Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
MylkA80
csendes tag
Hello!
Van egy kb 6 éves plazma tv-m, LG 60PB660V a típusa.
Először sistergés, majd egy nagyobb sistergés és csattanás hallatszott, sötét lett a kijelző.
Azóta bekapcsolás után 2mp-ig szürke kép, majd sötétség.
Hang van, smart menübe belép (akkor elnémul, szóval az megy).Találtam egy elégett kondit az 60r6_ydt panelen, rendeltem hozzá és ki is cseréltem az egész panelt.
A hiba még mindig fennáll legnagyobb bánatomra.
Esetleg valaki találkozott-e ilyesmivel, vagy tudna segíteni, mit nézzek meg?
Nézegettem a paneleket, de sehol nem láttam égésnyomot, csak a fenti egyet. Kondik nem púposak, biztik szerintem jók.
Előre is köszi a segítséget! Ha szóban jobban megy: +36 30 336 56 38
Köszi!
-
MADKING
tag
válasz
sing1ep1ayer #9498 üzenetére
akkor csak axl
-
sing1ep1ayer
őstag
A várakozás már megvolt, napokig, szóval az tuti nem segít. Marad Axl.
-
MADKING
tag
válasz
sing1ep1ayer #9496 üzenetére
proba kepp teljes aram talanitas 10 perc varakozas azt vissza. ha akkor nem kapcsol be akkor szerviz, tap gondja van.
axlrose32 esetleg telefonon felkeresni. -
sing1ep1ayer
őstag
-
MADKING
tag
válasz
sing1ep1ayer #9492 üzenetére
"A led, ami bekapcsolt állapotban halványlila volt eddig, most szép lassan, pirosan pulzál." - szinte luktett mi ?
ha ez a pirosan pulzalo led, neha hosszabb szunetett tart, akkor onnan szamold a pulzalast, ismet hosszab szunetig. es a mennyit ossze szamoltal ird be ide -
MADKING
tag
válasz
volandy #9491 üzenetére
Tehat :
1: letoltod HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ [link]2: kinyitod 32 oldalt, es figyelmesen elolvasod.
3: es azutan 102 oldal ott levan irva milyen felbontast tud a tv, sot pirosba bekeretezve megjegyzessel azt is figyelmesen elolvasni
4: es mind ezek utan, ha azt akarod lejatszani egy filmet, a mi nem 1080 csak 360 vagy 720 akkor csak nyujtani tudsz a kepet (32 oldal) vagy nem fogja engedni.
tehat nem a mini pc szabja meg mit es hogyan, hanem a tv tudasa
amugy legegyszerubb att konvertalni olyan felbontasba a mi a tv tudja -
sing1ep1ayer
őstag
LG 42lw57s 3D smart tévé egyszer csak kikapcsolt, azóta nem hajlandó visszakapcsolni. A led, ami bekapcsolt állapotban halványlila volt eddig, most szép lassan, pirosan pulzál. Amikor megpróbálom bekapcsolni a TV-t, akkor kattan egyet és kész, se kép se hang.
Ötletek, hogyan lehetne javítani? Már ha lehet.
-
MADKING
tag
válasz
volandy #9489 üzenetére
Hat mert LG plasma, biztos kamu TV, ha nincs se szeriaszam, se az hogy mit csinalsz konkretan, meg hol latsz tobb beallitas.
Szoval elorol, es konkretan keszulek szamokkkal betukkel es mit szeretnel csinalni, ossze kotni szamitogeppel vagy egyeb kulso eszkozzel.
Esetleg hasznalati utmutato segitsegul lehet. -
volandy
senior tag
Sziasztok!
LG plazma tévén miért nem lehet 16:9 és 4:3 képarány helyett mást is beállítani? HDMI és VGA kábellal is ugyan az a helyzet! Van több beállítási lehetőség, de csak ezt a kettőt engedi. -
MADKING
tag
ez nem belul torik ez kivul tort be csak azert nem erzel semmit, mert egy vekony arnyekolo folija van rajta. Eros nagyito alatt lehet latni.
egyebkent eleg egy eles targyal megbokni, es az majd szepen lassan hohatasara elkezd terjedni, a repedesen mar el is megy a gaz, azt annyi.
Ha S szeria lenne ott van elotte egy vedo uveg. -
weux
csendes tag
-
weux
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam bekapcsolni a tv-t, de csak pirosan villog és nem történik semmi.
Aztán észrevettem, hogy meg van repedve, kisfiam tagadja (4éves), hogy ő törte be, de kétlem, hogy magától így megrepedne. Bár az ujjammal végighúzva nem érzek kívülről mélyedést/repedést.
Ez belül "törik"?
Lehet ezt javítani? Mi tévő legyek? (A tv-vel kapcsolatban)
-
Paszi2002
újonc
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám hogy van egy Orava LT-705 Lcd tv-m ,egyszer kikapcsolt és azóta minden bekapcsoláskor , a teljes kijelző pár másodpercenként szinek váltakoznak, teljes kijelzőn piros szín majd három másodperc mulva teljes képernyőn kék és igy további szinek .
Se menü nem látszik ,se a hangerő se csatorna váltásra sem reagál. Csak váltakoznak a szinek mi lehet ilyenkor volt már pár plazma tv ami hibás volt de ilyet még nem láttam .
Érdeklődve várom a kommenteket
És hogy javitható e vagy kuka -
Mimzi
csendes tag
Sziasztok!Az lenne a gondom, hogy fateromnak van egy hyundai led dlf40285 smart készüléke ,ami offos lett!A hiba az mikor bekapcsolnánk kb 1mp -re bevillan a kép és ennyi!Hang van,közelről megvilágítva kép látható csati váltás működik!Szervíbe elvitte ott mainbord.cserét mondták,ami 2 éve szintén megtörtént ugyan ilyen tünetek voltak!Kérdésem az lenne valóban az lehetett akkor a hiba ill most is ez lehet vagy át....rtak?Van -e értelme javíttatni 5 éves készüléket?Amit ők ajánlottak azért nyílván nem 35papír!Segítségeteket élőre is köszönöm.
-
Rékus
újonc
Nagyon szépen köszönöm a jótanácsot.Valószinü megkeresek egy hozzáértő szakembert Itt a környéken (Szekszárd ) Ha esetleg nem találok, beválalná valaki a bevizsgálást elküldeném futárral ( JA a szeviz bevizsgálásért 3.5 E FT kért ) Ha esetleg nem kijelző hibás mégse ennyibe kerülne Mégegyszer nagyom szépen köszönöm innentől elfelejtem a márkaszervizt.Üdv a Rekus.
-
MADKING
tag
"akkor miért hibás a kijelző?" mert 120 000forint, de lehet hogy LED sor hibas a mi 1 200Forint.
"Szerviznek is valamibol es valakibol megkell ellni" foleg ha ez egy "szakszerviz" akkor egyertelmu, hogy panel cseren kivul mashoz nem ertenek, es a javitas fogalom ott meg is allt. -
MADKING
tag
"Sony KDF-E50 ... , meg tudná valaki mondani, hogy mi a baja és hogy orvosoljam." hat szerintem tap baja van. DE A KESZULEK "Sony KDF-E50" KEVES.
"Két piros villanás aztán zöld és ez ismétlődik" - ha szemeddel vannak ilyen jelensegek, akkor orvos tud orvosolni.
De nyugi, nem te vagy az elso, es nem is utolso a ki ir valamit, es majd a masiknak kell kitalalni egyaltalan mirol irsz.
Szoval fuss neki meg1x
Szedd ossze gondolataidad, ha nem megy... fuss neki az elso oldalnak [link] ott direkt levan irva -
kaktus
újonc
Sziasztok!
A következőben kérném egy hozzáértő segítségét.
Van egy Sony KDF-E50 tévém. Pár perc után lelövi magát.
Két piros villanás aztán zöld és ez ismétlődik.
meg tudná valaki mondani, hogy mi a baja és hogy orvosoljam.
Előre is köszönöm. -
MADKING
tag
válasz
rokko99 #9469 üzenetére
Ok, ha ugy gondolod akkor ugy is van, nalad van a tv, a mi nem mukodik, akar gondolod, akar nem gondolod.
A kondi is ugy gondolt hogy pupos lesz, es ha mar pupos akkor ... de erre is gondoltal, szoval mind1 hosszu elmagyarazni, inkabb tedd a hutobe a tv-t ott nem fog csinalni - "Ha felmelegszik kikapcsol, és kattog a relé, nem tud elindulni."
Es nem viccnek szantam amugy...Gondolni egy dolog, kimerni muszerrel miert es mitol kattog a rele mas dolog.
Ha megvan a miertje, akkor meglesz a tobbi is.
Tovabbi szep GondolkozasT. -
rokko99
csendes tag
válasz
MADKING #9459 üzenetére
Viszont, az még fura, hogy olyan, mint ha nagyon hamar beégne. Nem ismerem annyira ezeket az ősi plazma tv-ket, de ha hirtelen feketére vált a kép akkor zsizsikes árnyak maradnak utána. Nekem is egy plazmám van, az újabb, és nem csinál ilyet, az is némileg zsizsikes, mint a samu plazmák nagy része. Nem lehet, hogy y vagy z panelek emiatt szóba jönnek?
-
-
Rékus
újonc
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy van egy Samsung smart ue42f5700 aw televizióm ami a következőket produkálta: használat közben villant egyet és azután nem lehetett bekapcsolni a logó feljött de nem kapcsolt be azután folyamatosan ki be kapcsolt de csak a logóig.Elvittem szakszervizbe ahol azt mondták hogy kijelző hibásés kimondtak 120 000 Huf-t a javitásra Laikusként kérdezem mi lehet a hibja és hogy reális-e ez az ár? Üdv a Gabi
-
csori23
aktív tag
Sziasztok. Szeretnék a hozzáértőktől tanácsot kérni.
A TV Panasonic TX-P42U20E (plazma). Hibás a tápja. Típusa: LSEP1287 BE - LSJB1287-21
A kérdésem az lenne hogy helyettesíthető-e ezzel a típussal? LSEP1287 LD LSJB1287-22
Előre is köszönöm. -
MADKING
tag
válasz
rokko99 #9458 üzenetére
"Tápjában volt két púpos ezerükétezer mikrós kondi, azt cseréltem, de az a hiba nem oldódott meg."
Viszont altalaba ok okoznak a problemat, vegig kell kovetni merre mennek a + szakasz vegig kell nezni mint a honnan es a hova.
Masik a rele behuzo resze, vagy a rele vagy a rele vezerloje. -
rokko99
csendes tag
Sziasztok! Adott egy PS-50Q92H plazma tv, amivel úgy tűnik, minden rendben van, amig fel nem melegszik. Tápjában volt két púpos ezerükétezer mikrós kondi, azt cseréltem, de az a hiba nem oldódott meg. Ha felmelegszik kikapcsol, és kattog a relé, nem tud elindulni. Ha kihúzom, visszadugom x ideig megint meg, aztán leáll. Ha megcsapkodom, akkor is előjön a dolog. Táp, Y, Z stb panelek, igbt, fet stb átforrasztva, a hiba nem szűnt meg. Most már csak a mainboard vagy control board ra tippelek, hogy reflow kellene. Szerintetek ez megoldaná a problémát?
Ui. jó kis refurbished modell -
Antmanus
újonc
Sziasztok. Az a problémám, hog a Samsung UE32H5500AWXXH modelkódú led tvnk tegnap este egyik pillanatról a másikra, ha szemből nézzük a jobb oldala felől, sötéten kezdett bevillogni ,illetve az egész kép sötétebb lett.
Kérdés a gurukhoz: MI lehet a baj.
Sajnos képet azért nem tudok küldeni mert folyamatosan látszódik és nem egy csikról van szó.
Válaszokat előrre is köszi. -
MADKING
tag
válasz
Kalacskepu #9455 üzenetére
Windows 8.1 logo-nál lent végig van egy rózsaszín pixelcsík is.....
egyszerubb egy kep, mint azon filozni milyen csikok es mit jelet elszinezodes...
-
Sziasztok!
Van egy AOC I2367FH LED monitor-on. Az a problémám vele, hogy jobb oldalt az egész kép el van színeződve. Használtan vettem elég jó árban (lehet ezért is volt annyi amennyi, viszont az eladó nem közölte ezt a hibát
). Első nap nem is volt vele semmi bajom, másnap viszont pár másodpercre elment a kép, és hirtelen megjelent ez az elszíneződés. Windows 8.1 logo-nál lent végig van egy rózsaszín pixelcsík is. Valamikor enyhül, valamikor rosszabb lesz. A kérdésem az, hogy mi lehet a baja, illetve hogy javítható e, és ha igen, akkor mit kéne kicserélni benne ? Kábel is cseréltem már, megnéztem másik gépen is de ugyan az a probléma.
-
-
MADKING
tag
válasz
Jumpalaja01 #9452 üzenetére
"A szerelőnél, ugyanúgy mint múltkor a szervízbe, persze tökéletesen működött." - razkodastol vissza jon kontakt. melegedes ki-be kapcsolas es megin rossz erintkezes.
-
oil120
senior tag
válasz
Jumpalaja01 #9441 üzenetére
"Olyan hibajelenség volt nála, hogy ha bekapcsoltuk feljött a logó úgy hogy mintha fél képernyő működött volna a másik fele pedig nem. Azután már csak hang volt kép nem. Ha rávilágítottunk akkor haloványan lehetett látni a alakokat a tv- ben."
Ez eléggé háttérvilágítás hibára utaló leírás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest