Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
hcs57
addikt
-
Bluegene
addikt
válasz guriga1234 #45098 üzenetére
sorolom:
ANT IN : antenna
EXT(RGB): csökkentett méretű Scart itt megy be a T-homeTV
AV IN(VIDEO)/[L-AUDIO-R]: ezek bemenetek
COMPONENT IN ez is bemenet gondolom
PC IN
PC/DVI AUDIO IN
HDMI IN 1(DVI) 2, 3, 4
USB1
DIGITAL AUDIO OUTPUT(OPTIAL): úgy tűnik ez az egyetlen audió kimenet
CI SLOT
EX-LINK: szervíznek valóúgy tűnik a tévén csak digitális optikai hangkimenet van, hisz végig is próbáltam a csatikat, és ebből is az szűrődik le(egyébként ez volt a legolcsóbb led tv, a 7000-es szérián lett volna sztem)
nos tehát akkor optikain jönne ki a hang, hogyaqn ússzam meg olcsón?
1. nincs valami optikai to jack konverter? mert optikai to kompozit konvertert már találtam[link] tehát a bejövő optikai jelet elektromos jellé alakítja, de sajnos csak kompozit
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
guriga1234
addikt
válasz Bluegene #45096 üzenetére
B652 van.
A tévé kézikönyvében benne van, hogy milyen csatlakozók vannak a tévén, és azok ki-, vagy bemenetek. A linken lévő leírás alapján nincs analóg audio out, de ez nem jelent még semmit, mert a samu gyakran fals infót ír, a kézikönyv viszont oké.
A Logitech PC-s 2.1-et valószínűleg analóg sztereó audio jellel kell meghajtani. Ha van analóg sztereó audio kimenet a tévén, akkor azzal kell összekötnöd. Általában 2 db RCA, vagy 1 db stereo jack-en található. RCA-Jack kábel és toldó is kapható.
Optikain csak digitális jel megy ki.
-
Belus85
tag
Szóval ha jól értem semmilyen hangnak nem kellene lennie?
mert egyik ismerősömnek is ilyen van és nála is hallom ezt a zúgás(sipolás ) féleséget. bár lehet egy picit az övé hallkabb.. akkor az övével se stimmel valami? mediába ma meghallgattam de elég nagy alapzaj volt és nem tudtam kiszúrni, hogy hallom e vagy nem
Ilyenkor szervízbe kell vinni? vagy kijönnek megnézni?
[ Szerkesztve ]
Honda - The Power of Dreams
-
Bluegene
addikt
válasz guriga1234 #45095 üzenetére
milyen tévéd van pontosan?
[link]most látom hogy audio kimenet (jack) nincs! tehát hiába dugdosom bárhová(legalábbis adapter kell)
létezik-e optikai-jack adapter? vagy ki lehet hozni valamit a linken lévő csatikból hogy szeresse a Logitech PC-s 2.1 hangfalamat?
A stereo audio out nálam RCA-n megy ki. tehát van egy RCA-jack átalakítód? a mi LED tévénken is van ilyen RCA?
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Bluegene
addikt
akinek Samsung LED vagy LCD tévéje van
hogy a túróba lehet rákötni egy 2.1 Logitech számítógép hangfalat? csak sima jack dugós, és az external speaker-re van állítva a tv menüje, nem TV speaker
bármelyik helyre dugdosom nem szólal meg
vki segítsen plz
Samsung 6000 series LED tv
vagy csak optikai kábellel lehet rákötni?
[ Szerkesztve ]
-
gere
tag
Lehet csak nekem új, de érdekes.
Sokszor a drága olcsóbb...
-
Sergoo
csendes tag
sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy conax cam modult a samsung tv.hez.
Tudnátok nekem segiteni abban ,hogy melyik fajtát érdemes vásárolni ?,a készülékem LE40B750U1PXXC CI+ slot van benne.
Azt nem tudom ,hogy vannak conax cam-ok külön ci+ ra vagy mind a két fajtába ugyan olyan megy?
A másik meg ,hogy olvastam itt a fórumon hogy nemsokára valami ujfajta kodólási rendszer lesz ,hogy most akkor meg kell várni azt és olyan modult venni ami már arra is jó lesz vagy ez teljesen mindegy.Bocs ,hogy ha egy kicsit értetlen vagyok ,de csak 1 hónapja foglalkozok a témával akkor lett vásárolva az első lcd tv.
Köszönöm...
-
Liberty-P
csendes tag
válasz guriga1234 #45046 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdésemmel. A média-playerben valóban lehet hasonlót csinálni, de nekem tetszett volna, ha olyan egyszerűen és a content library - egyébként szép - menűjéből lehetne használni. Nem igazán értem Samuékat, hogy, ha van egy jó ötletük, akkor azt miért hanyagolják el később ennyire. Különösen, hogy állandóan hangoztatják, hogy maj lesznek mindenféle tartalmak...
Én is utána néztem az sdff filetípusnak, a következőt találtam:Self Describing File Format (SDFF)
1. The Self Describing File Format (SDFF) is a meta file format
specification for uncomplicated ASCII data files. It is similar to,
but simpler than the SDDF (Self Defining Data Format)
specification in the PABLO performance analysis environment. The
Pablo SDDF is used in high performance computing environments
to define and record computing trace file events. SDDF files
contain the data record structure descriptions and the actual data
records.The SDFF specification has been designed to make the ASCII data
files more readable and easy to parse using a standard input routine.
The format provides flexibility within the data file and allows
seamless changes without affecting the parsing code within the
input routine.SDFF Structure
%{name} [{type}] [{number_of_rows} [{number_of_columns}]]
The name is a single word descriptor of the subsequent data line(s).
The type specification is optional, with the default being integer.
The number_of_rows is optional and states the number of data
lines that follow the description line. The number_of_columns is
also optional and if present, the number_of_rows is required. It
gives the number of white space separated data columns for each
line that follows the description line.Sample Data File in SDFF Format:
%mnpt INT
3
%meshpts REAL 3 2
0.0 0.0
1.0 0.0
3.5 2.0
%soln REAL 3
1.53
3.356
0.342Mivel csak egyszerű felhasználó vagyok és nem profi programozó, ezzel nem sokra mentem. Én csak valami egyszerű kis programocskára vágytam, amibe az egyik végén bemegy a .jpg, a másik végén meg kijön az sdff.sec.
Úgy tűnik el kell fogadnom, hogy egyszerű halandó nem képes felfogni, hogy a Samu nagyságrendű cégek mit miért csinálnak... -
Luissimo
veterán
válasz Belus85 #45085 üzenetére
azt megerősíthetem, hogy nincs mindegyiknek zugás alapzaja.
Merthogy az enyémnek biztosan nincs !! (igaz nem 530-as, hanem 650-es, de ez még nem oka a tiednek a zúgásra !Ez valami tápgond lesz, mivel garanciás, ezért hívjál ki egy szerelőt és ne hagyd annyiban, ha le akar rázni. !!
Menj el egy áruházba és füleld végig a hasonló tévéket pl. -
Belus85
tag
Sziasztok!
lenne egy kérdésem! Vettem egy samsung le40b530 lcd tv-t (jó árba volt )
de a kérdésem , hogy minden lcd tv-nek van egy alapzaja? kis zúgásra gondolok ami nekem pl bal oldalt középről jön ahol majdnem a tápellátás van.itt az elején kicsit idegesít de lehet megszokom.(csak akkor venni észre ha pl nem beszélnek a műsorba, csend van.)
szóval ez normális? nem kell törődni vele?
választ köszi.Honda - The Power of Dreams
-
Tottu
senior tag
Majd délután megint összekötöm a gépet és a TV-t és megnézem még egyszer + kipróbálom az átalakítóval.
Egyébként köszönöm az eddigi gyors válaszokat mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Tottu
senior tag
Hát pedig ennél a TV-nél nem működik vagy megint én nézek be valamit nagyon. De mondom, hogy ha csak a TV-t átkapcsolom normális adásokra akkor szól a házimozi, ha megnyomom a PC gombot akkor már nem adja a PC hangjait.
De ha jól értelmezem akkor a PC-ből digitális jelek jönnek a jack kábelen és ez megy a TV-be. Azonban a TV-ből a házimozi fele analóg jelek mennek rca kábelen és lehet a TV nem tudja átkötni a digitális bemenetet az analóg felé.
Ha most ezzel az átalakítóval megcsinálom akkor működnie kell mivel AV in-re kötöm a PC-t és AV out-on van a házimozi."A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
-
nightshadow
veterán
válasz Lanchadan #45072 üzenetére
Nálunk UPC van, 2 set-top boksz, a kettőt különböző időpontban két külön ember kötötte be. Mindkettőt direkt megkérdeztem, hogy technikailag lehetséges-e, hogyha később veszek egy LCD tv-ét, amiben van DVB-C tuner, hogy mellőzem a set-top box-ot? Mindkettő azt válaszolta, hogy nem, mert a UPC ezt nem támogatja, s a jövőben sem kívánja a UPC set-top boksz nélkül adni a szolgáltatásait.
Én is több helyen olvastam, hogy volt akinek sikerült mellőzni a set-top boksz-ot, de az egyik se UPC-s volt. -
Tottu
senior tag
Most már világos a te válaszod is!
Azért nem értettem, mert nekem csak olyan átalakítom van ami 1 rca-ból 1 jack-et csinál és nem tudtam, hogy van olyan ami 2 rca-ból 1 jack-et csinál és így valóban működnie kell stereo-nak.Veszek is egy ilyet és kipróbálom.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
addikt
Lassan már eljönne az ideje, hogy rendesen beállítsam a 620-as Samsungom. Csak az a baj, hogy zavarbaejtően sok lehetőség van. Elsősorban a képminőségre gondolok. Van valahol leírás erről, hogy mit hogyan érdemes?
Tudom ez szubjektív dolog, csak amolyan ökölszabályokra gondolnék. Hogyan nézzem a Digit TV illetve a HDMI-n jövő filmeket?nofene
-
Tottu
senior tag
Most már értem, hogy te, hogy érted!
Az a baj, hogy így nem működik... Direkt megnéztem. Úgy ahogy írtad, összekötöttem a TV-t és a házimozit, de csak a TV adja le a PC hangját. Amikor a TV-t átkapcsolom egy TV csatornára akkor már szól is a házimozi, de ha visszaállítom a TV PC-re akkor már nem szólal meg."A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
GazRic
senior tag
Samsungnál elérhető az USBToday Widget. Egész korrekt. Index-ről még mindig nincs semmi hír?
PSN ID : MrManson_HUN ** PS5 *** Samsung Galaxy S20+
-
Lanchadan
csendes tag
Sziasztok!
Próbált már valaki UPC-nél STB-t kiváltani CI/CI+ segítségével? Egyáltalán lehet ilyet náluk (mintha régebben olvastam volna, hogy náluk ez nem lehetséges...), vagy ha jelenleg nem is, változhat a jövőben? Igazából a kérdés azért izgat, mert vennék egy 650-est, de bizonytalan vagyok, hogy a CI foglalatos elég lesz -e ehhez, vagy P-s modellt kell keresnem, ha esetleg eltalálják, hogy csak CI+ jó nekik...
Ezzel kapcsolatban: tudna valaki segíteni (lehetőleg friss tapasztalatokkal rendelkező), hogy jelenleg kapható -e Pest környékén LE40B650 (a fenti függvényében lehetőleg P modell) hologrammos garanciajeggyel, mindenféle átverés/szívatás nélkül, úgy, hogy vásárlás előtt meg is lehet esetleg tekinteni működés közben a TV-t, miközben (és most jön a trükkös rész) az ára lehetőleg nem haladja meg sokkal a kisebb webshopok 200e-s árát?
Az anno keményen lángoló panel kérdés még mindig zavar kicsit, de annak alapján, hogy jó pár új vásárlás után sem került elő a téma megint, én úgy veszem le hogy kicsit túl volt ez misztifikálva. Kérlek javítsatok ki ha tévednék. Saját korlátolt tapasztalatom egyébként csak egy (ha jól emlékszem) SQ01-es modell volt az MM-ben, ahol érdemi kékülést csak erősen oldalról, és csak PC bemenetre (vagy ilyesmire) állítva láttam (nem volt rákötve semmi a bemenetekre, fekete no signal képről beszélek). Érdekes az volt, hogy ott is azért, mert jócskán megemelte a TV a fényerőt a pl. HDMI bemenet választásakor látható fényerőhöz képest (remélem még valamelyest érhető ahogy írtam).
Előre is köszi minden segítséget! -
BBéci
legenda
Másképp én sem tudom elképzelni.
Viszont én nem nevezném házimozinak az olyan készüléket, amin nincsenek digitális hang ki- és bemenetek, valamint videó bemenet. Az csak valami utánzat, mégha annak árulják, akkor is.
Remélem senkit nem sértek meg ezzel a véleményemmel!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
anrab
addikt
hát a tv-ből már átvitted a hangot a házimoziba!!!
ha a tv képernyőjén a pc van akkor annak a hangja lesz a házimozin, ugyan úgy mint mikor tv-t néznel.
a házimozidon nincs video bemenet csak kimenet hangal /3xrca/ eggyütt. a másik kettő a hang bemenet /piros-fehér/ amin a tv-ből megy be a hang. ezen megy a hang akkor is ha pc-vel játszol.
tök mindegy hogy tv-zel vagy játszol, akkor is ezen megy a hang.
de lehet hogy már én vagyok a hülye! -
Luissimo
veterán
válasz nightshadow #45065 üzenetére
jaja, de attólfügg mennyi a büdzsé rá !
-
Tottu
senior tag
De akkor ebből csak mono hangot lehet kihozni?
Mert ha rca-ra átalakíttatom akkor kell egy left és right audio bemenet is, azonban a hangkártyából 1 jack kábelen jön a hang."A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
nightshadow
veterán
válasz v2izzy #45063 üzenetére
A panel és a képminőség is gyengébb az 5-os szériánál a 6-hoz képest. Nézd meg az LE-40B620-ast, ez ugyanaz mint a 650-es, csak „extrák” nélkül. Nincs internet@tv, DLNA, USB 2.0 Movie. Viszont a 100Hz az megmaradt. Gyakorlatilag egy "butitott" 650-es. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tottu
senior tag
Bocs ha egy kicsit érthetetlen vagyok de nem egészen értem, hogy hogyan rakom át erősítőre?
Egy egyszerű LG házimozim van, amin csak Left, Right audio bemenet és a video bemenet van."A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
-
Tottu
senior tag
Lenne még egy gondom az összeköttetésekkel: ma összekötöttem a TV-t és a házimozit úgy, hogy a TV adásokat is lehessen házimozin hallgatni.
A probléma pedig az, hogy most egy PC-t kötöttem össze a TV-vel és a célom az, hogy házimozin halljam a PC hangjait. Ez, hogy oldható meg?
A TV-n lehet hallani a hangokat mivel egy jack dugóval összekötöttem a PC hangkártyáját és a TV audio bemenetét."A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
v2izzy
tag
Hi
Tudtok ajánlani egy olyan TV-t ami közelít (vagy talán olyan, vagy jobb ) képben a b650hez de egyeltalán nem rendelkezik számomra felesleges szolgáltatásokkal (ps3 miatt nem kell se net se fájl lejátszás lehetőleg, tehát ami megnyomná az árat)?
Előre köszönöm a segítséget!http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
kellaci
csendes tag
Sziasztok!
Épp monitor vásárlás előtt állok és érdeklődnék hogy a HDMI kábellel összekötött monitornak szebb a képe mint a DVi-al?Számít az egyáltalán hogy most HDMI vagy DVI?
-
addikt
-
Luissimo
veterán
válasz guriga1234 #45047 üzenetére
azaz, jóbizony, egy 8,5 gigás filmet 10 perc alatt átcsomagol.
az output filenevet meg átírom szépen, ha elfelejtem mindig figyelmeztet... -
guriga1234
addikt
válasz #25954560 #45043 üzenetére
Láttam én is, sőt, file-elemzőt is ráküldtem, de nem ismerte fel.
Nálam ez azért nem probléma, mert van a tévémnek van saját memóriája, ahova simán fel tudok tenni egy csomó képet (zenét is), és a képnézőjével ugyanazt el tudom érni, mintha a Content Library-ban lenne (háttérzenével együtt) -
addikt
válasz guriga1234 #45031 üzenetére
Értem én, és köszönöm is a segítseged.
Csak a lentiek miatt van egy olyan érzésem, hogy nem igazán az én tévémhez készült az a manual. Amin még csak-csak túlteszem magam, a javasolt átlapozós módszerrel...
Ellenben az ugyanolyan firmware-el mit kezdjek? Rátehetem vajon? A 650-es hálózatos mkv lejátszósat, az én 620-asomra....nofene
-
törölt tag
válasz guriga1234 #45039 üzenetére
igen, becsomagolja vmibe a jpg-ket (ftyp SDFF van a header-ben), a clmeta.dat viszont mar jpg-kent hivatkozik ra. guglizva az sdff-re csak vmi ibm-es dumpot talaltam, nem hiszem h ez az
nem kizart h a jpg-ket bemasolva is mukodik, bar az hiba a matrixban. -
fury71
aktív tag
Mondjuk amikor megláttam a 46B7000-s UPC analóg adás képét itthon én is visszasírtam a Daewoo CRT-t. Bár én nem sokat láttam plazmát analógon. Éppen ezért megrendeltem a digitális csomagot.
A héten hozták az STB-t és azért ez a digit kép már teljesen rendben van.
A felskálázott dvd és a hd anyagok meg....Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
Luissimo
veterán
válasz guriga1234 #45040 üzenetére
viszont az mkvtoolnix nevű ügyesprogramocska hivatalból az eredeti fájlt próbálja felülírni, mindig felül kell bírálnom.
-
Scoobyka
addikt
az mkvmerge-ben hogy lehet beállítani,hogy írja fölül az eredeti fájlt amikor konvertálok?....mert hiába szeretném felülírni mindig hibaüzenettel kidob,hogy nem lehet...de ha másik néven konvertálok megcsinálja....(dts hang kivétel)
csak jó lenne felesleges törlés meg hely sporolásból rögtön felülírni.
-
Liberty-P
csendes tag
Látom sokan vannak itt akiknek Samu LCD-je van. Nekem is van egy LE40B650-es (és amúgy nagyon elégedett vagyok vele). Szivesen használnám gyakrabban a content libraryt (leginkább a művészeti tartalmat, játékok nem érdekelnek), de a samu oldalról letölthetőket már eléggé unom. Próbálkoztam a Nurisam.com oldalon is de csekély angoltudásommal még regisztráció után sem sikerült eligazodnom rajta.
Megnéztem a letöltött tartalmakat, és úgy tűnik nem volna lehetetlen sajátot összeállítani, ha volna hozzá valami segédprogram, vagy akár csak a meglévő képek cseréjével. Egyelőre fennakadtam a .sec kiterjesztésű file-okon, amikhez még nem találtam konvertáló progit. Eddig googlizással sem jutottam tovább. Van valakinek valamilyen ötlete? -
BBéci
legenda
válasz guriga1234 #45030 üzenetére
Ez igaz, nekem is van egy 1995-ös Trinitronom.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zhagyma
őstag
válasz Luissimo #45028 üzenetére
Természtesen a teszt benne van az ajánlatban.
Dog11: Értem. A jelek szerint a B530-n áll a hangszóró. Gondolom a TV állítja elő a képet, de ha megnyomod a távirányító "info" gombját megjelenik az info ablak. A jobb felső sarokba jelzi a videó / hang típusát és egyből kiderül (ami a szolgáltatótól jön).
[ Szerkesztve ]
-
Dog 11
tag
válasz zhagyma #44994 üzenetére
Az animációs "sugárzó " hangszoró az 530-as készüléken stabilan áll a képernyő közepén,míg egy másik kerületben egy B550-es Samu készüléken a teljes animáció függőlegesen "lépegetve" változtatja a helyét a digitális rádióműsor vétele alatt.Értelemszerü,hogy ez LCD kimélő üzemmódot akar megvalósítani.A kérdés arra vonatkozott,hogy valamennyi 530-as ugyanazt a stabil hangszoróképet mutatja e,vagy csak az enyém viselkedik így a Digikábel hálózatán? Lehet,hogy buta a kérdés,de a hangszoró animációs képét a kábelszolgáltató generálja-e és küldi a rádiómüsorral tv jelként a tv készülékhez,vagy a hangszoró animációját a Samun belüli szoftver állitja elő ?
-
addikt
válasz guriga1234 #45021 üzenetére
Mindkét leírás végén (144. oldal), van egy "műszaki leírás". Abból nekem az jön le, hogy ez a a 650-es sorozaté. Tele is van mindenféle hálózatos dologgal, meg USB-s filmlejátszás, stb... Enyémben ilyesmik nincsenek.
Köszönöm.nofene
-
Luissimo
veterán
Átmenetileg a hálóba került az emeletre a 40b650, és analóg drótnak a végére, amíg megszületik a legjobb megoldás a digitális kontaktálásra.
És nagyon jó a képe.
összehasonlítási alapként láttam egy Panasonic Viera XYZ-t a sógoromnál , hasonló drót végén (csak ott nem Tén).
Na annak pocsék volt a képe analógon, ha abból indultam volna ki, sose vettem volna LCD-t !! -
BBéci
legenda
válasz guriga1234 #45017 üzenetére
A nappalimban váltogatják egymást a tévék, kapok plazmát és LCD-t is.
Azzal a megállapítással, hogy:
"Az LCD tévéknek analóg adáson elég lehangoló a képminősége."
nem értek egyet. Volt nálam rettentő vacak analóg (Samsung) plazma kép és gyönyörű LCD (Samsung B7000). Mindegyiket DVD-hez és Blu-rayhoz is hasonlítom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Luissimo
veterán
válasz guriga1234 #45023 üzenetére
Ez az érdekes, hogy nálam nem, ezért voltam tanácstalan most.
Ezekszerint akkor megtudták oldani távolról?? -
Luissimo
veterán
Képzeld el, hogy a multkor (január elején) valami csatornarendezést csinált a Té, kimaradt egy két csat, RAI UNO, stb, és bekerült néhány uj.
De ezt én nemtudtam, csak az tűnt fel, hogy nincs digitális adásom.
Telefon, E-mail, anyázás, meginte-mail.
Válaszra sem méltattak.
Erre egy hét után amikor ujratelefonáltam, a géphang benyögi, hogy amennyiben nincs vétele, akkor a STB-n indítsa el a gyári beállítások menűt és legyen türelemmel.
(ez arra jó hogy mindent lenulláz és ujra összeszedi a csatornákat és letárolja).
na ezután ujra lehetett tévétnézni normális minőségben , egy hét után !!
De -kérdezem én- igy kell ennek működnie?
Normális rendszerben biztosan nem. Ezt megtudtákvolna oldani ők is éjfél után egy STB ujraindítással vagy valami hasonló hardreset trükkel.És ki irja ezt az egy hetet nekem jóvá, mint a BKV bérleteseknek a sztrájkot ??
SENKI !!
kapják be amit gondolok !!!Lehet hogy a kollégának is ezt kellene csinálnia, kártyát vissza STB-be , és egy gyáribeállítás indítása, aztán kártya ki és be a tévébe esetleg.
-
guriga1234
addikt
Manual: [Ez a W-sé, de legalább magyarul is van]
[Ez a tied, de nincs magyarul]
Firmware:
[Ez a firmware]
[Ez a leírás hozzá][ Szerkesztve ]
-
addikt
-
snipr
aktív tag
tvnetwork szorja nekem is, elvileg jon a kabelen analog mellett digitalisan is - noha épp en is szivok valamivel és nem jon csak analogban... (van TvNetworkos topic is )
-
BBéci
legenda
válasz Luissimo #44996 üzenetére
Pontosan ez a felvétel dolog aggaszt engem is, azért nincs még digitális előfizetésem.
Ha Conax modult használsz, le kell tiltani a tévé menüjében az automatikus frissítést, akkor nem keverednek össze a sorbarendezett csatornák.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tottu
senior tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
Valóban "egy kicsit" figyelmetlen voltam és az output helyett az inputra kötöttem az audio-t, de most már tökéletesen működik!
guriga1234: a tvnetwork a szolgáltatónk. Megnéztem a honlapjukon és ott is az antennát említik meg a digitális adás vételéhez.
-
Luissimo
veterán
Teljesen igazad van így lehetett csak nálam is a kívánt sorba rakni a csatornákat , (analógban próbáltam, mivel nincs 2 STB-m, kártyát meg nem ad külön ez a T-etű cég ), mindenféle utólagos átrendezés csak borítja a bilit.
Viszont a tévének szép fényes fekete kávája van[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok.
Nemrég tulajdonosa lettem egy Samsung LE40B620 -nak. A Samó oldaláról szerettem volna letölteni a kézikönyvet, firmware-t. De csak a 650-es sorozat cuccaihoz dob át. Ezek tutira kompatibilisek egymással?
Kézikönyv csak a 650,1,2,3 -ról szól, 620-at meg sem említik benne. Firmware-t meg pláne nem merem rátenni, pedig lenne újabb.
Mitévő legyek, vannak kifejezetten 620 cuccok, avagy ez ennyi?
620 tulajokhoz: firmware-t feltették rá?
Köszi.nofene
-
jasek70
csendes tag
válasz tothbe #45006 üzenetére
Egy fórumban a következő hozzászólást találtam, a conax modul használata esetén felmerült problémára:
Még nem próbáltam ki mivel nem vagyok otthon.
Tehát:
"Nálam is pont ilyet csinált a Samsung TV-m (PS50B650), de 2 napja sikerült fixálni a csatornákat. 3 hete vettem egy conax modult és engem is nagyon idegesített ez az össze-vissza ugrálás. Írták itt a fórumon az automatikus frissítés kikapcsolását, de én ilyet a Samsungnál nem találtam. 2 napja kipróbáltam a következőt:
1, Beállítások/Műsorszórás/Közös illesztőfelület/CI menü/Language -> Germany
2, Ugyanitt a Loader Status->Forbid Downloadés ezután csináltam egy "Automata tárolás"-t és azóta megvan minden csatorna és egyik sem "ugrik" ki a listából.
Nem tudom, hogy pontosan mi javította meg, mert a Loader Status kikapcsolás/visszakapcsolás után mindig Allow-ra áll vissza, a nyelvet meg próbáltam visszalökni alapbeállításra, hogy megnézzem akkor tényleg visszaáll-e az eredeti helyzet, de most meg már nem sikerül a rossz működést produkálni (azért ennek annyira nem bánkódom :-) )
Próbáld ki a fentieket, hátha neked is bejön a dolog."jasek
-
anrab
addikt
válasz tothbe #45006 üzenetére
nálam nem így kell, de ismerős a dolog a haver dvd felvevőjével.
ott úgy kellett csinálnom hogy mikor megvolt egy csatorna azt nem raktam a helyére /pl.: 6/, hanem kezdtem az egyes csatival, majd megkerestem a másodikat, harmadikat......stb.
így a helyükön maradtak, és nem másztak el. viszont lehet hogy nálad nem ez a megoldás. -
anrab
addikt
phili: másfél óra helyett 22 perc lett a philin egy teljes keresés.
a 65 digitális már öt percnél bent volt. azt hiszem ennyit számított a fw. -
tothbe
addikt
válasz guriga1234 #44995 üzenetére
azt már próbáltam többször is, de ahogy lapozgatsz végig a csatornák között egyszer csak felcserélget párat, és teljesen összekavarja az egészet.
By(e) Tothbe
-
Luissimo
veterán
válasz guriga1234 #45001 üzenetére
Bameg, olyat is próbáltam már, de multkor átgurult a labda az egyik pályáról a másikra, le is fujták a meccet!!
A nagyobb baj akkor van, ha a másik félképen éppen Formula1 fut, na az életveszély!Visszatérve a lényegre, a STB sok korlátot jelent, a beállított gyerekzár is csak a következő frissitésig érvényes, aztán ha nem vagy szemfüles, akkor nyugodtvagy , hogy megoldottad, holott a jelszavad már régen törlődött és minden csatorna szabadon nézhető, és erre más csak akkor jössz rá, amikor késő.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest