csatlakozóval jönnek, új panellel, stb. -
scorpy02
aktív tag
A két készülék közül melyiket ajánlanátok jobban?
Samsung LE-40R72 [link] vagy LG 42LC2RR [link]
A fő szempont nekem a PC-s és konzolos (XBOX360) összeköttetés lenne, és úgy tudom, hogy HDMI-n keresztül a két készülék közül az LG támogatja az 1366x768-as felbontást. Bár nem tudom, hogy ezen TV-k esetében mekkora képminőségbeli különbség lenne a VGA kábeles és a HDMI-s csatlakoztatás között. TV-műsorokat pedig csak ritkán néznék rajta.
Vagy esetleg szívesen fogadom más készülékek ajánlását is ebben a 300e Ft-os árkategóriában.
Köszi!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest