- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
válasz bigdigit #14797 üzenetére
Jaja, pontosan igy van, egy jó emby-s közép felsős philips nagyon ott van. pl. egy akció dúsabb jelenetnél, mikor vöröd lesz a fal baloldala, a jobb oldal meg füst szinü és kék-sárga Philipsék mindig is élenjártak a technológia és innovációban a nagy cégek meg szép sorban átvették a fejlesztéseit, de már más néven. Pl, a sony-nál is használt -Advanced Digital Plus- eljárás is eredetileg Philips-ről való mozgásvektoros Natural Motion 1:1-ben ''koppintása'' volt .
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
wassermann
addikt
HDMI-hang
kicsit helyretenném a dolgokat, mert feljebb ez a dolog nagyon félrement. A HDMI összekötő-vezeték alkalmas hang digitális átvitelére, de erre mindkét oldalnak képesnek kell lennie. A vevő oldalon legtöbbször TV van, ezekkel nincs gond. Az adó oldalról csak akkor megy ki HDMI-n a hang, ha a videokártya erre a dologra képes. Ha ez tudja, akkor NEM KELL EGYÉB HANGKÁRTYA, mert a Widows eszközkezelőjében ilyenkor megjelenik egy HDMI-audio nevü eszköz.
-
bigdigit
addikt
válasz szektamokus #14796 üzenetére
és még ambilight-os philips-et nem is láttál...
mióta nekem az van el sem tudom képzelni ambilight nélkül,hogy lehet tv-ét venni. -
szektamokus
tag
Alig egy hete keresgélek lcd-t de állandóan jön egy jobbnak tűnő ajánlat
Szóval itt van ez a Sharp LC-32X20E full hd, tud mindent amire szükségem lehet, kérdésem annyi lenne hogy miért ilyen olcsó a többi hasonló tudású tv-hez képest? Pedig a Sharp nem tartozik az olcsó gyártók közé. ( igaz pixmaniánál! itt olvastam, hogy jobb elkerülni őket, de mi a probléma velük ).
http://www.pixmania.com/hu/hu/676626/art/sharp/lc-32x20e-16-9-32-82-cm-l.htmlhttp://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID-0A0A4384-C765E640/hu/hs.xsl/169_2237_3130353939_HUN_HTML.htm
Ennyi pénzért itt Pécsen csak belépő szintű Sharp LC-32D44E-GY tipust láttam. Talán ennyit számit, hogy az tavalyi modell?
Norbi
-
kutyuska
aktív tag
Ha nekem válaszoltál, akkor köszi!
Egyébként a 42XV505D-t néztem ki és ott nincs 500-as v. 501-es. Mpeg4-es tuner jó lenne, de ez csak az én álmom.OFF
Amit nem értek, hogy ez a TV hogy lehet 369.990 Ft nálunk és 915Euro( 3 év garival 960 Euro). W. Neustadt-ban. Az átlagos webboltos ár is kb 1000 Euro.
Ilyen drága lenne a magyar nyelvű használati? Mert magyar menü és txt támogatás az nincs, ha jól tudom.
Ha évente egyszer kell kivinnem szervízbe, már akkor is megérte.
De a Toshiba megbízható típus ugye?ON
Bocsi" Babra munka, de megéri! "
-
barnabence
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és e két darab közt vacillálok:
- Samsung LE 37 A 656 A 1 FXX
- Philips 42PFL5603D .Szerintetek melyiket érdemes inkább megvennem, illetve ebben a kategóriában melyik készülék az, amit érdemes lenne számításba vennem?
Minden tanácsot, tapasztalatot köszönök!Üdv,
b
-
törölt tag
válasz qwerty23 #14787 üzenetére
"Azt hiszem nem felejtettem el semmit..."
Pedig a Pixmaniat elfelejthetnéd. Csak kalandvágyóknak ajánlott. A TV választásban sajnos nem tudok segíteni, de majd biztos jön valaki, aki igen.
-
qwerty23
csendes tag
Sziasztok!
Én is új LCD-t vennék mostanában, ehhez kérném a segítségeteket.
200.000 Ft-om lenne a célra, de ha van valami tényleg jó megjelenítő, akkor +50-et még hozzá tudok dobni.60%-ban blu-ray, 30%-ban PS3, 10%-ban egyéb (TV adás, DVD) célra kellene, ezért nagyon fontos lenne a 24p: a mostani LG-m sajnos nem tudta, ezért holnapután alig egy hét használat után megy vissza a boltba, iszonyatosan idegesít az apró szaggatás blu-raynél.
Emellett mindenképp szeretném, ha minimum 37"-es képe lenne, és mellette Full HD-vel lenne megáldva, a márka igazából nem számít, ha jól teljesít. Első blikkre a Sony BRAVIA KDL-40V3000AEP-t néztem ki magamnak, a maga 40"es FullHD képével, 24p támogatással, 207.761 Ft-ért a pixmania-nál, de persze szóba jöhet más is, azonos árszinten. Apropó, volt probléma a pixmania-val?
Azt hiszem nem felejtettem el semmit, előre is köszönöm a segítséget.
-
|AP|
veterán
Nem, így sem jó, de azért kösz...
Nem tudom mi lehet a gebasz... és miért csak a wmv-kel...
Másik idegesítő dolog: mov-okat játszanék le, qujcktime-ot áthúzom a tv-re, játsza is, de amikor kiteszem teljes képernyőre, akkor a monitorra teszi ki...
Minden csak úgy működik rendesen, ha a tévét állítom elsődleges megjelenítőnek... de nekem jobb lenne fordítvaWatchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
norbi2k
csendes tag
a samsung le32a451 már hdmi 1.3a-s??? nem találok sehol rola infot...
-
Geza26
senior tag
-
domi007
őstag
válasz domi007 #14746 üzenetére
segítsetek nekem is, plííííz
Cifu, vagy valaki!
DOMy
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
booz
senior tag
toshiba 32xv505 jo választás de minek a dvbt tuner fölösleges kisérleti adásokat fog vele amit az antenna hungaria sugároz (analog jelböl átalakitott digitális jel iszonyat minöséggel) ezért is felesleges a dvbt meg azért mert ha digitális sugárzás akkor az összes szolgáltató ráteszi a kezét és onnantol fogva az ö beltéri egységükön keresztül jön a jel de akkor már hdmi-kimenetes beltéri és hdmi kábellel kell öszekötni ami ugye minimum 720p-s felbontás vagy nagyobb teljesen élvezhetö.
hdmi 1.3 azért éri meg mert az ugynevezett tru hd vagy dts hd csak az 1.3-as kábelen megy át mert az 64bit . hogy drágák az erösitök relativ pl.denon 1708 ami ugye hdmi-s és 100hz-s konvertálást is tudja 114900ft szerintem ez jo választás
üdv:booz toshiba márkabolt -
Alex91
félisten
válasz Hedgehanter #14773 üzenetére
Csak tan digitalis jelet kuld at, nem?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
norbi2k
csendes tag
mennyire fontos hogy 1.3a-s legyen a hdmi csatlakozo, mekkora különbség van az 1.2höz képest... erősítőt szeretnék venni, de az 1.3a val szerelt erősitok még elég ujak és drágák
-
Hedgehanter
őstag
-
Alex91
félisten
válasz Hedgehanter #14770 üzenetére
Szerintem szolnak azok is, de majd jon valaki, akinek igy van osszekotve a gepevel.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz Hedgehanter #14767 üzenetére
Es ha esetleg a digitalis jelet kuldi tovabb...
-
kutyuska
aktív tag
A Toshiba XV sorozatáról van valakinek tapasztalata? Konkrétan az XV505D-t néztem ki.
A paraméterivel tisztában vagyok. A DVB-T tunerjéről nem tudni, hogy MPEG4-es lenne.
A Samuk és a Sony-k közül melyikkel lehet egyszinten?" Babra munka, de megéri! "
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Szeretnek venni a laptopomhoz egy 26-es LCD TV-t, majd HDMI kabellel osszekotni oket
Valaki tudna segiteni, hogy melyek azok a markak, tipusok, amiket erdemes megvenni?Koszonom!!!
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Alex91
félisten
válasz szektamokus #14759 üzenetére
Tan csak D-sub-on van 1:1 PM, de itt eleg jokat irtak a Toshibarol. Szerintem ennyiert nem rossz vetel, bar lehet, ha varsz 1-2 hetet, akkor az olimpia miatt esetleg lesz mas kedvezo ajanlat is...
-
|AP|
veterán
Monitor mellett kiterjesztett képernyőként használva az LCD tv-m miért van az, hogy bizonyos videók nem jelennek meg rajta? (ahogy észrevettem jellemzően a wmv-k)
Ahogy áthúzom a tv-re a media player ablakát csak fekete képernyő.. vissza a monitorra, ott meg megjelenik...
Ha elsődleges megjelenítőként használom a tv-t, akkor minden ok, de kiterjesztett képernyőként nem megy... ugyanakkor az avi-k, mpg-k meg mennek...
Van erre valami ötlet?Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
Alex91
félisten
válasz szektamokus #14755 üzenetére
Ha nem vagy Hadcore User, akkor IMHO nem rossz vetel. Ha rakeresel itt a topicban a Toshiba szora, akkor kapsz nehany infot...
-
szektamokus
tag
Egy kicsit elirtam 32C3500P és az ára pedig 99000.
-
szektamokus
tag
Sziasztok!
Tovább gondolkodtam, hogy melyik lcd is lenne a legjobb választás és közben találtam rá erre: Toshiba 32C500P.
Az ára a 32" kategóriában a legjobb , csak nem tudom, hogy miért ilyen olcsó?
Azt láttam a leirásában, hogy csak analóg tuner van benne, mit gondoltok fontos a digit tuner vagy az még a jövő?
Képminőség?
Megbizhatóság?
[link]üdv, Norbi
-
-
törölt tag
Én is csak annyit tudok, ami a linkelt fórumon írtak. Ha frissítés után menne csak, azt biztosan kiemelték volna, így valószínű azt tapasztalták, hogy alapból tudja. Ettől még mindig lehet, hogy a 3:2-es megoldással működik, csak ezt senki nem vette észre...
Továbbá látom, a TV-n külön be kell kapcsolni a 24P módot... viszont a VGA akkor is 60 Hz-en fogja küldeni a jelet. Gépről hajtva ezért én is azt gyanítom, amit Alex91 írt, de a biztos válaszért még megvárom Cifut!
[ Szerkesztve ]
-
Harti
senior tag
Üdv!
Van egy kis problémám a TV-vel!
Egy szobában 2 Samsung TV van és ha a távirányítóval kapcsolok egy csatornát akkor a másik TV-n amit monitornak használok, azon is változik a kép!
Vettem fekete ragasztószalagot, leragasztottam a kis vevőkéjét de nem ér semmi, ha az újjammal takarom le akkor meg jó! Valaki tudna tanácsolni valamit?
-
domi007
őstag
Sziasztok!
Én is vásárlási tanácsot kérnék, a következő kritériumok vannak:
- maximum 140-150k legyen az ára
- 32"-es LCD/Plazma
- jó lenne, ha PCs összekötés végett D-Sub aljazattal rendelkezneGondolom a plazma nem nagyon jön szóba ebben a szegmensben, lévén az alacsony felbontása miatt, mert egy 720p ma már szerintem minimum.
Nagyon nagy részben TV nézésre lenne használva, analóg jelet jelenítene meg. Ami még érdekelne: végre eldöntötték, hogy nálunk milyen lesz a digitális adás (MPEG4/mpeg2), és ha igen, akkor melyik TV-be épített DVB tuner fog nálunk is működni (ha lehetne, kizárnám a set-top-boxot)?Köszönettel!
DOMy"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Ronnie12
tag
Hello!
Sikerült összekapcsolni a gépet és az LG LCD TV-t. Az ATi kártyához kapott HDMI csatlakozóval és egy HDMI kábellel kapcsoltuk össze őket. Egy baj van, hogy hang nincs. A HDMI csatinál nem az lenne a lényeg, hogy a hang is továbbítódjon a TV-re? Pls adjatok ötletet, hogyan lehetne a hangot is továbbítani.
Előre is kösz,
Ronnie -
Sunyi Sanyi
senior tag
Hy!
Olyan kérdésem volna, hogy vettem egy 2008-as JVC 32" modelt és amikor összekötöm pc-vel akkor a kép szét van esve: konkrétan életlenek a betűk, teljesen el vannak maszatolódva, kenődve a színek és kicsit mozog is a kép széle. Ez a piros, fehér, sárga kábeles TV-PC összekötetésnél van.
Próbáltam a pc-n a felbontást állítgatni, de akkor sem lett jobb az eredmény.
DVI-HDMI kábel segítene?
Mit tegyek? Tanácstalan vagyok.
PLS Help! -
hbruce000
tag
Üdv!
Kis segítségre lenne szükségem!
Egy LG LC25 típusú lcd tvt kötött össze egy ismerős egy intel 815G chip készletes alaplapra integrált vga val (VGA kábellel) .A következő történt a boot menüt ill a win töltő képernyőjét szépen megjelenítette, de amint a win betöltött "NINCS JEL" felirat jelent meg a tvn.
Valakinek van valami ötlete, mi lehet ennek a jelenségnek az oka, ill hogyan lehetne megoldani, hogy tv re kerüljön a kép.
Előre is köszi a segítséget! -
Digitalis
senior tag
Szerintem az "optimális" távolságként amit leírtál, az inkább a minimum nézési távolság. LCD-TV gyártók 42"-tól felfele már extra nagy kategória besorolást adnak a TV-iknek.
Hivatalos optimális nézési távolság, a gyártók szerint, a képátló szorozva 2,5l vagy 3-mal.
46" 1.8méter szerintem nem ideális, hanem erős túlzás. FullHD-re inkább az átmérő kétszeresét tekinteném, tehát egy 42" 107cm-nél a 2-3 méter között.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Alex91
félisten
-
törölt tag
Ez rossz hír - azt hittem, ebben a TV-ben végre minden meglesz, ami nekem kell. De még nem adom fel, hátha.
Akkor a jelek szerint a 4-es sorozat teljesen rendben van ezen a téren, az 5-ös viszont nem nyújt teljes értékű 24P támogatást? Hogyan tudom kipróbálni, mégis normálisan működik-e rajta a 24P? Ha egy HD trailert ráküldök laptopról, az megfelelő teszt? Vagy ha gépre lesz kötve, akkor nem is érdemes foglalkozni a 24P-vel?
Illetve még egy másik kérdés - monitroknál meg sem említik a 24P-t, mégis teljesen jól megjelenítik a HD tartalmakat. Akkor a TV-k esetén miért képez ez külön témát?
[ Szerkesztve ]
-
hdmi
tag
Sziasztok, többen érdeklődtek korábban, hogy a különböző méretű LCD TV-knek mi az optimális nézési távolsága. Én ezt a táblázatot találtam:
20” HD Ready 1,1m
23” HD Ready 1,3m
26” HD Ready 1,4m
32” Full HD 1,3 m
HD Ready 1,8 m40” Full HD 1,6m
HD Ready 2,2m46” Full HD 1,8m
52” Full HD 2,1m
Egy másik oldalon pedig azt mondják, hogy a képátló szorozva 2-vel vagy 3-mal. E szerint egy 40”-es, azaz 102cm-es TV-nek az optimális nézési távolsága 2m és 3m között van.
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
headhunter
addikt
-
Peet82
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, remélhetőleg Ti jobban otthon vagytok elméletben és akár gyakorlatban is a témában mint én. Próbáltam a fórumot végigolvasni, de csak a közepéről.
A téma... TV vásárlás
3,5-4M-ről lenne használva, elsősorban DVD és PC multimédia (filmek, játék) másodsorban PS3, HD filmek, digitális adás nézésére (jövő).
46-47-50-es LCD-re gondoltam, 400k-m van rá, de nem mondom hogy nem számít az ár-érték arány, de minőséget szeretnék. Nem arra gondolok hogy 1 hajszállal jobb megjelenítés megér 50k-t, de jó legyen :-) (300k hitel lesz, azért sem mindegy)
Amiket én eddig kinéztem, érdeklődési sorrenben:
1. Sharp LC46X8
2. LG 47LG5000
3. Samsung LE46M87Tudtok segíteni a kérdésben?
Ha tudtok ilyen árért valami jó 50-est amit már érdemes volna megvenni...
Köszi előre is mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz szektamokus #14726 üzenetére
Mar mondtam, vedd azt amelyik tetszik. Ha Cifu jon, majd megmondja, hogy szerinte melyiket erdemes. Arra amire neked kell barmelyik jo lesz.
(En is sokat nezelodtem, aztan vettem 100k-ert egy tavalyi belepo Philips-et. (Amit nem igazan ajanlott itt senki .) A TV adas olyan, amilyen. A DVD, DivX meglepoen jo rajta, HD adast meg meg nem lattam rajta . Amin itt menni szokott a vita, hogy a PC-t hogyan kezelik le.)
-
joti2
csendes tag
2 éve van egy 32" samsungom,ma vettem egy Sony KDL 40" V-3000-es tv-t
Ha megtörtént a beállítás akkor majd írok a tapasztalataimról. -
Alex91
félisten
válasz szektamokus #14723 üzenetére
Elso 3 tavalyi, az utolso ketto idei modell.
-
szektamokus
tag
Sziasztok!
Kinéztem pár konkrét tipust, véleményeitekre lennék kiváncsi, hogy melyik milyen?
Samsung LE32R81 / Samsung LE32R86
Sony KDL-32U3000
Panasonic TX-32LX80P
LG 32LG5000Norbi
-
bigdigit
addikt
válasz kutyuska #14712 üzenetére
a beírásos 714mhz-re ráizgulva bedugtam a tv-be egy kis szoba antennát és csepel tövében ezzel is kitűnően jönnek a csatornák digitálisan.jól működik az EPG is.
egyébként akitől vettem a philips tv-ét azt mondta sima panel csere náluk és már mpeg4-es is
a készülék.
ezt ennél már nem játszom meg mivel veszek másikat(remélem összejön). -
norbi2k
csendes tag
kinézett tv a samsung LE-37A656A1F lenne, de találtam 1F nélküli verziot is, viszont a honlapjukon nem, mi a különbség a kettő között, mert árban majdnem 20ezer
[ Szerkesztve ]
-
norbi2k
csendes tag
samsung-nál a 100hz a 6os sorozattal jött be?
és ezeknél a tvknél jött be a tükrös képernyő? olyan mint az iMac, macbook-ok képernyője?
[ Szerkesztve ]
-
uhu20
tag
válasz szektamokus #14705 üzenetére
Amúgy Sony, Panasonic, LG, Samsung, Sharp között van valamiféle minőségbeli különbség, mármint a 32" és kb 150e forintos kategóriába?
Ez elég szubjektív.
-
uhu20
tag
válasz Pimpa28 #14713 üzenetére
Nekem, mint kibic amatőrnek, mikor az MM-ban egymás mellett láttam egy Samsung és egy másik (Sharp) tévé képét, a Samsung sokkal élénkebbnek tűnt. No de: a valóság ilyen? Minden szín totál élénk? Nekem a Sharp "fakósága" (talán a Sony is ilyen?) sokkal természetesebbnek tűnt.
A tévét én meg 4:3-ban nézem....illetve úgy, ahogy adják.
-
uhu20
tag
Üdv,
Én kb egy hónapja vettem egy Sharp LCD-t. Nekem is voltak gondjaim vele, nekem az "eco" (mérsékelt beállítás) tetszik a legjobban.Lassan kezdek vele megbarátkozni.
Ugyanakkor, és ez már nem csak neked szól, hanem mindenkinek, nemrég felfedeztem egy új menüpontot, az "advanced"-et és ott azt látom, hogy a kontraszton, fényességen stb-n kívül ott lehet állítani a színhőmérsékletet, a feketemélységet és a 3D-YC -t (aszongya:"kitünő képminőséget nyújt minimális képpontelcsúszással és keresztszínzajjal).
A kérdésem az lenne, hogy az első két szempont (színhőm., fekete) mely más beállításokkal van a legközvetlenebb kapcsolatban? Azaz ha állítok a színhőmérsékleten, az melyik másik beállítást módosítja leginkább?
A másik, hogy mi ez a 3D-YC??????
[ Szerkesztve ]
-
Pimpa28
tag
Jelenleg a Sony KDL-40V3000 és a Samsung LE-40A450 széria valamelyik darabja között vacilálok. Ma fukaréknál a következő infókat kaptam egy "meggyőzőembertől" (aki egy kedves fiatal hölgy volt egyébiránt):
- A Sony LCD-k színei gyárilag fakóbbak, mint a riválisoké. Nem volt időm nagyon nyomkodni a Sony-t, de tényleg fakónak tűnt. De ez nekem kicsit hihetetlen.
- A Samsung 450-es szériája hajlamos a meghibásodásra. Ezt sem nagyon olvastam még sehol, igaz ez?Előre is köszönöm!
ps.: mondjuk a hölgy azt nem tudta, hogy a Samsungban és a Sony-ban is van a 4:3-as adásokra okosság. Nagyon JVC párti volt, pedig Sony akármi lógott a nyakában.
-
kutyuska
aktív tag
válasz Digitalis #14700 üzenetére
Budapesten mindenképpen érdemes szobaantennával kipróbálni. A rálátás nem feltétel.
A legegyszerűbb, ha automatikus módban keresed meg a csatornákat. 714Mhz-n lesz.
[link]
A kísérleti HD pedig a az UHF 38-as csatin lesz.
Milyen TV-d van. Én is Mpeg4-es tunerest keresek." Babra munka, de megéri! "
-
Ebit
addikt
válasz LaLe20 #14709 üzenetére
A hagyományos SD tv adásnál, pláne gyengébb minőségü jel esetében az LCD tv képe. általában a műsorjel , de esetleg a tuner jelfeldolgozása miatt gyengébb, és azt se felejtsd el, hogy itt a a legkisebb a Tv felbontása, tehát nem érdemes összehasonlitani a számitógép által adott nagyobb részletességú megjelenitéssel.
-
Alex91
félisten
válasz LaLe20 #14709 üzenetére
Lehet, ha a menuben tudod valtoztatni .
Amugy ez is csatorna, sot musor fuggo. Ha be is allitod az egyik csatornahoz, akkor a masik csatorna ettol meg lehet rossz, ha meg ahhoz allitod, akkor az elozo nem lesz megfelelo. De probalkozni lehet...
-
LaLe20
csendes tag
Nem pont erre gondoltam. Természetesen a felbontással is vannak bajaim, de azt tudom hogy a szolgáltató által kiadott jel miatt iylen. Nekem leginkább a szín és világosság és hasonlók beállítása nem tetszik. Ezt se lehet szebben beállítani?
-
Alex91
félisten
válasz LaLe20 #14706 üzenetére
Nem lesz jobb, torodj bele... (Esetleg a szolgaltatot lehet zaklatni, de legtobbszor ok se tudnak vele mit csinalni.) Egyet tudok meg mondani, messzebbrol kell nezni, es akkor mar jobb lesz a kep !
-
Alex91
félisten
válasz szektamokus #14705 üzenetére
8000:1-hez az LX80-asnal. IMHO a papir megbir mindent...
Kulonbseg biztos van, de ahogy elnezem nagyon hasonlo keszulekek vannak nagyon hasonlo arakon. Vedd azt, amelyik tetszik!
-
LaLe20
csendes tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem tudom oylan szépre belőni a Samsung LE-37A451-es TV-m adását amilyenre szeretném. Tudom hogy a szolgáltató is sokat közrejátszik, és hát ezek a UPC adások nem igazán ütik meg a mércét, de ne mtudok velük mit tenni.
Nincs valakinek valami jó beálíltása, illetve valami oldal ahol analóg képhez mutatnak valami jó beállítást, hogy tudjak próbálkozni?
Amúgy a szgép képe meg haláli rajta. És egyáltalán nem bántam meg hogy a régi 17"-os monitoromat kiraktam a szobából, és már csak a TV van bent. Így 3 méterről nézve ugyan kicsit állítani kellett a DPI-n hogy minden olvasható legyen, meg ha internetezek akkor kicsit angyítok a böngészőn belül az oldalak méretén, de akkor is kriály.
Ha valaki ad valami jó tippet akár beálíltáshoz akár oldlahoz ahol iylen van annak előre is köszönöm.
-
szektamokus
tag
válasz Alex91 #14699 üzenetére
Az hogy lehet hogy a TX-32LX70-re 8500-es kontrasztot írnak és az idei LX80-as modellre pedig már csak 3500-et, vagy ez annyira nem számít?
Amúgy Sony, Panasonic, LG, Samsung, Sharp között van valamiféle minőségbeli különbség, mármint a 32" és kb 150e forintos kategóriába?
Norbi
-
Davi35
csendes tag
Köszi!
Közben már vettem HDMI kábelt és összekötöttem a TV-vel. Hát mit mondjak... óriási a külömbség! Mintha letéptem volna a kijelzőröl 1-2 réteg fóliát. Eltünt a köd. Így már nem homályos! Mostmár jobb mint a BRAVIA volt (Kár hogy azt nem próbáltam ki ilyen kábellel.) A fekete szín is jobb lett!
Így már tetszik! Gyönyörűűű!!! -
Digitalis
senior tag
válasz Alex91 #14701 üzenetére
Kicsit elszúrtam, éppen a digital natural motion eljárás elvét néztem.
Szal, [7603h]
De, nem is ez a lényeg, ha nem amit fentebb írtam, mennyire hadrafogható egy szobaantenna itt Pesten. Van-e értelme?Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest