Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tpotyka

tag

válasz tpotyka #24447 üzenetére

Tegnap megrendeltem a Silicon Power Armor HDD-t, s noha egy full-alu A75 számára adnék majd feladatot (talán amíg beszerezhető is), végül most a 2TB A85B típusra neveztem be, a típusjellemzők között hasznos lehet az az 500kg nyomásállóság. Bár viszonylag ritkán szoktam áthaladni az adathordozóimon tankkal.
    :D

Folytatva közben a tájékozódást, belefutottam a gyártmány sajátosság FAT32 file rsz adottságába. Ilyesmivel sem foglalkoztam korábban és elsőre azt gondoltam, megúszom ezt az NTFS-re átformázást, mert nem töltögetek 4GB feletti óriásfile-okat, de viszont vannak anyagaim, amelyeket tömörített mappákban, nagyobb rar vagy zip állományban tárolok, szóval úgy tűnik, ajánlott lesz az NTFS. A HDD Windows 10/11 környezetben lesz használva.

Lecsekkoláshoz elegendő lesz a HD Sentinel próbaverziós felületének megmutatni a HDD-t, hogy rendben van-e?

Használatbavétel előtt van még bármi macera, amit be kellene iktatni vagy oda kell figyelni? Mit szoktatok még tenni?

Megj.: Nem bizalomrontási céllal, s főleg nem szándékom az elégedett WD felhasználók nyugalmát megzavarni, de tanulság gyanánt talán érdemes tudni, ha már tapasztalatcsere is hasznos cél itt a fórumon.: A még korábban említett 1 év után problémás WD My Passport hiába 3 év gyártói garanciás volt, ennek sajnos közvetlen haszna nem volt számomra, garanciát nem tudtam érvényesíteni. Talán mert nem én szereztem be közvetlenül ezt a HDD-t, hanem adatmentés keretében adták a kezembe, és később ők meg nyilván nem voltak kötelesek elfogadni, hogy esetleg már nem én vagyok extrém veszélyes felhasználó, s nem a használatomra fogható, hogy ez a HDD aztán bő egyévesen felmondott. Nem mellékesen bármi szállítás és tárolás során ez a WD az eredeti gyári csomagolásában, védő műa. tokjában kipárnázva stb. ücsörgött, sokkhatás és környezeti kár nélküli, unalmas napokat tengetve. (Tudomásom szerint.)

Új hozzászólás Aktív témák