- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3DMark 11 eredmények
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
LCD TV-re adom a fejem, de több típus is felmerül:
Samsung LE-32S62BX LCD TV
Panasonic TX-32LE7P/A LCD TV
Samsung LE-32S86BDX LCD TV
Tapasztalat?A lényeg, hogy analóg TV adás megy majd rajta, tehát olyan kellene aminek jó a tunere a képminőségjavításban...
max. keret 130k bruttó forintocska.Köfike.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Lacix29
őstag
válasz Findzs #13098 üzenetére
titeket nem zavar hogy ezeknél a tvknél a tv adás hiradó, columbo stb. nyomott ufó fejük van ?
gondolok itt akármelyk lcd vagy plazma tv-reAz csak akkor van ha a 4:3 arányú TV adást 16:9-re nyújtod. Én simán benagyítok, így nem romlik az arány, csak a kép aljából és tetejéből van vágva.
-
Findzs
addikt
titeket nem zavar hogy ezeknél a tvknél a tv adás hiradó, columbo stb. nyomott ufó fejük van ?
gondolok itt akármelyk lcd vagy plazma tv-re"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
vamosz75
csendes tag
-
eszaki0
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 32LG3000-es LCD-t
Kérdésem lenne számítógéppel szeretném össze kötni milyen kábel a legjobb hozzá?
Különben a TV az nagyon tetszik pont azt tudja amit el vártam ettöl a modelltöl meg érte
[az árát]everlasting AMD
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
A drága öcsém megunta a (32"-os) 82 cm-es Samsung LCD-jét
és vett egy ( 50"-os )127cm-es LG Plazmát.( Tipusát nem tudom most így fejből. )
Első benyomásom ( ezt mondtam ) : Te állat vagy !!!Egy óra elteltével miután belőttük a képet több film és állókép segítségével azt mondtam ,hogy én is el tudnék nézegetni otthon egy ilyen tv-t a falon.
Eddig az íróasztalon volt a bill/egér de ez a tv akkora,hogy onnan már hatalmas a kép.
Muszáj volt 1.5-2 méterrel hátrébb költöznie a kis dohányzóasztalra....ideiglenesen.BRUTÁLIS szerkezet !!! de tényleg.
Na majd írok róla részleteket is......később.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Skyhunter
őstag
Sziasztok!
Hétfőn (május 9-e)megvettem Cifu mestertől a Samu A656-os tv-jét,és megkért arra,pár sort írjak majd,hogy sikerült beüzemelni.Sajna még csak tegnap este jöttem haza vidéki kaland(munka)túrámról,és nem igazán sikerült 100 %-osan belőni,de azért röviden összefoglalom (egy kicsit részletesebben talán majd úgy 2 hét múlva):
1.Analóg TV adás-->nézhető,jobb,mint amire ilyen 40"-os méretben számítottam
2.PC--->Egyszerűen brutális képminőség és élmény,akár a C&C3-at,COD4-et tolom 1920*1080-ban,akár az Elit Alakulat 1080p rippelt változatát nézem
3.Blu-ray és HDDVD-->még nem tudtam műsoranyagot beszerezni,erről (egyelőre)nyilatkozni nem tudok
4.DVD és DivX-->bár a nagy képátló a hibákat könyörtelenül továbbítja,azért a DivX-es filmek nézhetőek,a DVD-filmek képminősége és feketéje pedig sokkal jobb,mint a korábbi Samu LCD tv-ken (LE32R51B és LE32M71B)Viszont....ezen a méretben már jobban előjön az a "hiba" (?),amit korábban is megfigyeltem.A barátaimmal csak "susmus"-nak becézzük,ugyanis DVD filmek lejátszása esetén az egész képfelületen vmi olyan mószerolás tapasztalható,mintha vmi szűrő vagy pixelesedés lenne a képanyagon.Tudom,hogy direkt vannak ilyen "felszűrőzött" filmek pl:Világok harca,Elit Alakulat stb.De ez más.Vajon esetleg a lejátszóban van a hiba???
Feltöltök egy nagy méretű képet,ezen jól látszik...(Gyűrűk Ura-New Line Cinema induló képkockái láthatóak) [link]A lejátszó egy Denon 1740->1080p-re felskálázva,a HDMI kábel egy 13.000 ft-os Profigold,a Gyűrűk Ura természetesen gyári lemez,a Samu A656-on DNIE be-,de minden digi zajcsökkentés és 100 Hz kikapcsolva!!!
Kíváncsi vagyok a véleményetekre,pls help!
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Egy 14"-os CRT utan?
Latszik, hogy alap cucc, de amugy korrekt. Taviranyito gagyi, hang is lehetne jobb. A feketeje sem tokeletes, olyan LCD-s . HD-t meg nem lattam rajta, de DVD, DivX eleg jo, analog TV adas kicsit gyengebb.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
SeatZola
őstag
Szia! Ne dőlj be az üzletekben látott SD adások minőségének. Nekem az LG 42LG6000 LCD semmivel, komolyan semmivel nem rosszabb az adás, mint elötte a SONY 32FQ70 crt tvmen. Ja azt nem írtam, hogy UPC kábelem van. A két tv egymástol 4 m-re van most is, és komolyan szép az lcd képe. Ami mekkbevágó lesz neked is, az a kontraszt és a mélységélesség élménye az LCD-nél. Próbálok fotót felrakni neked.
Rappi
-
Kecuhun
senior tag
Sziasztok Fórumtársak! Van egy kis problémám. Összekötöttem ma a PC-met az új Full_HD LCD (Samsung LE-37A551P2R) tévémmel. Egyenlőre csak S-Video kábellel, mert hétfőn jön meg a HDMI kábelem, amit netről rendeltem. Egyszerűen nem tudom beállítani a felbontást 1920x1080-ra! Miért??? Csak 1024x768-ban képes megjeleníteni.
Kell a TV-hez vmilyen driver, hogy rendesen felismerje a win a TV-t? XP és Vista alatt is ugyanaz a helyzet. Ötlet? -
foppa
tag
9603-as Philipset tudja valaki, hogy hol lehet kapni az Edigitalon kívúl? Mert ott elég drága, sajnos!
-
Alex91
félisten
Nalam pl. a tavoli kepeken elegge szetcsuszik a szin . Pl. a kek mezes jatekosok korul latszik egy kek "gloria". Kozeli kepek ok. Lehet, hogy valami javito algoritmus, vagy eleve nem tokeletes az analog jel.
Egyebkent inkabb mondjuk egy DVD-vel erdemes megnezni, hogy mit produkal...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Zigi
senior tag
válasz Freezer5 #13060 üzenetére
Nekem digi kábel volt és az még a tetőantennánál is jobb volt semmi kockásodás zaj vagy szemcse mint most a tányéros digivel, csak elköltöztem Bátyámnál upc kábel van IV.ker egy 32u2000 sony-val, 2méteről teljesen jó képe van. Szerintem upc kábelen is kell ,hogy legyen digital.
Üdv[ Szerkesztve ]
-
Rick4:
Az LT75 / PT85 esetében is megvan a két tuner, mégsincs PiP. Lehetőség van arra, hogy X műsort veszed, de Y csatornád nézed közben.
FragMaster:
Sajnos sehol sincs említve egyértelműen, én fórumos visszajelzésekből (AVForums.com) azt feltételezem, hogy képes valós 24Hz-re. Számítógépről hajtottam meg A457-est, ott semmi ugrálást nem láttam. Ezek alapján szvsz van valós 24p támogatása.
lúzer :
Csak ismételni tudom: a bevásárlóközpontok esetében nem, és ismét: nem szabad a szemednek hinni SD / TV képminőség terén. Ha akarod olvass vissza, mindenki, legalábbis csaknem mindenki említette, hogy nem is olyan rossz a TV képminőség otthon, mint a bevásárló központban. Lehet most összeesküvés elméleteket gyártani, én egyszerűen arra gyanakszom, hogy a sokfelé szétosztott analóg jel az olyan, amilyen. Pont.
Az tény, hogy a képminőség erősen függ a forrástól. Nagyon erősen. Ha sz@r az antennajel minősége, akkor nincs mese, sz@r lesz a kép. Éppen ezért nem lehet előre megmondani, hogy mondjuk nálad milyen lesz a TV képe. De azért ne a bevásárló központokban látott minőségre alapoz.
vamosz75:
Végülis egy 50"-os plazma is életképes alternatíva. Viszont itt nem merek hosszú távú előrejelzéseket gyártani. Mondanám, hogy panasonic, de annyi PV70/71-es Panát láttam már gariztatva, hogy inkább nem ajánlom. Lehet, hogy a mostani széria jobb, de akkor is kérdéses. Egy Samsung vagy Philips plazma még opció lehet, elég jó a 2008-as modellek tuner képe (Samsungnál A450-es, esetleg A550-es széria, Philipsnél nem tudom a jelöléseket ^^). Óvatosan merem csak mondani, mert plazmánál ott a ghosting, ami engem legalábbis nagyon zavar. Van, akit nem, ez tény, ezért szubjektív dolog. Ez is olyan dolog, ami egy agyonvilágított bevásárló központban nem fogsz meglátni, sajnos.
vin99:
Az N87 egy olcsóbb panelel szerelt M87-es. Ami miatt jobb a 40"-os N87 a már korábban említett dolog. A 40"-os modellek általában egy nagyságrendel jobb panelt kapnak, mint a 37"-osok, emiatt megeshet, hogy egy N87-es jobb, mint egy kisebb M87-es.
Nem tudom miben egyezkedtetek, de azért gondold át, az N87-esnek nekem eléggé furcsa volt a képe. Nem tudnám leírni kellően, de talán úgy fogalmaznák, hogy nem élnek annyira a színek, nem olyan mély a fekete.
20-30e Ft ráfizetés alaphangon nem olyan rossz döntés, de nem tudom ki az, aki kisebbre cserélné a TV-jét...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
vin99
csendes tag
Kedves fórumozók!
Van egy samu le37m86-om( tökéletesen meg vagyok elégedvevele) és most lehetőségem lenne némi pénzmagért lecserélni egy samu le40n87-re
Az m és m mi különbséget jelent? (keresőt használtam már)
Melyik a jobb? CSak 10cm a külömbség, 8000:1 helyett 10000:1, meg a talp formája(tudtommal)??
Pénzben mekkora összeget érne meg a különbség 20-30e-t megérne?
-
Alex91
félisten
Otthon joval jobb altalaban az SD adas is. Meg minel messzebbrol nezed annal jobb lesz a kepe ! Tapasztalat...
Az en keszulekem is a boltban talan a legpocsekabb kepet adta a tobbi kozott. De ez volt a legolcsobb. Otthon mar sokkal jobb. A TV adas mondjuk nagyon jelfuggo. A DivX, DVD mar 2,5-3 m-rol eleg jo a 32"-osomon. Pedig ez valoban egy tavalyi, belepo szintu modell...
[ Szerkesztve ]
-
vamosz75
csendes tag
Cifu,
Igen tettszetős a E4000-es széria, de "csak" 40 colos a legnagyobb.
Sajnos a mami meglátott ma 1 LG 50colos plazmát és a mérete nagyon megtetszett neki."Fiam ezt a tv-t mát látnám"
Ezért kellene hasonló méret
Én a beégés és fogysztás miatt inkább LCD-t szeretném.
A márkabolt is meg lesz nézve, de árban a web-es boltok jobbat tudnak mondani az eddigi tapasztalatom alapján.
Köszi az infót, ha van még valami akkor ne tartsd magadban[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
Elmentem Tv-t nézni (venni), MM, több üzlet
Bár ne tettem volna!
összefoglalva, a kép
1. pocsék
2. pocsék
3. pocsék- a mormál tv adás mindent alulmúl
- láttam s paneles samut, hát szebb mint az "a" ráadásul A551 volt!
- titkos favoritom kdl-40w4000 még az aljánál is lejjebb - nesze neked képjavító elektronikák tömkelege
-32" tényleg nem nagy, de 40"-nál HIHETETLENÜL kijönnek még jobban a hibákSamsung LE32A656A1FXXH ez tényleg szép volt speciális hd reklámanyagról, eladó viszont nem tudta megmutatni tv-adásról, de megvonta a vállát: ez is ugyanolyan szar mint a többi - ezt mondta
mit tegyek, már nagyon kéne új tv, crt-t már felejteni akarom
vagy csak az üzletközpontokban ilyen a vétel?MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Freezer5
csendes tag
Ezen gondolkodtam én is, de a upc kábellel többre megyek? upc digital sajna nincs felénk...
-
Freezer5
csendes tag
Sziasztok!
Következő tudatlanságomból adódó problémám lenne:
Van egy Samsung LE32A551 tvm, hozzá a parabola antennás digitv adás. Hogy fogom a legszebb képet elérni? Scart csatlakozás, sima antenna kábel, vagy AV? Egyenlőre AVbe van kötve, de tiszta pixel minden Köszi előre is! -
FragMaster
addikt
A Samu LE-32A451C1 tud valós 24p-t? Webboltok oldalain írják, de a hivatalos oldalon egy betűt nem találok e témában.
szerk.: Cifu írása szerint tiszta sor, hogy van. Nem szoktak ezzel néhány almodell esetén trükközni?[ Szerkesztve ]
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Rick4
félisten
ezen egyébként csodálkozom, a beépített merevlemezes cuccokban egy tuner kellene, hogy felvegye a műsort, a másik meg ugye a normál tévénézéskor használható... gondolom azért döntöttek így, mert az a dupla tuner+ a vinyó kb 40-50K-val nyomta meg a tévék árát, úgy meg más sokaknak húzós volt...pedig nagyon jó dolog...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
válasz vamosz75 #13053 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy ha esetleg a hivatalos Sony boltokban veszed meg, akkor mindenképpen nézzétek meg az E4000-es szériát. Ugyanaz belül, mint a W4000-es széria, de nagyon szép díszléces kávája van, árban pedig minimális a különbség. Úgy vettem észre, hogy a anyukák / feleségek / barátnők eléggé el vannak bűvölve tőle. ^^
Szerk: Bár nem vagyok biztos benne, hogy az E szériából van 46 v. 52 colos, most hirtelen csak 32 és 40 colos változatban látom. :S
[ Szerkesztve ]
-
válasz LaLe20 #13052 üzenetére
Az LG-kben 2007 óta nincs PiP (LC / LF / LY / LB / LT modellek). Az indok prózai: az LG felmérte, hogy a vásárlók melyik funkciót mennyire használják ki a vevők. Arra jutottak, hogy a PiP/PaP/PoP és társai képességet a vásárlók legtöbbször még csak ki sem próbálták. Akkor meg minek, volt a felkiáltás, és ezzel ki is hagyták.
-
LaLe20
csendes tag
Sziasztok!
Az új LG-be nincs PIP?? Vagy csak én nem találtam? Ha nincs akkor ennek mi az oka? Csak mert így nem tudnám használni azt hogy monitor is meg TV-is.
Másik dolog hogy a Samsung A430-ba már van valós 24p, vagy csak a 450-es modellekbe? Amúgy a 2 modell között csak a jobb elektronikás lap különbözik, illetve a dinamikus kontraszt, vagy van még más tudás illetve csatlakozó beli különbség??Köszi!
-
vamosz75:
Garanciát egyik cég sem vállal 3 éven túl, ez jelent azért valamit, tehát erre célszerű készülni.
Én azt mondom, hogy ilyen célra egy 46 vagy 52 colos Sony V4000-es vagy W4000-es TV egy jó alternatíva.
Jocuska:
Szvsz belépő szintű modellnek nem rossz az LG3000, hasonló árban 2008-as belépő modell más gyártótól nem nagyon van. ;)
Dömpiboy:
Az ár terén roppant egyszerű az indok: sok helyen a "beragadt" árukészlet a probléma, ezért drágább a régebbi portéka. A kereskedő egyszerűen nem akar rajta bukni, ezért nem nagyon adja szívesen el a beszerzési ár alatt. Amúgy nem tudom milyen árakat nézel, de nagy általánosságban az S80, R80 széria olcsóbb mindenhol, mint az A430, A450 széria.
40"-os A450-esnél én azért felhívnám a figyelmed, hogy közelről (~1,5 méter) engem már zavart a pixelek láthatósága. Ettől még messzebbről jól használható, és persze egyéni ingerencia kinek mi mennyire zavaró, csak megjegyzésként figyelmedbe ajánlom.
Hogy hol érdemes megvenni? Jó kérdés, a webboltokban (pl. eDigital, Electro-Store, stb.) olcsóbb. Az más kérdés, hogy néha érdekes a dolgok állása ilyen helyeken (pl. a Mamut béli eDigitalban ki volt rakva két hete az LE-40A431, de az árlistában nem is szerepelt, megvenni sem lehetett!!!). Ha az ár számít, ezek jó alternatívák.
A másik lehetőség a "nagyobb" boltok, MM, Saturn, ElektroWorld, stb. Itt általában valós magyar garival kapod a TV-t (a webboltok általában maguk intézik a garanciális problémát, tehát nekik kell visszivinni a TV-t), viszont magasabb áron.
-
losi73
senior tag
üdv egy igazi monitor szakértötöl ill lcd szakitol lenne pár kérdeésem ha van itt a forumban valaki dobhatna egy püt és meg bombáznám kérdéseimel-elöre is kösszi
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
Dömpiboy
csendes tag
Sziasztok !
Kérdés: Samsung LCD -ből szerintetek melyik jobb:
LE40A4x (pl LE40A456) vs. LE40R8x (LE40R81B)
Az A-s modell idei, ?6ms?, kicsit jobb kontraszt, számomra rejtélyes miért olcsóbb mint a kicsit régebbi LE40R8 LE40S8 széria.
Szerintetek LE40A456 PC-hez!!! játékra/filmnézésre(HD és sima) valamint PS2 XBOX és néha néha XBOX360-hoz megfelelő? +lenne egy upscalingelő asztali játékos.
A legfontosabb hogy a PC felbontásváltásait kövesse, ahogy olvastam ezt még régebbi Samuk is korrektül megoldják.Ha mindenképp LE40A4x (DVB-T és PiP nem szempont) tipp bárkitől hol érdemes megvenni? Elsőre kinéztem egy olyan boltot ahol a gari franciaországban van Tehát a legolcsóbb TV francia leve vagy mi....
Tanácsotok előre is köszönöm !
Gábor
U.I. FullHD-t tudó Paksi erőművet vennék nukleáris tározóval, feltétlen Microsoft SW-rel.[ Szerkesztve ]
''Minden objektív szubjektív''
-
Jocuska
csendes tag
Sziasztok!
Elérkezett az idő a vásárlásra. LG 32LG3000 lenne az áldozat 136e ft-ért lenne kiszállítva. Ha valakinek van rossz tapasztalata, kérem beszéljen le. Rá is lehet.
Köszi a válaszokat! -
vamosz75
csendes tag
Sziasztok,
Anyukámnak kellene 46 vagy 52"-os LCD, mert jobban láthatná a TV sorozatait.
80% analóg adás lenne rajta és 20% DVD.
Valami megbízható stabil érdekelne, ami 5 év mulva is működikKöszia a segítségeteket.....
[ Szerkesztve ]
-
N3gro
aktív tag
Tud valaki egy Budapesti helyet (NEM webáruházat), ahol ocsón lehet venni 10 méteres HDMI-HDMI káblet? Hétfőre nagy szükségem lenne rá, nem tudom megvárni, míg kipostázzák.
A MM nevetségesek az árak, már az 5 méteres 10e felett van, csomó nagyáruházban meg nincs is ilyen hosszú kábel.
-
pollai:
Talán az Info gombbal csalható elő (próáld egymás után többször lenyomni), legalábbis nekem egy ilyesmi rémlik.
A nagyobb háttérfényerő egyértelműen nagyobb fogyasztást is jelent, kérdés ez mennyire érdekel.
kábelbarat:
Ez a webshopoknál megszokott dolog, általában nincs raktárkészletük, tehát úgy dolgoznak, hogy amikor sikerül, akkor teljesítik a rendelést. Én azt hittem, hogy már lesz ma TV-m, erre leghamarabb kedden lehet, és még az sem biztos (már bánom, hogy hagytam magam rábeszélni az A659-esre... :S). Ettől függetlenül az a webshopot minősíti, hogy nem értesítettek, egy ilyen tételnél egy telefon a minimum, ha bármi bajuk van.
A Philips tavalyi modell, abból a felső közép, kb. a Samu LE-40F86 szintje. A két samu közül a régebbi M87-esnek egyel jobb panelje van (viszont tükröződik), ellenben az újabb A550-es szériának jobb elektronikája (gyorsabban reagáló menü). A Philips tudásban többet nyújt mindkét Samunál, tehát meggondolandó.
aya
Grat a TV-dhez!
-
aya
addikt
Ja és vicces 94cm lcd-röl forumozni
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
aya
addikt
Sikerült megvennem az új lcd tvmet
LG 37LC41 lett akciós 150k-ért
Sokat nem vártam töle, ezért nekem nagyot ütött, azoknál a játékoknál ahol a 19" wide monitorommal csik volt alul felül ott ezzel a tvvel eltünt a csik!!
vga bemeneten keresztül kötöttem igy 1360x768@60hz -elérhetö vele.
A feketéje nem az igazi de nem rossz.悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
kábelbarat
csendes tag
Bocs az első rész off
-
kábelbarat
csendes tag
Üdv!
05.27.-én rendeltem egy samu457-es lcd az egyik vebshopból 10 napos szállitási határidővel.Bár reménykedtem benne hogy ezt csak úgy odaírták és elöbb fogják hozni,de másnap egy telfonos kisasszony értesített hogy bizony 10 nap a szállítási idő.Türelmesen kivártam ezt a másfél hetet de semmi értesítés.Miután betelefonáltam kiderült hogy elfelejtettek értesteni hogy gebasz van németben és ezért késik a tv (ez mult pénteken volt) de ne aggodjak hétfőn telefonálnak.Biztos nehezükre esett mert nem hívtak.Ma jön a telefon hogy meghozták de csak hétfőn tudják kihozni(06.16.-án).20 nap várakozás egy kib@szott tv-ért.Mosolyogva mondtam hogy kenjék a hajukra pedig jóárban volt. Tudom hogy nálunk így megy minden de a pénzemért (ami nem kevés) elvárnék valami komolyabb hozzáállást.Elnézést hogy ezt ide írom de nagyon kikivánkozott belőlem.Mérgemben úgy döntöttem hogy FullHD-t veszek de máshol.
Philips 42PFL7962D 260000 jó magyar forint az extremben.Megéri ez vagy inkább samuLE40M87 vagy A55x egy kicsit drágábbért? -
|AP|
veterán
más(szerkeszteni már nem tudtam):
-a háttérvilágítás zaja megszűnik, ha maximumra állítom. Így a fényerőt kicsit visszavéve talán még jobb képet is kapok. Van ez valamilyen hatással a fogyasztásra?
Azt gondolnám nagyobb háttérvilágítás, nagyobb fogyasztás....
Rosszul gondolom? -
ikerek:
A Pio nem tud igazán mit csinálni. Nem tarthat fent egy veszteséges TV gyártó ágazatot, tehát nyitnia kell lefelé. Megpróbálkozhat azzal, hogy egy prémium márkás LCD gyártó lesz. Viszont mindezt úgy, hogy nem is gyárt maga panelt... Hát érdekes lesz. A panel mögötti elektronika fontos, de hogy ezzel meg tudja-e fogni a vásárlókat, abban én sem vagyok biztos. Azok a vásárlók, akiket most céloz majd meg (akik most a W4000-es Sony-t, az A656-os Samut és hasonlókat nézegetik), szinte alig ismerik a nevét. Nevetséges, de egy LG nagyobbat tud "alulról" robbantani az LG6000-essel, mint a Pio majd "fentről" az új LCD Kuro szériával... Hááttt. majd meglátjuk.
lúzer:
Nincs PC bemenete, DVI-HDMI-vel lehet összekötni számítógéppel.
balint87:
Szvsz azt válaszd, amelyik NEKED szimpatikusabb. A két TV kb. azonos tudásban, az LG-nek talán egy picit rosszabb a feketéje, de ez is csak érzés, normális körülmények között nem láttam egymás mellett a kettőt.
Nekem mondjuk inkább az LG lenne a választottam, ha azonos áron van, de ez már személyes szimpátia, és nem észérv. ^^
pollai:
V3000-esen volt rá mód emlékeim szerint, szvsz a P3000-esen is kell legyen lehetőség rá.
-
|AP|
veterán
Nem annyira életbevágó, de:
Az lehet, hogy a Sonykon nincs arra mód, hogy gombnyomásra kiírja az időt a képernyőre? A grundig, daewoo crt-ken is volt már ilyen lehetőség, illetve a legtöbb tévén volt, amit láttam.
Konkrétan Sony KDL-37P3000-esről van szó. Nem egy életbevágó dolog, de hasznos kényelmi opció szerintem.
Így marad a teletextre váltás. -
balint87
csendes tag
Szia Cifu! Na, úgy néz ki jövő héten rendelem a TV-met de nem tudok dönteni...Szóval a kérdésem: Te ha számítógépről 720p-s ripek nézésére vennéd akkor LE32A436-ot vagy 32LG3000-t vennél. Nekem mind a kettő nagyon tetszik, de ha a Samunál be fogom tudni állítani az 1360x768 @ 24Hz-t (amúgy mobility radeon x1600rol van szó de gondolom a friss driver a lényeg) akkor inkább azt venném...de kíváncsi vagyok Te hogy döntenél Előre is köszi a választ!
-
-
stavross
tag
válasz iceman1024 #13020 üzenetére
Tudtommal IGEN
Boldogok, akik nem várnak semmit, mert ők nem csalódnak!
-
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Egy SOS válasz kéne!
A Samu 40M87 és 40M86 tudásban ugyanaz és csak designban különbözik, ugye???
Köszi!
Üdvözlettel: Iceman
-
malacyka
tag
Tavalyi Full HD modell, nincs benne az ambilight, egyébként minden jóval felszerelve. Edzett üveg talp, PixelPlus III, 3 HDMI 1.3-as bemenet, 1080p támogatás. Pc csatlakozó nincs rajt, de úgy tom kezeli az 1:1 pm-et HDMI-n keresztül. Feketéje kicsit gyengébb a Samsungoknál.
Attól függ mennyi az ára. 190 körül jó vétel lehet.Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
malacyka
tag
válasz szikixxa #13015 üzenetére
Ahh, jó árak vannak arrafelé. Az R82-est vedd! Sokkal szebb design és egy fokkal jobb panel van benne, továbbá fejlettebb elektronikailag is. Mi egy kollegámnak vettünk R81-est két hete, meg van vele elégedve minden tekintetben. Itt 99-ért adták, és még ez is olcsónak számított.
Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
szikixxa
csendes tag
mindenkeppen 26-os kell es nem magyarorszagon elek de nagysagrendilek itt nalunk 85000 korul van az r82 ,es vagy 7000 rell kevesebb az s81 .
-
malacyka
tag
válasz hbruce000 #13012 üzenetére
Ha 135-ért vihető 3 év full garival akkor vedd meg nyugodtan, a leírt célokra tökéletes. Ezt az utalvány dolgot még mindig nem tudjuk mit takar, én mikor emaileztem ezügyben a Sony szalonnak, válaszuk az volt, hogy fáradjak be az üzletbe és megállapodunk. Tehát szvsz 135-ért oda fogják adni.
-
hbruce000
tag
Üdv!
Analóg tv re ill néha dvd re szerintetek a Sony kdl32p3000 helyett (ilyen feltételekkel, ebben az üzletben) érdemes még vetélytársat keresgélni, vagy vehető?
Én első körben venném.
Fontos a garancia, az egyszerűség, a jó analóg kép és a max 150k, nem kell pc kapcsolat, full hd. (idősebb generáció újítani akar, de vannak "elképzeléseik" a témában )
Köszi a véleményeket! -
malacyka
tag
Ami meg a kontrasztot és a fényerőt illeti, hacsak nem Sólyomszem volt a szépapád, különbséget nem fogsz látni.
-
szikixxa
csendes tag
sziasztok.
Segitsetek mar kicsit 2 model lcd kozt varialok(samsung le26s81,le26r82),na most az egyik 5000:1 hez de csak 450 cd/m a fenye mig a masik 4000:1 hez de 550 cd/m .
A kerdesem az hogy mi a fontosabb a kontraszt vagy a fenyero?magyarul melyiket vegyem?
Koszi
-
modflow
veterán
válasz wassermann #12982 üzenetére
Ja, hát az kár.
Akkor nálunk biztos nem lesz HD.
Pedig megnéztem volna milyen.
UPS -nál van valami műholdas HD? Mert kábeles UPS nálunk nincs.
Csak ezeknél mind szopás, hogy nálunk 2 helyen van TV, plussz a PC-be is megy antenna a Tunerbe.
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
nem tudom volt-e korábban téma de észrevettem még egy dolgot.
szóval mikor vettem a tv-ét kapcsolgattam észnélkül,hogy minden SD adás olyan fos-e mint a többi ami jön kábelen...
viszont nem tudom ,hogy van ez a többi gyártő LCD-jénél de nálam érdekes a dolog.
szóval csatornát váltok...elképedek milyen xar a minőség de!pár perc múlva azon veszem észre magam nem is olyan rossz most.
ebből azt következtettem ki a sok különféle javító eljárásnak kell egy kis idő míg adott jel(csatorna)esetén kihozza belőle a maximumot.[ Szerkesztve ]
-
Kevesebb a bemenet is, hátul három helyett csak két HDMI kapott helyet (nem értem, egyetlen HDMI bemenet lespórolása vajon mennyi pénz?). A Panel szvsz nem samu, vagy legalábbis nem Super Clear Panel. Nem tudom mi a fene lehet ez. Az A550-es szériához képest plusz a 100Hz, és persze a desingosabb külső, meg a "komolyabb" táv. De minek kellett egy ilyen változatot a piacra dobni?
1.: Vagy nem tudnak elég panelt gyártani a 650-es szériához.
2.: Árcsökkentés, hogy jobb piaci poziciót nyújtsanak. Tény, hogy "olcsó" 100Hz-es modell LCD TV-k terén nem nagyon van. Egy W4000 vs. A616 pedig jobb összehasonlítási alap, mint egy W4000 vs. A656-os. Elvileg. Gyakorlatilag az angoloknál, de több nyugati országban is a W4000-es drágább, mint az A656-os. Ráadásul még mindig hiánycikk. Ez egy olyan dolog, amire nehéz épkézlább magyarázatot találni, hiszen még csak azt sem mondanám, hogy a Sony halálra hírdetné a W4000-es (az LG sokkal többet költ / költött az LG6000-es "Scarlet" PR hadjáratra)...
3.: Egyedi igény egyedi piacra. Jelenleg csak az Osztrákoknál láttam ilyen változatot. Az A659-es is német sajátosság, ahogy az A676-os meg nyugat-európai / francia.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Aktív témák
- Hobby elektronika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- 3DMark 11 eredmények
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- LG NanoCell 55NANO756QC 4k Smart Tv!55"/HDR10 pro/Game Optimizer/ALLM/Garancia!
- AirPods Pro 2 Magsafe , 2 év AppleCare+ Garanciával eladó (2026.10.22).
- Logitech ASTRO A20 Wireless PC/PLAYSTATION
- PHILIPS Ambilight 55OLED759/12 4K OLED Smart Gaming TV