Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Monitor hiba topik
- Socket AM4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsaBully
tag
Konkrétan még nem talàltam semmi olyat ami itthon elérhető lenne..
60hz-en "kifolyik a szemem"..ezért kifejezetten 120hz-et kerestem, de sehol sincs feltüntetve..illetve elvileg (ha korrekt az info)minden 4k tudnà a 120hz-et, de a HDMI 2.0 miatt csak 60hz-rn megy..erre kellene a displayport csati ami nincs TV-ken ugye(k@pja be az ipar),a 2.1 vagy 3.0 HDMI jó lenne de nagyon dràgàk még és ràadàsul Displayport 1.4-ról HDMI 2.1 vagy 3.0-ra nincs még elérhető aktív àtalakító..Úgyhogy veszek egy 144hz monitort , majd egy év múlva visszatérek erre a TV projektre.
-
Anonymus23
veterán
TV-ben 32"-ban van olyan ami IPS panellel rendelkezik?
Én próbáltam keresni, de valahogy mintha nem lenne ilyen, csak monitor méretig voltak (27").
De pont egy 27 colos monitort cseréltem le egy LG 32LF5610 TV-re, input lagot nem nagyon veszem észre (értsd egyáltalán nem lehet észrevenni, max spec eszközzel szerintem), pedig FPS/TPS megy, egyedül az utánhúzás az ami feltűnő, pl PH fórum scrollozásnál. -
herrká
senior tag
Szia! Köszönöm! Elírtam a felbontást! Természetesen az 1920x1080 a jó! A Radeon beállításoknál írja a kijelző felbontásnál, hogy 70Hz. Onnan vettem. A speckó beállításoknál lehet ezt látni! "Digitális síkképernyő. Kijelző neve: LG TV. Közölt maximális felbontás: 1920 x 1080. Közölt maximális frissítési frekvencia: 70Hz."
A beállításoknál a HDTV támogatás digitális síkképernyő menün belül van olyan lehetőség többek közt, hogy "Hozzáadás 1080p/24 a kijelzőkezelőhöz (HD)" Viszont ha ezt bepipálom, akkor írja, hogy ez a beállítás problémát, akár végleges hibát okozhat a kijelzőnél. Konkrétan valami EDID kijelző képességeit meghaladja és ezért következik be az előbbi meghibásodás.
De akkor hagyom inkább így... Köszönöm! -
abkm
csendes tag
Köszi neked is a választ.
Azt hittem, hogy csak 1 féle 4K van. Ezt is jó tudni.
Tehát akkor, csak hogy tisztán lássak és képbe kerüljek.
Attól, hogy az alaplapomhoz (ASRock Z87 Extreme4) az van írva, hogy HDMI-n "...with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2304) @ 24Hz", még tudni fogja 60 Hz-en a "kisebb" 4K-t, mert a proci tudja és akkor az ő teljesítménye lesz a mérvadó. Jól gondolom?Ha összegzem, akkor egy olyan tv-t kéne találnom, amin van HDMI, tudja a 3840x2160-at, tudja a 60 Hz-et HDMI-n és adnak rá garanciát?
Köszi
-
-=RelakS=-
veterán
A történethez az is hozzá tartozik, hogy két-három hete csodálkoztam rá én is erre a kis huncutra.
-
-=RelakS=-
veterán
Úgy látszik, a hardver az jó.
Viszont mesélj a ppi különbségről az általam említett 40"-os Philips monitor, és egy random 40"-os tv között, ha mindkettő UHD
Persze, 80"-os tv vs 30"-os monitor esetén értem a célzást
TV esetén lehet olyan gány, hogy nem tudja a YUV4:4:4-et, ez viszont egy számítógépről jövő képet elront, hacsak nem épp filmet játszik le az ember (Panasoniccal jártam így, LG sem hajlandó ezt használni 24Hzen, csak 60-on)
-
-=RelakS=-
veterán
-
BlacKSouL
addikt
Ki tudnám, de ha létezik PC<->monitor összeköttetés hdmi-n, akkor miért nem működik ezzel? Ráadásul a hdmi1 csatlakozót automatikusan elnevezte pc-nek. Pontosabban HDMI/DVI PC -nek. Azt is olvastam, hogy d-sub-on és dvi-n működhet a standby. Nade akkor végülis tényleg. Mire jó nekünk a hdmi? hogy hangot is visz át? Ha hangot képes átvinni, akkor egy kikapcsolójelet miért nem?
A közel 6 éves Sony Bravia tv tudja ezt, és kikapcsol, ha nem kap jelet.
-
1. QuickGamma 4-es verzió. 2.67-ről 2.2-re átlőttem, ment.
2. TV-n: HDMI elnevezve PC DVI-nek
3. kép üzemmód NORMÁL (mert itt jelennek meg bizonyos menük, szórakozás-t meg beállítottam filmekhez), maga a fény stb egyedi. Nekem pl a megvilágítás 2-es 20 helyett, stb. Nem vakít.
Kép>Képopciók>színtónus 1. meleg, HDMI feketeszint: Alacsony
A kulcs amúgy a színtónus volt. -
BlacKSouL
addikt
Ha kikapcsolom a gépet alóla, akkor kiírja középre, hogy nincs jel a HDMI bemeneten, kérjük ellenőrizze a kábelt és a csatlakozókat. De nem megy Standby-ra, vagyis nem "kapcsol ki".
És azt nem szeretném, ha ezt mutatná mondjuk éjjel 15-30-45-60 percig, vagy kikapcsolva az általad említett menüpontban, örökké
Van nálam egy olyan menüpont valahol arrafelé, hogy Maximális energiatakarékosság, az alapból be van kapcsolva, de nem is állítható. Viszont ha rámegyek, kiírja, hogy PC csatlakoztatása esetén, ha kikapcsol a pc jelforrás, akkor kikapcsol a monitor is. Na de épp ez nem történik meg.Most olvasok megint valamit, hogy lehet, hogy valamit az Anynet+ beállítások közt kell variálni... nemtom miért bonyolítják, na de majd otthon bogarászom még.
-
mntn
tag
Köszönöm a gyors választ, sajnos a kinézett tv elfogyott így más után kell néznem. Jelenleg most a Samsung LT28D310EW/EN TV/Monitor kombójával szemezgetek, sajnos input lagról ehhez sem találtam információt. Egyébként nekem a 720p elég, 30%-ban lenne használva tv-ként (film+foci) és 70%-ban monitorként netezésre, játékra (mmorpg) és amatőr kép,- videószerkesztésre. Esetleh valakinek tapasztalata a kiszemelt példánnyal?
-
DExT3R
csendes tag
-
DExT3R
csendes tag
-
tkesy
őstag
Esetleg nincs valahol hozzá egy kézikönyv?
Mert találtam egyet a 208-as tipushoz, (22"-os) amiből derült ki, hogy a max felbontás 1680*1050, és első körben a pc felbontását kell visszavenni, úgy csatlakoztatni majd igazgatni a képet, ha szükséges, de nem tudom miben tér el a tiéd ettől a modeltől... -
Exelsior
őstag
Szia,
Vissza vittük kicserélték.
HDMI HDMI-vel volt összedugva egy PC-vel és a bemeneteket nem lehetett szerkeszteni mert gagyi volt a szoftvere a TV-nek.
Kicseréltettük egy kisebb Samsung TV-re és ott alapból felismerte mind a PC-t mind a PS3-at ahogy lennie kell a nagy könyvben.
Többet Tescoban nem veszünk JVC-t föleg nem minta darabot.
Köszi azért a segítséget.
-
100kg
tag
-
Zolien
csendes tag
Nyugi, tisztaban vagyok az emberi hatartalan szubjekitivtassal. Epp ezert is utalom a mindenki altal majmolt "meg vagyok vele elegedve" szoveget - semmit nem mond. Akkor ez egy szuper keszulek! Kozben kaptam a hirt, hogy meg sem lesz semmilyen megjelenitom most
Addig okosodom, ha egyszer talan meg is.
-
Zolien
csendes tag
O, pedig hogy bogarasztam az datalapod! Elerheto teszt a kistesojarol (550, 32"), hat, finoman szolva nem gyozott meg, hogy csak a bevilagitast emlitsem, pedig egy feluletes teszt volt az (220volt azthiszem). 40"-os bratyojanal milyen szimptomak jelennek meg? (Kozben olvasgatom a TV topikot is, de toled, mint monitorhasznalotol szeretnek hallani tapasztalatokat elsokezbol.)
-
Syrkan
csendes tag
3 cigit szívtam el az üzenet megírása előtt, hogy megnyugodjak, hogy mostmár jó a kép. Gyerekek! Mindenki vegyen tv-t monitorként, aki csak egy kicsit is szükségét érzi és a keret engedi. Én grafikával is foglalkozom többek közt, éreztem ezt a szükséget.
tkesy
Kurvajóvagy Nagyon szépen köszönöm! Egy kis kalibrálás még ráfér a kijelzőkre, de az már másodlagos, rám tartozó téma.
Lehet még egyszer-egyszer beugrok ide a fórumra csak annyit beírni, h "köszönöm tkesy!"
-
jooker82
nagyúr
A laptopom tud 1280x720 as max felbontást ..az lcd az full hd-s...és És ha a laptopon a másodlagos monitort azaz az lcd tv-t 1280x720 ra állitom akk van egy 5 centis fekete csik a jobb szélén,mintha balra tolódott volna a képernyő. De ugyanez a felbontás a laptopon tökéletes.
Ja és egy játékot hogy tudok az lcd tv re rávinni h onnan induljon...
Mivel a legtöbb játékot nem lehet kicsinyiteni h áthúzzam az lcd re.
És az 82 centis lcd-n csak jobb lenne játszani..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest