- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpotyka
tag
válasz
tpotyka #24447 üzenetére
Tegnap megrendeltem a Silicon Power Armor HDD-t, s noha egy full-alu A75 számára adnék majd feladatot (talán amíg beszerezhető is), végül most a 2TB A85B típusra neveztem be, a típusjellemzők között hasznos lehet az az 500kg nyomásállóság. Bár viszonylag ritkán szoktam áthaladni az adathordozóimon tankkal.
Folytatva közben a tájékozódást, belefutottam a gyártmány sajátosság FAT32 file rsz adottságába. Ilyesmivel sem foglalkoztam korábban és elsőre azt gondoltam, megúszom ezt az NTFS-re átformázást, mert nem töltögetek 4GB feletti óriásfile-okat, de viszont vannak anyagaim, amelyeket tömörített mappákban, nagyobb rar vagy zip állományban tárolok, szóval úgy tűnik, ajánlott lesz az NTFS. A HDD Windows 10/11 környezetben lesz használva.
Lecsekkoláshoz elegendő lesz a HD Sentinel próbaverziós felületének megmutatni a HDD-t, hogy rendben van-e?
Használatbavétel előtt van még bármi macera, amit be kellene iktatni vagy oda kell figyelni? Mit szoktatok még tenni?
Megj.: Nem bizalomrontási céllal, s főleg nem szándékom az elégedett WD felhasználók nyugalmát megzavarni, de tanulság gyanánt talán érdemes tudni, ha már tapasztalatcsere is hasznos cél itt a fórumon.: A még korábban említett 1 év után problémás WD My Passport hiába 3 év gyártói garanciás volt, ennek sajnos közvetlen haszna nem volt számomra, garanciát nem tudtam érvényesíteni. Talán mert nem én szereztem be közvetlenül ezt a HDD-t, hanem adatmentés keretében adták a kezembe, és később ők meg nyilván nem voltak kötelesek elfogadni, hogy esetleg már nem én vagyok extrém veszélyes felhasználó, s nem a használatomra fogható, hogy ez a HDD aztán bő egyévesen felmondott. Nem mellékesen bármi szállítás és tárolás során ez a WD az eredeti gyári csomagolásában, védő műa. tokjában kipárnázva stb. ücsörgött, sokkhatás és környezeti kár nélküli, unalmas napokat tengetve. (Tudomásom szerint.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SONY LCD és LED TV-k
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadiúj SSD-k!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest