Hirdetés
Aktív témák
-
uhu20
tag
válasz béci_bá #19773 üzenetére
Ezek a lehetőségek:
- hangszórók (Realtek High definition)
- default directsound device
- default wawout device
- digitális kimeneti eszköz (hdmi)
- directsound: digitális kimeneti eszköz (hdmi)
- directsound: hangszórók (realtek high definition audio hangeszköz)
- realtek digital output
- null leképező (uncompressed input)
- null leképező (compressed input) -
uhu20
tag
válasz bigdigit #19770 üzenetére
A Hang-, video- és játékvezérlőknél:
- High Definition Audio hangeszköz
- Realtek High Definition Audio
szerepelA videókártyánál meg ott van az Ati Mob. radeon HD 2600
Van ilyen is: Vezérlőpult - Realtek HD Audio manager. de ez szerintem nem ide tartozik.
Van még ugye az Ati Catalyst CC, itt szépen szerepel a sharp tévém a kijelzők között, de sehol sem látok olyan részt, ami a hanggal kapcsolatos lenne.
-
uhu20
tag
válasz béci_bá #19759 üzenetére
Béci bá & Ch4os
Nem sikerül.
Letöltöttem a Realtek cuccot, amit írtál, plusz direkt letöltöttem a KMPlayert is.
Összedugtam a rendszert, de nem működik a dolog.
A pontos paraméterek.
A notebook egy Toshiba P200 1l8
[link]
A kártya benne Ati Mobility Radeon HD 2600
[link]A tévém meg egy Sharp lcd.
A kábel meg egy aranyozott Hama.Egyszerűen nem értem, hogy mi lehet a baj. A kártya kb egy éves, de hát Vista már volt akkor is, azaz ez nem lehet gond.
-
uhu20
tag
válasz Tomika42 #19757 üzenetére
Nekem az van. Alapmodell.
[link]Hát. Többre számítottam, igaz, részben kényszerűségből vettem, mivel már sehol nem lehet crt-ket venni.
Megvannak a szokásos lcd-betegségei (mélyfekete hiánya, cartoon network-effektus )ugyanakkor találtam olyan beállításokat, amivel azért meg tudtam vele barátkozni. (Háttérvilágítás minimum, kontraszt kicsit fel.)
Kis negatívum, hogy a kikapcsolásidőzítőn 30 perc a legrövidebb idő.
-
uhu20
tag
válasz bigdigit #18756 üzenetére
Kösz az infót.
Sajnos nem lettem tőle igazából okosabb, de majd megmutatom a cikket egy hozzáértőbb ismerősömnek.
(Egyébként úgy sikerült "megoldani" a dolgot, hogy a hdmi.t tv-nak abba a csatijába dugtam be, amibe a dvi-hdmi kábel hdmi végét kell dugni, majd az audioformátumot a tévén átállítottam analógra és a jackkábelen így megy a hang. De azért tovább próbálkozom...)
-
uhu20
tag
válasz wassermann #18753 üzenetére
Nem értelek...spdif out...mi az? Csatlakozó?
...
Megnéztem. Nincs ilyen felirat a tv hátán.
-
uhu20
tag
válasz wassermann #18749 üzenetére
Kösz.
Megnéztem a BIOS-t is, de semmit nem tudtam állítani.Egyébként erről a notiról van szó:
Azt írja: "támogatott hangformátum : 24 bites sztereó támogatott hangszabványok : MIDI-támogatás "
Ez jelent valamit?
És ez a tévé:
[ Szerkesztve ]
-
uhu20
tag
válasz wassermann #18747 üzenetére
Ilyen a kártya.
Már órák óta keresgélek.A notebook szerint minden Ok, mégsincs hang. A BIOS-t még megpróbálom.
-
uhu20
tag
Üdv, fiúk,
notebook - hdmi - lcd tv
A vadiúj laptomomat a szintén most vett hdmi kábel segítségével összekötöttem a szintén nem nagyon régi lcd tévémmel. A kép egyből megjelenik, de hang nem! Igyekeztem állítgatni, de nem jutottam semmire.
Nemrég mindezt megcsináltam sima monitorkábellel + jackdugós audiokábellel és úgy megy a kép és a hang is. Próbáltam olyat is, hogy hdmi és jack, de úgy nem ment.
Most lehetséges, hogy valamelyik gép (a laptop vagy a tévé) nem engedi hdmi-n keresztül a hangot? Vagy mit kell beállítani?
-
uhu20
tag
Sziasztok,
Félig off a kérdésem, ezért először megkérdezném, hogy kábellel kapcsolatban tud-e valaki esetleg felvilágosítani.
Konkrétan: ez egy jó darab? Mert ma az EW-ben hasonlót láttam 9-10-ért (az Hama volt).
Egy laptopot kötnék össze a Sharp lcd tévémmel, csak hogy ontopik legyek...
-
uhu20
tag
válasz sirdond #15814 üzenetére
Nos, én 160-ért vettem lcd-t (egy asztallal együtt, szval anélkül mondjuk 140), de a sötét színeivel nem vagyok kibékülve. Nem hiszem, hogy a Samsungod vagy bármi más jobb lenne ezen a téren....egyszerűen ezek az lcd-k (azaz a 200+ alattiak) nem képesek a feketére. Ez a sportmeccsek, híradók, stb-k alatt nem jön ki, de mikor próbáltam egy éjszakai jelenetekkel teli dvd-t vagy egy tv adást nézni, akkor már feltűnő volt a színkezelés hiányossága.
Hozzáteszem, anyukám crt-jén sem jobb a helyzet, ott is inkább sötétszürke a fekete. De a nemrég tönkrement crt-men talán mélyebb volt a fekete. Azaz inkább magához a feketéhez viszonyítok, nem a crt-m feketéjéhez.Nemrég találtam egy HD letöltős oldalt, ezt:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspxNa, ez tényleg nagyon szépen mutatott.
-
uhu20
tag
Persze, lehet kapni, de szerintem ennyiért nem bölcs dolog tévét venni. Most már tudom. Vagy vegyünk crt-r 70 ezerért (ezt nehezíti, hogy kevés helyen forgalmaznak - holott még az USA-ban is vagy 40% volt az arányuk az összeladásokon belül tavaly), vagy laposat 200+ért. Legalábbis ha tévézni is szeretnénk rajta. Szerintem.
-
-
uhu20
tag
válasz szektamokus #14705 üzenetére
Amúgy Sony, Panasonic, LG, Samsung, Sharp között van valamiféle minőségbeli különbség, mármint a 32" és kb 150e forintos kategóriába?
Ez elég szubjektív.
-
uhu20
tag
válasz Pimpa28 #14713 üzenetére
Nekem, mint kibic amatőrnek, mikor az MM-ban egymás mellett láttam egy Samsung és egy másik (Sharp) tévé képét, a Samsung sokkal élénkebbnek tűnt. No de: a valóság ilyen? Minden szín totál élénk? Nekem a Sharp "fakósága" (talán a Sony is ilyen?) sokkal természetesebbnek tűnt.
A tévét én meg 4:3-ban nézem....illetve úgy, ahogy adják.
-
uhu20
tag
Üdv,
Én kb egy hónapja vettem egy Sharp LCD-t. Nekem is voltak gondjaim vele, nekem az "eco" (mérsékelt beállítás) tetszik a legjobban.Lassan kezdek vele megbarátkozni.
Ugyanakkor, és ez már nem csak neked szól, hanem mindenkinek, nemrég felfedeztem egy új menüpontot, az "advanced"-et és ott azt látom, hogy a kontraszton, fényességen stb-n kívül ott lehet állítani a színhőmérsékletet, a feketemélységet és a 3D-YC -t (aszongya:"kitünő képminőséget nyújt minimális képpontelcsúszással és keresztszínzajjal).
A kérdésem az lenne, hogy az első két szempont (színhőm., fekete) mely más beállításokkal van a legközvetlenebb kapcsolatban? Azaz ha állítok a színhőmérsékleten, az melyik másik beállítást módosítja leginkább?
A másik, hogy mi ez a 3D-YC??????
[ Szerkesztve ]
-
uhu20
tag
Én kb egy hete vettem egy HD ready LCD-t. Nos, az első napokban eléggé pánikoltam, mert eléggé más volt.
Most már kicsit higgadtabb vagyok, szóval:
- A másság részben természetes, hiszen ez egy másik tévé. Nyilván nem ugyanolyan
- Ugyanakkor valóban vannak hátrányai a crt-hez képest. Két dolgot emelnék ki:a színmélység (de ez csak sötétben jön ki, nappal egyáltalán nem) és időnként az arcok számítógépes jellege (kb olyan, mintha túlretusált lenne).Amikor reklámok vagy más, szintén számítógép által (is) generált kép van a tévében, az viszont nagyszerű. A pc-vel is könnyebb összekötni, bár én elég sokat bajlódtam a beállításával. Mindenesetre a 17-es monitor után így jobb csillagkapuzni...
Általában véve elmondható, hogy az adás minőségére érzékenyebb, mint a crt, azaz ha kicsit gyengébb a jel, azt a crt-n lehet, hogy még nem veszed észre, de az lcd-n vagy plazmán igen.
Plazmát én is a tükröződés miatt nem akartam venni (no meg a méret miatt).
-
uhu20
tag
Sikerült!!!!
3 helyen kell állítani.
1. A laptop megjelenítő vezérlőjén a "monitor" (azaz a tévé) felbontását feljebb kell vinni.
2. A kártyán a "monitor" verziót kell alkalmazni a klón vagy az asztal kiterjesztése helyett
3. És végül: a tévén is fel kell vinni a felbontást!Lehet, hogy lehet egyszerűbben is. Mindegy, ide most leírtam, ha elfelejteném, majd visszakeresem magam...
-
uhu20
tag
válasz Multikiller #14106 üzenetére
Tegyél valamit az eleje alá és akkor majd kiegyenesedik!
-
uhu20
tag
Hát, mindent megpróbáltam, a laptop képernyőbeállításainál és a kártyabeállításoknál is. Szerintem az lehet a gond, hogy a csak klón beállítást ismer, ill. az asztal kiterjesztését (az általad említett dualview-et nem). Amikor meg úgy tűnt, hogy mégis szét tudtam választani a két monitor beállítását, alkalmaz, OK de hiába: tartja magát a 4:3-hoz....azaz tudom az ablak méretét állítgatni egérrel, de csak a 4:3-as arányon belül.
Mindegy, nem lényeg, az új gépen ez már biztos nem lesz gond.
-
uhu20
tag
Na vettem RGB (tkppen vga, nem?) kábelt meg egy sima stereo jackdugós kábelt (adapterrel, mert nem volt egydugós) éa hozzákötöttem a laptopom a Sharpomhoz.
Első benyomások:
- A dvd szebb a Sharpon, mint a laptop kijelzőjén. A színek jobbak, mélyebbek, persze hozzáteszem, hogy a laptop már vagy 3-4 éves és akkor sem volt csúcsmodell!
- Érdekességképpen azért beraktam az asztali gépembe is a dvd-t, ahol crt monitor van. Nos, megállapítom, hogy a crt-n kicsit jobb a fekete, de ott sincs mély koromszín. Így kicsit megnyugodtam, mert amióta olvasok arról, hogy az Lcd tévék feketéje mennyire világos azóta folyton azt vizslattam.... Ugyanakkor most már látom, hogy a plazmáknál emlegetett mélyfekete hiányzik a Sharp lcd-mből.
- Ha a sima Windows asztal van kivetítve a tévére, a betűk szépen látszódnak, nincs elmosódás. Sajnos komolyabb játékkal nem tudtam kipróbálni, hiszen a laptopban csak 1.4 Intel Celeron van, de a Jedi Knight 2 szépen mutatott.Viszont lenne egy kérdésem. A laptopom 4:3 és a felbontást nem is engedi 1360*768-ra tenni; így a tévé képernyőjén is a 4:3 arány jelenik meg. Szét tudom húzni, de hát úgy torzít. A bosszantó az, hogy a 16:9-es filmből a laptopom 4:3-ast csinál és nem engedi a tévé képernyőjén visszacsinálni. Esetleg van ötlete erre valakinek?
Még egy érdekesség: pc-üzemmódban a tévé csak 2 beállítást ismer az 5-ből (a standardot és a usert), a többit "elfelejti".Hogy lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
uhu20
tag
válasz kerdezke #14024 üzenetére
Igen, van HD tévém, hdmi bemenettel. Épp ezért kérdezem ezt a dolgot. Pontosabban: a hdmi kimenet (és így hdmi-hdmi kábel) megér-e annyit a tévén látható képminőség miatt, mint amennyit vesztek a gyengébb laptop konfiguráció miatt.
Például:
Kinéztem egy Acer laptopot, ezt:
17 colos, 2,4-es processzor. 3 Gb memória, 640 GB winchester, stb, de nincs hdmiVagy inkább hdmi-s gép, pl. ez:
A fujitsu, amit az előbb linkeltem:
15 colos, 2, 2-es proc, de csak 2 giga memória és csak 250 GB winchesterVagy a Sony, amit szintén linkeltem már, de talán így jobb egyben:
Ez már csak 1,6-os processzor, a többi hasonló, mint a Fujitsunál. Sajnos ez már kilóg a keretből, azaz csak akkor jöhetne számításba, ha olcsóbb lenne.Azaz: van-e valakinek tapasztalata arról, hogy a hdmi-hdmi kapcsolat mennyivel ad jobb képet, mint a vga-dvi átalakító, majd így dvi-hdmi kábeles kapcsolat.
A tévém egy Sharp LCD, idei alapmodell (D44), gondolom, nagyjából hasonló, mint a Samsung, Sony, stb alapmodellje.[ Szerkesztve ]
-
uhu20
tag
válasz kerdezke #14007 üzenetére
Kösz, találtam is egyet, ami kb. beleférne a keretbe, ezt:
Most az a kérdésem, hogy érdemes-e hdmi-s csatlakozós laptopon gondolkodni, vagy ez felesleges, azaz elég egy sima kábel (azaz sima port) ahhoz, hogy a dvd vagy a Medal of Honor szépen látszódjon a tévé 82 cm-es kijelzőjén.
Mi az a dvi? ilyet sehol sem látok.
[ Szerkesztve ]
-
uhu20
tag
Kösz ismét, Cifu.
Igen, a menü angol...és néha kicsit komplikált, azaz néha végig kell járni az egész menüsort, pl. ha két csatornát fel akarok cserélni. És kissé meglepődtem, mikor a beállítások előtt PIN-kódot kért a tévé...
Egyébként tegnap elvittem a tévét egy olyan helyre, ahol a Magyar Telekom "digitális" szolgáltatása van, ez:
[link]Namost rákötöttük a tévémet, de a képminőség ugyanolyan volt, mint az itthoni, sima UPC-s kábeles vételemnél. A set-boxon van hdmi-csatalkozó, nem tudom, ha össze tudtuk volna kötni a set boxot a tévémmel, javult volna-e az adás (nyilván igen, a kérdés, hogy mennyire)
Kicsit off, de nem teljesen:
Valószínű laptopbeszerzés is váható. Na most az lenne a kérdésem, hogy a tévém szempontjából mire kéne odafigyelnem? A következő konkrét kérdéseim lennének:
- A tévém útmutatója szerint csak "VESA 60 Hz" szabványnak megfelelő videókártyákkal kompatibilis a tévé. Namost ez egy spéci dolog, vagy mindegyik kártya ilyen?
- Aztán még aszongya, hogy " a grafikus kártyától függően az 1360*769-as felbontás esetleg nem jelenik meg helyesen." Ez mit jelenthet? A kép torz lesz a tv képernyőjén?- Milyen csatlakozójú laptopot keressek? A tévén ugyebár van minden. Nézegettem már, hdmi csatlakozással rendelkező laptop nincsen, még a csúcskategóriában sem - vagy ez értelmetlen szempont, ha úgyis csak "sima" dvd-ket nézek majd (esetleg néha-néha egy kis Maffia is belefér majd) ?
-
uhu20
tag
válasz kispéé #13917 üzenetére
Kösz p
Hogy mik az igényeim? Abszolút átlagosak. Tévé, alkalmanként videó, dvd. Bár most azt tervezem, hogy a laptopomon lévő filmeket a tévén fogom nézni.
Ugyebár van pár ún. "digitális csomag" az egyes szolgáltatóknál (UPC digital, Digi, MTelekom). Ezek valóban digitálisak (azaz nagy felbontásúak)? Azaz ha valamelyikre előfizetek, akkor kijön a crt-lapos tévé, ill. a kisebb felbontású plazma-nagyobb felbontású lcd közti különbség?
-
uhu20
tag
Kösz, ez kissé megnyugtat.
De hogy lehet az, hogy a sztár Pana Plazma (7-es, azaz nemrégen ez volt a csúcs) nem tud többet, mint a Sharp idei Lcd modellje? Ilyen gyorsan fejlődik a technika?
(Egyébként a boltban azt mondták, hogy a Pana plazma képe kicsit szebb analóg tv adás esetén, mint az lcd tévéké. Ez igaz?)
-
uhu20
tag
Üdv, Cifu,
Szükségem lenne a szakértelmedre (persze másoké is jól jön!).
Ugyebár, mint említettem, a minap vettem egy Sharp LCD-t, ezt:
Sharp LC 32 D 44 E GY
Namost felmerültek bennem bizonyos aggályok a képével kapcsolatban. AZ adott boltban ez volt a legjobb lcd (ezt elhiszem nekik), de felajánlották, hogy amennyiben kívánom, becserélhetem egy plazmára.
Ezek vannak:
- LG 32 PC 51 P
[link]- Panasonic TH- 37PV7
[link]Szerinted érdemes, vagy ne ugráljak?
-
uhu20
tag
Fűnyíró és Cifu,
Én zöldfülű vagyok, nemigen van összehasonlítási alapom. 3-4 napig jártam az üzleteket, néztem különböző fajta tv adásokat és saját dvd-t és ez alapján döntöttem, de persze ez a tapasztalat sehol nincs ahhoz képest, mint ha valaki már otthon több lcd v plazma tv-t nézett órákig-napokig.
Egyelőre oké a dolog, azért vannak apróbb gondok persze (beállítások plusz hát meg kell szokni az új tévét.)
-
uhu20
tag
Először is kösz a gyors választ, Cifu.
de utólagosan megkérdezni, hogy jó választottál-e, kb. olyan, mint a nászéjszakán feltenni a kérdést, hogy ezzel a nővel akarod leélni az életed. ^^
Jogos...
Mondjuk én nem tudok nagyon viszonyítani, most arra utalsz, hogy a Samsung jobb lett volna? Én igazából a megadott számokat tudtam nézni (válaszidő, kontrasztarány). Ez alapján a Sharp kicsit jobbnak tűnt.
Made in Japan - de nálam ez pozitívum volt, mert a 10%-os vámot ellensúlyozza, hogy Takura-szan meg Isida- szan van ott a gyárban és nem Jankilewiecz vagy valami hasonló.
Még valami a számítógépes csatlakozásról. Ha összekötöm őket, akkor a számítógépen lévő filmeket jó minőségben le tudom játszani? Vagy az összekötés inkább játékok miatt érdemes?
-
uhu20
tag
Üdv a szakiknak.
Vásároltam egy tévét és szeretném kérni, hogy véleményezzétek, hogy jó döntés volt-e...
Kb 150 e ft.ot szántam rá és erre eset a választásom:
SHARP LC-32D44E-GY
http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID-0A0A4384-705B9748/hu/hs.xsl/18_2217_3135303639_HUN_HTML.htm
Azaz jó döntés volt-e szerintetek Sharpot venni, ill konkrétan ezt a modellt, ha csak kb 150 e ft volt a keret?
üdv
Hosszú és eredményes életet.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OTP Bank topic
- Újításokkal gyorsítja a Ryzen AI 300-at az AMD
- Milyen alaplapot vegyek?
- EAFC 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl