- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen egeret válasszak?
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
THX az infókat.
Még az lenne a kérdésem hogy van-e arra mód hogy USB csatlakozó helyett csak a tüskesort ráforrasztani a nyákra vagy akár mind a kettőt? Mert nekem most egy olyan gépbe kellene amiben van alaplapi USB kivezetés 4 tüskével. (+5V, DATA-, DATA+, GND) Így az alaplapról lehetne közvetlenül meghajtani a panelt.
-
-
General Salee
tag
Kissé lutri a dolog. az én kijelzőm, egy compaq 486/50mhz laptopból való. Tipusszáma: Sharp LM9P011.
Ez egy eléggé jó típus ebből a szempontból, mert relaíve egyszerű a meghajtása.
Tehát ha ebből az időszakból (92-93) veszel laptopot, akkor elég jó esélyed van rá hogy a kijelzője használható lesz. A legjobb esélyed 9-10 collos kijelzőkkel van (persze ha színes). A későbbi kijelzők (PI korszak) már lehetnek 12 collosak is, és akkor már bejött a képbe az LVDS meghajtási mód. (nem tudom mi ez, csak azt, hogy ehhez mindeféleképpen controller board kell). Értelemszerűen az ennél fiatalabb laptopok (P2-P3) mindegyike ezt a szabványt követi. (sajnos).
[Szerkesztve] -
General Salee
tag
én úgy tudom, hogy ezt a csatit, a szabványosítás miatt tették anno a kártyákra, hogy együtt tudjon működni, mindenféle belső képfeldolgozó egységekkel (Digitalizáló kártya, tv tuner, stb. Asszem ezért digitális a cucc). Persze, szerintem lcd panel meghajtására sokkal jobb
-
Robert7x
aktív tag
A BIOS programok a rendszer_nélkül_ működnek. Marhára nem érdekli, hogy az operendszer mit akar. Lelövi a gépet és kész...
Igaz nem olyan rudalmas. Viszont: Külső mikrokontrollerrel _nem_ tudsz a proci hőmérsékletet direkt mérni (az direktben alaplapra kötött), a Hdd szintén és a GPU is.
Külső ventillátor meg kb. 8-10 mp-es késéssel reagál csak. Azaz csak szigorúan _biztonsági_ rendszerként szabad használni. Főrendszerként _nem_. -
Router
őstag
Itt egy kép magáról a modulról!
Bővebben: link -
Flagstaff2
senior tag
A -24V mint eőttem már írták magának a displaynek a meghajtásához lehet szükséges. HA jól tévedek ekkora feszkó kell ahhoz hogy az LCD kristályosodási-elfolyósodási (ebben a részbe elég láma vok
) folyamata lejátszódhasson. A konverter nem egy nagy dolog, kell hozzá egy Linear Technology LT1617-es IC,ennek az adatlapján pedig találsz kapcsolási rajzot,de Bobo kolléga is nyomott linket konverterhez. Amelyik tetszik azt csináld meg.
Nekem csatikkal+mindennel együtt sem volt 1e a konverter.
-
And
veterán
Ha minden igaz, a SED1180F ''csak'' oszlopmeghajtó, grafikus/karakteres modulokon alkalmazzák pl. SED1330 vezérlőchip mellé. Bővebben: link.
-
Robert7x
aktív tag
Hát, ha mázlid van....
COM portot már próbáltam, az ment ilyen szabványtalan módban...
Amit forrásnak tudtam, használni:
Bővebben: link
Itt a 10. láb a reset (nem pedig ahogy arajzon van), a 9-es lábon -9Vnak kell lennie, ide megy a rajzon ábrázolt -12V.
Jövőhéten tudom ezt visszarajzolni, és megy a gyűjteménybe...(most csak papír, és móriczka ábra... -
sidhe
tag
o volna az alaplap amit kiszemeltem: http://www.embeddedarm.com/epc/ts7250-spec-h.html
a problemam ''csak'' az, hogy hogyan csatlakoztatok ra egy, esetleg ket lcd-t. Azt irjak, van rajta serial port, ketto is. Ehhez letezik aramkori leiras, hogy hogyan lehet meghajtani?
bar ez mar kezd nagyon offtopic lenni, de azert megkerdem: 20 DIO lines -- ez micsoda, es mire jo? Tudtok esetleg ilyesmivel foglalkozo oldalt? marmint ilyen portleirasokkal, kimenetekkel.
Illetve a fenti kepen van a lapon olyasmi, hogy LCD kimenet, alul balrol a masodik. ez mi lehet? -
-=Ghost=-
őstag
''4x20 kék háttérvilágítás'' akkor talán mégis van
a kérdés hogy honnan lehet ilyet szerválni
vagy hogyha nem tudtok akkor csak annyit hogy mifélefajta vezérlőcsipnek kell lennie az lcd n amit működésre tudok bírni lpt n ?
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
usb soros átalakító??? mint amit a modemhez szoktak használni???
nem tom lehet hogy úgy is működne... de szerintem köbö ugyan annyi egy usb-set megépíteni, mint egy sorossat!..
vagy nem???
-------
egyébkétnsegítsetek má...
miért nem megy az én lcd-m??? a bekötés az alábbi!:
mivel nincs kijelzővilágítás, ezért az nincs is bekötve....
szóval?? bizti jó a forrasztás, átmértük, haccor végig néztem...
az ugye nem baj, ha a kijelző 2*20as, és nem 4*20-as mint ami a képen van???
2k2-es poti kell? -
sirály12
őstag
Itt mindent megtalálsz: Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest