Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
evko
aktív tag
Sziasztok.
Tudtok olyan monitort ajanlani, amelyikben beepitett tuner van, azaz monitor plusz tv, 24-26 col koruli, full hd felbontasu es van audio kimenet (nem fulhallgato, inkabb digitalis) rajta?
Koszonom. -
nagybá
senior tag
Erre valaki nem tudna ötletet?
Azóta ellenőrízve lett a kábel és a TV is (asztali gépet csatlakoztattam rá a TV-re) és működik minden. Szóval a laptopnál van a gebasz.Integrált videókártya van a laptop-ban a vezérlőjében is próbáltam engedélyezni a több képernyős megoldást, mégsem jó.
-
nemesis404
csendes tag
válasz
-=RelakS=- #2262 üzenetére
Imádlak!!!
És nagyon szépen köszönöm a türelmed
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
nemesis404 #2261 üzenetére
Úgy képzeld el az egészet, hogy van 1db asztalod, két kerettel.
Az egyik keret a monitor, a másik a tv.
1 asztalon egyszerre 1 egér van. Ha a monitorról "jobbra" áthúztad az egeret a tévére, akkor a tévéről "balra" vissza tudod húzni a monitorra.
Akkor van bökkenő, ha a felbontások eltérnek. Ilyenkor előfordulhat, hogy az egér "megakad" az egyik kijelző szélében. Pl ha az 1080 magas tv-ről a 720 magas monitorra húznád az egeredet, és a tetejük van logikailag egy vonalban, akkor ha az egeret a tv 720. sora alatt próbálnád áthúzni a monitorra, nem fog menni, mert nincs hova húzni. Felette viszont simán vissza tudod a monitorra húzni az egeret.
Még egy fontos dolog: teljes képernyőre kitett alkalmazást nem tudsz húzni. Ehhez vissza kell állítani ablak módba (pl videólejátszóban duplakatt vagy alt+enter), és ha ablak méretű, akkor megint tudod a kijelzők között húzgálni az ablakot.
Még egy dolog: Win10 esetében szeretnek az ablakok kijelzőhatáron elakadni, és pl fél kijelző méretűre nagyítódni. ilyenkor vidd vissza annyira, hogy megint ablakméretű legyen a program, és próbáld újra áthúzni egyik kijelzőről a másikra.Egy kis gyakorlás, és pl egy notepaddal kísérletezgetés után megtanulod, hogy hogy megy ez (notepad, mert jól látszik, szabadon méretezhető, mindenkinek van.)
-
nemesis404
csendes tag
válasz
-=RelakS=- #2260 üzenetére
Sikerült
Köszi hogy ilyen egyszerű formába elmagyaráztad
Márcsak az a kérdés hogy a TV-n nincs egér hogy húzom vissza a dolgot ? Vagy sikerült átteni az egeret de a lényeg hogy egyszerre csak egy helyen van egér. És vissza húzni így nem igen sikerült. Csak a HDMI kihúzása oldotta meg a gondot.
Szóval a mostani kérdés az egér hogy lehet egyik képről másikra tenni? -
-=RelakS=-
veterán
válasz
nemesis404 #2259 üzenetére
Megnyitod a videót.
Akkor az elindul pl a monitoron.
Feltételezem, azt nem kell magyarázni, hogy hogyan tudsz egy ablakot odébb húzni
Megfogod az ablakot, amiben megy a film (vagy megjelent a kép), és áthúzod a másik monitorra, mintha csak az asztalodon máshova húznád. Arra figyelj, hogy a TV a monitorodhoz képest a számítógép szerint merre van! Pl ha úgy állítottad be, hogy a TV a monitortól jobbra van, akkor értelemszerűen jobbra húzod el az ablakot, és látni fogod, ahogy a monitorról kilógó rész becsúszik a tv-re. Folytatod a húzást, amíg a TV-n nem lesz az egész, utána már mehet teljes képernyőre -
nemesis404
csendes tag
válasz
Anonymus23 #2257 üzenetére
Köszönöm a kielégítő választ
nagyon korrekt
Az egyetlen dolog ami nem tiszta "az adott tartalmat áthúzod az egyik képernyőből a másikba" ezt hogy kivitelezem? -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Anonymus23 #2257 üzenetére
Hehh, a nem FullHD monitor felett valahogy elsiklottam.
Úgy tényleg csak a kiterjesztett asztal játszik, ahhoz meg, hogy a tv-n jöjjjön a hang, a keverőpulton be kellene állítani a HDMI kimenetet alapértelmezettnek, ha van rá lehetőség. -
Anonymus23
veterán
válasz
nemesis404 #2256 üzenetére
Már bocsesz, de nem a gép a hibás, hanem nagyon nem vágod a dolgokat.
Jó helyen jársz, és jól is van beállítva, de azért néhány dolgot nem árt tudni.
Ha klónozol (azaz nálad: "Ezen megjelenítő duplikálása") akkor értelemszerűen a legkisebb felbontást fogja alapul venni, ez esetedben 1280x1024 (gondolom valami 4:3-as régebbi monitor). természetesen a TV-d megpróbálja lekövetni ezt a felbontást, vagy berántja középre az egészet (bal és jobb oldalon fekete sáv) vagy pedig széthúzza, de akkor meg nem lesz natív felbontás (pixel) helyes, mivel 1920x1080-on fog megjeleníteni 1280x1024 pixelt, azaz torz az egész.
Te egy két teljesen más arányú felbontást akarsz megjeleníteni egyszerre, persze, hogy csak kompromisszumokkal lehet.Innentől kezdve két lehetőséged van.
Beállítod, hogy kiterjesztett asztalod legyen, így mindkét kijelző a saját natív felbontásában lesz (esetedben ez a legjobb, mivel a két kijelző nem arányhelyes azaz 4:3 vs 16:9).
Vagy maradsz a jelen megoldásnál, de akkor a FHD TV-n is 1280x1024 pixeles ablakban fog megjelenni a szgép.
Vagy van egy harmadik, veszel egy FHD monitort.Én szerintem jobban jársz, ha kiterjesztett asztalt használsz, és az adott tartalmat áthúzod az egyik képernyőből a másikba. Pl nekem a cégnél van 2 monitor, az egyik egy FHD a másik meg ha jól rémlik 1680x1050-es, de kiterjesztett asztallal szépen működik az egész.
-
nemesis404
csendes tag
válasz
-=RelakS=- #2255 üzenetére
Most játszogattam vele kicsit a beállításokkal. Alapértelmezettnek a monitor a full HD-t használja (régi darab szerintem nem full HD-s) de amint átállítom a kiterjesztés duplikálásra azonnal leveszi 1280x1024 re, és a TV-n nem is teljes kép meghát a minőség se az igazi. Amikor beállítom full HD-ra a monitoron förtelmes a kép nézhetetlen de a TV-n tökéletes.
Megjegyzés: a TV hangszórójából nem szól hang nem akkora baj csak furcsa. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
nemesis404 #2252 üzenetére
Most nincs előttem Win10, de jobb gomb az asztalon, és kellene valami "Képernyő tulajdonságok", vagy hasonló értelmű menüpontnak lennie.
Ha arra rákattintasz, feljön egy ablak, ahol kijelző konfigurációt választhatsz: 1., 2. kijelző, kiterjesztett asztal, vagy klónozás.
Válogatsz, alkalmaz, jónak kellene lennie.Este tudom közelebbről megnézni, hogy mivan.
-
nemesis404
csendes tag
válasz
nemesis404 #2253 üzenetére
bocsi hogy így oldom meg de nem engedte szerkeszteni. Van egy opció ami fél megoldás lehet kiterjesztés helyett duplikálás. Csak ilyenkor beüt az a probléma hogy ha a szokásos monitor felbontást használom akkor az TV-n nem jó ha a full HD TV beállítását akkor a monitor rossz.
-
nemesis404
csendes tag
válasz
Anonymus23 #2251 üzenetére
Jogtiszta windows 10 használok és attól függetlenül ne mutatja hogy hol állítsam át. Eddig az az egyetleg megoldás hogy elsődleges kijelzőnek a TV-t adom meg és akkor a monitor képe használhatatlan és akkor a TV a monitor.
-
nemesis404
csendes tag
válasz
-=RelakS=- #2250 üzenetére
Akkor ugyan ott tartok mint eddig hogy hol lehet átállítani a kiterjesztett kijelzőt klónozottra ?
-
Anonymus23
veterán
válasz
nemesis404 #2249 üzenetére
Jogos, azon nincs FN billentyű, de akkor meg asztalon jobb klikk és Kijelző beállítások.
Ott már egyértelműen mutatja, hogy mit kell beállítani.
Ha azt akarod, hogy minden ugyanúgy legyen, akkor a klóm mód kell neked. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
nemesis404 #2249 üzenetére
Számít, mert asztali gépen nem szokott lenni Fn billentyű
-
nemesis404
csendes tag
válasz
Anonymus23 #2248 üzenetére
Én asztali géppel szeretném összekötni ha ez számít valamit és az FN bill az meik ?
-
Anonymus23
veterán
válasz
nemesis404 #2247 üzenetére
Hát ez laptop függő, de talán FN + F7 vagy ahol látod a két kis monitor ikont, keresd meg, az FN bill + valamelyik funkció billentyű lesz.
Feljön kis menüben, hogy csak monitor, klón, kiterjesztés, vagy csak kivetítő, ha jól sejtem neked a klón amit akarsz, de a kiterjesztés sem rossz, csak át kell húzni oda a filmet, amit nézni akarsz. -
nemesis404
csendes tag
válasz
Anonymus23 #2245 üzenetére
És ezt hol tudom beállítani ill. átállítani?
-
nagybá
senior tag
Üdv Mindenkinek!
A következő a problémám: Néhanapján filmnézés okán a laptopunk és a TV-nk össze volt kötve HDMI kábel segítségével, viszont egyik napról a másikra a TV most már nem mutatja a számítógép képét egy "Nincs jel" hibaüzenet kíséretében. A kábel nem volt mozgatva és a TV sem ajánlja fel a HDMI forrás lehetőségét, hacsak a gépbe nincs bedugva a kábel. Tehát valamit érzékel. Szüleim használják a kérdéses laptopot, simán el tudom képzelni, hogy valami véletlenül elállítódott, de semmi ötletem nincs, hogy mi lehet a gond. Pontosabban arra gondoltam, hogy esetleg a képernyőmegosztás állítódott el, de a laptopon levő Fn-es gyorsgomb szerintem nem működik, a vezérlőpultban pedig a "Kapcsolódás kivetítőhöz" lehetőségnél hiába állítom be, hogy a vetítőn és a gépen is legyen kép, nem történik semmi sem.
Szerintetek mi lehet a gond?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Anonymus23
veterán
válasz
nemesis404 #2244 üzenetére
Szerintem csupán annyi a "gond", hogy kiterjesztett asztal van beállítva a klónozás helyett.
-
nemesis404
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám akadt hogy nem megy át HDMI keresztül rendesen a kép asztali gépről TV-re. Pontosabban csak a háttár meg a tálca megy át semmi más. Végig olvastam már jó pár hasonló jellegű problémát de egyenlőre nem tudtam megoldani.
Háttér adatok:
Az elmúlt hetekben vettem egy új TV-t (PHILIPS 40PFH4200/88 pontosan: http://www.euronics.hu/PHILIPS-40PFH420088-p46050 ) és egy 2 HDMI végű csatlakozóval szeretném összekötni az asztali gépemmel. -
Anonymus23
veterán
válasz
-=RelakS=- #2242 üzenetére
Igen.
Ez egy olcsóbb valami, de forgatható jobbra-balra (azaz a forgatás az nem csavaros) a dőlésszög meg kicsit nehézkesebben, de az is megoldható, csak fel kell lazítani a csavart hozzá. De mivel monitornak használom, 1x kellett beállítani.
Vettem hozzá eBay-en 90°-os HDMI csatikat, és még csak a kábelek csatlakoztatása sem jelent gondot, nem utolsó sorban az íróasztalon is sokkal több a hely -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Anonymus23 #2241 üzenetére
Amúgy is, a dőlésszög állítás megoldható fali konzollal, nem?
-
Anonymus23
veterán
Az IPS panel miért ennyire kritérium?
Ha már közel középről nézik, akkor bármelyik LCD jó.
Én egy 32"-os TV-t vettem monitornak a 27"-os Samsung (ugyancsak monitor/TV) helyett, (LG 32LF5610) elég jó a válaszideje, FPS-re is teljesen OK.
Egyetlen dolog volt vele, amikor odatettem a 27"-os monitor helyére, akkor pixeles volt, ~10cm-rel hátrébb (fali tartóra rakva) viszont már tökéletes, és TVzni is jó, bár erre nem használom szinte egyáltalán.Én egy percig sem gondolkoznék, gondolom nem FPS-t tolnak rajta, hanem netezgetnek meg esetleg filmet néznek, arra meg bármelyik TV megfelel, 32 vagy 40 colos. Amiért itt kérdés szokott lenni, az az inputlag, de netezés közben viszonylag ritkán fordul elő, hogy ez gondot jelentsen.
De pl a hálóban nekünk van egy 40-es Samsung, annak nagyságrendekkel szebb a képe mint az LG-nek, és érdekes módon közelről sem pixeles (feleségem laptopjával összekötve).
Én a helyedben vennék egy jobbacska 32 colos TV-t, tökéletes lesz monitornak is, ha nem hardcore játékosok, nem fog feltűnni. Ha sok sportot is néznek rajta, akkor meg 100Hz-es paneles legyen minimum, ennyi.
-
törölt tag
LG 27MT57D van helyette, de úgy látom, csak a dönthetőség van meg nála. Tévézni viszont legalább 32"-os vagy nagyobb készülék kellene, attól függ milyen messziről nézik.
-
ludi85
tag
válasz
-=RelakS=- #2238 üzenetére
TV-ben nem találtam olyat, ami elé oda lehetne ülni közel, állítani esetleg a magasságot, dőlésszöget, illetve amiket néztem azok túl nagyok voltak. De ha tudsz IPS paneles Full HD-s 27"-körüli TV-t természetesen megköszönöm és utánanézek..
Egyenlőre minden ötletre nyitottak vagyunk. -
ludi85
tag
Sziasztok!
Szüleim most költöznek egy kisebb házba. Ahol eddig laktak külön volt egy TV és egy számítógép. Mindkettő öreg, szóval szeretnének Tv-t is venni ami fogja a digitális jelet, illetve új számítógépen is gondolkodnak. Mindkettő egy kis szobában lenne egymás mellett, szóval én azt javasoltam nekik, vegyenek helyette inkább egy TV monitort. (27")
Ezt találtam a neten ami nekem tetszene: LG 27MT55S
De itthon az árgép nem adott ki rá semilyen üzletet aki forgalmazná. Illetve a leírásában sem találtam meg, hogy biztosan van-e benne DVB tuner. Valaki tudna segíteni ezügyben? Vagy ajánlani valami hasonló IPS paneles Full HD-s TV monitort 27" körül?Előre is köszönöm!
További szép napot mindenkinek! -
zuioch
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #2235 üzenetére
Sikerült! Örök hála!
-
zuioch
aktív tag
Sziasztok! Laptopra kötöttem monitort hdmi-n keresztül, de kisebb és rosszabb is a kép, mint amikor vga-n vannak összekötve. Monitor új, hdmi kábel új hama, 1,5m. Valami ötlet mi lehet a gond?
-
Dzsolo
senior tag
válasz
-=RelakS=- #2230 üzenetére
Hogy mekkora balfék vagyok, nagyon szépen köszönöm, tényleg ott volt alatta egy csomó minden. Végre tökéletes
Eszembe sem jutott, hogy lehet még ikon alatta.
-
-=RelakS=-
veterán
Ha én megállok efölött a buborék fölött, és elkezdek legörgetni, akkor valahol lejjebb megtalálom. Értsd: nem csak ebből az 5 ikonból tudok választani, van ott még több is.
Alatta látok olyankoat, hogy Házimozi, Játékkonzol, Streaming box, Általános kamera, PC, Mobil eszközUgyan nálad nem látok görgetősávot, de nekem is hajlamos eltűnni. A nyilak is hol megmaradnak, hol nem
LG-ék felhasználói felület tervező/programozó bandájának jár a pofon...
-
Dzsolo
senior tag
válasz
-=RelakS=- #2227 üzenetére
-
misterazeko
tag
Sziasztok.
Ha a laptop képernyőjét szeretném átvinni Sony Bravia TV képernyőjére, akkor ugye HDMI csatlakoztató szükséges. A notebookomban, és a TV-n is van ilyen csatlakoztató. Na most nem tudom, hogy a TV-hez kaptunk-e kábelt, de ha esetleg venni kéne, akkor milyen fajtát vegyek, ha a notebookot, és a TV-t szeretném összekapcsolni? -
-=RelakS=-
veterán
Akkor rossz helyen nézted. A bemenetek beállításánál, ahol a nevét meg tudod változtatni, ott tudsz ikont cserélni. Nekem is LG tv-m van, a menüjéből néztem ki, mit állíts.
A felbontás mindenképpen 1920*1080 legyen, 60Hz.
Az LG tv ha nem PC módban van, levágja a széleket, ha nem a "Levágás nélkül" méretarány van beállítva, ahogy korábban is írtam. PC módban ilyet nem csinál.
-
Dzsolo
senior tag
válasz
-=RelakS=- #2224 üzenetére
Minden beállítást megnéztem, nincs olyan, hogy PC, ha átállítom a felbontást akkor sem lesz jó a kép, végigzongoráztam már mindent, Windows és Nvidia beállításokban is. Egyszerűen nem értem hol lehet a hiba és mi a francért vágja le a széleket.
-
-=RelakS=-
veterán
1: nem átnevezni kell, a neve karakószörcsök is lehet, az ikonja legyen PC.
2: most gondolom, hogy nem a fenti beállítással használod, és a képarány nem a "levágás nélkül"-re van állítva, hanem pl 16:9-re. Ha átállítod PC-re, akkor csak 16:9 és 4:3 lesz választható, cserébe nem vágja le a kép széleit -
Dzsolo
senior tag
LG 652v Tv-n ez a kép fogad, hiányzik minden oldalból, a kép minősége is csapnivaló HDMI kábelen keresztül. A könyve szerint a HDMI2 portba kell csatlakoztatni a PC-t.... hát ott van, át neveztem PC-re de semmi változás.. a videóhártya egy 960GTX a játékok is ilyen csapnivaló minőségben jönnek be FHD felbontásban..... Bármilyen 5letet szívesen fogadok.
-
Domonkos
addikt
Rossz topic.
bocsi.
-
Ádám16
addikt
Egy Samsung LCD tévét használok monitorként, eddig 5.1-en ment a hang gépről, de az most meghalt, ezért a TV hangszóróira lenne szükségem.
Van-e mód beállítani?
AMD HD 4800 series a videókártyám, és HDMI-vel van csatlakoztatva a szg. a tévéhez, W10 mellett. -
Droideka
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy LG 24MT47D TV-monitort, a TV üzemmód hibátlanul működik T-Home-os Set Top Box-szal, de amikor összekötöm a laptoppal és az LG-s távirányítóval a beállításoknál kiválasztom, hogy RGB, kiírja, hogy Nincs jel. A távirányítón is van egy TV/PC gomb, az sem segít. Valaki tud segíteni? Köszi előre is
-
Kikki90
tag
Sziasztok!
Néhány napja vásároltam használtan egy Toshiba REGZA 32XV505DG televíziót. HDMI kábellel összekötöttem a számítógépemmel, egész pontosan egy HD7850-re van kötve. Szeretnék rajta filmeket nézni, de mozgalmasabb jeleneteknél látszik, hogy akadozik a kép, nem kell nagy dolgokra gondolni, de látszik hogy nem folyamatos, nem olyan dinamikus a képmozgás. Amikor viszont játszom rajta, például FIFA 16 közben ugyanez a jelenség nem volt érzékelhető, és a TV adásokkal is tökéletesen megbirkózik, csak a filmekkel van problémája. Van valami speciális beállítás amit figyelmen kívül hagyhattam? A VLC-ben bekapcsoltam a DXVA 2.0-t, de nem hozott javulást. Tanácsotokat kérném a probléma megoldásában.
Köszönettel,
-
törölt tag
válasz
mckangi #2215 üzenetére
Ez így túl általános megfogalmazás, hogy a
Samsungoknak a legjobb,és nem is igaz. A Samsung UHD-knak valóban alacsony input lagjuk van(kb. 30 ms), a Samsung FHD-k pedig közepesnek mondhatók a 44 ms-os értékkel.daffy1989 Én átgondolnám ezt választást, mert egész más a napi 1-2 óra konzolozás a tévén, mint az, hogy valaki monitor kiváltására venne tévét. Sokkal jobb egy nem tükröződő, forgatható, billenthető, magasság állítós, szemkímélő, stb, stb, monitort venni monitornak, mint tévét.
-
mckangi
senior tag
válasz
daffy1989 #2214 üzenetére
Ha jól emlékszem a Samsungoknak a legjobb a lagg ideje. Volt itt a fórumban egy táblázat erről , keress rá.
Bármelyik banknál van áruvásárlási hitel, esetleg személyi kölcsön vagy szabadfelhasználású kölcsön. Sajnos konkrét bankot/hitelt nem tudok ajánlani, ezt neked kell utánajárni.
Sokkal ezek sem drágábbak mintha ott igényled a kölcsönt, ahol vásárolsz, ha már eleve a Cetelem nem játszik.Esti filmnézés közben a reklámokat figyeld!
-
daffy1989
tag
Sziasztok!
A korábbi monitorom elhunyt és erősen gondolkodom azon,hogy egy Tv-t használnék monitorként.
1m-ről nézem,a méret tekintetében ezáltal gondolom be vagyok határolva (hogy hol,azt még nem volt szerencsém letesztelni). Egy gtx 960as videokártyám van,így semmiképp sem szeretnék fullhd fölé menni.
A ráfordítható keretem 150k. Egyéb igényem nincs. a Smart funkciót nem használnám,3d nem kell. Legyen szép színe és bírja a játszadozást is,ne laggoljon.Ha lehet ilyen extra kérés: tudnátok olyan helyet mondani,ahol részletre megrendelhető (és esetleg nem cetelem áruhiteles)?
Örök hálám!
-
herrká
senior tag
Szia! Köszönöm! Elírtam a felbontást! Természetesen az 1920x1080 a jó! A Radeon beállításoknál írja a kijelző felbontásnál, hogy 70Hz. Onnan vettem. A speckó beállításoknál lehet ezt látni! "Digitális síkképernyő. Kijelző neve: LG TV. Közölt maximális felbontás: 1920 x 1080. Közölt maximális frissítési frekvencia: 70Hz."
A beállításoknál a HDTV támogatás digitális síkképernyő menün belül van olyan lehetőség többek közt, hogy "Hozzáadás 1080p/24 a kijelzőkezelőhöz (HD)" Viszont ha ezt bepipálom, akkor írja, hogy ez a beállítás problémát, akár végleges hibát okozhat a kijelzőnél. Konkrétan valami EDID kijelző képességeit meghaladja és ezért következik be az előbbi meghibásodás.
De akkor hagyom inkább így... Köszönöm! -
tkesy
őstag
Ha a tv-t pc üzemmódba váltod, az kiiktat szinte minden képjavító eljárást, gyanítom ezért szürke az a valósághű mozi opció is.
Én csak LF652V típust találtam elsőre, annál a nem túl bőbeszédű leírásban az volt, hogy a TV által támogatott max felbontás az 1920x1080@60 Hz így az általad írt értékek kicsit furcsák. De igazából a hozzá adott leírásban kellene megnézned, hogy milyen felbontást és azt milyen frissítésen tud a TV-d, ha pc-vel van összekötve HDMI-n. Ha van benne fHD@24Hz akkor nyugodtan beállíthatod, ha nincs, akkor inkább maradjon a @60Hz.Az i / p -s részhez meg ezt érdemes elolvasni.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Megpróbálom itt is, valaki segítsen már!
LG Lf652-es tv, Radeon HD 7800 valahányas videokártya. Tv és pc hdmivel összekötve, bemenet PC-nek konfigurálva. Olvastam az LG LCD és LED Tv topikban, hogy a videokártya kimenetnél1080p vagy i(?)/24p-t kell állítani! De én a Radeon beállításoknál nem találok ilyen lehetőséget! Illetve a speciálisban van valami hasonló, de ha rákattintok közli, hogy ez a beállítás a kijelző akár végleges(!) meghibásodását okozhatja! Ezért nem mertem meglépni. Most 1980x1024-es felbontás és, 70Hz-es frissítés van beállítva. Viszont így a tv-n nem lehet a valósághű mozi-t aktiválni - szürke. Állítólag úgy még szebb lenne a kép filmnézésnél. Power DVD-t használok lejátszóként.
Akinek van ehhez hozzáértése, segítsen már! Köszönöm! -
Beruccso
újonc
Sziasztok!
Van egy LG 43LF5400 LED Televízióm és egy Lenovo IdeaPad 100 80QQ0048HV Notebook-om (ami Windows 8-as) HDMI-HDMI megoldással szeretném őket összekötni főként filmnézés céljából! Viszont amikor összedugtam őket nem történt semmi! A tv-n átállítottam a HDMI kábelt PC-re és így sem! A laptopon viszont nem jelenik meg semmi! Próbáltam a képernyő beállításnál második képernyőként beállítani, viszont fel sem hoz semmit (nem található másik képernyő).
Mi lehet a probléma? Segítenétek?
-
Delg
csendes tag
Tiszteletem.
Van egy régebbi Funai márkájú TV-m ( típus: lc5-d32bb/1 ). A TV HDReady, eddig VGA (D-Sub) kábellel volt a TV-re kötve, azonban gondolkodtam egy HDMI-n amit meg is vettem tegnap. A probléma ott kezdődik, hogy már a VGA kábel sem adja le a full felbontást ( a hivatalos 1366x768 helyett csak 1360x768-at ad le ), de HDMI kábellel a natív felbontást 1280x720-nak érzékeli, viszont egészen 1920x1080-ig engedi állítani. VGA kábellel a kép jól illeszkedik, éles, nem bántja a szemem. HDMI kábellel már más a helyzet, alapból nem látszik az asztal több része sem, felbontástól függetlenül. Átállítottam a Nvidia Vezérlőpulton az "Átméretezés" opciót, így már nem lóg ki semmi, azonban a szövegek, betűk furcsán elmosódottak, néhol olvashatatlanok. A TV-n az élesség opciót levettem teljesen így már elég jó, de még mindig nem az igazi. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a ludas? A HDMI kábel egy mezei cucc, egy HAMA 3 méteres, High Speed sima 19 tűs történet, sajnos azt nem tudom, hogy 1.4 vagy 2.0 stb. A VGA kábelemről nem tudok mit mondani, kaptam valahonnan anno. A TV-n más opció nincs, van rajta PC mód a VGA csatlakozáshoz, HDMI-hez fényerő/kontraszt/élesség/szín opció van, tehát a tv-n sajnos nem tudok más beállítani.
Bárkinek bármilyen ötlete van szívesen fogadom és előre is köszönöm.Üdv: Pista
-
Anonymus23
veterán
válasz
#94529552 #2207 üzenetére
Kérdeztem én, csak nem így.
Kb a fele infó kijött nekem is, végül is majdnem tökéletesre sikerült.
Mindegy, felraktuk és jó, a szemmagasság, kb az aljától 80-90%-ra van, így homogén a kép, ha lejjebb rakom, mint ahogy korábban lejjebb volt, (mint ahogy a lábain volt, igaz akkor közelebb is volt vagy 10-15 cm-el), akkor nem volt teljesen homogén a kép.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #2205 üzenetére
A barátodat(gugli) is kérdezheted: monitor elhelyezése
-
toto222
tag
válasz
Anonymus23 #2205 üzenetére
Általánosságban véve,az a legjobb ha mimnél kevésbé erőlteti az ember a szem mozgató izmait,általában a szemmagasság vagy kicsivel az alatt a legkevésbé fárasztó a szem izmainak.
Azért nem árt előtte asztalon isl kipróbálni,még mielőtt össze vissza fúrogatná az ember a falat.
-
Anonymus23
veterán
Nincs valami irodalom arról, hogy hogyan érdemes felrakni a falra a monitort?
Mármint nem fizikailag (fúrás, stb), hanem ergonómiailag.Magasság, szemhez képest való pozíció (pl a szem magassága legyen a közepe, stb, ilyesmire gondolok.
Előre is köszönöm a segítséget.Nem szeretném a falat szanaszét fúrni
A konzol fordítható oldalirányba, és dönthető is fel/le irányba. -
laci1892
őstag
Sziasztok. Előre is elnézést a nagyon amatőr kérdés miatt. Nem vagyok annyira jártas a témában.
Azonban pont tv(monitor) vásárlás előtt vagyok. Szeretnék géphez egy nagyobb monitort de leginkább tv-t kötni. Ahhoz hogy minden rendben menjen, ugye kell a HDMI. De magának a megjelenitőnek külön támogatnia kell pc funkciót is?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
#94529552 #2201 üzenetére
És ha ez nem lenne elég, az LG-nél még egy dolog kijött: Számítógéppel kell kipróbálni, ami tud 50/60Hz-et!
MHL-el akartam volna kipróbálni eredetileg, ami 24Hz-et hajlandó kiadni magából (Sony telefon). Otthon rákötött telefonnal, illetve 24Hz-re levett számítógéppel kiderült, hogy olyankor az LG visszavált 4:2:2/0-ra (csak a vízszintes anomáliát figyeltem, szóval pontosan nem tudom, melyikre) -
törölt tag
válasz
RegeMester #2199 üzenetére
Mint ahogy -=RelakS=- is írta, az csak egy dolog, hogy mit írnak a gyáriak. Ha üzletben nem tudod kipróbálni, hogy neked alkalmas-e az adott tv, akkor megrendeled online, és 14 napod lesz rá, hogy eldöntsd, hogy megtartod-e. Azt nem árt tudni, hogy a bemenetet PC-re kell váltani HDMI-ről hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest