- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja no
aktív tag
idén már senki sem épít kijelzőt?!
-
Ja no
aktív tag
-
Ja no
aktív tag
meg tudnátok mondani, hogy a 2*20-as LCD-n milyen sűrün tudom változtatni a kijelző tartalmát?
-
Ja no
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #2048 üzenetére
Általában én is szárazon pucolom, de nálam ez nem bátorság, inkább lustaság kérdése
Amúgy meg a wellerem hegyét nem is nagyon puccantom mostanság, mert eltűnt a szivacsom (jó egy éve....). Így néha pzs-vel leszedem a salakot aztán gyerünk tovább
Láttam katalógusban titánforgácsos tisztítót, tisztára olyan volt mint a mosogató-izé. Próbált már ilyet valaki wellerhez?
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
A pákahegy lassú, de biztos amortizációját elősegíti még a vízben tocsogó szivacs is. Ilyenkor drasztikusan lehűti az adott felületen a csúcsot és előbb-utóbb a hajszálrepedések hazavágják a bevonatot.
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #2036 üzenetére
Nem szoktak külön stabilizátort tenni a végére. Eleve olyan az IC, hogy annyit ad ki amennyi a gyári beállított (ill amennyit te állítasz) érték. Amíg nem terheled túl addig ezt tudja. És az adatlapon lévő kondiknál sem érdemesebb nagyobbat rátenni soxor, mert nem lesz tőle jobb. Ált a kis tekercs illetve azt azt meghajtó kapcsoló (ami az IC-ben van) a szűk keresztmetszet. A tekercset viszont a lehető legközelebb és a lehető legvastagabb vezetékkel kösd a csiphez, különben drasztikusan esik a terhelhetőség! Bár 27V-os kimenettel egyébként is csak pár mA-t tucc kivenni belőle.
Ha lehet léccy tájékoztass minket is a fejleményekről :) -
Ja no
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #2031 üzenetére
Kis step-up konverter IC-vel megoldható. A chipcad is árul Linear techology IC-ket, amik közt találsz ilyet. /most meg ne kérdezd hogy konkrétan melyik az
, de a gyári honlapon keresd a negatív tápot előállítókat, abból elég kevés van/
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
Ez a gyúrás most free. Engem is érdekel a dolog, legalább kikisérletezném az optimális megoldást.
Pénzért meg ilyenformán nem szoktam vállalni, mert itthon nem tudok rentábilisan ilyet gyártani, főleg egy darabokat. Szóval ha belefér nekem akkor megy ingyé, ha nem akkor valaki más. Persze ha kell 50db arra tudok árat mondani
Ha szükséged van kisebb darabokra, abban valszeg tudok segíteni, de pl nincs 500-as sublerem, hogy pontosan is tudjak vágni és ne csak szépen derékszögbe. -
Ja no
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #1914 üzenetére
meg ugye az 1,2V-os cellát sem 1,2V-tal töltik, hanem valamivel nagyobbal.
-
Ja no
aktív tag
Szerintem szerezz egy használt wellert, ha nincs újra kereted. Nekem elég rossz tapasztalataim vannak a klónokkal. Egyszerűen nem úgy nedvesíti az ón a hegyet mint a wellerét. Meg a legnagyobb választék is weller hegyből van. (tipp: régebben még a szoc. éra alatt gyártottak itthon is wellert szerintem fusiban. ronda piros nyele van, meg elvileg hamarabb megy benne tönkre a fűtőszál és a bimetál, de nekem még mindig működik egy. Ezeket elég ócsón adják ha találsz.)
Persze az is igaz hogy a gyári weller javítása valszeg több mint egy fahrenheit kompletten. -
-
Ja no
aktív tag
szerelt optikai kabel: akkor ez végülis egy DVD és egy végfok közötti optikai kábel? nade az bazidrága mert gondolom olyan is a minősége. Vagy félreértelek?
Amit én láttam az egy müanyag szál volt és úgy oldották meg hogy világított az egész felülete, mint egy nagyon gyenge neonreklám. Ebből van olyan is amin rajta van a ''fekete kabát'' és akkor csak a végén jön ki belőle a fény. Eccer mintha valaki mondta volna, hogy a Vígszinház mögött valamelyik kis utcában van egy vil.bolt ott árulnak ilyet.
Amúgy is le akartam ugrani a konrádba, talán a héten megnézem.
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
válasz
hummerdikk #1837 üzenetére
Köszi, ezen már el tudok indulni!
-
Ja no
aktív tag
válasz
hummerdikk #1835 üzenetére
Hátha nem igényel túl sok erőfeszítést akkor nekem nagy segítség lenne. MOndjuk csak a lególcsóbb nokia kijelzők érdekelnek.(3210,5110, 6110, 6150, 8810, 9110) Ezek talán kaphatóak lesznek még pár évig. Meg a nokia egy viszonylag stabil márka ilyen téren.
MSN: eccemá' majdnem lett egy... :) /sorry
De a mélem él, ha nem akarsz ide írni. -
Ja no
aktív tag
válasz
hummerdikk #1830 üzenetére
Hummerdikk, KÖSZI!!! Ez nagyon kircsi. Ugyan programozáshoz síkhülye vagyok, de az ''emberem'' ebből már szerintem ki tudja olvasni a protokollt. Van esetleg még ilyesfajta linked? (Az eggyel ócsóbb kijelzőhöz: 3110/3210?)
KÖzben megtaláltam hogy melyik chip van rajta és a hozzátartozó pdf-et is. -
Ja no
aktív tag
T Kijelzőbuherátorok,
Léccy segítsetek, hogy van-e olyan (lehetőleg monokróm és Nokia) grafikus telcsi kijelző, amin rajta van a vezérlőcsip is és elérhető a valamilyen szinten a doksija. Vagy esetleg nincs rajta a chip, de nem kell Intel mérnöknek lenni ahhoz, hogy elvezérelje az ember egy PIC-kel, mondjuk.
Köszi: Ja no
Új hozzászólás Aktív témák
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest