- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sylon
csendes tag
Sziasztok!
Ma "meghalt" a tv-m
Kéne egy kis segítség, mert egyáltalán nem értek hozzá és kíváncsi lennék, hogy mennyiért lehetne megcsináltatni.
Modell: Samsung LE40R82BX / XEC (sima hd-ready)
Vertió: SS10
Nem tudom nem e 5-év garival adták mert az mázli lenne..Még meg kell keresnem a papírjait.
Szóval a jelenség:
Nem kapcsol be a tv. Csak kattog mint amikor simán bekapcsolna de már képet nem ad hanem "lekapcsol" és be akar kapcsolódni újra. Szóval csak kattog addig amíg ki nem húzom a tápot. Viszont alul a kis piros lednél a tv-n látom hogy érzékeli a távirányítót mert villog ha nyomkodom a gombokat. Tegnap hajnalban kezdődött a dolog azzal, hogy elég nehezen kapcsolt be (2-3 kattanás a szokásos 1 helyett) és a csatornákat sem találta csak párat. Sőt a 15-ös csatornánál feljebb nem is tudtam váltani a programléptető gombbal csak ha beírtam a kívánt számot de adást már nem láttam csak egy két helyen. Lefuttattam egy automata csatornabeállítást és utána jó volt. Ma délelőtt még bekapcsolt (nem egyből hanem kb 2-3 kattanás után) de megint csak pár csatorna volt, illetve a nyelv visszaváltott angolra a régió meg Egyesült Királyságra. Auto csat beállítás után megint jó volt. Most viszont már nem kapcsol be. Ha bedugom a tápot akkor be akar kapcsolni egyből de csak a kattogásig jut el, kép egyáltalán nincs, nem is villan fel semmi.Sajnálom a tv-t mert nem igazán volt használva csak hétköznap akkor is keveset.. Nagyon szép állapotban van. Szinte új
Azt hittem kihúzza jó pár évig
Köszönöm előre is a segítő válaszokat!
-
Sándor -P20-
senior tag
Üdv.
Van egy TECHNIKA Tv-m.
Model No: W23/50J-BB-FHCDUP-EU
Ref: LCD 23CF-204DK
Szal az vele a gondom, hogy ha megpróbálok vele megetetni egy feliratos avit USB-ről, (film.avi film.sub) akkor látszólag (menű szerint) minden rendben van, de a feliratokat összetöri.
Szal tudna valaki valami okosságot mondani erre a jelenségre?
Esetleg lehet valahonnan olyan szoftvert leszedni a TV-re amiben orvosolták ezt a jelenséget?A válaszokat előre is köszi.
-
axlrose32
őstag
válasz
-conrad- #245 üzenetére
Szia!
Elképzelhető, hogy meghibásodott egy áramkör, ami a képtartalom függvényében szabályozza a háttérvilágítást.
Ez egy tök értelmetlen dolog ha rám hallgatsz....
Két lehetőség van, kiiktatom, ez az olcsóbb 5000Ft-ból megvan, megjavítom vagy cserélem a modult, na ez akkor derül ki ha látom milyen chassis.Néhány készüléknél egyébként a képmenüben ki is lehet kapcsolni ezt az opciót, ha előveszed a használati utasítását , ill néhány tipp:
Fényérzékelő: Ne tegyél semmit az érzékelő elé, mert az befolyásolhatja a működést.
Amennyiben negatív, tehát nincs változás, akkor "részletes beállítások" képmenüben a "Részletes kontraszt kiemelő kikapcsolása" (Magyar használati 23. oldal)
http://pdf.crse.com/manuals/3298243431.pdfAztán folyt. köv. ha ezek nem vezettek eredményre.
-
trialboy
tag
Helló!
LG 42v7 Z-sus panelt vennék, akinek van írjon már és megegyezünk! Köszi!
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:-Tudja valaki, hogy ilyen eszközt lehet e kapni valahol mo.-n, esetleg valahol a közelében?: HDMI Signal tester
-Létezhet e olyan, hogy a teljesen hibátlannak tűnő LCD TV készülékem a kimeneteire kötött készülékeket lassan alattomosan tönkreteszi? Lehet ezt diagnosztikálni és javítani valahogy?
...gyanús körülmények között az elmúlt 2 évben több számítógépem, laptopom, erősítőm ment tönkre. Mostanra kizárásos alapon a tv a gyanusítot.
-
Zolp
csendes tag
Sziasztok,
Kérdésem: 2008-as gyártású 32LG5000. ZA.AEUHLJG TV-n van-e bekapcsolást tiltó gyerekzár funkció, és ha igen, akkor hogyan tudom kikapcsolni?
Néhány napja ugyanis a TV nem kapcsolható be, a standby led bármely gomb megnyomásakor különböző fényerősséggel villog, de a TV nem kapcsol be.
Vagy egyszerűen a táp hullott el? -
axlrose32
őstag
válasz
zolikovacs85 #235 üzenetére
Szia!
Utánanézek, hogy tudok-e hozzá szerezni maint.
A 80000ft igen "elvetemült" ár egy lassan 5 éves tévéhez, bár az új alkatrész valóban ennyibe kerül.
Ha jól emlékszem ezen 1 db hdmi (digitális bemenet) van ezért kizárt, hogy meg lehessen oldani a kérdés második részében foglaltakat. -
zolikovacs85
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget: Panasonic Th-42pv7p Tv-men a HDMI bemenet egy ideje nem működik, emellett a kábeltévés adás képén vízszintes csíkok jelentek meg. A többi bemenet (scart, komponens) hibátlanul működik. A szakszervíz panelcserét ajánlott 80000 Ft-ért, de hátha van valakinek olyan ötlete, amivel olcsóbban meg lehetne úszni.. Illetve hogyan lehetne megoldani, hogy T-home-os STB-t emiatt ne csak analóg módon lehessen rákötni?
-
Peter11
csendes tag
Üdvözletem!
Thomson tévéhez keresek kapcsolót. Ami most van benne, az rendszeresen összeragad, így nem tudom kikapcsolni, csak ha kihúzom a konnektorból. Amit a TV típusáról tudok:
Thomson 33MS44E, 631/ICC19 2H EN. -
Peter11
csendes tag
Üdvözletem!
Thomson tévéhez keresek kapcsolót. Ami most van benne, az rendszeresen összeragad, így nem tudom kikapcsolni, csak ha kihúzom a konnektorból. Amit a TV típusáról tudok:
Thomson 33MS44E, 631/ICC19 2H EN. -
Sziasztok!
A beteg egy Samsung 40A626. Piros fuggosleges arnyek jelent meg a kepen TV nezes kozben. Eloszor a bal oldalon, most a jobb oldalon,. A keptol fuggoen valtozik, hogy milyen, wii menuben pl. sarga. Kulso analog jelrol meghajtva is produkalja a hibat, de digitalis jelnel nem.
-
axlrose32
őstag
válasz
Csabesz666 #227 üzenetére
Szia!
AUO T370 kijelző ha tippelnem kell.
1. Gammakorrektor hiba
2. KijezőhibaHa elhozod 2 nap és 2 hét között megoldás születhet rá.
A két hét alkatrészrendelés esetében értendő.
Bevizsg. költség nincs. -
axlrose32
őstag
Szia!
Szerintem jó helyen kapiskálsz.
De simán lehet a ragasztott fóliakábel kontakt hibája is, akkor pedig plazma esetében is kuka.
Mondjuk tudok adni egy címet akiről tudom, hogy rendelkezik megfelelő berendezéssel, de a kijelzőszériából (YB02) arra következtetek, hogy ez egy régebbi modell. -
djtsaby
csendes tag
Sziasztok!
Egy Samsung PS42E71HX plazmával küzdök! Most kapott egy új Y-sust, mert 4db IGBT totál zárlatban volt rajta! Elindítva ezután a képen látható hibát produkálja: egy függőleges pixelcsík, amelyben a subpixelek folyamatosan villódznak! Két dologra tudok gondolni: vagy logic buffer, vagy a kijelző kapott egy pofont! A subpixelek fényereje a képtartalom szerint változik, olyan mintha ott lenne a kép, csak a pixelek rosszul állnának össze! A képernyő típusa: S42AX-YB02. Valakinek van ötlete, mi okozhatja a hibát? -
törölt tag
hali most néztem le a tv-röl samsung sp43r1hl1.
-
axlrose32
őstag
-
törölt tag
sziasztok a tv tipusszáma HA68-00971A és nem akar bekapcsolni csak sistereg és nem csinál semit .
-
axlrose32
őstag
válasz
attila 1964 #216 üzenetére
Szia!
Egy próbát megér.
-
törölt tag
szaisztok nekem van egy samsung SAMS43" Projection TV.
Tegnap este néztem rajta egy filmet és hirtelen magátol kikpacsolt és az óta nem akar bekapcsolni és csak zizeg mikor be akarom kapcsolni . Remélem ez alapján tud valaki segíteni kitalálni hogy mi lehet a baja és hogy menyi lehet majd a javítás . Elöre is köszönöm -
attila 1964
csendes tag
Sziasztok ! Segítséget kérnék egy sony KP-61 PS2 projektoros tv-vel kapcsolatban.Hibajelenség a következő: Túl világos lett a kép és látszódnak a képen a vissza futási csíkok, stanby led 5-öt villog, mi lehet a probléma ,érdemes-e még javítani,vagy kuka ?
-
axlrose32
őstag
válasz
#18097920 #213 üzenetére
Szia!
Fantasztikus, jól látom, hogy olyan mintha csak 16 bites színmélység lenne, azaz foltos, a fekete nem fekete stb?
Feltételezésem szerint T370xxxx Auo gyártmányú kijelző van benne.
1. Meghibásodott a T-conon az egyik ic
2. Beszart a kijelzőBővebbet bevizsg. után tudnék mondani, ennek nincs díja.
-
axlrose32
őstag
válasz
Mr.Sunny #209 üzenetére
Szia!
Akkor sorjában, ha nem tévedek ez egy lcd projektoros készülék.
A foltot okozhatja a polárszűrő megégése az lcd lap megbomlása(pl. elégtelen hűtés következtében) és még számos dolog.
Ez akkor derül ki ha az asztalon van és darabokra szedte az ember.
Mivel egy ilyen készülék vetítőrendszerének szét és összeszerelése illetve a hiba megállapítása 4-5 órát vesz igénybe, így ez a művelet alapból 8eFt-ról indul.
Amennyiben a polárszűrő égett meg, az pótolható általában, nem kell hozzá megvenni 30e-ért a gyárit, így ha szerencséd van egy 10-esből kijöhet kompletten.
Ha nincs akkor tudod, hogy mi a hiba.... -
Mr.Sunny
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Van egy Sony KF-60SX300K projektoros tv-m, aminek pár hónapja a képernyő alján, majd később a bal oldalán is megjelent egy-egy kék, szabálytalan alakú folt. Ma mikor bekapcsoltam láttam, hogy a képernyő baloldali 1/3-án egy szabálytalan sárga paca van. Mi lehet ez, és kb. mennyiből "gyógyítható"? Előre is köszönöm! -
Steve 53
csendes tag
válasz
axlrose32 #176 üzenetére
Szia!
Ismét visszatérnék erre a Sony projektorosra. A fórumot olvasgatva látom szinte mindenhez van alkatrészed. A tárgyban szereplőhöz kellene kék lcd, szerintem ez is megsérült. A szűrő cserélése után is maradt benne egy zöld folt, ott ahol a szűrő elégett. Mennyi lenne egy ilyen lcd panel? Köszi Üdv
-
axlrose32
őstag
válasz
krisztian030 #203 üzenetére
Szia!
Kijelzőhiba, ha olyan van benne ami javítható, akkor 8-12e, ha a nem javítható verzió, akkor sajnos kijelzőcsere és nem hiszem hogy gazdaságos.
Bontott kijelző is 25e környékén kezdődik, az új display pedig 2db originál készülék ára lenne, ha kérné valami mazochista. De ne fussunk ennyire előre, sztem javítható a kijelződ leírás alapján.
Ha érdekel csörrents rám. -
krisztian030
csendes tag
Lemaradt a tipusa samsung le32r32b ja és mennyiért javithato-e?
-
krisztian030
csendes tag
Szia!
Van egy Samsung tv-m kb 1 ora után világos képnél vagy fehér képnél elkezd vilogni a kép olykor 80% eltün és folyamatosan vilog és beég az ikon logo kikapcsolom kb 10 percig hibátlan ujra még fellnem melegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Honda topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- További aktív témák...
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest