Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
válasz Antigabo #1538 üzenetére
Gondolom AMD chipset-es alaplap?
Nekem is ez a gond (780G), azaz ahci-ban nincs smart kijelzés a driver miatt (pedig telepítettem én a legfrissebbet).Viszont ahci-ban szépen megy a hotswap nálam (XP32 SP3). Fel és le is. Azaz nem kell külön felismertetni!
Sőt ha natív ide mód van, akkor is le tudom választani hotswap-pal, de ekkor újra feldugva már indítani kell egy hardver hozzáadása varázslót, hogy megtalálja.ANT: jól látom, hogy a Medion külső hdd nálad is 41 fokos, míg a belső 10 fokkal hűvösebb?
Laraxior 1527 Szerintem igen! Mivel minimum egy elsődleges partíció lesz a külső hdd-n, ezért arra telepíthető op. rendszer. Biosban majd ki kell választani melyik hdd-ről bootoljon.
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
válasz Antigabo #1525 üzenetére
Ja, nálam is SCSI-nek ismeri fel a bios.
Erre a SMART dologra nem tudok mit mondani. Nálam frankón kiír mindent.
Ez az új WD-m az egyik vinyó, ami e-satán van.
sata-esata kábel éppen van néhány helyen, de ez az a cucc, ami önmagában már nemigen éri meg a postázás plusz költségét.
Tápegység téma: azért vigyázzunk az alkatrészenkénti adatokkal. Ha ilyen elvetemült wattkalkula oldalakról származnak, akkor elég irreális értékűek lehetnek. Ha nagy terhelésnél mégis megfexik a tápod, akkor érdemes lenne belenézni, milyen állapotúak a kondik. Főleg akkor, ha futott már néhány évet az az FSP. De a legbiztosabb az lenne, ha egy fogyasztásmérővel mérnéd meg konnektorból a komplett gépet.Szerk: viszont ezzel a MEDION cuccal kapcsolatban én is észrevettem egy "sántaságot". Indítás menet közben úgy néz ki, hogy nem indul automatikusan a drive, hanem eszközkezelőben minden alkalommal kell nyomni egy "scan for hardware changes"-t. De csak ez az e-satás vinyó indul így, a másik megy enélkül a varázslat nélkül is. (Samsung 500GB egy Coolink e-sata házban) Op.rendszer: Win7 build 7000.
[ Szerkesztve ]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Antigabo #1515 üzenetére
Akkor végül is megvan a 4 sata portod. Így viszont mennie kell a mutatványnak, akármelyik meghajtód is lógatod ki a házból egy külső kábelen.
Bár én már hallottam olyanról, hogy a jmicron és az alaplapi driverek bekavartak egymásnak.
Más: milyen típusú a tápegységed?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
ANT
addikt
válasz Antigabo #1510 üzenetére
Akármilyen meghajtót kötsz e-satára, nem lesz "felszabaduló" sata portod. Ugyanis a hátlapi panelt/kivezetett kábelt is rá kell dugni az alaplapi portra. Teccikérteni?
Tehát ha már foglalt a zösszes (jelen esetben 3) sata portod, akkor ne nagyon akarj egy negyedik satás meghajtót beüzemelni.
Másrészt - mindettől függetlenül - jó eséllyel nem egy újabb HDD által generált 8-10W többletfogyasztás fogja megfektetni a tápegységedet. (kivétel kodegen-dér-merkjuri vonulat. )''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Alex91
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest