Új hozzászólás Aktív témák
-
5@$
aktív tag
Sziasztok!!
Lehet hogyaz lesz a legjobb, habár van egy reményszikra hogy mégis megjavitják nekemAmugy gari nincs sajnos, mivel csak a kijelzőt kaptam
-
Router
őstag
válasz
General Salee #2382 üzenetére
na mostmár tudom hogy a PCI VGA karikon mire való a 26pines csati
eredetileg mire lehetett ezt használni az lcd meghajtáson kívül? -
Latsza
aktív tag
Az én VGA-mon is van ilyen csatlakozó, az a másodlagos monitornak van fenntartva?
Általánosságban és moddolásmentesen hogy lehet arra egy moncsit rákötni? -
Flagstaff2
senior tag
Ezek a displayek sztem nem kaphatók kisker forgalomban. Elég speckó ikonok vannak rajtuk,amit úgy gondolom a PC házak gyártóinak csinálnak valahol a PC ház gyártójának a dzsunkája melletti vízi járművön fürge sárga ujjak. Szal ilyen nemigen kapható magyarhonban. Jobban jársz ha bemoddolsz egy full grafikus displayt. Nem olcsó,de sokkal királyabb megoldás!
-
rsx
aktív tag
válasz
General Salee #2387 üzenetére
Üdv.
Tanácsodat megfogadva nekiáltam
Az inverter müködik van háttérvilágitás/5v-ról megy/
A tft lábkiosztása meg van,beazonositva+ki vezetékelve
De lenne pár kérdésem,kettö video kártya van:S3 Trio64V2/DX,S3 Virge/DX mind a kettö hibátlanul müködik van rajtuk 26 pin-csatlakozo,ezek szerinted jok lesznek?
A VFC pinout-ra ezt találtam[link]
A tft tápfesz 3.3v ezt a 24pin-nes tápcsatirol veszem,gondolom ez jo lesz -
5@$
aktív tag
Sziasztok!
a fentem beirt link márnem működik de ittvan helyette egy másik!
[link]
Ien kijelző kellene nekem, vagy a meglévő rosszat ha valaki válallja megjavitani akkor az is megoldás!!
PLS segitsetek!!
Előre is köszönöm! fel -
Mr-Pamacs
senior tag
Hoopsz. Ugy látom 3210i sem szines. Szines telefon kijelzőket külön-külön egyszerre meg lehet e vezérelni egy LPT portról? Pl ic-n keresztül?
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Flagstaff2 #2390 üzenetére
Olvasgattam és találtam egy linket egy oldalra. Ott le van írva h 3210-es Nokiát hogy kell rákötni az LPT portra, okés is ,nem lenne vele gond, DE én ugy akarom h 3210i (szines) kijelzőjét rákötni, de nem egyet hanem 6-ot vagy 8-at 8) és külön külön kéne őket vezérelni. Na ezt meg lehet e oldani egy LPT-n. Pl ugy gonodoltam h az LPT keresztül egy IC vezérelnék ami eldöntené h melyiket kell vezérelni és azt vezérli a megadottak alapján.
Ez így hülyeség vagy lehet benne valami?
itt a link:[link]
[Szerkesztve] -
5@$
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges e ien kijelzőhöz hozzájutni?
[link]
Ötlet hogy honnan? Halottam oat hogy boltok nagykerből szoktak kapni pótot, ha házhoz rendelnek -
Mr-Pamacs
senior tag
Hali
Egy láma kérdés: rosz telefonok kijelzőjét nem lehet valahogy megvezérelni? Mert arra gondoltam hogy ugyanolyan telefonok kijelzőit egymás mellé teszem és ezeket megvezérelném valahogy. Az lenne a kérdésem h ez bonyolult lenne? Egyáltalán megoldható? Az én gondolatom szerint - bár lehet h hülyeség - ezek a kijelzők is egy mátrix kijelzők. Így egyszerű lenne őket megvezérelni. Vélemény? -
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #2384 üzenetére
Megcsináltam a forrasztásokat, az egyik ausztrál tuning oldal szerint. Rákötöttem a gépre (párhuzamos port + 5V fesz), és Windows bootolásnál párszor felvillant. Mivel nem volt hozzá progi, leszedtem a gépről. Később újra kipróbáltam, de semmi kép, és ráadásul kb. 1 perc alatt annyira felmelegedtek a chipek, hogy majdnem elégette az ujjam!
Mi lehet a gond? -
General Salee
tag
Kedves rsx!
Utólagos engedelmeddel közzéteszem a neked küldött privát üzimet, mert nem szeretném, ha másoknak is csalódást okznék.
rsx kérése a következő volt: Díjazás ellenében nem e építeném meg neki én a kijelzőjét?
A válasz:
''Ez nem pénzkérdés. Én úgy érzem, hogy a modding lényege, hogy saját magad építed meg a szükséges kiegészítőket, a saját igényeidnek és elképzeléseidnek megfelelően. Én tudom, hogy hogy építeném meg, MAGAMNAK de azt nem tudom, hogy te mit szeretnél kihozni belőle.Valószínű hogy vagy a kábelezés vagy a kivitelezés nem nyerné el a tetszésedet (én sem vagyok profi, sőt...)És mint a leírásban leírtam egyáltalán nem biztos, hogy működni fog. Távolról természetesem minden segítséget igyekszem megadni, De senkinek se fogok építeni. Ez elv. Mint mindenki más, én is küzdök az időhiánnyal és nem szeretek határidőt tartani. És a modding nem is erről szól. Próbáld meg saját magad az építést, és hidd el sokkal büszkébb leszel rá, mint ha valaki más megépíti neked és utána csak bele kell rakni a gépedbe (én is az vagyok
).
Pár ötlet..
1. Türelem.
2. Keress egy lepukkant gépet, amit nem gáz ha esetleg elrontassz.
3. Tervezz meg minden munkafolyamatot.
4. Olvass el mindent a témában.''
Szóval nem szeretnék senkit megbántani, de senkinek nem fogom megépíteni a kijelzőjét a fenti okok miatt.
Üdv.
G.S. -
Fercsa
senior tag
válasz
Az olyan kijelzők aminek az adatlapján olyan feliratok vannak, hogy LD0-3, meg UD0-3
Nem használhatóak (ezek, vagy mono, vagy Single Scan Színes kijelzők)
akkor ugy tunik az enyem single scan tft
mivel teli van LD meg UD labakkal
esetleg valakinek meg jol jon:[link] -
rsx
aktív tag
válasz
Thx a kimeritö választ
A kijelzö 1 jobb napokat látott laptop-ból való ugy hogy ez nem volt gond
Amit linkeltél listát megnéztem,most már csak 1 videokarit kell hogy keressek.
Az összekábelezés nem gond,remélem
Köszönöm a részletes leirást -
LukE
veterán
válasz
kinek van egy foloslegesse valt mukodo lcd-je?
-
General Salee
tag
Hali.
(ez a leírás javarészt minden kijelzőre igaz, ami használható. a Színbitek és az áramellátás különbözhet.)
FIGYELEM!
Az itt leírt dolgok NEM amatőröknek valók. Egy rossz bekötéssel hazavághatod a gépedet, és ha nem vigyázol akkor magadat is. A nagyfeszültség nem gyerekjáték
Az itt leírt dolgokért semmilyen felelősséget NEM vállalok. Ha nemtudod mit csinálsz, NE vágj bele.
Nem fogok senkinek adatlapokra vadászni. Aki nem képes használni a keresőt, az valószínű nem is fogja tudni megcsinálni (mert ehhez annál több IQ kell ám)
És végül mielőtt neki állsz szétberhelni anyuci, apuci, testvér, haver, nagymama, nagypapa, saját (a megfelelő rész aláhuzandó) méregdrága laptopját, közlöm veled, hogy a siker egyáltalán nem garantált. Ha működik örülünk, ha nem akkor....
Javaslom hogy szerezz be egy régebbi AT-s tápegységet (kb 500 huf) és az első próbák alatt azzal használd. (Ha valakinek hazavágja a 40K-s csíftek tépegységét egy rosz bekötés az IJ)
Az olyan kijelzők aminek az adatlapján olyan feliratok vannak, hogy LD0-3, meg UD0-3
Nem használhatóak (ezek, vagy mono, vagy Single Scan Színes kijelzők)
Nemlesz rövid, de megpróbálom érthetően.
1. A #2374 hsz.ben van egy link kijelzők adatlapjaival. Ha nincs benne akkor gugli a haverod. (Mázlista vagy a tied benne van) (Letölteni. Tanulmányozni. Pineket beazonosítani.) Ebből kiderül, hogy a te kijelződ Színenként 6 bitet használ (6 piros [R0-R5] 6 kék [B0-B5] 6 zöld [G0-G5]). És megintcsak mázlid van, mert nem LVDS interfészt.
A színbiteken kívül ami téged érdekel, az a DCLK (Data clock), Hsync (Horizontal Syncronization), Vsync (Vertical Syncronizaton), A DE (Data enable), VDD ( Pozitív áramellátás, jelen esetben: 3,3V) és a Vss (Föld). Plusz van egy olyan feledatod, hogy az inverternek ( ez egy külön nyáklap, ez állítja elő a háttérvilágításhoz szükséges nagy feszültséget) keresel egy leírást, vagy kiméred hogy melyik láb micsoda. (ha ez nemmegy, akkor bele se kezdj, mert szívni fogsz.
(anyit megsúgok, hogy általában 12V-t használ, de van ami átb@szós mert 5V-t. Értelemszerűen először adj neki 5V-t és ha nem világít akkor 12 V-t) Javaslom ez utóbbival kezdd, ennek az lesz a látványos eredménye, hogy a kijelző világítani fog.
2. Végy egy pci-os VGA-t amin van 26 pin-es VFC (VESA Feature Connector)(Aki nemtuggya miez az szintén ne álljon neki.) Neten megkeresi a pinoutját és beazonosítja a pineket(Vigyázz nem minden kártyán ugyanott van az 1 es láb. Van ahol elforgatják!!!)
(teszteld le a VGAt hogy működik -e --- Ez egy jó tanács ÉN megszívtam.)
3. Kösd be az lcd elektronikáját ellátó tápfeszt. (VDD=Pozitív, VSS=Negatív. A kivitelezést rádbízom. Ugye az inverter már be van kötve és világít?) Illetve itt van egy húzós pont. Az a bizonyos DE (Disp enable). Ezt nálam földelni kellett. De van akinél Pozitívra kell kötni, és van akinél a Hsync-re. (jelen esetben pozitivra kell. ha nemműködik próbáld a többit.) Ennek az eredménye, hogy a kijelző bekepcsol. (ha nagyon közelről nézed a kijelzőt akkor látod, hogy a pixelek világítanak(zölden kéken pirosan).
4. Most jön a húzós rész. (Remélem a VGA-n és az LCD-n is beazonosítottad a pineket)
Jön a VGAra kötés.
Vss ráköt VGA VESA Feature Connector(továbbiakban VV) GND lábára (nem az összesre, hanem csak az egyikre) [Az én esetemben pin1]
'Hsync' ráköt VV 'Hsync' lábára [pin 22]
'Vsync' ráköt VV 'Vsync' lábrra [pin 24]
'DCLK' ráköt VV 'Dot Clock' [pin 18]
B5 (MSB) ráköt PD0 [pin2] Itt fontos megjegyezni, hogy ez kijelzőnként eltérő lehet azt a pint kellidakötni ami mellett a leírás 'MSB-t (Most Significant Bit) jelöl)
G5 (MSB) ráköt PD1 [pin4]
R5 (MSB) ráköt PD2 [pin6]
B4,G4,R4 ráköt PD3 [pin8] Ez itt közvetlen az MSB után lefelé következő bit
5. A nehezén túlvagy. Kártya bedug gép bekapcsol (ha nem füstöl semmi akkor már nyert ügyed van). BIOSba bemegy. Primary VGA-t átállít PCI-ra. Reboot. És ha jól csináltál mindent (és én se baxtam el a leírást) Akkor csodák csodájára az lcd-n jelenik meg a POST egészen a WinXP logon screenjéig. Ott átvált a normál monitorodra. Örül.
6 Pci kártya felinstall, képernyő tulajdonságainál engedélyez. Cool.
7 Samurize nevű proggi felrak, kreatívkodik, Enjoy
[Szerkesztve] -
rsx
aktív tag
válasz
General Salee #2380 üzenetére
Üdv.
Nekem van egy armada-bol torisan TM121SV-02L01B tipusu tft.
Lehet-e valami olyasmit csinálni belöle mint a tied,vagy nem érdemes?
Utána néztem egy kicsit 800*600,12.1ˇˇ
Nagyon tetszik amit csináltál -
General Salee
tag
válasz
sirály12 #2379 üzenetére
Sajnos el kell keserítselek. Mono lcd-hez controller board KELL!
Ez pedig nem gyenge elektronikai és forrasztási művelet. A cucc áráról már ne is beszéljünk. Inkább vadássz egy színes tft-t. Leírást a 2 vel ezelőtti hozzászólásomban található linken próbáld. valamelyik sharpé jó lesz
.
-
sirály12
őstag
válasz
General Salee #2378 üzenetére
Szia.
Nem tudnál nekem segíteni? Van itthol egy lcd kijelzőm, de a neten sehol nem találok hozzá kiosztást, pedig már próbáltam egy párszor. A pontos típusa LM64P823. Ez egy mono lcd, de nekem pont ez kellene, csak adatokat kellene rajta kiíratni. Látom te benne vagy a témában, hátha tudod hol találhatnék hozzá valami leírást. Előre is kösz. -
Fercsa
senior tag
válasz
General Salee #2376 üzenetére
nem ,de hasonlot talaltam
holnap neki esek majd
koszonom -
Fercsa
senior tag
válasz
General Salee #2374 üzenetére
en nem talatam rola semmilyen lab kiosztast -
Fercsa
senior tag
válasz
General Salee #2370 üzenetére
akkor van esely
10.4''-os Torisan/Sanyo szines tft van benne.
csak leirast nem igazan talalok hozza
talalgatni meg nem az igazi -
General Salee
tag
Az a baj, hogy hogy a cucc 9'' os és a gép elejébe nem fér el. az oldalában, meg nem látom. Akkor meg mi értelme van
Egyenlőre ez az álvány volt itthon. Az IKEA-ba vettem kőkemény 199 FT-ért képkerettel együtt. Valahogy adta magát.
De gondolkodom rajta, hogy csinálok neki valami flexibilis külső házat, mondjuk Alumíniumból (mert az design) Aztán csak rá kell csukni a gép tetejére szállítás közben.
A kijelző régi házát meg nem akarom használmi, mert túl retro
Addig meg vigyázok rá hogy le ne lökjem -
Latsza
aktív tag
válasz
General Salee #2367 üzenetére
Gyönyörűűű
Nagyon széép munka
Ez a faállvány nem kelt benned félelmet hogy leesik véletlen ez a szépség?
Nem akarod a gépbe beépíteni? -
General Salee
tag
A kijelző pontos típusa SHARP LQ9D011
a cucc nagy előnye, hogy van rajta önálló színvezérlés amit egy lc73xx ic biztosít.
De ugyanezt megpróbáltam a HOSIDEN lcd-vel is, ott szerintem az én hibám miatt (nem volt hozzá pontos leírás) nem volt jó a szinkronizáció.
Nemtom az Armadában milyen lcd van, de az általános szabály az az, hogy minden 12'' alatti kijelző megfelel, ha színes. Monokrómokat és a szürkeskálásakat még nem csináltam. egyrészt a negatív fesz. miatt amit a kontraszthoz igényelnek másrészt semmilyen dokumentáció nincs hozzájuk illetve csak valamilyen vezérlő ic vel [SED 1335 és társai] lehet őket meghajtani, amik legjobb tudomásom szerint max 640x200 felbontást bírnak. 12'' felett a kijelzőknek általában univerzális un. LVDS vezérlése van, amihez controller board kell. A 12''-os kijelzők vegyesen lehetnek hagyományos és LVDS vezérléssel is.
Az alap koncepció a következő:
1 végy egy régi 1-2 megás videókártyát ((legjobb az ISA-s de jó a PCI-os is) én egy Cirrus Logic 5440-est 1MB használok) lényeg, hogy legyen rajta egy 26 pines csati, az úgynevezett VFC vagy VESA Feature Connector
2 végy egy lcdt. határozd meg a tipusát és keress hozzá egy leírást (gugli a haverod)
3 kábelezd össze ( VFC pinoutját guglizd meg) a többiben segítek
5 alaplap biosában beállítani, hogy a primary display adapter legyen a pci-os kártya (ha nem így teszel, akkor a winfos rinyálni fog, hogy nemtuggya telepíteni a kátyát bla bla bla.) és ne lepődj meg, mert reboot után a fő monitorodon nem lesz kép, csak mikor már bebootolt a win. (addig az lcd-n lesz ugyhogy ne aggódj)
6 winfos kártyát felismer megjelenik a kijelző beállításainál mint másodlagos, harmadlagos stb... monitor.
7 engedélyezni.
8 kreatívkodni a samurize - val
9 enjoy
Röviden ennyi. -
KrAt
veterán
válasz
Nemrossz! Grat hozzá!!
-
Fercsa
senior tag
válasz
nem rossz
milyen kijelzot hasznaltal?
azt latom ,h compaq
nekem is van egy megmentett lcd-m egy armada 1130-bol
kulon vezerlot hasznaltasl hozza?
plz tobb infot a projectrol -
General Salee
tag
Sziasztok!
Tegnap fejeztem be a művet!
Laptop lcd+VESA+Samurize= az alábbi képek
előlről: [link]
[link]
[link]
hátulról: [link]
gépen: [link]
A project egyetlen hátránya, hogy egyenlőre csak 16(4bit) színben műkszik, most dolgozom azon, hogy meglegyen a 256 (8bit) szín, elméletileg a VESA szabvány támogatja, csak még nemtom hogyan. Az LCD tudja a 256 színt, de 9 színbitet használ hozzá (3 piros 3 kék 3 zöld). A Vesa Feature Connector viszont csak 8 pixel data vonallal rendelkezik ebből 2 rögtön a primary és secondary intensity, tehát marad hat ami elméletileg 128 szín, ha jól tudom. Viszont tudomásom szerint ilyen nincs.
A projecthez bármilyen segítséget szívesen fogadok nálam hozzáértőbb emberkéktől. Illetve saját korlátozott tudásom szerint megpróbálok válaszolni a feltett kérdésekre.
Üdv.
G.S. -
barnam_
nagyúr
UP
Valaki? -
barnam_
nagyúr
Hali!
Tegnap kiszedtem egy 1 vagy 2 soros LCD-t egy régi Siemens 9600-as külső modemből.
1db HD44780A00 és 2db HD44100H chip, és 14 soros kábel van rajta. Lehetne ezt számítógéphez kötni, és ha igen, hogyan? (képet még nem tudtam feltölteni, de rajta vagyok)
-
Latsza
aktív tag
-
Fercsa
senior tag
nemtom telefonok kijelzojerol volt-e mar szo..
de en par hete szorakoztam egy 3410-es kijelzovel
eredmeny:[link]
siman parhuzamos portra kell rakotni par ellenallassal szal baromi egyszeru megcsinalni -
Latsza
aktív tag
-
Ja no
aktív tag
idén már senki sem épít kijelzőt?!
-
KrAt
veterán
Üdv mindenkinek!
Ma délután elmentem Robihoz a kijelzőért, és az alkatrészekért, hazahoztam, majd ma este összeraktam. Meglepetésemre sikerült összeraknom, működik, úgyhogy ezúton köszönöm mindenkinek, aki segített nekem!
Robit mindenkinek tudom ajánlani, korrekt, rendes srác!
Üdv: Atesz -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Garantáltan működik, én megépÍtettem, viszont 10 ohm-os ellenállás hiányában a gépből vettem 3.3V-ot (narancssárga vezeték...) ez kézenfekvő, az 5v-is a gépből kapja...
Szal nyugodtan épÍtsd meg, tökéletesen működik!
Nefelejcsdel a DLPortIO drivert feltenni, mielött a progikat kipróbálod, énnekem a smartie5.2 nagyon tetszik...
A te LCD-d nyákon van nem? Csak mert egy 4*16 os kék fehér LCD-m van nekemis, szerintem ugyanojan, csak nekem 4600 volt póstaköltséggel az avr.tavir-ról...
Jah, és adtak hozzá a nyáki tüskesorra ráhúzható csatisort, elég jó! -
net84
őstag
jobbra be
Robert - mail ment... -
KrAt
veterán
válasz
Flagstaff2 #2350 üzenetére
Köszi!!
Amint nyitva lesz a bolt, elmegyek, és veszek egyet.. Majd ha megvan, írok, mire jutottam ;) És ahol veszem, ott vsz tudnak adni hozzá csatit is, nem? (nálam ez logikus lenne)
-
Flagstaff2
senior tag
Ugyanilyenem volt,most a sógit szolgálja.
A bekötési rajz első blikkre jónak tűnik,én asszem a 10 Ohm helyére 100 Ohmos trimmert raktam egy 10 Ohmos ellenállattal sorbakötve. Így a fényerő is szabályozható. Vezérlőchip rajta van a panelen,bekötöd,adsz neki +5V-ot meg GND-t és kész. Telepítesz egy progit hozzá és már műkszik is. Van amelyikhez kell DLPortIO progi is,van amelyik már tartalmazza (mármint a vezérlőprogi). Csati: Tördelhetó egysoros csatlakozó pont megfelelő.
Veszel tüskesort is meg csatit is,meg a legvékonyabb zsugorcsőből is és gyönyörűen meg lehet csinálni a csatlakozöt. Létezik bolondbiztos csati is,az drágább és asszem 14 pólusú max. Abból kell akkor egy 14 pólusú meg egy 2 pólusú. Egyébként a panel szépen forrasztható,de forrasztózsír ajánlott hozzá. Én legalábbis nem gyakran hasznélok ilyet,de ehhez kellett.
-
KrAt
veterán
Sziasztok! Lenne egy pár kérdésem:
Kinéztem magamnak a ChipCAD oldalán egy ilyen (EW16410BMW 4x16 char. LCD White-Blue 2 720 Ft ) kijelzőt.
Kérdéseim lennének (nagyon láma vagyok (még) ):
-Ha ezt a kijelzőt megveszem, akkor ezzel a bekötési móddal ( [link] ) bekötöm, rárakom a 10 Ohm-os ellenállást, földet a földre, +5V-ot a helyére, és már kész is van? Tehát ezen rajta van a vezérlő csip, és nem kell mást csinálni? Mert visszaolvastam, és találtam 1000 féle bekötési módot, és megmondom, már totál nem értem, mi hogy van
-Ehhez a kijelzőhöz létezik ilyen ''molex'' féleség? (hogy a csatira forrasztom a kábeleket, és azt ''rádugom'' a kijelzőre) Mert forrasztani (nagyjából) tudok, de félek, hogy a kijelzőt vhogy szétbarmolom, ezért gondoltam, veszek egy csatit, és azt csak szimplán rádugom)
Több kérdésem (egyenlőre) nincs, előre is köszi a válaszokat!
Üdv: Atesz -
Flagstaff2
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2347 üzenetére
Nemtom. Mi nem találtunk rá megoldást.
Most az én grfikusom is rendetlenkedik,vaészleg SW hiba. Újraraktam a ringyózt,betöltődik az LCDStudio és holmi kis krix-krax jelenik meg a bal felső saroknál. Betöltöm a kívánt .xpl fájlt kézzel és gyönyörűen szalad a cucc onnantól. linux alatt nincs ilyen gond,ott rögtön az töltődik be aminek kell,rögtön azt látom amit látnom kell.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Flagstaff2 #2346 üzenetére
ésakkor most mit lehet csinálni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki találkozott már olyannal, hogyproblémázik a DLportsIO driver win XP SP2 alatt?
Windóz a betöltés után kivágja, hogy nemtudja betölteni, és hol működik, hol nem...
A driver újrarakásával természetesen megpróbálkoztam, no eredménnyel...
Szal valakinek ötlet? -
Ja no
aktív tag
-
And
veterán
A Codix-ban vettem a múltkor egy modult, az adatlapját utána elküldték, azon vannak optikai jellemzők. A fel- és lefutási idők (miközben az intenzitás a kezdeti érték 10%-ára csökken ill. 90%-ára nő) jellemző értéke 150 / 150ms. Ezért - az adott típusnál - másodpercenként elvileg 3,3 teljes villogási periódus vehető jól ki a kijelzőn, ill. kisebb kontrasztnál ennél valamivel több is. Sajnos az optikai adatok mellett nem adták meg a hőmérsékletet, pedig szvsz. a kijelzés reakcióideje attól nagyban függ.
-
Latsza
aktív tag
LukE: egy nem idevágó kérdés: honnan tudok a gépből 13-20V-ot kinyerni? kéne egy biztos 12V, ami nem ingadál
-
And
veterán
A DDRAM írási parancs lefutási ideje HD44780 (vagy kompatibilis) vezérlő esetén maximum 40µs. Így negyven karakter beírása kb. 1,6ms ideig tart, azaz akár másodpercenként többszázszor is át tudod írni a teljes megjeleníthető DDRAM-területet. A kijelzés sebessége persze ennél jóval lassabb, alacsony környezeti hőmérséklet mellett különösen.
-
Ja no
aktív tag
meg tudnátok mondani, hogy a 2*20-as LCD-n milyen sűrün tudom változtatni a kijelző tartalmát?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
nah, végre megvan!
10 ohmos ellenállásom nemvolt, helyette kapott 3,5V-ot a gépből (narancssárga kábel)
Szal mióta van világÍtás, megy minden!!! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
újrakötöttem a kábeleket, de még mindig semmi...
bekapcsolás után az 1. és 3. sor világÍt, mikor elindul az lcdsmartie, akkor minden sor világÍt, de semmitsem látok...
őőő laikus kérdés, háttérvilágÍtás nélkül láthatok valamit? -
ReJim
őstag
válasz
Flagstaff2 #2329 üzenetére
linux alá is van bőven... bár azok nem csicsás grafikusak, de amire kell, arra jó. (pl szerverbe egy konzolos, vagy egy deamon bőven elég.)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Flagstaff2 #2329 üzenetére
kipróbáltam aztis, egyenlőre semmi, még mindig csak a kontrasztot tudom állÍtani...
megnézem a bekötéseket mindjárt újra, meg az LCD-nek megpróbálok rendes 4V-t adni... -
Flagstaff2
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2328 üzenetére
Én alfanumerikushoz a jaLCD-t szerettem. Elsőre kicsit érthetetlennek tűnt a parancssoros konfigurálás,de aztán ráéreztem. Utána nagyon sirály dolgokat lehet vele csinálni.
Linux alá meg LCD4Linux. Nem is nagyon van más asszem.
Grafikushoz nekem LCDStudio van. Nagyon könnyű használni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmmm, ott vagyok, hogy feltettem az DLportIO -t, és feltettem az LCD Smartiet- most az van, hogy egyformán világÍt minden...
Megnézek egy másik progit... -
Skinner
csendes tag
4*16 kék fehér LCD kijelző bekötési rajza ahogy nekem van és így műkszik rendesen.
Vettem két kéket de az egyik nem működik sajna úgyhogy vissza kell küldeni..
Itt 4,2V háttérvilágítos lcd használtam azért kell rákötni 10 Ohmos ellenállást így ~4,2V kapunk.
[link] -
Skinner
csendes tag
RW pin-t azt hová kell rákötni a d-sub csatlakozóra! meg nem találtam semmit a 4*16 lcd modul bekötésről!
-
Skinner
csendes tag
Tud valaki 4*16 (kék-fehér) lcd megépítésínek weblapját vagy valami kapcsolási rajzot az linkelje már be!
-
barnam_
nagyúr
Elovastam ezt: [link]
Édekelne az ilyen lcd,csak nemtom hogy létezik-e olyan változat, ami nem lpt-portot használ, hanem usb, vagy com. Van ilyen? -
Skinner
csendes tag
Hol lehet 4*16 kék-fehér lcd kapni a chipcad.hu és tavir.hu leszámítva ugyanis nekik elfogyott és a chipcadnak csak jövő márciusba lesz!
Aki valahol az írja a fórumba! Nagyon megköszönném![Szerkesztve]
-
Skinner
csendes tag
avr.tavir.hu-n találtam épp egy olyan lcd-t ami nekem kell és 4700HUF postakölcséggel eggyüt.
-
Skinner
csendes tag
Éppen most néztem chipcad oldalon:EW16410BMW 4x16 char. LCD White-Blue 2 720 Ft+ÁFA, lomexen pedig 4160,-Ft+Áfa hogy van ez? Ja meg most fehér a háttérvilágítása vagy kék?
-
Skinner
csendes tag
Sztem a avr.tavir.hu-ról rendelem meg 4*16-os lcd és csak 4600 HUF.
-
Skinner
csendes tag
Hi all!
www.codix.hu-n vannak lcd-k és azon belül a High Quality LCD modulok.
Ezek az lcd modulokat hol lehet kapni? mert nincs fenn a weblapján! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
UP!
-
Doki16
addikt
Értem azért kösz a segítséget.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
UP!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Doki16
addikt
Van egy rossz digitális fényképezöm aminek behalt a kártyaolvasója mivel ugyse használjuk gondoltam megkérdem nem-e lehet valahogy az LCD-jét felhasználni és berakni a gépbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Spórolós topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EAFC 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest