- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
GRaul
őstag
sziasztok
Egy [lsamsung] UHD tv megfelelő lehet monitorként?
Mennyire lehet zavaro egy olcsobb IPS LG után a szemnek?
Gondolok itt az erosebb fenyerore illetve a technologiabol adodo elteresre stbÜdv Misi
-
válasz
capt_planet #1891 üzenetére
8400GS passzív 256Mb is szép képet rak ki, de pl a Yt már akad, vagy az akció kamerám 1080P-s videója főleg ha közben megy egy Yt videó is.
-
tkesy
őstag
válasz
capt_planet #1891 üzenetére
Egy mostani cpu-ba integrált vga is megfelelő minőségű képet ad, szóval ilyen szempontból az egyéb igényeket célszerű figyelembe venni. Pl egy régi intel G620-as-ban lévő gpu is elég arra, hogy 2D-s tartalmakat gond nélkül megjelenítsen, de hardverigényesebb kódolási eljárásokhoz már kevés (pl madvr).
Játékról meg ne is beszéljünk... Szóval kérdés mire szeretnéd használni a gépet... -
tkesy
őstag
válasz
headhunter #1890 üzenetére
Durván igen, de ez szerintem egyéntől is függ... én raktam rá magára az OS-re nagyítást, de én távolabb ülök egy picit mint a javasolt táv, így a betűk már túl apróak voltak, és fárasztotta a szememet...
-
törölt tag
válasz
headhunter #1890 üzenetére
Szerintem ugyanúgy nem való a nagy tv monitornak, mint a kis monitor tévének. Lehet játszani, néha rövidebb ideig monitornak használni, de tartósan munkára? Az említett tv árából kijön egy tisztességes monitor és egy méretes tv is.
-
capt_planet
újonc
Sziasztok!
UE40H6200-as Samsung tv-met szeretném a még meg nem vásárolt pc-m monitoraként is használni.
Szerintetek a GTX 750-es nvidia videókártya szép képet tudna produkálni a tv-re? Vagy inkább valami másfajta kártyát javasoltok?
Köszi a segítséget!u.i.: remélem sikerült érthetően megfogalmaznom a kérdésemet, nem vagyok egy IT-guru
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy asztali gép 64bites win8al, amire van kötve egyszer egy mezei samsung tft monitor dvi-vga átalakítóval alapértelmezett használatra (netezés, game), illetve filmnézésre egy pioneer vsx-423as erősítő (1.3-as hdmi-vel), ahhoz pedig egy lg 50lb671v tv (1.4-es hdmi-vel). Filmnézésnél a catalyst jobb alsó ikonjánál rányomok a képernyő kiterjesztésére, és a nézni kívánt filmet áthúzom a tv-re, elindítom a lejátszást, a monitort pedig kikapcsolom, hogy ne zavarjon.
A kérdésem az, hogy filmnézés közben miért kapcsol ki csak úgy random a képernyő megosztás? Ilyenkor bekapcsolom a monitort, a nézett film ablaka ugye visszakerül oda, és ha egérrel rányomok, akkor ismét visszateszi a tv-re, és mehet tovább a dolog, de maga a hibajelenség felettébb idegesít.
Találkozott már valaki ilyennel? Ha igen, mi lehet a megoldás?
A válaszokat előre is köszönöm! -
tkesy
őstag
válasz
headhunter #1887 üzenetére
-
headhunter
addikt
Sziasztok!
Egy 50" TV-t, mekkora távolságból kellene nézni monitorként? (Monitorként 1920x1080)
Kiszemelt : [link]
Komplett, új gép vásárlás előtt állok + TV is időszerű lenne.
Szoba elrendezését és a monitor árakat elnézve, hajlok a tv monitorként használata felé is.
Szűk a hely, tv mellé a monitor nem fér el, televízió elé tenni meg géphasználat utáni tv nézésekor, mindig el kellene rakni.Kiszemelt monitor ára szintén elgondolkodtatott... (ASUS PB248Q vagy Dell u2414h)
Kalibrálva : 80.000-100.000Ft
U.i: Vezeték nélküli billentyűzet + egér van. (LOGITECH Cordless Desktop MX 5500 Revolution Magyar)
-
5ent1nel
aktív tag
Üdv!
Ma vettem egy Lg 42LB731V-t és kiterjesztett monitorként szeretném használni egy HD5850-el. Meg lehet azt oldani valahogy, h ha a TV-n "futtatok" egy filmet, automatikusan a TV hangrendszerét használja, ne pedig a számítógépét?
Manuálisan a Win 7-ben a Hang beállításnál "hangszórók" helyett az "AMD HDMI Outputot" kell alapértelmezettnek venni és kész, de nincs erre egy magától működő megoldás?Köszönöm!
-
krisz74
tag
A monitor-tv képe közti válogatás megoldva.
Amiben segítség kéne: a képet dvi-hdmi kábellel kellet megoldanom, így audió kábellel vagyok kénytelen a hangod átküldeni a tv-re. Megvan a kábel, összekötöttem a pc-t a tv-vel, de nincs hang. Előtte a pc hagszórója működött. Kéne valamit állítanom valahol, hogy jó legye? Vagy mi lehet a gond?
TV: 48H6200 -
BlacKSouL
addikt
Ki tudnám, de ha létezik PC<->monitor összeköttetés hdmi-n, akkor miért nem működik ezzel? Ráadásul a hdmi1 csatlakozót automatikusan elnevezte pc-nek. Pontosabban HDMI/DVI PC -nek. Azt is olvastam, hogy d-sub-on és dvi-n működhet a standby. Nade akkor végülis tényleg. Mire jó nekünk a hdmi? hogy hangot is visz át? Ha hangot képes átvinni, akkor egy kikapcsolójelet miért nem?
A közel 6 éves Sony Bravia tv tudja ezt, és kikapcsol, ha nem kap jelet.
-
embe
nagyúr
Üdv!
A következő kérdésem lenne:
Egy barátom vett egy LG 47" LB671V tv-t.
A tv-t számítógéphez kötve használja, hdmi kábellel. A gépben egy NVidia GTX970-es MSI Gaming vga van.
Elmondása szerint a world dokumentum nézegetése közben kb. 4-5. betűk olyan "sárgás-kékes" színűek, és nem elég kontrasztosak.
Nekem korábban akkor volt ilyen, amikor nem monitort, hanem egy un. monitor/tv-t kötöttem a gépre.Mi lehet a hiba oka? Egyszerűen annyi, hogy ez nem monitor funkcióra van kitalálva?
-
tkesy
őstag
válasz
Kolondrum #1873 üzenetére
Thx
Akkor már variáltak / meg fejlesztettek rajta, mert nálam Kép / Speciális beállítások alatt van a feketeszín és a többi, de ahogy PC-DVI-re rakom a HDMI bemenetet, ezek azonnal inaktívak lesznek...
A képüzemmód normál, amivel tudok játszani, az a háttérvilágítás, fényerő, kontraszt, élesség. -
tkesy
őstag
válasz
BlacKSouL #1871 üzenetére
Akkor ez a része ugyanúgy működik mint a sima tv... Mondjuk én mindig kézzel kapcsolom ki a tv, szal ezt eddig nem is nagyon kerestem... Csak 5let, nem lehet, hogy a Samsung csak a vga bemenetet tekinti pc jelforrásnak? Nem tudod esetleg kiprobálni úgy, hogy nem hdmi-n van összekötve, hanem csak D-sub-on?
-
1. QuickGamma 4-es verzió. 2.67-ről 2.2-re átlőttem, ment.
2. TV-n: HDMI elnevezve PC DVI-nek
3. kép üzemmód NORMÁL (mert itt jelennek meg bizonyos menük, szórakozás-t meg beállítottam filmekhez), maga a fény stb egyedi. Nekem pl a megvilágítás 2-es 20 helyett, stb. Nem vakít.
Kép>Képopciók>színtónus 1. meleg, HDMI feketeszint: Alacsony
A kulcs amúgy a színtónus volt. -
BlacKSouL
addikt
Ha kikapcsolom a gépet alóla, akkor kiírja középre, hogy nincs jel a HDMI bemeneten, kérjük ellenőrizze a kábelt és a csatlakozókat. De nem megy Standby-ra, vagyis nem "kapcsol ki".
És azt nem szeretném, ha ezt mutatná mondjuk éjjel 15-30-45-60 percig, vagy kikapcsolva az általad említett menüpontban, örökké
Van nálam egy olyan menüpont valahol arrafelé, hogy Maximális energiatakarékosság, az alapból be van kapcsolva, de nem is állítható. Viszont ha rámegyek, kiírja, hogy PC csatlakoztatása esetén, ha kikapcsol a pc jelforrás, akkor kikapcsol a monitor is. Na de épp ez nem történik meg.Most olvasok megint valamit, hogy lehet, hogy valamit az Anynet+ beállítások közt kell variálni... nemtom miért bonyolítják, na de majd otthon bogarászom még.
-
tkesy
őstag
válasz
BlacKSouL #1866 üzenetére
Miért most mit csinál, ha kikapcsolod a gépet? Nálam a TV menüjében / Rendszer / Eco - megoldás / Jel nélküli idő -nél lehez megadni 15 / 30 / 60 percet, arra, hogyha nem kap jelet az adott forrásból, akkor kikapcsolja magát... De ez ugye kimondottan tv és nem olyan hibrid mint a tied, de szvsz valami ilyesmi szerintem a tiédben is van...
-
BlacKSouL
addikt
Samsung T27D590 monitor-TV hibrid van összekötve HDMI-vel egy géppel. Win7 64bit, és Sapphire Radeon 6670 HDMI csatolójára van dugva.
PC(HDMI) módban kikapcsolva a PC-t, hogy lehet Standby-ra kényszeríteni a monitort is?
Ahogy most fél órája túrom a netet, találkoztam olyannal, hogy CEC, meg hogy szabványok, meg miegymás, de ez nekem nem adott megoldást. A VGA-hoz a CCC-t használom. -
krisz74
tag
Üdv!
Egy láma kérdés: össze van kötve a pc a TV-vel dvi-hdmi kábellel. Ha a monitor és a TV is rá van dugva a Pc-re, akkor csak a TV-n van kép ( nem értem miért ezt hozza elsődlegesnek ). Hol tudom állítani, hogy mindkettőn ugyanaz legyen, illetve, hogy külön képet mutassanak?
-
válasz
#94529552 #1863 üzenetére
Figyu, ha nem döglik be a 37-es Thomson akkor én ma nem írok ide.
Totál megvagyok az éjjal-nappal Bp és társai nélkül. Nincs egy rendes TV adó. Filmet meg nem nézek 0-24. Ergo: Minek nekem nagy Tv? >>> Ezért lett UE32H5000-es. Bölcsen a full HD felé lépve mint belépő csóró Tv, ami menet közben monitor lett. 90:10 arányban.
-
válasz
kornyiktamas #1860 üzenetére
6 vagy 9 csavarral rakható össze a lába. Nekem mióta a színek is rendbe jöttek azóta nincs. Falra is fel lehet ---i.
Csak ne 30cm-ről nézd mint én. Már távolodom tőle, mert kifolyik a szemem és csapágyas a nyakam annyit forog. Mint TV kellemes, csak az analog miatt olyan puritán benne minden. PIP-ben nézem kicsiben monitor mellett a TV-t, ez a perverzió mi? -
válasz
kornyiktamas #1858 üzenetére
Analog jön be. Szted? bűn átkapcsolni, de amúgy jó.
-
kornyiktamas
aktív tag
válasz
#94529552 #1855 üzenetére
értem köszi
hát igazából ugye, hogyha itthon használom a laptopot mondjuk ha játszik is akkor érdemesebb lesz rá kötni majd a tv-re és úgy... de persze hogyha esetleg már játszottam akkor meg jó átkapcsolni tvre és azon elaludni
lehet hogy 32 colos lesz akkor és a falra fel szerelem esetleg -
törölt tag
válasz
kornyiktamas #1854 üzenetére
Jó lesz játékra, és tévézni kell a nagyobb méret. Azt írtad, hogy csak néha használod monitorként. Az a 22-es tv szerintem egy öszvér, se egyik, se másik célra nem igazán jó. Most már inkább úgy látom, hogy neked nagyobb monitor kell, és ezt akartad kombózni. Én is egy 22"-es monitorral használom, ez ideális nekem, mert a laptop képe tényleg kicsi.
-
törölt tag
válasz
kornyiktamas #1852 üzenetére
Nálam is így működik, HD4000-rel, egy megjelenítőt kell beállítani, és ekkor full HD-ban is megy.
-
-
törölt tag
válasz
kornyiktamas #1850 üzenetére
Sokkal jobb a 32-es ha tévézni is akarsz, és árban se sokkal több.[link]
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
Nos elég kezdő vagyok a témában, de leírom pontosan, hogy mit is szeretnék hátha tud valaki segíteni nekem ebben.Adott egy laptop, amelyet elég sokszor "asztali gépként" használok, ezért is szeretnék egy olyan Monitort avagy LCD TV-t amelyet a falra is felszerelhetek és 16:9 felbontást bír, tehát nem olyan mint a laptop monitor, hogy 15.6 colos és 1366x768-on tudok játszani.
Nos kérdésem volna, hogy az mind1 mekkora a tv? a videókártya esetleg erősebb kell hozzá hogyha nagyobb a tv?
valami 1024x768 , 1280x1024 vagy hasonlóan kis felbontásban lenne.Nos én ezt a tvmonitor dolgot szeretném használni néha arra, hogy rákötöm a laptopot és azon mutassa a képernyőt avagy néha azon TV-zni.
Milyen tv/monitor volna való erre?
lehetőleg ne legyen olyan magas az ára
én mondjuk néztem egyet nem tudom, hogy ez megfelelne-e erre a célra
LINK
köszi a segítséget -
Jolly87
tag
Sziasztok!
Samsung F6400 tv-m használom monitorként, 1920:1080 felbontásba Gtx460 vga-val DVI-HDMI kábellel. Egyetlen egy problémám van vele, mégpedig az, hogy olyan aprók a betűk, hogy szinte olvashatatlan 1.5-2 méter távolságból. Win7 et használok. Próbáltam már a nagyítás 125%-ot de az kevés neki. a 150% jó lenne viszont az egy két játéknál hibát okoz. Pl starcraft 2-be egyszerűen lefagy az egér. Próbáltam a betűméretet növelni, de pl a chrome-ba maga a tartalom betűméretei megnőnek viszont a címsor menüsor stb. betűi nem változnak. Az intézőbe szintén túl kicsi minden.
Böngészőbe a ctrl+ nagyítást is próbáltam ami hasznos, de mégis jobb lenne ha vagy működne a 150 % nagyítás (játékok megzavarása nélkül) vagy vmi olyan egységes beállítás ahol a betűméretet növeli a böngészőbe asztalon intézőbe, szóval mindenhol.Ha tudtok vmi jó megoldást erre megköszönném!!
-
okay
aktív tag
Hello!
Összekötéssel lennének problémáim.
Ha másodlagosnak van állítva windowsban a TV, akkor akadozik a film. Mindkettő megjelenítő HDMI-n csatlakozik 1080p egy HD7770-hez, de a kimenetet és kábelt is átcserélgettem köztük. Persze a monitornak semmi baja, akármilyen helyzetben van, TV-nél viszont a jó kimenetet használom, a film pl 25hz, akkor visszavettem 50hz-re. De csak ha másodlagos, akkor van vele baj, elsődlegesre állítva ha asztalként használnám akkor semmi akadás. LE32D550 a tipus. Win7 sp1.
Mi lehet a baja? Köszi! -
Üdv! Samsung UE32H5000 -et használok monitornak és Tv-nek. Ha valakinek kérdése van, esetlen észrevétele, tapasztalata szívesen fogadom. Most épp a színbeállításokkal küzdök. HDMI feketejel szintje és társai.
-
watador600
senior tag
LG 32LB5610-es TV-t használ valaki monitornak? Vagy hasonló kaliberü TV-t? Inputlagja milyen? Neten olyasmit láttam, hogy 27,8 ms körül van. Ez zavaró lehet? Jelenleg egy 22 colos monitor-TV-t használok annak nemtudom mennyi az inputlagja (HDMI-vel van összekötve), de mivel ez is TV, ebből gondolom, hogy olyan nagy eltérés nem lehet. Esetleg valaki felvilágosítana kicsit?
-
tkesy
őstag
válasz
aviator #1840 üzenetére
Nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni, ilyen téren kicsit Samsung párti vagyok, és jelenleg is egy F5000-t használok (32", tavalyi modell) viszont ha keresel akkor célszerű elsősorban a legalapabb, de már fHD-s tv-ket keresni, azokban van a legkevesebb plusz "fícsőr" amik legtöbb esetben negatív hatással vannak az input lagra... Az idei modellek közül szintén jó lehet a H5xxx-es széria a Samsungnál, de az alábbi oldalakat mindenképp érdemes felkeresni tesztek ügyében.
hdtvtest.co.uk; digitalversus.com; displaylag.com
Illetve még az adott márka topikjában is utána lehet kérdezni, hogy mik a tapasztalatok az adott típussal kapcsolatban, amit kinéztél...
-
LIONNNZ
csendes tag
Hali !
Olyan problémám lenne, hogy a gépet szeretném összekötni a TV-vel HDMI kábellel, de nem ismeri fel a TV-t.
Képernyőfelbontás menüben csak 1 képernyő van és hiába probálom Észleltetni/Felismertetni vele a TV-t nem talál semmit. A TV egy Sharp LC 32d44e a gépemben pedig egy Sapphire HD7850 2GB GDDR5 videókártya van.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Szimat21
csendes tag
Sziasztok! a segítségeteket szeretném kérni! A PC-met összekötöttem a tvm-mel! a videokarim hd 6950 a tvm samsung ue40f5700! a problémám az hogy játékoknál érezhetően romlik a grafika minősége a tv-n mint a monitoromnnál. Mi lehet a probléma? hdmi? a játék mód is be van kapcsolva!
-
tkesy
őstag
válasz
aviator #1838 üzenetére
Normálisabb tv pc-s üzemmódban 1920*1080 @ 60 Hz-et tud. Ami gondot okzhat: input lag, utánhúzás, illetve a felhősődés... Az első kettőnek játékoknál van nagy szerepe, utóbbinak meg mozizáskor, valamint a vscyn kikapcsolása zavaróbb tud lenni, bár ezt embere válogatja...
Ha ezekkel minden oké, akkor ami még probléma lehet, az a helyhiány, pl.: fHD tartalom esetén egy 32" tv-nél úgy 1,5m javasolt.
Hogy érdemes-e azt mindenkinek magának kell eldöntenie, játékra és bizonyos munkákhoz szerintem igen... -
tkesy
őstag
Javasolt nézési távolságok:
................................720p................1080p
..82 cm (32 col) : 180 - 183 cm; 122 - 125 cm
..94 cm (37 col) : 210 - 213 cm; 145 - 152 cm
102 cm (40 col) : 230 - 244 cm; 155 - 160 cm
107 cm (42 col) : 240 - 253 cm; 160 - 168 cm
117 cm (46 col) : 260 - 274 cm; 175 - 183 cm
127 cm (50 col) : 290 - 305 cm; 195 - 198 cmHa tényleg max 1,5m-ről néznéd, akkor szvsz max 37"-os vegyél... Amúgy nem a "recésedés" lenne a zavaró, hanem ha túl közel ülnél akkor a látnád a panel rácsszerkezetét, és egyszerűen nem állna össze a szemed számára a kép olyan homogén képpé, mint ahogy kellene... Illetve egy kép egy részét max a periférikus látásoddal tudnád észlelni... Ha viszont meghagyod a megfelelő távolságot, akkor 50"-on sem lesz kevés a fHD...
Az meg, hogy maga a játék mennyi AA-t / AF-et használ, és az ott miként recésednek az élek, az megint más kérdés, az (megfelelő távolságra ülve) ugyanúgy látható 20"-on meg 50"-on is... -
ada19
senior tag
Pedig ott kellene hagynod, a megoldás kulcsa pedig máshol keresendő. Sajnos ebben nincs ekkora tapasztalatom, így a megoldást vakon nem tudom megmondani, de láttam már ilyet (talán DVI átalakító a probléma forrás, de lehet hogy a grafikus beállításaidnál is tudnál növelni a képméreten).
-
Pöttön
őstag
Igazából lövésem sincs hogy ha az 50"-osat venném akkor hány méterről nézném.
Leginkább ez attól függne, hogy a játékokban a szövegeknek mekkorák a betűi.
És hogy mennyire könnyen olvasható nekem.
De abból indulok ki hogy ha a képméret növekszik, a felbontás meg ugyan az akkor a betűméret is nő, így lehet hogy kényelmes lenne messzebbről is néznem.
Viszont pont ebből ki indulva egy kicsit fosok hogy az 50"-hoz már karcsú lenne nekem a FullHD felbontás, és a játékoknál "fűrészfogasnak" látnám az éleket. -
Pöttön
őstag
A sok pozitív vissza jelzés után azt hiszem én is egy samusung h5000-es tv-t veszek majd.
Ár-érték alapján az 50"-os változata éri meg a legjobban ahogy néztem.
(155000Ft-ért már meg lehet venni, bár azt nem tudom hogy mennyire megbízható a bolt)
Szerintem ez lesz. Remélem nem lesz túl kevés ehhez a mérethez már a FullHD felbontás. -
Pöttön
őstag
Ahha.
Tudnátok nekem akkor ajánlani valami egyszerű, de nagyszerű játékra tökéletes tv-t?Felhasználási sorrendem ez lenne:
1. 50%-ban Játékra (PS4-el meg Xbox 360-al)
2. 45%-ban Monitornak a laptop-omhoz leginkább filmnézésre, netezésre, kevés játékra. (A laposonak 1600x900 csak a natív felbontása, ez nem tudom mennyire okozhat gondot)
3. 5%-ban TV nézésreMárka, kinézet kevésbé érdekel.
Inkább az lenne a fontos hogy szép, a lehetőségekhez képest szembarát képe legyen.
Csak Full HD jöhet szóba+ ha tudna 60Hz-et legalább az nagyon jó lenne.
3D, Smart, egyéb számomra felesleges árnövelő funkció nem kell.A mérettel gondba vagyok viszont.
A 4 személyes osztott képernyős játékhoz jobb a nagyobb, de nem tudom hogy 32" fölött mennyire lehet már karcsú felbontás a FullHD.
Erről mi a véleményetek? -
zsoleer
senior tag
Sziasztok
Kérnék egy kis segítséget adott egy LG M197WD-PZ Tv- monitor és szeretném a falra rögzíteni olyan tartóra lenne szükségem amit forgatni tudok minkét irányba minél nagyobb szögbe. -
szili.tamas1
senior tag
Neked makod van akkor. Van egy topik itt, ahova beirtam a bajom. Kiderult hogy befosott a hdmi csati a tvn... Sajna tudtam igazolni is. Kabelcsere negativ. Ugyanaz a kabel ugyanazon a gepen, csak masik tvn pozitiv. Masik gep, masik kabel, ugyanaz a tv, negativ. 18ezer penzert meg nem valoszinu hogy "lesz kedvem" most megcsinaltatni.
-
Zodige
újonc
válasz
szili.tamas1 #1815 üzenetére
Megoldódott a baj. Azt tanácsolták cseréljem le a HDMI kábelt,mert valószínű az a rossz.
Nem hittem benne mert majdnem új volt a kábel de lecseréltem,és egyből csatlakozott a géphez. -
Zodige
újonc
Sziasztok! Van egy LG 42"-os fullHD-s Tv.HDMI kábellel összekötöttem a PC-vel a számítógép látja,felismeri a Tv-t . A Tv érzékeli,hogy csatlakoztatva van a PC de azt irja ki,hogy nincs jel. Próbáltam más képernyőfelbontással is de továbbra sincs se hang se kép.
Mi a teendő ilyenkor.A videokártya 2 Gb-os MSI ,lehet hogy a Tv nem komptabilis vele?
Előre is köszi a válaszokat . -
tkesy
őstag
A panel is lényeges dolog, az F5xxx széria S-PVA panelt kapott, viszont itt azt írták, hogy szinte sz összes '14-es Samsung PSA panellal lesz szerelve....
Paneltipusok (angol) -
Pöttön
őstag
válasz
tupacamaru #1808 üzenetére
Nem is tudom hol irták már azt hogy ha egy tv-nek szép feketéje van akkor az TN Film paneles, viszont kicsi a látószöge, ha nagyon sötét szürke a fekete és jó látószög akkor IPS, ha meg minden szép, de felhősödik, beég akkor meg plazma.
Ebből ki indulva van tn film paneles tv is.
A mi régi LG-nk az tuti tn-film mert baromi szar a látó szöge csak szemből van jó képe, egy kicsit ha már oldalról nézed akkor már torzulnak a színek.De így legalább esténként összebúj a család...
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Ahogy olvasgatom a topicot úgy gondolom, a Samsung UE32H5000 vagy UE40H5000 lesz a választás Monitorként játékra illetve Tv nézésre.
Mostmár csak a képátló amit nem tudok eldönteni.
Monitorként kb 1m-ről nézném (itt félek hogy nagy a 40"), Tv esetleg későbbiekben Xboxként meg 5-6m-ről nézném (itt félek hogy kicsi a 32").Ha segítenétek, nagyon megköszönném!
-
-
ada19
senior tag
válasz
tupacamaru #1804 üzenetére
Egy része biztosan, viszont ha megnézed a review-okat valamint input lag értékeket, egyértelműen látszik hogy valamiért (lehet 3D?) a 6-os sorozat 38ms-ről indul minden esetben. Legtöbb TV-él marad is ennyi, van ahol (1-2 UHD pl.) ahol duplázódik az érték. Az 5-ösnél ez 16ms körül van.
-
ada19
senior tag
válasz
tupacamaru #1802 üzenetére
Nem a mérettől függ az input lag a Samsungnál, hanem a típustól. 5-ös széria (5000, 5300, 5500, 5700, stb.) szinte minden évjáratban 16ms körül tudnak, a 6-os szériánál ez rögtön 38ms, feltehetően főleg a képjavító eljárások különbsége miatt.
-
tupacamaru
veterán
Nekem egy Samsung 32C5000 van, amit már elég rég óta monitornak használok. Igaz, ez LED háttérvilágítású. HDMI-vel van öszekötve a géppel. Ha játszani is szeretnél rajta akkor mindenképpen érdemes az input lag-nak utánajárni. Bár s Samu 32-es TV-i elég alacsony input lag-al rendelkeznek.
-
Pöttön
őstag
válasz
tupacamaru #1800 üzenetére
Aha, leírnád a típust, hogy milyen tv-t használsz?
Továbbá mit érdemes nézni ebben az esetben?
Az Input lag-ot? A panel típusa mennyire mérvadó? (Ips, TNfilm)
HDMI-vel, vagy VGA kábellel használod pc-ről?Kipróbáltam a tesóm újabb fajta HD Ready Samsung 32"-os LCD tv-jét HDMI-vel.
Hát ami egyből lejött, hogy ezen a méreten a HD ready felbontás nagyon kevés....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest