- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
csobolade
csendes tag
Sziasztok! Most vettem egy Koss The Plug-ot, jó drága volt
és szerintem annyira nem is jó. A hangja tetszik, rendben van, de vagy a fülem formája lehet furcsa, vagy nem lesz nagy siker ez a bedugdosós szivacsos izé. Valahogy nem az igazi. Ha beljebb tolom még jobban szól, de azonnal kicsúszik, nem esik ki a fülemből csak kijjebb csúszik, értitek na. Van egy AKD Acoustics K12P fülesem is, na az a tuti befutó nálam, (a Koss-t csak próbából vettem, de nem nyert) az AKD szebben szól, kiegyensúlyozottabb (nekem) és atomhangos (ez a 17Ohm ellenállás és a 16mW teljesítmény miatt van) Jah és felennyiba kerül mint a Koss! Kössz!
-
PoLizei
aktív tag
Nekem most sikerült beleszaladnom egy ilyenbe. ( a KSC22-ről van szó ) Megtetszett a klipsze, gondoltam, snowboardozásnál jól jön, a normál füles ugyanis néha ki akart csúszni a helyéről. Kipróbálni a MM-ba nem lehet, de igényes kialakítása és a neve miatt bíztam benne, tehát vettem egyet. Aztán otthon meghallgattam...
...mintha egy nagy tölcsérbe ordibálnának a túloldalon! Se szép magasak, se semmilyen mélyek!Csalódás. Extrém loudnesses eq beállítással azért hallgatható, ha megszokja az ember a kevés basszust. Szóval sportoláshoz jó lesz szerintem, de kevésbé aktív tevékenység közben maradok a Meizum gyári fülhallgatójánál. (Laptopra kötve is hasonlók az élmények.)
Később egy másik MM-ban járva kb. 5-600 Ft-tal olcsóbban láttam a cuccot. Na akkor lettem igazán ideges...
-
G@ben
addikt
Van nekem egy Hyundai M201-es mp3-lejátszóm és ehhez keresnék fülest. Buszom használnám, azaz nekem nagyon fontos a külső zajok kiszűrése, illetve ne essen ki a fülemből, mert az is nagyon zavaró tud lenni. Ezek alapján a Plug nagyon tetszik, az ára sem olyan vészes, de a lejátszóban csak olyat tudok beállítani EQ-ban, hogy normal, dbb, jazz, disco, stb és a gyári fülessel is szépen hallatszik a különbség. De itt olvastam, hogy a mély nagyon sok benne. Valakinek van tapasztalata, hogy ezzel a lejátszóval szépen szólhat-e? Illetve egy pár perces próbára nem akarja valaki odaadni?
-
Ariadne
őstag
Nem! Ha örökgaranciás, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy jótállás van rá élete végéig - vagyis mindig a kereskedőnek kell(ene) bizonyítania, hogy nem gyári hiba, és akkor nem kell javítania/cserélnie, egyébként igen! Ne fizess bevizsgáltatásért, nekik kell fizetniük, ha mentesülni akarnak a javítási/cserekötelezettség alól!!!
És még egyszer mondom, hogy a nagykerhez semmi közöd, nem kötöttél vele szerződést, csak a MM-tal. Tehát vagy a szervízbe viszed, aki szintén a MM helyett jár el (jogilag), vagy a MM-hoz... Az más kérdés, hogy ha normális a nagyker, lehet, hogy lehet velük jutni valamire, de nem kötelesek semmit tenni. -
Ck.
addikt
Köszi a kielégítő válaszaid!
És akkor most ha 6 hónapon túl elromlik és viszem bevizsgáltatni (ezt a csaj is mondta, hogy akkor nekem kell bizonyítanom), az saját zsebből megy? (Ha igen, akkor mennyibe kerülne?) Mert ha még fizetnem is kell ezért, akkor hagyom a fenébe az MM-et 6 hónap után (a füles esetleges probémáival kapcsolatban), és inkább viszem adott esetben a hivatalos forgalmazóhoz.. (De azért HISZEM, hogy nem lesz semmi gond vele!)
[Szerkesztve] -
Novatropin
csendes tag
Ez egy inaktív topik.
Nekem is Koss the plugom van iAudio U3 -mal hallgatom.Elég jó.Nem a legjobb, de nem is kell h a legjobb legyen.Ár / minőség arányában viszont reálisan optimális! -
Ariadne
őstag
Egyet kifelejtettem siettemben: a szavatosság 7. hónapjától már ha kétségbe vonják, a fogyasztónak kell bebizonyítania (mondjuk a fogyasztóvédelemnél akkreditált valamelyik cégnél bevizsgáltatással), hogy gyártási hibás a termék, és nem ő tette tönkre - tehát ha ez nem lehetséges, akkor bukta van. Ez mondjuk cipőnél lehet durva, ahol 7-8000 egy bevizsgálás...
Fülesre konkrétan 10.000 Ft felett van kötelező jótállás (1 év), az alatti cuccoknál, ha a gyártó nem vállal kifejezetten többet, ''csak'' a szavatosság marad. -
Ariadne
őstag
Az örökgaranciával az a helyzet, hogy ha ráírták, és remélhetőleg a jótállási jegyén is rajta van, akkor azt is kell jelentenie. A jótállási igény érvényesíthető a vásárló választása szerint akár a kereskedőnél, akár a szervíznél. Az viszont fontos, hogy ha cserélni kell vagy esetleg visszajár a teljes vételár, akkor ezt a forgalmazó köteles megtenni, és nem mutogathat ebben sem a szervízre, sem pedig a nagykerre (rájuk különösen nem).
Nem létezik olyan törvény vagy rendelet, ami az örökgaranciáról szólna. Egyébként olyan mint ''garancia'' sem lelhető fel egyetlen ma hatályos jogszabályban sem. Van jótállás és szavatosság. Előbbinek két fajtája van, a jogszabályban előírt (ez a kötelező 1 év a rendelet mellékletében felsorolt főleg műszaki cikkekre) és a gyártó által vállalt (pl. monitorokra szoktak 2-3 évet vállalni, és ez az ''örökgarancia'' dolog is ugyanez). Ezért ezt végső soron, ha 20 év múlva megdeglik a füles, jó eséllyel már csak a gyártónál lehet érvényesíteni, kivéve persze, ha létezik még akkor a MM, vagy ahol megvetted.Amit jár ez idő alatt: javítás, ha ez nem lehetséges vagy nem hajlandó, csere (pont ugyanolyanra), ha ez sem lehetséges vagy a kereskedő ellenáll, elállás a szerződéstől, és a teljes (!) vételár visszafizetése.
A szavatosság minden újként vásárolt termékre van, vásárlástól 2 év, tartós fogyasztási cikknél 3 év. Ennek első 6 hónapja ugyanolyan, mint a jótállás, vagyis ha elromlik a cucc, a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy elrontotta a vásárló és nem gyártási hiba miatt lett olyan - ha nem tudja bizonyítani, jön a javítás/csere/elállás sor.
Ja, és ''levásárlásra'' sem kötelezhetnek sosem, mert ilyen sem létezik a magyar jogban.
FYI...
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
Köszi a válaszokat!
Akkor úgynéz ki, hogy 2 év után a Hama-ba kell vinnem.
Bár mondjuk annyi idő alatt úgyis egyre faxább füleseket fognak piacra dobni...
[Szerkesztve] -
ithomas
őstag
Persze...mindenképp a hivatalos forglmazóhoz vidd.
Ha a Media nem válalja a rendes garanciát,akkor nekik kötelességük lesz kicserélni,ha egyszer lifetime garival vetted!
VISZONT azt pont tegnap hallottam egy gyerektől a suliban, hogy létezik egy,a lifetime garira vonatkozó 2003-as törvény miszerint Mo-on a lifetime garancia 5 azaz öt évet jelent!
(Neki a Kingston RAM miatt volt ez fontos...az is ilyen garival kapható!)
Tehát törvényileg ennyit mindenképpen kötelessége vállalni a forgalmazónak..az már más kérdés hogy ettől jobb feltételeket is kínálhat.
Bár kötve hiszem hogy 5 év múlva még gyártani fogják a Plugot... -
Ck.
addikt
Véletlen mást linkeltem be, mert egyszerre két helyre is írtam... Lehet, hogy a tuningolós doldal akkor máshova ment.
Ez az örök garancia hogy működik?
Az MM-be egy nagyon csinos vevőszolgálatos csajszi azt mondta, hogy a Hama termékekre (közben ez nem is Hama, csak az forgalmazza) alapban csak fél év gari van, ráadásul ez még 10k alatt van, így valóban csak félév. Mutatom neki az örök garis matricát, erre aszondja hogy ez szavatossági garancia. És ez úgy működik, hogy fél évig ők bizonyítják a rendeltetésszerű használatból eredeő kárt, további 18 hónapon keresztül pedig nekem kell bizonyítanom egy szakszervizzel, amit megadtak.
6 + 18 = 24. Egy külön mellékelt MM-es lapon is az van, hogy 24 hónapos szavatosságot vállal. 24 hónap mégsem örökgarancia, pedig a matricán ez van.
2 év után akkor hova vigyem örökgariztatni ha van vele valami gond? Hivatalosan a Koss-nak a forgalmazójához, ami a garijegyen is rajta van, azaz ide?
Hama Kereskedelmi Kft. 1181 Budapest, Zádor u. 18.
Várom segítő válaszotokat!
Thnx
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
jól írjátok mindketten, hallani azért vmit a külvilágból, és számomra is az a legnagyobb előnye hogy a buszon végre nem hallaccik be az öregnyanyák károgása
a nem zárt füleseknél vhogy mindig hallottam, biztos olyan hangfrekvenciában beszélnek amire nagyon fogékony a fülem -
LJoE
senior tag
a Plug biztos, hogy nem esik ki a füledből, zene nélkül pont annyit tompít az éles zajokon, mint egy füldugó, azok sem arról szólnak, hogy teljesen elnémítják a külvilágot, viszont ha szól a zene belőle, akkor már elég rendesen ki van zárva minden más hang de néma minden
azért mindenesetre jobban körül kell nézni amikor lelépsz a járdáról
és ami még pozitívum, hogy kifelé sem hallani annyira a hangot, mint más fülesekből, azért más ilyen kis fülbe illesztős cuccal voltak olyan bajaim, hogy csúnyán néztek rám, milyen hangosan hallgatom
na itt ilyen nincs -
Ariadne
őstag
-
-
Ariadne
őstag
A Koss fülesek mellett szól számomra az, hogy TÉNYLEG örökgaranciásak. Egy ismerősöm elment a szervízként megjelölt helyre, és ott is azt mondták, hogy valóban, bármikor behozza, ha hibás, és kicserélik.
Én CDs iRiveremhez gondolkodom valamilyen Koss-ban, mert a gyári Sennheiser fülese nem győzött meg, ráadásuil mindig kiesik az extra kicsi fülemből.
Westendes MM-ben láttam mindenféle Koss-t. A The Plug nem életveszélyes kicsit? Hallottam, hogy teljesen kizárja a külső zajokat - mondjátok, hogy a közeledő teherautót/buszt azért meg lehet hallani időben.
Van egy ''fülreakarsztós'' változata is, ilyen [link]. Van valakinek tapasztalata vele? A 98 dB mindenesetre elég gyengének tűnik, The Plugnál ez 112...
[Szerkesztve] -
LJoE
senior tag
kezdem sejteni a pálcikás felvetésedet
van ez a [link] tuningolós rész
itt tényleg hosszabb a cső
azon a fülesen ami nekem is, meg gondolom neked is van, a saját anyagából csak egy rövid pálca áll ki, és van még egy kis ráhúzható fekete amire rámegy a szivacs, ha lekapod a szivacsot, akkor előfordulhat, hogy benne marad a hosszabbik pálcika
elsőre én is így jártam és nem értettem, hogy a tartalék szivacsot hogyan rakom akkor rá
csomagolás nekem olyan, hogy szinte teljesen átlátszó, nagy buborék -
Ck.
addikt
Köszi, már megvettem, de nem a PH-ba, mert ott köcsögök voltak, és amit félrerakadtam 1 órahosszáig, azt eladták, mert elfelejtett a telefonos kiccsaj a másik eladónak is szólni...
Úgyhogy MM-ben vettem meg.
Viszont manuális EQ nélkül is iszonyat jó, nem nyomja el a magasakat. Mondjuk ez lehet annak köszönhető, hogy jók a gyári EQ beállításaim, vagy esetleg ahogy Te is mondod, eleve kevés mélyet nyom az eredeti körülmények között.
Nah mind1, igazából nem akarok rajta filózni, lényeg, hogy nagyon faxa, és valami csoda folytán manuális EQ-val is tökéletes.
Viszont lenne néhány kérdésem:
Mostanában milyen csomagolásban árulják a legtöbb helyen? Burborékossal (ami ívesen kidudorodik), vagy egy kicsit egyszerűbb design-al? MM-ben mind2 volt, én az egyszerűbb csomagolásosat vettem, mert a buborékosoknak a szivacsai mind el voltak deformálódva, meg némelyiken foltok voltak... Csak csomagolásban térnek el, vagy van esetleg valami kis újítás? Melyik az újabb csomagolás egyáltalán?
Jah és még valami:
Nekem az a kis ''pálcika'' amire rádugom/ráhúzom a szivacsot az elég rövid, jóval rövidebb ennél, mint amit itt mutatnak: [link]
Ugye nektek is rövidebb ennél? -
LJoE
senior tag
5990 Ft a Plug a photo hall-ban
viszont a manuális eq nagyon kell neki tényleg, mert brutálisan elnyomja a mély a többi tartományt
iaudio U2-n teljesen át kellett szabnom az eq beállítást, egy régi pana xbass után
mondjuk egy olyan lejátszón ami eleve nagyon kevés mélyet tol kifelé, akár még jó is lehet
kipróbálni valószínüleg nem fogod tudni a kialakítás és a csomagolás miatt (cincálós doboza van, és nem tudom kik használnának el ennyi szivacsot a t. vevők kedvéért, más füléből kivéve, meg tuti nem dugnám be az enyémbe, ez tényleg olyan szinten benyomul a fülbe, mint egy füldugó)
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
A The Plug és a SparkPlug között mi a különbség?
A SparkPlug újabb? Úgy hallottam, hogy a The Plug jobban szól. Mi a különbség a 2 közt a külsőn kívül? -
Ck.
addikt
Most készülök bedugós fülest venni 5k körül. Szerintetek milyen zárt fülest vegyek ennnyiért, ami tényleg pöpec?
Főleg zárt érdekelne, eddg kinéztem a The Plug-ot és a SparkPlug-ot (nameg a Sennheiser MX-550-et, de az meg nem zárt).
A SparkPlug ugye újabb a The Plug-nál? Melyik a jobb? Melyik szól szebben?
Tényleg eléggé ratyi a magas tartomány? Sajna nem tudnék manuálisan EQ-t állítani...
Mit javasoltok? Melyiket vegyem? Esetleg vmi nagy multi, ahol ki lehet próbálni őket?Remélem tudtok ajánlani vmi nagyon faxát!
Thnx
[Szerkesztve] -
Tangerine
senior tag
Koss the plug
Sennheiser PX 200 -
Zlatan
tag
megkérdezhetem,hogy melyik MM-be lehet kipróbálni a füleseket?
nem tudnátok ajánlani jó fülest discmanhez/mp3playerhez ami jól szól,kényelmes,nem vmi gagyi,és nem drágább 5ezernél...
volt egy thomson clip-it-es fülesem,azt nagyon szerettem,mer jól szólt,meg kényelmes is volt
,csak sajna elszakadt a jacktől nem messze...
na csumiiii -
pubsteR
csendes tag
Most akarok venni egy KOSS ur 20 as típusú fülest. főleg játékra használnám (CS) szerintetek érdemes? . irjatok rola velemenyt legszives.
-
Zozz
tag
Üdv.
Alábbi hozzászólás azoknak akik nem olvasták volna a fő (füles) topicot.
Fül, v. fejhallgatót keresek MPIO FG100-as lejátszómhoz. Főképpen Heavy metált és rock zenét hallgatok. (akad gépzene is - lounge képében, meg könnyedebb, mint Mike Oldfield, Enya, stb stb.)
Ehhez a lejátszóhoz és a zenei ízlésemhez megfelelő ''hanggenerátor'' kéne.
A papírforma szerint az MPIO Philips elektronikával rendelkezik. És a fülesét is minőséginek titulálták, ami nem tűnik hazugságnak egy jól belőtt (és nem túlhúzott) EQ-val.
A típusokhoz talátok linkekekt a főtopicban ide nem akartam úra kimásolgatni.
Bővebben: link
Ár: 5-10k Ezt persze alapos indok esetén lehet, hogy felülbírálom, de a lentiek nagyjából ebbe az árkategóriába esnek egy-két ezres tévesztéssel.
A főtopicban még felsorolok egy rakás Philipset is, szóval aki nem látta volna még a hozzászólásomat nézze meg azt is, hátha a Philipsek valamelyikéről tud valamit.
KOSS KSC-7 (bár az 50Hz-es alsó határ elrettentett, de hátha mégis)
KOSS KSC-75 (magyarországon még nem tudom lehet e kapni, de ha valaki tud róla bármi infót személyes tapasztalat alapján azt megköszönném)
KOSS KSC-35 ennek az adatai jónak tűnnek, meg az ára is 30 $ ami 6k itthon (+ adó vám haszon, meg az isten tudja még mi minden)
KOSS The Plug (mondtak rosszat a basszusára) v. Sparkplug (ami asszem szintén nincs még itthon)
KOSS Porta Pro (bár ennek eléggé borsos az ára)
KOSS KTXPRO1 (ismeretlen előttem de nem tűnik drágának és a technikai adatok is jók)
KOSS Sporta Pro -
Xero
nagyúr
-
zlaboncz
tag
A PortaPro-hoz ne az mx sorozatot hasonlítsd, hanem a px100, px200, pxc250 fejhallgatókat. (11, 12, 25e) A px100 nyitott, a 200 zárt a 250 pedig aktív zajszűrős rendszer.
A netes vélemények, tesztek szerint jobb a PortaPro mint a px100/200, de az ára majd' kétszer annyi. Az SPortaPro-t messze nem tartják annyira jónak, mint a PortaPro-t (a tesztek szerint a px-eknél is lejjebb van)
A The Plug egy nagyon jó füles, de túl erős benne a basszus, a középtartomány rovására. Nekem nem jött be, a sima iPod füles szebb közepet adott. Ki kell próbálni, egyéni ízlés kérdése.
ZooLee -
Max6
tag
Vagy maradjak a Senheiser mx 400 ill. 450 -nél
-
Max6
tag
Esetleg valaki tud véleményt mondani a KOSS KSC 22 -ről
-
kBagyula
senior tag
Hi!
Nekem is van egy ilyen fülesem. Gyönyörű hangja van.
Nem is tudtam, hogy lehet még ezt a márkát kapni, az enyém lassan már 10 éves lesz... csak ajánlani tudom.
Üdv. -
odogejkan
csendes tag
Nekem van egy azthiszem ilyen Koss fulhalgatom (az biztos, hogy Koss
es
fantasztikus hangja van. De tenyleg. Nem tudom mit szeretnel halgatni, de ha pl. klasszikust, akkor csak ajanlani tudom, nagyon szep hangja van.
Egy baj van vele, hogy eleg finom dolog, vigyazni kell ra. -
a MM-ban csak egy senheiser hangja tetszett, de annak az ára 40+ .
de az tényleg kafa volt, a többi mind szutyok. -
igaziból a discmanemhez kellene, a vonatra.
már rég óta töröm a fejem, hogy mit vegyek. de szar mégegyszer nem akarok venni.
még esetleg a koss fülbogyó jöhet számitásba, aminek a szivacsa felveszi a fül formáját
a senheisereknek, meg nem olyan jó a hangzásuk /mx400-mx500/
viszont nem tántorit el a vásárlástól, egy kisebbfajta pántos fülhallgató sem /pl. portopro/
-
mert van ennek a fülesnek egy tesókája, sportapro, aminek a sávszélessége ugyan akkora, mint a portapro-nak. de az érzékenysége 101 helyett 103dB/mW.
ja és majdnem fele annyi az ára./?/ -
van két füles, az egyik 101 dB/mW érzékenységü, a másik 103dB/mW.
elvileg akkor melyik a jobb? -
remélem jól irtam a márkát.
szóval ma voltam az MM-be. láttam egy fülest. Koss porta pro.
20000 forintba kerül. ugy néz ki mint 10-15 éve a lengyelpiacon kaphato walkmanekhez lévő fém pántos /esetleg narancssárga szivacsos/ fülesek.
na jo, azért kicsit különbözik, de az jutott eszembe róla.
viszont mikor meghallgattam, nem hittem a fülemnek. vagy csak az erőlködő volt jól belöve.
szerintetek melyik?
tényleg ilyen szépen szól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest