- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
Robertnek el kellene küldeni a linket, hátha tud rá valami okosat mondani (szvsz nemnagyon járt mostanában erre)
aztat nem értem, hogy a panel, ami az LCD mögött van, azt is a telóból szedte ki, vagy azt külön vette (nekem úgy tűnik, hogy az a nokia teló LCD vezérlő panelje) -
net84
őstag
a bekötés pedig elsőre jónak tűnik...
ezt maximum a Hype tudja rendesen kezelni, azt megfelelőre beállítottad? érzékel egyáltalán kijelzőt?
az lcd adat bemeneti részét sem kötötted el véletlenül?
A fenti linkről még mindig érdekelne pár apróság - gyér angoltudásom révén nem teljesen értem a dolgokat...
milyen progival vezérli meg, az lcd vezérlő panel, amit ott mutat, az a mobilból van, vagy külön kellett beszereznie...meg a bekötési sorrend is fent van, ha jól láttam, na pl az is érdekelne.
[Szerkesztve] -
net84
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #2680 üzenetére
háááát a fényorgona talán valemelyik progival és winamp pluginnal biztosan működik...
mélykék kijelzővel még én sem találkoztam...
pár hozzászólással feljebb leírtam, ha jól emléxem, hogy kb. mit is lehet csinálni egy ilyen kijelzővel
[Szerkesztve] -
net84
őstag
igazából gyárint nemnagyon találsz - olyat, ami ilyen dolgokat tud. egy időben volt valami cég, amelyik foglalkozott az lpt-s rendszerrel talán, de azóta arról sem hallottam...
szvzs Robert féle megoldások jók, akár vetekedhet egy gyárival
ha belegondolsz, hogy ezt egy cég dobja piacra, akkor mennyivel kerülne többe.... -
net84
őstag
a nagy tuninglapokról már egyre inkább lemarad
a notikból is hiányzik, igaz az Asus a legtöbb alaplapján és notebookján továbbra is fenntartja
hosszútávon mindenképpen az usb-s a megoldás, már csak azért is, hogy abba lehet varázsolni plusz dolgokat arra az esetre, ha nem menne a gép, vagy a vezérlő sw (óra, belső hőmérő, boot logo, stb)
[Szerkesztve] -
net84
őstag
én szeretnék egy lcd-t
olyat, ami pont olyan széles, mint az 5,25-ös foglalat, és kétszer olyan magas (tehát 2 db 5,25-ös helyre passzentosan férjen be)
lehetőleg grafikus legyen, jó lenne, ha színes lenne, de a fekete-fehér sem gáz
és ha lehetne, akkor vga-ra lehessen kötni
most komolyan! LCD-t készítesz, vagy LCD-hez vezérlést? -
net84
őstag
hidegkatód-cső ezaz! no én a kéziscannerből ezt szedtem ki inverterrel együtt...átmérőre még jó is, csak hosszra egy kicsit hosszabb.
bármi megoldható, ha máshogy nem, akkor vezérlőt kell hozzá építeni, hogy Direkt VGA-ra fel lehessen kötni
egyébként erről van szó:
Sharp LM64P723 - de az az érzésem, hogy fekete-fehér lesz, igaz az sem lenne nagy baj, mert akkor meg valami progival meghajtjuk vagy megy a linux szervernek, karakteres részre tökéletes lesz... -
net84
őstag
sikerült beszereznem egy notebook lcd panelt - egyelőre az sem biztos, hogy szines lesz... de a legnagyobb problémám, hogy nincs bent a háttérvilágítás ''neoncsöve''
oda valami nagyon spec világítótest kell, vagy esetleg megfelel egy kézi scannerből kiszerelt ''világítótest''? -
net84
őstag
válasz
Csabeeweb #2648 üzenetére
Latsza kolléga linkjén van kép is...
egyébként az USB-s változat, amit Robert7x kolléga fejlesztget, annak már van saját sw-je, akár gép nélkül is képes működni (hőmérséklet érzékelő, ford.szab, óra, ébresztő óra, stb)...
az lpt-s verziót is lehetne direkt programozni, csak a mai programfelhozatal mellet nincs értelme...
Ha nagyon kell kép a kijelzőmről, akkor holnap de csinálok egyet... -
net84
őstag
válasz
Csabeeweb #2642 üzenetére
az usb-snek az lett volna a nagy előnye, hogy belső csatiról kapta volna a jelet, de azt sajna nagyon nem támogatták a programok...
Most egy 4x16-os inverz kék-fehér kijelzőm van, igazából bármi kiírható rá (igaz a fentebb olvasható problémák továbbra is megvannak). Amire nekem kell, az a proci terheltsége, szabad memória mennyisége, aztán, ha működésre bírom, akkor a proci és a rendszer hőfoka...emmellett a hdd-k szabad lemzterületeit látom rajt, pontos időt, dátumot és az e-mail fiókom van rajt beállítva, mutatja, ha jön új üzenetem (darabszámot mutat és a legelső üzenet küldőjét és annak témáját)
egyelőre ez csak ennyit tud...de ezek a funkciók ugyebár mind sw függők -
net84
őstag
-
net84
őstag
na azt a centert tettem volna minden más helyre, funkciónak, dehogy a szöveg középre igazítása lenne...
hibaüzenet: elég gyakran dobál ilyet, igaz csak a config része, ok otán ki lép...
a beépített órák nemnagyon akarnak nekem összejönni 1. nem fér ki 2. betöltéskor szét van csúszva egy cseppet, és a következő másodpercben ugrik helyre, 3. pedig az egyes karakterből álló órákat (pl. 8 óra) nem 08-nak írja ki, hanem 80-nak
a smartie pluginnek még utánna nézek
Köszi szépen! -
net84
őstag
nagyjából kezdek rájönni, hogy hogyan megy...
amit nem tudok:
- középre igazítani (ha egyáltalán lehet - vagy nyomogatom a space-t míg középre nem kerül)
- készítettem egy karaktert és nem tudom sehogyan sem belevarázsolni...lehet egyáltalán?
hirtelenjében ennyi jutott eszembe, a többire lassan rájövökmár csak egy normális óra kellene 4x16-os LCD-re
-
net84
őstag
-
net84
őstag
thx!
időközben elkezdtem már javítani a hibámat...
a kontraszt volt nagyon magas
a háttérvilágításnak 10ohm-os ellenállatot kötöttem be - egy 4x16-os kék háttérvilágítású LCD-ről van szó (ha jól tudom, ez inverz kijelző, de mintha fehér led világítaná meg háttulról, és a kékességet csak egy fólia adja)
-
net84
őstag
Üdv!
az LPT-s LCD-nél kissebb gondom támadt a fényerővel... egy 10ohm-os ellenállat van a háttérvilágításon
de viszont túlvezéreltnek tűnik a karakter fényerőssége
szemből nézve nemsok minden látszik, mivel az inaktív pixelek is túl erősen világítanak...
ezek szerint szvsz kell egy ellenállat az LCD Vdd (+5V) lábára... milyen? esetleg potméter? -
net84
őstag
A háttérvilágításhoz a + az anódra vagy a katódra megy?
-
net84
őstag
válasz
Flagstaff2 #2603 üzenetére
azt, hogy monitorként kezeli, azt már én is hallottam, remélem jó is lesz...
LCD-t hol találok 6k körül ?
azt esetleg nemtudod, hogy a nokia lcd-nek mekkora ''felbontása'' -
net84
őstag
kicsit leült a totyik... verjün bele életet
nokia 3210 illetve 3310 (és családtársai) kijelzőket össze lehetne kötni valahogy?
pl. 4 kijelzőt az alábbi formában:
[1][2]
[3][4]
ez azért volna jó, mert a felbontást így meg lehetne növelni
a kijelzők vga jelet kapnának, egy közbeiktatott elektrónika segítségével, ami a jelátalakítás nagyját végzi...grafikai részre nincs szükség, mivel Linux szerver futna rajt és annyira kell a kijelző, hogy a konzolos részt meg lehessen nézni, illetve apróbb műveletek elvégzéséhez ne kelljen monitort csatlakoztatni
Valamint érdekelne, hogy valaki foglalkozott-e pl a SE T610-es kijelző vezérlésével? -
net84
őstag
Üdv!
egy lcd-t keresek...
ami megkötött:
a szélessége max. 105mm (külső méret)
lehetőleg tudja a 4:3-as képarányat
ha megoldható valami vga-ra csatlakoztatással meg lehessen oldani
nem kell szinesnek lennie... -
net84
őstag
jobbra be
Robert - mail ment... -
net84
őstag
Halihó!
Kicsit felszívódtam a szabad hetem után. Összejött minden, ami összejöhetett negatív értelemben. Nem álltam le, csak szimplán nem volt időm szinte semmi ilyennel foglalkozni...
Robert! Hamarosan jelentkezem, szükségem lenne pár dologra, meg mivel most nincs kedvem kisérletezgetni, a forrasztási szaktudásodat is igénybe szeretném venni. Továbbra sem tettem le egyébként a vezérlő hőmérsékletfigyelő kiegészítéséről. Már van is egy elektrónikám, ami hőmérő-fesz.szab rendszerben működik... Meddig jutottál eddig vele? Van valami új nyákterved? Előreláthatólag mikor gyártatsz újabb nyákokat? Megoldható lenne, hogy pár darab általam átdolgozott (felvinnék rá pár alkatrészhelyet) nyákot pluszba legyártass?
Még jövök és újra aktíválom magam, amint befejezek minden egyéb munkálatot. -
net84
őstag
válasz
Robert7x #2098 üzenetére
thx! Az avr-t folyamatosan nézem...
Az órának van valamilyen elektrónikai sallangja?
Korábban láttam fentvagy az elektro-tesla levlistán... Ott van egy emberke, akit nekem is ajánlottak nyákmarásra, mikor az én emberem visszadobta. Nála csináltatod vagy van valami ''olcsó'' forrásod??? -
net84
őstag
válasz
Flagstaff2 #2090 üzenetére
várom a képeket
-
net84
őstag
válasz
Robert7x #2092 üzenetére
átnéztem ezt a rajzot > .
Az órás részre egyáltalán nincs szükségem. A ford.szám. figyelésnél első lépésként az kellene, hogy sacc/kb 2-3 ventinél tudja figyelni hogy forog-e vagy sem. Ha nem, akkor lépne be a hw-ben levő sw. Ilyenkor bármilyen sz.gép felöli adatkiiratás van, egyből átt kell állnia egy hibaüzenetre (az üzenet szövege már elenyésző ilyen programozásnál). Később lehetne foglalkozni a fordulatszám kiírásával...(esetleg ehhez kellhet az a gomb, amit az órás részből kicsapok...)
Hétfőtől lesz egy kis időm...Nekiesek az óra ki/figyelő be építésének...
A hőfokmérésen gondolkodok, ha ezek után még belefér az sw a chip-be, akkor mehet... még1 gomb...
Gondolom már írtál pár progit ezen a nyelven. Mennyivel dobja meg az sw méretét az, ha kicsi grafikát is beleviszünk? pl. forgó venti/vészjelző feliratok/stb...
Ja és a lényeg! Alap helyzetben (be nem töltött op. rendszer és nem futtatott vezérlő program valamint a fent említett beépített, de éppen nem használt funkciók esetén) valami jópofa ''grafikus''/animált nagyméretű logo vagy felirat kellene az sw-be... -
net84
őstag
válasz
Flagstaff2 #2085 üzenetére
grafikus lcd? mi az, aminek ekkora súja van? kép nincs esetleg róla?
Ma még melózok, de hétfőtől szabin vagyokNekiesek az lcd-mnek és meglássuk mit tudok kihozni belőle... Robert! ha nem felejtem el, akkor még a hét végén jelentkezek mail-ben...
-
net84
őstag
válasz
Robert7x #2069 üzenetére
a program írás oksa, azt sasolgattam... a hardveres részét viszont kicsit lassabban vágom...
PC-s oldalra mit értesz??? Arra gondolsz, hogy egy saját sw-t kellene írni, ami vezérli az lcd-t az op rendszer alól???
Ez soros vezérlésre kicsit egyszerűbb lenne, mint az USB-snek. Annak neki sem álltam, minekután megnéztam a bonyolultságát... -
-
-
net84
őstag
Robert! Tudsz mondani egy alkatrész árkalkulációt az új vezérlőre??? Tervezésbe kezdem kihasználni a plusz lehetőségeket... hardveres hőfokellenőrzés, fordulátszámfigyelés, riasztás, funkcióvisszajelzések. Kérdés: kivitelezhető-e, hogy futó programvezérlés esetén gombnyomásra ''harveres vezérlésbe'' menjen át???
-
net84
őstag
válasz
Robert7x #2035 üzenetére
fél éve kértek meg egy statisztikai program elkészítésére, akkor azt egy kicsit hanyagoltam, most megint esedékessé volt, valamint egy készletnyilvántartó, garozó, és késöbb számlázásra is alkalmas programnak kellene nekiállnom. Ezeket hanyagolom mostanság, meló után már nincs kedvem semmihez... Egy lpt-s lcd-t is elkezdtem kijavítani, elvileg csak elkötés, remélem nem sütötték ki a kijelzőt...
Nem volt időm még az lcd programozásával sem foglalkozni... Talán a szabim alatt 1-2 napom lesz rá... -
net84
őstag
válasz
Robert7x #2025 üzenetére
amint látom tenálad sem jobb a helyzet
mostanság a meló olyan mintha a lóba próbálnám visszamerni a sz*rt...
egyre idegesebb vagyok meló után... Már csak 1 hét és megyek szabira... legalábbis remélem, mert külömben IRGUM-BURGUM
Talán a munkaszünet alkalmával lesz időm foglalkozni az lcd-mmel...
Amint anyagilag is helyrezakkanok, akkor jelentkezem mail-ben is, hogy mi is legyen az ''ügymenet''. -
-
net84
őstag
válasz
Robert7x #1958 üzenetére
~110..115V ??? Mielött speckón földelt 230V-os hálózatot építettünk volna a gépnek, addig keményen mérhető volt a 220... Ez már kézzel is érezhető volt... Néhol csak bizsergetett, de ahol a felülete meg volt karcolva ott keményen odavágott...
Sajnos továbbra is úszok a munkáimmal, nemtom, hogy mire jutok el újra, hogy tudjam csinálni a kijelzőt...
Egy új pákát is be kellene újítanom...de csak jövő hónapban lesz rá keret.
Jelentkezek mail-ben, amint lesz egy kis szabadidőm...
További jó napot! -
net84
őstag
Bővebben: link - ha nem ba**tam el semmit, akkor ezen a linken megnézheted, amit Robert-nél lehet kapni...
Ha pár oldalt visszaolvasol, akkor találsz pár linket, amiken vannak különféle lcd-k.
[Szerkesztve] -
net84
őstag
válasz
Robert7x #1869 üzenetére
ahhoz, amit mehépítettem próbanyákra? Azt nem áll szándékomba átültetni normál nyákra...
Az újat, általad tervezettet - némi lehagyásokkal, módosításokkal (ahol lehet, nem smd alkatrészt fogok használni) - viszont szeretném megépíteni épkézláb nyákra... Eme módosítást fejezem be valamikor a közeljövőben... -
net84
őstag
Hellosztok!
Mostanság nem nagyon jártam erre, noha nem azért, mert már építem az új vezérlőm, hanem nagyon elhavaztam.
Robert! Amint nem felejtem el, küldök mail-t egy kapcsi rajzzal. Meg tudnád nézni, hogy jóje? Talán hét vége fele már a ''proggal'' is tudok foglalkozni... -
net84
őstag
-
net84
őstag
Szép jó reggelt! Olvasgatok, okosodok. Meg kell vallano, hogy ma nem értem rá még arra sem, hogy leszedjem az általad írt felesleget a kapcsi rajzról. Talán majd a hét végén...
A tüskesor a nyák szélén a felprogramozáshoz kell??? Van a programozáshoz külön ''kütyüt'' kell építeni? -
net84
őstag
válasz
Robert7x #1728 üzenetére
tehát, ha nem akarok hangot kicsikarni belőle, akkor nem kell... remek! nem kell hang, a gépből is ki van minden ilyen szedve...
fránya pdf! nemtom úgy kinyomtatni a kapcsolási rajzot, hogy olvasható is legyen... Megpróbálom valami szerkesztővel. Az Acrobat elég elmosva nyomja ki.
[Szerkesztve] -
net84
őstag
válasz
Robert7x #1723 üzenetére
értem... Tehát ez egyelőre nem publikus.
Okéé.
[/OFF]Emlékeztető - küldjek mail-t, ha hazaértem...[/OFF]
A nyák megtervezéséig még mindig nem jutottam el... Tegnap pl áramingadozás miatt nem is mertem elindítani a gépet.
A kapcsi rajzból kiszedhetem a nyák tervezésekor azt, amire nincs szükség és nem kerül beépítésre? -
net84
őstag
Én a Kedves Kolléga új kapcsi rajzára értettem. De fel merült bennem még valami! Felprogramozni usb-on vagy valami egyéb csatin lehet vagy külön programozó kell az ic-nek???
-
net84
őstag
thx! nézegetem! A panelt nemtom, hogy mi a fenével rajzolom meg, mert még az alkatrészek egy részét is meg kell rajzolnom... ÁÁÁ Na majd v.mikor nekilátok...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest