Aktív témák
-
Chili7
őstag
A többi tv-vel összehasonlítani nem tudom, de az R84-es tévémen én is leginkább tv-műsort, azon belül sok focimeccset nézek. Sajnos ezen is van még a gyors kiameramozgásoknál egy kis homályosodás, de ez engem már nem zavar úgy mint az LG37-esemen. Annál nagyságrandel jobb, de jelen van. Gondolom a jeltől is függ, mert pl a sportklubbos meccsek szarabbak, a sport1-es meccsek jobbak sokkal.
-
Chili7
őstag
Az én LG 37LE2- em pillanatok alatt bekapcsolt. Igaz utánna olyan hőtágulás által kiváltott hangokat adott 1 percig.
De ez a csatornaváltást, a hangerőszabályzást is kicsit késve reagálja le. Rosszak a reflexei. Amúgy a tv gyengéje a távirányító. Semmi sem áll kézre, két kézzel kell fogni, lassan reagál, macerás a kétjegyű csatornára váltás és a txt használat is. -
Chili7
őstag
Van nekem ez a Samsung LE32R84 tv-m. Készenlétből a bekapcsolásig eltelt idő 8 másodperc. Ez normális?
-
Chili7
őstag
Ezt én is átéltem. A válaszidők 5-8ms közt vannak. Én még 5ms-osat nem láttam, viszont két 8as közt látok különbséget, tehát szerintem nem a frissítésen múlik.
Volt egy LG37LE2R-em és azon mozgásoknál, pl focimeccsek alatt én is majdnem elhánytam magam.
Most egy Samsung LE32R84 et nézek, és látványosan jobb a képe ebben a tekintetben.(más tekintetben is).
CRT gyártással gyakorlatilag leálltak a nagyobb gyártók, legalábbis honlapjaikon nem igen van. -
Chili7
őstag
válasz
Lacix29 #3083 üzenetére
Oké, műxik, de ha le akarok játszani egy 4GB-s filmet, akkor meg kell várnom míg átmásolja az asztalra? Ráadásul akkor a c: -n is kell +4GB hely?
Nincs ennek valami egyszerűbb módja?
Jól sejtem, hogy a hang nem jön át a tv-re? Nyilván nem.
Bocsa sok offért. Kösz a segítségeket. -
Chili7
őstag
Összekötöttem a notebookom vga kimenetét a Samu lcd tv-m pc(vga) bemenetével, de a ''pc forrás'' választásnál azt írja nincs jel. Mit kellene tennem?
-
Chili7
őstag
Most csomogoltam ki az új Samsung 32R84B [R] S tévémet, és egyelőre nagyon sirály!
Ellentétben a korábbi LG37LE2R-emmel, ebben eddig semmi kivetnivalót nem találtam.
A tv műsor is sokkal jobb képet ad, bár közben volt egy szolgáltatóváltás.
Talán csak a menürendszerében nehézkes a közlekedés, de más negatívat nem tudok mondani.
Az ''S'' betű, samsung panelt takar? És ez ugye a jobbik fajta?
Ennek is valahogy be lehet menni a szervízmenüjébe? -
Chili7
őstag
-
Chili7
őstag
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy a Samsungokba szerelt különböző panelek közti különbségekből az átlagfelhasználó mit vesz észre?
-
Chili7
őstag
Kinéztem 2 hete egy ilyen LE32R84B tv-t magamnak. [link]
Most aktualizálódik a vásárlás, csak nincs kedvem újra átnyálazni a piaci kínálatot. Esetleg van azóta valami best buy? Vagy ok, hogy ezt miért ne vegyem?
thx -
Chili7
őstag
Valaki legyen szíves : [link]
-
Chili7
őstag
Az LG37LE2R-nél vagy egyéb tévéknél van valami olyan képbeállítási mód, hogy a képméret magától átvált mondjuk 16:9-ről zoom1-re?
Vagy ez valami hiba? Nincs nálam a tv, csak akinek eladtam kérdi, hogy mi ez a dolog? -
Chili7
őstag
Erről a samsung LE32R84B készülékről mi a véleményetek, tapasztalatotok? [link]
-
Chili7
őstag
A 8ms-os és az 5ms-os válaszidejű, ill reakcióidejű LCD tvéknél milyen felhasználás esetén érezhető a különbség?
Tv műsorok képfrissítésénél nem játszik szerepet? thx -
Chili7
őstag
Ez a 260K kategória vállalható, de nekem már a 37''-os lcd-vel is az volt a bajom, hogy 3-4 méterről tv-adásokat nézve rosszabb képet mutatott, mint a crt. Messzebb nem tudom tenni, ezért 32''-osban gondolkodok, de az meg ugye plazmában nincs.
Az általad ajánlott PV70-es 37''-os 1024 x 720 pixeles felbontása azonos távolságból jobb képet ad tévéműsorok esetén mint az lg37Le2r 1366 x 768p felbontása?
thx -
Chili7
őstag
Hi!
Újra nekifutok a tévé vásárlásnak. Legtöbbet tv-műsorok nézésére lenne használva, pc és egyéb konzol egyáltalán nem.
Legjobban a CRT tulajdonságai felelnének meg, de hát a 30-40 cm-s mélység miatt kizárva.
Volt egy LG 37LE2R-em, de egyrészt a méretével, másrészt a gyors mozgások következtében látható homályosodás ill. ''berezgés'' jelenséggel nehezen barátkoztam meg.
Mondjatok légyszi egy fő csapásirányt amerre elkellene kezdenem nézelődni. Mondjuk 4-5 évre venném, tehát a 2012-re esedékes HD adások megjelenésekor akár újat is vehetnék. -
Chili7
őstag
Köszi a válaszokat összemosódásos témában.
-A reklámtábla csak egy illusztrációs példa volt. Nem konkrétan azt figyelem egész meccsen.Tehát más is mosódik.
-Sajnos nem engedi kikapcsolni az XD engine-t.
-szerintem is a technika korlátja,mert voltam az MM-ben és nagyon tréh a kép, mellett ua. és más TV-k is azt csinálták. Nem tudom, lehet hogy csak engem zavar?
-A 82cm-s hasonló felbontású lcd tv-knek (feltételezem ugyanabból a jelből) szebb képük volt. Ez mitől lehet?
Amúgy az az 50Hz mire vonatkozik? Ugye nem képfrissítés mert az 8ms? Az antennajelből vett minta? -
Chili7
őstag
válasz
Kraptor #1095 üzenetére
Ghost alatt azt értjük, hogy az élek modjuk duplán vannak? Mert ez nem az.
Legjobban sportesemény közben jön ki, főleg amikor a háttér mozog. A Sport2-n most hokimeccs van, amikor a kamera elindul az egyik kaputól a másik fele, akkor pl a reklámfeliratok teljesen elmosódnak.
De focimeccs közben pl kis kameramozgatás esetén is látszik, hogy a szépen kirajzolt pályaegyenletlenség vagy egyéb részletek, teljesen eltűnnek, egyszínű lesz az egész fű. -
Chili7
őstag
Beállításokat piszkálgattam eleget. Ezt az XD engine-t - hiába van benne a menüben - nem lehet kikapcsolni.
Nem hinném, hogy a nagyobb tv mindig jobb egy adott távolságon. Biztos nem vettem volna / vennék ekkorát, ha lett volna a 32 és a 37 közt még egy lépcső. Az azért 12 cm!
Szerintem eladom. ( igen, ez egy burkolt hirdetés ) -
Chili7
őstag
Akkor az én problémám az 50Hz-s képfrissítés? Amúgy a tv-vel minden oké?
Nem akartam a jobb minőséget megfizetni, HD adások hiányában azt gondoltam, hogy addig minek.
Plazmát csak panasonicot találtam 37'' ben. De most, hogy betettem a nappaliba, látom, hogy talán egy 32'' is elég lett volna, olyat meg egyáltalán nem látni.
Simán lecserélném, csak nem tudom, hogy mire kéne cseréljem. Mit ajánlassz erre a felhasználásra? (50% foci, 40% egyéb tv műsor, és 10% dvd, avi film)
Konkrét is jöhet!
Lényeg a 100Hz? Esetleg a kisebb felbontás? Kisebb képméret? Mert hogy messzebbről nézve már nem tűnik fel.
thx -
Chili7
őstag
Valaki legyenszíves nézzen bele egy ilyen vagy egy hasonló LCD tv-n egy focimeccsbe, hogy neki is elmosódnak-e pl a háttérben lévő reklámfeliratok, miközben a kamerát gyorsan mozgatják. Meg hogy pl a fű/pálya részletei összemosódnak-e mozgatott kameránál. LG 37LE2R
Köszi! -
Chili7
őstag
A hosszan nyomás nem jött be, a 0 benyomása meg legalább olyan antikonfortos, mint hogy meg kell várni.
De más gondom is van: Álló képeknél viszonylag jó képet csinál, de a mozgásoknál már eléggé zavaróan elmosódik, homályosodik. Olyan mintha homogénné akarná a képernyőt csinálni. Úgy emlékszem, hogy 8ms-es képfrissítést ír a leírása, és annak elégnek is kéne lennie. Amúgy TV-adásokról van most csak szó. Főleg focimeccseket nézek és elég zavaró, mikor ide-oda mozog a kamera és elhomályosítja az éleket. (magyar meccseknél gondolom nem tűnne fel) .Viszont a labda nem húz csíkot maga után.
Kérdés, hogy valami beállítási gond, vagy ez az LCD technológia egyszerűen ilyen? Esetleg hiba?
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Most üzemeltem be az új LG 37LE2R tévémet.
Nem tudjátok, nem lehet azt megoldani, hogy az egyszámjegyű csatornákat egy számgomb megnyomása után egyből váltson csatornát?
Mert jelenleg az első után várja a másodig számgomb lenyomását is, és csak pár másodperc múlva veszi tudomásul, hogy csak egyet fogok lenyomni. -
Chili7
őstag
Nem, nem erről beszélek. Windows szóba sem kerül!
Arról van szó, hogy asztali divix-dvd lejátszón+37'' lcd tévén néznék 640x480 avi és dvd filmeket. Kérdés, hogy a 1366 x 768-s lcd középső 640x480 pixelén nézhetem a tőlem 5 méterre levő tv-n a filmet jó minőségben, vagy kitehetem nagyobb képméretbe? Vagy akkor minőségromlással kell számolnom?
Milyen az a 720p-s film?
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Mi van ha egy 640x480 as avi filmet akarok lejátszani egy 1366 x 768 felbontású lcd-n teljes képernyőn?
Akkor lesz olyan homályos, mint a tv adás, vagy az a gyenge jeltől van?
thx -
Chili7
őstag
Hiába kérdezem ezt?:
Úgy adódott, hogy látatlanba rá kellett bólintanom egy lg37le2r megvételére.
Próbáltam visszakeresni, de nem igen találtam, hogy az LG milyen pixelhibapolitikát alkalmaz?
Hány pixel-alpixel hiba kell a cseréhez? A 3 napos cseregari minden különösebb ok nélkül véghezvihető? Vagy ez már a kereskedőn múlik?
thx -
Chili7
őstag
Erre valaki? (#732)
[link] -
Chili7
őstag
Úgy adódott, hogy látatlanba rá kellett bólintanom egy lg37le2r megvételére.
Próbáltam visszakeresni, de nem igen találtam, hogy az LG milyen pixelhibapolitikát alkalmaz?
Hány pixel-alpixel hiba kell a cseréhez? A 3 napos cseregari minden különösebb ok nélkül véghezvihető? Vagy ez már a kereskedőn múlik?
thx -
Chili7
őstag
Tudja valaki, hogy mi a különbség az LG ''LE'' ''LB'' és ''LC'' szériák közt? thx
-
Chili7
őstag
Az EW után ma voltam a MM-ben is a 3 versenyzőt megfigyelni, (SAMSUNG LE37R72, LG 37LE2R, LG 37LC3R) és az ew-ben tapasztaltakhoz hasonlóan itt is a lg-knek tűnt úgy, hogy jobb képük van. Persze szubjektív, meg nekem a tv műsor az érdekes, nem is a pc-képe.
Az lehet, hogy a samuknak tényleg jobb a képe, de lehet hogy az lg-k tunerje jobb, vagy többet tud javítani a tv jelen, nem? -
Chili7
őstag
Én is így gondolom - csak úgy érdekességképpen írtam.
De amiért benéztem ide: Voltam az elektrowödör-ben és megnéztem a samu 37R72B-t, meg két LG-t, asszem 37LE2R és LB2R voltak. Hát lehet, hogy csak beállítás kérdése, de a tv adások szerintem az LG-en jobbak voltak. A demókat annyira nem néztem, mert eleve k. szép mindegyik.
Láttam viszont egy JVC LT37E70 es álnéven futó készüléket, aminek szerintem az előbb említetteknél is szebb tv képe volt. Kár, hogy ilyen nevű tv-t a net nemigen ismer. Mondjuk drágább is volt a többieknél, asszem valami ~380K volt.
Amit elfelejtettem megnézni, az az hogy az LG-k még mindig azt az igénytelen szürke sávot használják a képernyő 2 oldalán 4:3 módban? Nem tudja valaki?
thx -
Chili7
őstag
-
Chili7
őstag
Nem, most már azt gondolom, hogy nem kell a pip, de a samuról egy tesztet olvasva, a gyenge tv-kép miatt tettem le, abban a tesztben a braviát, és a lg-t dícsérték.
Az lg-ről viszont itt nem olvasok jókat, meg a 2 szürke csíkot nem tudom megemészteni, - amikor a kép nem tölti ki a képernyőt.
Most már megint ott tartok, mint fél éve: fogalmam sincs, hogy milyet vegyek! -
Chili7
őstag
Igazad van wazz..., ez mekkora répaság! Nem lenne pofám ezt PIP-nek hívni. TV módban nincs pip.
Most az a kérdés, hogy van olyan ami valóban tévénézés közben ''pikcsör in pikcsör'' vagy ezt csak a 2 tuneresek tudják?
Mondom: áruházakban szar a képe, én eddig azt hittem, hogy otthon jobb lesz.
thx -
Chili7
őstag
Már pedig ebben 1tuner van. Sőt egy helyen ezt írják: ''1 tuneres PIP (csak PC és HDMI alatt)''
Tiszta vizet kéne önteni a pohárba, hogy most akkor már mi van.
A másik, hogy én főleg tévé műsorokat néznék rajta. Mit jelent az hogy szar a képe?
Olyan mint az áruházakban? Mert ott tényleg szarok a képek. Én azt hittem, hogy ez a gyenge jel miatt van. -
Chili7
őstag
A Samung LE37R72B leírásában olvashtó ''PC-n keresztül PIP funkció'' mit takar pontosan?
Pc nélkül nem tud pip-et?
thx -
Chili7
őstag
Köszi H-yle!
Más! Az itt dícsért és ajánlott samsung le37r72-őn kívül a piacon vannak kb 50 pénzzel olcsóbb 37es tv-k. Mint például:
Samsung LE-37S71: [link]
LG37LE2R: [link]
LG37LC3R: [link]
LG37LC25R: [link]
Philips 37PF5320: [link]
Kérdés, hogy ezek a (számomra) látszólag egyforma tv-k rosszabbak a samsung LE37R72-nél? És ha igen, akkor miben? Esetleg valamelyik nem jobb vétel mint a samu?
Vagy így specifikáció alapján nem lehet megítélni? Látni kell?
thx
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Köszi a linkeket, de anélkül hogy komolyabban belemennék a részletekbe, vagy anélkül hogy hirtelen meg kéne tanuljak angolul, pl a samsung LE37R72B leírásában lévő ''HD kész (720p, 1080i), HDTV '' érték megfelelő?
Amúgy a samsugnál van a piacon a 37'' os kategóriában jobb alternatíva?
thx -
Chili7
őstag
Biztos hülye a kérdés, de mégis: Mit jelent a felbontásnál a ''p'' illetve az ''i''?
thx
Aktív témák
- Autós topik
- Hivatalosan is bejelentették a The Last of Us sorozat harmadik szezonját
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest