Új hozzászólás Aktív témák

• Anonymus23

veterán

válasz nemesis404 #2256 üzenetére

Már bocsesz, de nem a gép a hibás, hanem nagyon nem vágod a dolgokat.

Jó helyen jársz, és jól is van beállítva, de azért néhány dolgot nem árt tudni.
    Ha klónozol (azaz nálad: "Ezen megjelenítő duplikálása") akkor értelemszerűen a legkisebb felbontást fogja alapul venni, ez esetedben 1280x1024 (gondolom valami 4:3-as régebbi monitor). természetesen a TV-d megpróbálja lekövetni ezt a felbontást, vagy berántja középre az egészet (bal és jobb oldalon fekete sáv) vagy pedig széthúzza, de akkor meg nem lesz natív felbontás (pixel) helyes, mivel 1920x1080-on fog megjeleníteni 1280x1024 pixelt, azaz torz az egész.
    Te egy két teljesen más arányú felbontást akarsz megjeleníteni egyszerre, persze, hogy csak kompromisszumokkal lehet.

Innentől kezdve két lehetőséged van.
    Beállítod, hogy kiterjesztett asztalod legyen, így mindkét kijelző a saját natív felbontásában lesz (esetedben ez a legjobb, mivel a két kijelző nem arányhelyes azaz 4:3 vs 16:9).
    Vagy maradsz a jelen megoldásnál, de akkor a FHD TV-n is 1280x1024 pixeles ablakban fog megjelenni a szgép.
    Vagy van egy harmadik, veszel egy FHD monitort.

Én szerintem jobban jársz, ha kiterjesztett asztalt használsz, és az adott tartalmat áthúzod az egyik képernyőből a másikba. Pl nekem a cégnél van 2 monitor, az egyik egy FHD a másik meg ha jól rémlik 1680x1050-es, de kiterjesztett asztallal szépen működik az egész.

Új hozzászólás Aktív témák