- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Előfordul olyan például, hogy a számítógépen 5 % cinema keret van beállítva, mert a driver úgy döntött, hogy neked ez jó, mert TV-csatlakozást észlelt. Vagyis a kijelzőn alapesetben egy fekete keretben látnád a képet. Viszont a TV-n ez mégsem látszik, amennyiben 5 % overscan (levágás) van beállítva.
Csakhogy ez így egyáltalán nem jó, mert nem egyeznek a pixelek, életlen lesz a kép. PC-n és TV-n egyaránt ki kell iktatni ezeket a beállításokat az 1:1 pixelkiosztás eléréséhez.
Ellenőrzéshez hálóábrát kell nézni:
http://www.eizo.hu/tamogatas/tesztprogram.html
LCD TV-n még így is előfordulhat, hogy nem olyan éles pixeleket látsz, mint egy monitoron, de a kiosztásnak akkor is egyezni kell, ez hálóábrán jól látható.
-
DExT3R
csendes tag
Helló!
Kaptam egy Technika 29/208j Led Tv-t és összekötöttem a videokaritval (MSI Radeon HD6570) egy d-sub kábellel, de valamiért nem épp éles a kép.
Drivert frissítettem a legújabbra a videokarin, de nem változott.
Nincs vmi 5lete valakinek,hogy mi okozhatja?Köszi előre is!
D.
-
törölt tag
Üdv! lenne egy olyan problémám hogy van egy samsung 82centis lcd tv-m,2 hdmi csatlakozással(HDMI/DVI1 és HDMI2), nos a hdmi/dvi1-en nem érzékel jelet, egyik pillanatról a másikra elment, a kábelt érzékeli hogy csatlakoztatva van.monitorként használom jelenleg is a hdmi2-őn, mi lehet a gond? a tv már nem garis...
-
Exelsior
őstag
Szia,
Vissza vittük kicserélték.
HDMI HDMI-vel volt összedugva egy PC-vel és a bemeneteket nem lehetett szerkeszteni mert gagyi volt a szoftvere a TV-nek.
Kicseréltettük egy kisebb Samsung TV-re és ott alapból felismerte mind a PC-t mind a PS3-at ahogy lennie kell a nagy könyvben.
Többet Tescoban nem veszünk JVC-t föleg nem minta darabot.
Köszi azért a segítséget.
-
tkesy
őstag
válasz
Exelsior #1695 üzenetére
Hiába viszed vissza, (hacsak ki nem cserélteted más indokkal) ez nem olyan hiba, ami miatt visszavennék...
Nem tudsz esetleg vmi leírást adni hozzá, mert én csak a 39hg48u végű model leírását találtam meg, de az sem volt túl részletes. És miként van összekötve a géppel? (hdmi / vga)
Amúgy vmi olyasmit keres, a tv menüjében, hogy játék mód, vagy pc mód (pl samunál a bemeneti csatlakozóhoz - pl hdmi 1 - lehet rendelni az üzemmódot) mert a kép nagy eséllyel azért ilyen tré, mert be van még kapcsolva az összes látványjavító stb effekt, ami teljesen elrontja a pc-s képet... -
Exelsior
őstag
sziasztok.
adott egy jvc lt-39hg48e TV
Ezt monitorként akarjuk használni. Nálam is az a probléma lépett fel, hogy túl éles volta kép a monitorokhoz képest, ill. úgy fogalmaznék, nem hasonlított a monitoréhoz egyáltalán ilyen darabos vagy túl éles.
Már minden próbáltam de nem sikerül jó képet előhozni.
FULL HD felbontáson 60hz-en megy és nem jó a kép.
Van esetleg olyan aki tudna ebben segíteni? vagy vigyük vissza TV-t ahol vettük?
-
RedCactus
senior tag
Belefutottam egy amatőr hibába, de annyira tetszik, hogy megosztom, hátha valaki tanul belőle.
Laptopomat összekötöttem a TV-vel, HDMI kábelen keresztül. Persze sehogy sem jelent meg a kép... feltúrtam a netet, mindenféle beállítást kipróbáltam mire nagy nehezen rájöttem, hogy a csatlakozót nem dugtam be eléggé. -
stbtamas
aktív tag
válasz
zakarmihaly #1692 üzenetére
Én ezt úgy oldottam meg, hogy csak lejátszó hanja hallatszik a tv-n, minden más a gép hanszóróiból szól.
Nem kellett nagy varázs, hdmin ráköttöttem a tvt a vga-ra, media player classikban beállítottam hogy a lejátszó a hangot a tv-re küldje és ennyi. Van amikor nem megy, olyankor médiaplayer kikapcs, hdmi kuhúz, hdmi bedug, film indit és megy.. De ritkán fordul elő ez a macerá, általában tökéletesen működikAmúgy nekem nincsenek olyan problémáim mint másnak, a hang, a kép, semmi nem késik, pedig gépről nézem 1080p-ben mindent.. és egyszerre aktív a monitorom is (dotazok), a tv-n pedig megy valami film, vagy sorozat barátnőmnek.
-
zakarmihaly
tag
Hello!
Napok óta keresgélem a választ, rengeteg fórumot átrágtam, de egyszerűen nem találom a megoldást.
HDMI kábellel összekötöttem a gépet meg a TV-t. Egy orion 24' smart tvről van szó a VGA-m pedig r9 270x.
Alapjáraton nincs is gond, kép van és a hangot ahogy kell átkapcsolom (windows7) personalize/sounds kiválasztom a tvt, de még sincs hang. Cataclysten keresztül is próbáltam de úgy sem jó.. valaki?Köszi!
-
SoundBox
aktív tag
Hát pedig valahogy biztos lehet mivel most a Tv-n beállítottam a HDMI1-es portot számítógép kimenetnek, így az Nvidia vezérlőpultjában megtudtam adni 78Hz-et, de még mindig nem értem mért csak ennyit enged mivel a Tv 100 Hz-es!
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok lehet nem ide tartozik a kérdésem de nem tudtam hol tegyem fel
Segítséget szeretnék kérni abban hogy hogyan tudom állítani a számítógépnek a képfrissítését?
Nekem egy LG TV van összekötve a géppel de a minitor beállításainál max 60Hz-et tudok megadni, az Nvidia vezérlőpultban is csak 64Hz-ig tudom vinni ha már 65-re állítom akkor szétesik a képnem tom mért lehet ez hogyan tudnám növelni a 60Hz-et? Válaszotokat előre is köszönöm!
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek számítógépről vagy külső HDD-ről érdemes lejátszani a filmeket, mivel a pc 60Hz-et ad le, akkor a Tv is 60Hz-en fogja lejátszani, vagy hogy van ez?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Dr.Burn
őstag
Sziasztok,
Van egy kis problemam. TV-n szeretnem nezni a HD filmeket, de micro laggol a TV-n a film.
Ha a monitorra huzom at a filmet ott teljesen rendben van. Ha letiltom a monitort akkor a TV-n rendesen siman megy a film micro lag nelkul. Ugy latszik egyszerre a ketto nem megy egyutt. A videokartyam jelenleg egy HD7950. A monitor HDMI-HDMI kabellel van osszekotve amig a TV Minidisplay HDMI kabellel.Koszi.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
Jolly87 #1674 üzenetére
Nézd meg, hogy a gép HDMI porton keresztül más eszközre visz -e ki képet, majd fordítva is nézd meg. Más inputról tud -e a TV azon a HDMI porton keresztül bármit is megjeleníteni?
Lehet már tudod és 1000szer hallottad, akkor elnézést, de nem árt óvatosan kezelni a hotswappelést a HDMI esetében. Ekkor ugyanis semmi se garantálja, hogy az eszközeid HDMI portjai életben maradnak.
-
tkesy
őstag
Összeségében nem voltak nagyon oda érte, az input lag még megfelelő, viszont az utánhúzást túl magasnak itélték, úgyhogy egy tesztet mindenképpen meg kellene ejteni vásárlás előtt, hogy van-e vmi zavaró képi jelenség számodra pc-s üzemmódnál...
-
soomen
csendes tag
meyire lenne jó és értelmes választás egy ilyen tv-t monitorként használni???LG 32LN5400 LED Televízió
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! LG personal TV/monitorokról mi a véleményetek?
-
Jolly87
tag
Sziasztok!
A problémám:Számítógépet összekötöttem a samsung tv-vel, hdmi kábellel.Hibátlanul ment.Aztán tegnap reggel óta azt írja, hogy nincs jel.(de a kábelt érzékeli,mert ha kihúzom egyből jelzi h nincs kábel csatlakoztatva..)Se gépen, se tv-n elm nem lett elállítva semmit.Kábel nem sérült.Próbálkoztam vga driver újratevésével, tv alap gyári beállítások visszaállítása, de semmi.A driver beállításoknál nem is látja a másodlagos képernyőt, csak az alap monitort.Ha nincs monitorra kötve csak a tv re akkor sincs jel.
Át van nevezve a forrás Pc-re szóval minden ugyanaz mint 2 napja mikor még működött..
Van vkinek ötlete, hogy mégis mi lehet a gond? Vagy mit állítottam el véletlenül, mert nem tudok rájönni..
Köszi! -
milanfan
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van lenne,hogy van egy Samsung UE32F6400-as tv-m és egy asztali gépem,amiben GIGABYTE GTX650Ti OC 1GB GDDR5 videokártya van.3D-s ISO filmet szeretnék lejátszani rajta PowerDVD 13 progival.Összekötöttem a gépet és a tv-t egy HDMI kábellel,de se kép se hang.
Kábel,TV és aránylag a gép is új!
Olvastam,hogy ki kell terjeszteni az asztalt,de nekem a menüben nem is látja a másik megjelenítőt.
Próbáltam a tv-n mindhárom bemenetet,de mindegyiknél ugyanez az eredmény.
Mi lehet a baj?
Valaki segítsen légyszi!
Előre is köszi! -
TTomax
félisten
válasz
Rendo84 #1661 üzenetére
LG42LN5400am volt.... nem volt az igazi az input lagja miatt,habár árát megérte (105K) erről váltottam egy VA panelos Sony KDL42W653-ra [link]... nagyon nagyon meg vagyok elégedve vele, ezek előtt egy 120Hz-es Benq XL2420am volt,és persze nem olyan gyors a sony,de bőven vállalható,játszok rajta BF4-töl kezdve CnC ZHig szinte mindent...én ajánlom a SonyKDL32W-t de ha teheted inkább spórolj még egy kicsit,mert 32"-ban ritkán raknak jó elektronikát és panelt,inkább 40"felett nézelődj ott már nem spórolnak annyira... illetve hát 32"on is vannak jó samsungok de olyan áron mint a 42"-osok....
-
pappmarci
csendes tag
Sziasztok!
be lehet állítani valahol h 15 perc után ne kapcsolódjon szét a pc és a tv? Mert amikor zenét hallgatok youtuberól akk kb olyan 15 perc után kiírja a tv h nincs jel. de pl ha filmet nézek akk nincs ilyen. -
nyenyemc
újonc
válasz
tupacamaru #1668 üzenetére
nincs olyan, két darab SPDIF van meg ugye a külső alap hangszóró
-
nyenyemc
újonc
Sziasztok!
Az a problémám, hogy van egy Samsung Plasma Tv- és HDMI kábellel össze van kötve a Pc-vel. (Geforce 9600 -s videokártya) és nem viszi át a hangot. Visszaolvastam a kérdéseket, de nem találtam a megoldást. Win7 van , lehújabb nVidia driver. A win7 --> lejátszóeszközöknél hiába teszem alapértelmezetté a SPDIF-t akkor sincs hang. A tv-n csak ilyen pukkanás szerű, pattogó hang van. A HDMI kábelt már kicseréltem. Ugyanez a kábel a laptop-l tökéletesen átviszi a hangot.
Már ötletem sincs szóval megköszönném a segítséget.
-
tkesy
őstag
Igazából ennek itt van a topikja... De ahogy beleolvastam, vagy a hozzáadást (kiterjesztést) választod, és akkor mindegyiknek meglesz a saját felbontása, de csak 1 helyen látsz mindent (nem duplázza) és ha mondjuk filmet akarsz nézni akkor áthúzód a tv-n látható asztal részére és ott teszed teljes képernyősre, vagy állandóan kikapcsolod (lehúzod / letiltod) azt a megjelenítőt, amit nem akarsz használni...
De célszerű ott is feltenned a kérdésed, hátha van jobb megoldás... -
Fabor
csendes tag
Adott egy HD-Ready TV, egy PC, amiben HD4670-es videókártya dolgozik. HDMI csatlakozási lehetőség mindkettő eszközön van, össze is van kötve, kép és a hang is átmegy. Viszont.. A monitorom egy FullHD monitor, amin 1920x1080 a felbontás. Ezt átviszem tv-re, ugye ott is marad a felbontás, viszont a TV-nek jobban fekszik az 1366x768-as felbontás. Meg tudom azt csinálni valamilyen úton-módon hogy a TV képének a felbontása csak 1366x768 legyen, a de a gépen viszont maradjon a 1080p? Mert így nem sok mindent lehet látni a TV-n, pedig nem ülök messze tőle.
-
tkesy
őstag
válasz
Rendo84 #1661 üzenetére
A hdtv.co.uk-n nézz körül, mert ott szoktak tesztelni input lagot is...
Amúgy F5000 tulajként azt mondom, hogy teljesen jó monitornak, az input lag-nál nem volt különbség a B550-hez képest, amit annó 30ms-ra mértek ki.... A fent említett oldalon 2 érték is van az F5000-nél, szerintem a nagyobb a reális, de csak nagyon pro játékosként zavaró.
Tv tekintetében meg meg hát a panel a limit, és a színhűsége sem ér fel egy IPS-es Dell monitoréval, de ezt is lehet kalibráltatni, ami sokat javít a dolgon... -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
PC-hez szeretnék venni olyan Full HD, LED, 16:9 TV-t, aminek az input lagja minél alacsonyabb!
Minden képpen játékhoz lenne használva.
32"-osok között nézelődtem (persze ettől lehet nagyobb is, ha nem lesznek szembetűnően nagyok a pixelek) és ezt a 4 típust találtam, de mivel nem teljesen világos minden, ebben a témában, így nyugodtan ajánlhattok ezektől eltérő, másabb, jobb típusú készüléket is. A legfontosabb az alacsony input lag és a fantasztikus képminőség, amire kész vagyok áldozni is.
- Samsung UE32F5000
- LG 32LN5400
- Samsung UE32F5500Árban: 70.000 Ft- 120.000 Ft között szánnék rá.
-
Pool_
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, remélem tudtok segíteni mert kezdek kétségbe esni.Adott egy Philips 39PFL3008H TV, illetve egy AMD A4-5300 proci integrált apuja.
Szeretném a kettőt összehozni, de valamiért nem tudok hangot kicsikarni a kettő között.
Más TV-re kimegy a hang HDMI-n keresztül, tehát a kimenettel nincs gond. A problémás TV HDMI bemenetén szintén bemegy a hang más eszközről.
A kettő valamiért nem szereti egymást, a catalyst azt mondja nincs olyan eszköz kapcsolódva ami hangot is támogat. Pedig hát van ugye, a kép ki is megy rá.A windows hang panelében szerepel az eszköz mint hangkimenet, de hiába állítom rá, a hangkártyán szól a hang akkor is. Illetve ha ott belemegyek a tulajdonságokba, akkor a támogatott formátumok ablakban semmi nincs, tehát gondolom a TV hibásan adja az infót hogy miket támogat. Van esetleg ilyesmivel tapasztalata valakinek?
-
Mr.cappie
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a következő témában:
Vásároltam egy LCD TV-t és amint rádugom HDMI-vel a gépre abban a pillanatban a monitorom képe elkezd vibrálni, de amint lehúzom róla a TV-t megszűnik a vibrálás.
Mitől lehet a vibrálás? hogy lehet megszűntetni?
Segítséget, ötleteket köszönöm -
Assdak
őstag
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy ha pl egy játékot indítok, akkor az csak a TV-n vagy csak a Monitoron induljon, a másikra meg mondjuk kirakom a böngészőt? Nvidia kártyám van.
-
Atika_No1
csendes tag
Szevasztok! A probléma ismert, csúnya kép nagy felbontásban! Egy GABA GLV-2686 tv ről van szó!
Néztem a menüt, a távirányítót már hülyére nyomkodtam de nem találom a forrásmenüben hol tudnám át állítani! Ha valaki esetleg tudna segíteni azt nagyon megköszönném! -
Aszem
aktív tag
válasz
Fr@nkieWilde #1652 üzenetére
Szia!
Nagyon változó egy ismerősóm félméterről sem nettezik egy 42 colos tv,és imádja.
Filmet nézni érdemes persze távolabbról is.
A 26 colost érdemes 1.1,5m nézni minimum ez az én véleményem .
Én 2,7-tized méterről nézek 47 colost .
Tasom ugyan ennyiről a 37 colost neki az az ideális,a 42" már neki nagy. -
Assdak
őstag
Sziasztok,
Arra gondoltam hogy összekötöm a PC-t az LCD TV-vel. Vettem egy wireless xbox kontrollert a géphez, és arra gondoltam, hogy a kontroller kompatibilis játékokat, így a TV-n játszanám. Viszont az összekötéshez egy ~10m es HDMI kábel kell. Kérdés az lenne, hogy ez a táv okoz e bármilyen jelveszteséget, esetleg késést a TVn megjelenő képnél?
Audio kimenetnek egy usb-s DAC-t használok, ha a TV re akarom kiküldeni a hangot HDMI-n keresztül, akkor minden esetben a windowsba kell állítgatnom a hang kimenetet, vagy a kettő tud párhuzamosan működni?
Illetve a másik az lenne, hogy használnám kiterjesztett képernyőként is, tehát pl a monitoron futna a egy program, a TV n pedig egy film. Ez mennyire megoldható, mennyire macerás beállítani?
Távoli irányításra mi a legmegfelelőbb eszköz? A kontrollert esetleg lehet használni mint egeret? -
hm_guesswho
tag
Időközben észrevettem, hogy a kontraszt, élesség és egyéb apróság volt elállítva gyárilag. Ezeken finomítottam és szép képet kaptam, nem is kellett semmit se átnevezni és a gépen se kellett semmit se állítanom.
-
Starboard
csendes tag
válasz
tupacamaru #1651 üzenetére
Köszi siker kicsit eldugva. tools gombot megnyomni,....
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen tv-t, amit a linken találtok kb. milyen messziről érdemes nézni?
Mikor roncsolhatja a szemet, milyen távolságból?
És honnantól nem?Köszönöm.
Elnézést a kicsit OFF kérdésért. -
jimspie
tag
Sziasztok!
Nincs nagyon időm beleolvasni az előző válaszokba ezért felteszem a kérdésem csak így simán:
Szeretné kvenni egy 22 colos full HD TV-t kiterjesztett monitornak a jelenlegi 22 colosom mellé főleg munkára, filmezgetsére (meló közben menjen a bbc , natgeo, discovery . .akármi) + ha nem filmezésre akkor szimplán csak kiterjesztett monitorként szeretném használni.
Ez megoldható? -
Aszem
aktív tag
válasz
hm_guesswho #1647 üzenetére
Szia másik drivert a vga hoz próbáltál feltenni?
1-es hdmi portba dugtad,tévén nevezd el azt a portot pc-nek.? -
hm_guesswho
tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung LED TV-t, összekötöttem a laptopommal és a kép meglehetősen silány.
A betűk egybefolynak. A 720p-s filmek olyanok, mint egy jobb minőségű xvid. A 1080p-s filmek, meg mint egy rosszabb minőségű 720p-s filmek. A sima xvidekről inkább nem is beszélek...mint egy analóg tv adás.
Korábban egy Sony Braviaval használtam a laptopomat összekötve és ott mindenféle beállítás nélkül tűéles képet produkált. De most fogalmam sincs, hogy miért csinálja ezt és mi okozza a problémát.
Valakinek lenne valami elképzelése a megoldásra?
(a laptopban egy NVIDIA GeForce 9300M GS van)
Előre is nagyon köszi! -
dre75
tag
Sziasztok
Van ra mod hogy hang legyen a tvn is meg a gepen is egyszerre?
Hdmivel kikotottem tvre es winbe tudom allitani hol legyen a hang de azt nem tudom hogy mindketton lehet e egyszerre. Hatha van megoldas ra
A segitseget elore is koszonom:-)
-
NyemeczP
újonc
Sziasztok!
LCD TV-t használok monitorként, és az a problémám, hogy a szobában lévő TV-n mikor csatornát váltok, akkor elnyomkodom a monitort is. Mindkettő Samsung márkájú. A kérdésem az volna, hogy ki lehet-e valahogy kapcsolni a monitorból a távirányítást?
Köszi
-
Flashhh
tag
válasz
-=RelakS=- #1638 üzenetére
Sajnos a tv menujeben semmi erre utalo beallitas nincs :S
-
Flashhh
tag
válasz
-=RelakS=- #1636 üzenetére
Hol találom ezeket? vidkari konfigban? vagy a tv beallitasokban? mert ott nem nagyon lattam ilyet, eleg buta a menuje szegenynek
-
Flashhh
tag
Sziasztok!
Fogalmam sincs hogy miért ilyen ocsmányak a betuk a JVC tv men hdmi vel osszekotve ati vidkari
[link]Remelem valakinek lesz otlete hogy mitol lehet
-
Dömy
tag
Milyen kábel szükséges ahhoz hogy a laptopomat, illetve az lcd tv-met összekössem? A laptopon található Hdmi anya, illetve vga csatlakozó is. Hdmi-Hdmi vagy Vga-Hdmi kábelre lenne szükségem?
Ha összekötöm őket, lesz e olyan szép a kép egy filmnél ha laptopról játszom át tv-re, mintha a tv pendrive-ről játszaná le a filmet?
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
Az előző gond megoldódott (mélyre rakták a notebook portját, és bele kellett erőszakolni a kábelt), viszont most meg hiányzik a TV-n a kép alja és teteje, meg olyan homályosnak néz ki a kép. Ezt mi okozhatja?
-
Mancsy
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Van egy Sony notebookom (SVF1521H1E) és egy Samsung HDTV-m. Össze akarom kötni HDMI kábellel őket, de nem sikerül. A notebookon a második képernyő kiterjesztésre van állítva (Fn+F7), de a windowsos beállításoknál nem talál semmilyen megjelenítőt, csak egy VGA-t, ami viszont nem csinál semmit. A tévé azt írja, hogy nincs jel, és nem is enged erre a HDMI-re váltani. Próbáltam másik HDMI-n keresztül, úgy sincs változás.
Van valakinek ötlete?
-
tupacamaru
veterán
válasz
viktorsuzuki #1627 üzenetére
-
viktorsuzuki
csendes tag
válasz
tupacamaru #1625 üzenetére
Hali. Azt megtettem de továbbra sem működött. Sajna végül a sok nyüstölés kapcsolgatás ide-oda dugdosás azt eredményezte hogy elszállt az alaplapom. Így okafogyottá vált a dolog.
Azért köszi a választ. -
Adams1992z
újonc
Sziasztok!
Szeretnék venni egy tv-t, amit monitorként szeretnék használni. A Tv: Sony KDL32W650. Az lenne a kérdésem, hogy ezt lehet-e használni monitorként? Valakinek vannak tapasztalatai ezzel a tv-el? -
tupacamaru
veterán
válasz
viktorsuzuki #1624 üzenetére
A Realtek Digital Output-ot tedd alapértelmezetté, hogy a zöld pipa rajta legyen. Asszem jobb klikk rajta és Beállítás alapértelmezett eszközként.
-
viktorsuzuki
csendes tag
Hali!
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel.
Adott egy PC és egy LG 3D plazma tv.
A PC-ben egy Nvidia Geforce 8600GT 512 Mb videókari van amin van egy HDMI kimenet is.
10 méter HDMI kábellel a gép rá lett dugva a TV-re.
Kép át is megy hibátlanul. Bármilyen felbontású filmet elvisz még 3D is simán megy gyönyörű képpel akadás mentesen. A hiba azzal van hogy a hang nem megy át az istenért sem.
Már összekötöttem az alaplapi SPDIF-et is a videókarival mert állítólag úgy mennie kellene.
Win 7 rendszer van a gépen.
A videókártya drivere 2013.11. havi vagyis a legfrissebb.
Hangkártya integrált van alaplapon annak is a legfrissebb driver van feltéve szintén 2013.11. havi Realtek driver.
A hangeszközök kezelése menüben ott van hogy Realtek Digital Output.
Beállítások gomb inaktív és hiába állítom be alapértelmezett hangeszköznek akkor sincs hang a TV-n.
Az Nvidia vezérlőpultban is ott van a digitális hang beállításaiban a HDMI csatlakozó mellett hogy LG Electronics LG TV szóval már nagyon nem értem miért nem működik.
Várom a segítségeteket.
Válaszok jöhetnek ide is vagy privibe a viktorsuzuki@gmail.com címre. -
tupacamaru
veterán
-
Badcraft
csendes tag
válasz
tupacamaru #1597 üzenetére
Hello!
Olvastam egy hozzászólásodat ahol azt említetted hogy ha gépet (pc) összekötsz egy 200-400 Hz es tv-vel, akkor is csak 60 Hz-en fog a gépről menni az anyag (film játék stb)?
Nem tudod ez miért van így? Vagy biztos h így van e?
Köszi.
Üdv. Tamás -
zitromz
tag
Hali!
Jó kis topic,én is szeretném monitorként is használni az új LG 620LS TV-met
Na de most csak miniHDMI-s VGA-m van amiből számomra két lehetőség adódik:
-mini HDMI-HDMI átalakító
-DVI-HDMI átalakító
Ti melyiket javasolnátok?
Előre is köszi a választ! -
lono981
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Blaupunkt BLA50 FHD led tévét a Tescoban. A mai nap összekötöttem hdmi kábellel a tévét a laptoppal. Azt vettem észre, hogy egy vízszintes törés megy fentről lefele. Ez gyors mozgásoknál igazán feltűnő. Próbáltam alacsonyabb felbontáson és képfrissítésen, de a probléma maradt. A tévé mind a három hdmi bemenetén ezt produkálta. Utána egy többéves Samsung HDR LCD tévén lett próbálva, ott ezt a hibát nem láttam szerintem. A kábelt kipróbáltam egy T-home beltéri egységen, de ott csak 1080i felbontás van és a fent említett képtorzulást nem láttam.
A hdmi kábel: 1,5 m HAMA, aranyozott, 3000 ft.
Találkozott valaki ilyen hibával? Ha igen, mi a megoldás?
Előre is köszönöm.
Üdv:
Nonó -
sanyiii84
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom, hogy veszek egy nagyobb TV-t monitor helyett. Legfőképp böngészésre, filmezésre és autós szimulátorhoz használnám.
40" körülit vennék, úgy 120-130 körül szánnék rá. Ti mit javasolnátok? -
xab
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám amiben a segítségeteket szeretném kérni, hogy van egy LG 39LA6205 LED TV-m amit össze szeretnék kötni egy ATI Mobility Radeon HD 4850-es videokártyát HDMI kábellal. A kép létre is jön, viszont villog, villódzik, és ha esetleg elindítanék a számítógépen egy videot, hogy a tv-n lássam, akkor teljesen összeomlik az egész képátvitel.
Kipróbáltam a TV-t hogy egy Acer Aspire V3 771G laptoppal kötöm össze, ott probléma nélkül létrejön a kapcsolat úgy ahogy akartam.
Vajon mi lehet a probléma a számítógép és a Tv között, hogy nem működik?Válaszotok előre is köszönöm!!
-
scanman
csendes tag
Sziasztok. Egy htpc alaplapi Ati hd 4200-as vga hdmi kimenetét kötöttem egy philips tv-re. Sajnos bármilyen felbontással próbáltam, és több driverrel is, a kép valahogy mindig többé-kevésbé kilóg a tv képernyőről... a catalyst beállításában nem találtam lehetőséget a képméret manipulására (szélesség, magasság, pozíció) . Tudtok erre valami jó segédprogramot, vagy egyéb megoldást? Köszi előre is.
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok. A mai LED Tv-ken miért nincs DVI csatlakozási lehetőség mint a régieken? Marhára nincs HDMI kábelem hogy összedugjam majd a nemsokára vásárolandó TV-t a számítógép házzal és ha jól tudom kb 5e Ft ami így karácsony előtt pont gáz.
-
Claark
csendes tag
-
Aszem
aktív tag
Szia !
Elsőkén mindenképp próbáld másik kábellel.Esetleg elötte tedd minél kisebb félbontásra ,nézd meg úgy is csinálja!
Nem feltétlenül szabadna bajának lennie ha 5 méteres a kábel ,de szerintem az lesz a hiba .
Sajnos a jobb minőségű kábelek jóval drágábbak, de próbáld ki egy rövidebbel , ha nem lesz hiba ,veszel egy jobb minőségű 5méterest ha kell annyi neked mindenképp. -
Claark
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, találkoztatok e már ilyen problémával. A számítógépemre monitornak egy Samsung LE32D550 lcd tv van kötve HDMI kábellel. Gyakran előfordul, hogy mikor bekapcsolom a számgépet, a tévé nem érzékeli és kiírja, hogy ellenőrizem a jelforrást. Ilyenkor kihúzom a HDMI kábelt a tévéből, visszadugom és megjelenik a kép. Ha mégsem, akkor megint kihúzom, várok 10 másodpercet, visszadugom és van kép. Amikor nincs kép a tévén, azaz a videokártya HDMI kimenetén, olyankor van a DVI kimeneten, leellenőriztem egy monitorral. Olyan is előfordult, hogy a tévé is rá volt kötve a videokártyára és a monitor is. Ilyenkor ha bekapcsoltam a számgépet, akkor a BIOS POST üzenetek és a Windows 8 logó a DVI monitorra volt küldve, a windows asztal pedig a HDMI tévén jött be. Most egy GTX 660 videokártya van a gépben, de ezelőtt egy HD4850 volt, avval is ezt csinálta. A HDMI kábel 1.3-as 5 méter hosszú. Vajon ez lehet a baj, hogy túl hosszú? Más kábellel még nem próbáltam. Mivel próbálkozzak még? -
kovi166
tag
Sziasztok.
Adva van egy Ati vidi kari HDMI kimenettel hogy lehet abbol hangot is kiszedni?
Van erre valami program vagy csak alaplapi HDMI böl tudok hangot generálni?
Mert akkor 2db HDMI kábel kell de akkor minek az a Flancos HDMI!?!?!?! :-)Válaszokat köszönöm ha lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest