- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Bigyó
tag
A Philipset nem ismerem, nem tudok véleményt mondani. 1,5x-es Sonyt biztosan nem vennék. Ami maradt a Samu meg LG. Mindkettő FullHD. Talán egy árnyalatnyit jobb a feketéje a Samunak. De azt mondanám inkább nem hallgass rám mert nem vagyok expert a témában. Ha nekem kellene választanom akkor LG-t vennék ebből a 4-ből, azt is az LY sorozatból.
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
Nem azt állítom hogy nem jó, csak annyit, hogy qva drága. Én két ugyanolyan átmérőjű 37'' ill 40''-os TV árát hasonlítottam össze, erre Te egy Opel Astrát ami nem mellesleg jóval kisebb, jóval keskenyebb és jóval kevesebb extrát tartalmaz mint egy RR hasonlítasz össze. Nem ugyanaz a stílus vazee. Ha hasanolítgatni akarsz, akkor egy hasonló paraméterekkel (lsd. képernyő méret) rendelkezővel kezdd. BTW részemről leszálltam a témáról.
-
Bigyó
tag
Szerintem ez akkor is drága. Élettartam garancia? Vicc. Azért 4x annyi az ára. Marketing. Válogatott alkatrészek? Ok elhiszem, hogy számít valamit, hogy az öszes kondenzátort, meg ellenállást, tekercset, FET-et, tranzisztort talán az összes PN átmenetet átmérik (na jó most túloztam egy kicsit) de akkor is. Ha olyan qva jó akkor adják drágábban de ne 4x-eres áron. Amúgy meg ha megnézed akkor az oldal tanulsága szerint 75-78-80 -as illetve 4-4,6-os értékelést kapott egy 1,6 millós TV. Azért ennyi pénzért elvárnék min 95 pontot. A Samuk meg az LG-k Sonyk stb. 1-2 kategóriában 4-500K nál már 90-es értékeléseket simán kapnak. PEACE.
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
Én ezt az egész panel mizériát a következőhöz hasonlítanám. Veszel egy jó minőségű közép vagy felsőkategóriás autót, és csak a vásárlás után tudod meg mondjuk az alvázszámból, hogy a Citroen vagy Fiat esetleg a BMW által gyártott és fejlesztett 2.5-ös diesel motor van az autóban. Nem is kérdés, hogy melyiket választaná az ember. És a hangsúly a gyártáson és a fejlesztésen van.
-
Bigyó
tag
És akkor az átlag fórum olvasó és vásárló mit mondjon, ha TI sem értitek. Nyugi én is elvesztettem a fonalat
Mért nem bírnak egy olyan szabványt csinálni, ahol nem kell ilyen megjelenítés, meg olyan korrekció, meg x technológia, meg 23 fajta felbontás, mag a jó anyám tudja mi a fene.......
A PAL az NTSC a SECAM-ot ne is említsük már rég elavult szabványok. Ez a félkép ide-oda megjelenítés is egy horror.
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
válasz
MAXIMIZE #2865 üzenetére
Az LY sorozat majdnem minden tagja 3kg-al több mint az LF megfelelője, + 2 utas 4 hangszórós az LY, míg az LF csak 1 utas 2 vagy 2 utas 2 hangszórós. Ja... és az LY szebb. (Persze szerintem).
Cifu valami kiegészítés?
Személy szerint kivetítőt én sem vennék, annak szerintem mér lejárt az ideje. A fullHD palzma....., no az meg kakukk tojás. Még nincs is.
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
Cifu.... nem bírtad már tovább a nyomást......
A beszámoló tényleg jó, mi azaz ormótlan CPU hűtő -
Bigyó
tag
Nekem most egy 72-es 4:3-as régi Thomsonom van. Úgy számoltam, hogy ha veszek egy 94cm-es azaz 37''-os 16:9-es TV-t és azt sima 4:3-as üzemmódban nézem, akkor érem el azt, hogy az átmérő ugyanakkora maradt. Most kb 3m-ről nézem és néha lehetne nagyobb is.De mivel katódcsöves (szegény) ezért, ha lecserélem még 1/2 méterrel nő a 3m, tehát ha a falnak tolom a TV-t akkor 3,5m lesz. Ezért úgy kalkuláltam, hogy 37 vagy 40 col jöhet majd számításba.
-
Bigyó
tag
Egy kérdés. Tuja valaki, hogy az LG LF ill. LY sorozatnál ha 4:3-as módban nézem az SD adást, akkor a két oldalon még mindig szürke csík van vagy már fekete mint a Samuknál?
-
Bigyó
tag
Mi a jó fenét raktak ebbe TV-be, hogy ennyibe kerül?? [link]
Még csak nem is FullHD-s
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
válasz
horvathkrisz #2049 üzenetére
Ezen én is be vagyok pöccenve
Mi a túró kerúl 10 ropiba egy 4m-es kábelen? A csatik max 1000 -ből megvannak, a kábel nemtom hány eres, de ahol dolgozok ott 2x36 érpáras kábelért 400 HUF-t fizetünk. No erről ennyit. Amúgy mindent annyiért adnak amennyiért megveszik. Ha a benzin 400/l lenne azt is megvenné mindenki. Sajnos ez így működik.
-
Bigyó
tag
Még egy pont az LG-nek.
<Egy LG fan> -
-
-
Bigyó
tag
DVB-C: Digitális KábelTV szolgálgatás, egyes újabb, felső kategóriás Panasonic, Toshiba és Sony készülékeknél láttam eddig beépített DVB-C dekodolót. Szvsz nem úszod meg a beltéri egységet a T-kábelnél sem ([link] )
Csak annyival egészíteném ezt ki, STB-re (beltéri egység) azért van szükség, mert az első bekapcsolás alakalmával a rendszer autentikálja DHCP után az STB-t. Van benne egy csip ami ezt a funkciót látja el. Az autentikáció során pedig az STB megkapja, hogy milyen multicast destination címre joinolhatsz be, így csak azokat a csatornákat tudod nézni amire előfizettél. Szal nem lehet megkerülni a rendszert. És ha már valaki bérel vagy megvesz egy ilyen STB-t akkor feleslegessé válik a videómagnó, a TV-be épített merev lemez, mivel az STB-ben van merev lemez, azt veszel fel rá amit csak akarsz. A bibi az, hogy a dobozból az anyagot (hasonóan a TV-s beépített vinyonál) nem lehet kivarázsolni. Titkosítva van. -
Bigyó
tag
-
Bigyó
tag
Bár olszul nem tudok, az világos, hogy az LG 42LY95 LCD 10.ől 8 pontot kapott. [link]
Aki tud olaszul megírná nagyjából mi a fenét írtak róla? -
Bigyó
tag
Szal ezeket a peneleket szerelik az LG-be no meg a Philisbe. De érdekes, mert olyan 42''-os panelt, amit az LY sorozatban látni fullHD (10 bites szinmélységgel) egyet sem találtam. Mindegyik csak 8 bites. Ráadásul az egyik csak sim HD. Akkor a 10 bites mégsem LGPhilips panel?
[link]
Akkorhogyisvanez?
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
Szerintem meg várd meg az LG-t
Már csak azért is mert nekem is LG-re fáj a fogam igaz én az LY sorozatot néztem ki magamnak, no persze majd ha kapható lesz
Az alatt mi értettél hogy nem normális háttér világitású lesz hanem WCB? Akkor ez most senem LCD se nem a csöves háttérvilágítás? Vagy nem értem jól?
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
Tud valaki linket, ahol az új Samuk technikai paraméterei látszanak egyetlen táblázatban, ahol farnkón össze lehet hasonlítani őket?
-
Bigyó
tag
Kell egy digital/analóg átalakító a TV-d elé. Ez valószínű egy külön dobozka lesz.
Az, hogy a kép szebb lesz-e, valószínű, hogy igen, mivel ha az átviteli úton ha a jel digitálisan kódolt, az mindenképp azt jelenti, hogy mnőségi javulás várható. Pl nem lesz szellemkép.
De azt, hogy ezt milyen formátumban, illetve milyen felbontásban küldik, az egy jó kérdés. A 2012 pedig csak sajnos, ahogy én tudom, egy iránymutatás, irány-elv.
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
Ahhoz képest, hoy a Samu nem gyárt 37''-os LCD paneleket, mégis ezt írták róla :
''Here at HDTVorg we believe that 37in is the perfect size for an LCD, and while the LE37R87BDX is not perfect, its one of the best 37in panels out there.''.
Akkor most mi van? [link] -
Bigyó
tag
Megjelent az LG 2007-es katalógusa. [link]
Én az LY9 37''-ossal szemezek. Eszméletlen szép TV. Tud valaki árat?
Meg mért van az, hogy sok gyártó nem a TV két szélére pakolja a hanszórókat, hanem egy csíkba alá rakja. Szerintem az nem szép.
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
Ostoba kérdés, de a Prohardver nem csinál LCD TV-s tesztelet? Hardver is meg pro is
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
Szia még 1 kérdés csak, hogy tisztába tegyük
A Samu LE37R72B leírásánál a következő van: ''HD kész (720p, 1080i), HDTV''
Az LG37LB2R leírásánál a következő van: ''1366 x 768p''
Akkor most ezek a számok mit jelntenek?
Samu esetében full time 720 sort jelenít meg, de ha váltott soros a ...... nem értemPLS. HELP.
Még 1 láma kérdés. Ha van egy vidókarim (D-sub és DVI csatival) és a PC-t akarom a TV-vel összekötni, akkor D-SUB esetén illetve ha veszek DVI-HDMI kábelt akkor milyen valós felbontásban látom a képet, illetve mire kell állítani?
Kicsit össze vagyok zavarodva ebben a sok hogyan is kell érteni a felbontást dologban.
@#517) xedos írta: ''A SAMSUNG TV-k többsége pl az R72 nem fogadja HDMI-n a DVI jelet!''
No ez mit is jelent?
Bigyó -
Bigyó
tag
''Most már megint ott tartok, mint fél éve: fogalmam sincs, hogy milyet vegyek''
Jaja....Ezen én is rágodom, persze ez olyan mint a spirál, nincs kivezető út. Amúgy nálam is LG (37LB2R) vagy Samu (37R72B) a nyerő.
Bigyó
Kérés:
Valaki közérthető módon elmagyarázná mi az ''i'' és ''p'' a felbontás után? Tudom, hogy korábban volt róla szó, de csak linkek érkeztek, azok is angol nyelven. Azt még annyira nem vágom.
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
Kellemest,
A PIP amit itt mindenki szeretne, az igazán akkor működik, ha 2 tuner van a TV-ben. Akkor és csak akkor lehet 2 független TV csatornát nézni egyidőben a TV-n. Egyik nagy ablak, másik kis ablak.
Az egy tuneres PIP legalább akkor parasztvakítás mint a dinamikus kontraszt arány. A PIP PC-n keresztül azt jelenti, hogy miközben a PC rá van kötve a TV-re DVI-n, vagy HDMI-n, a PC képét egy második kis ablakban kvázi PIP funkcióban tudod megjeleníteni.
Semmi mást nem jelent. Magyarul egyidőben nézel egy TV csatornát, egy a Windows képet. Ugyancsak kiskép + nagykép.
Bigyó -
Bigyó
tag
Sziasztok!
Még mielőtt vennék egy LCD TV-t (mint korábban írtam egy Samsung LE37R72B) gondoltam elolvasom a user manualt . És találtam egy igen érdekes dolgot.
[link]
''Az LCD TV huzamosabb ideig tartó, 4:3 képarányú módban történő használata esetén a kibocsátott fényerősség eltérése miatt a képernyő közepén, valamint bal és jobb oldalán sávok alakulhatnak ki. DVD-filmek lejátszása és játékprogramok használata is hasonló jelenséget okozhat. A garancia az ilyen esetekben keletkezett károkra nem terjed ki.''
Akkor mi a csudának találták ki a 4:3-as üzemmódot? Ez más TV-k nél mondjuk LG-nél is ilyen gondot okozhat? Ez számomra fontos kérdés, mert ugyebár a műsorok 98%-át 4:3-ban közvetítik. Vagy szokjam meg a gondolatot, hogy széles feje lesz mindenkinek full time.
Bigyó
[Szerkesztve] -
Bigyó
tag
Sziasztok!
Szemezgetek egy Samsung LE37R72B-vel. Igazából figyelembe kell -e venni LCD TV vásárlásakor, hogy a TV-nek milyen a dinamikus kontraszt aránya és mennyi a fényereje?
(Azt már megfigyeltem hogy ez plazmák esetében nagyobb.)
Igazából közérthetően leírná valaki, hogy mért fontosak ezek? És mennyi kontraszt és fényerőtől számít egy LCD jónak?
THX
Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest