- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- iPad topik
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
steewcv65
őstag
válasz
Fenn3gyer3k #15649 üzenetére
Keret mennyi és rgb köll
?
-
Fenn3gyer3k
tag
Sziasztok!
A lentebb össze írt konfigomra szeretnék egy jól teljesítő, halk és esetleg dizájnos hűtőt. Mit ajánlanátok ? A processzort nem tervezem húzni / nyúzni.
Phanteks Eclipse P500A TG Gépház
ASRock Z590 Steel Legend
i7-11700K
G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GTZR
Samsung EVO Plus 970 1TB M. 2 PCIe
Fractal Design ION+ 760PElőre is köszönöm a segítséget!
-
kapy
csendes tag
Sziasztok, valakinek van tapasztalata a Lian li Galahad AIO-val? Ezzel szemezgetek már egy ideje. Néztem róla teszteket, de inkább személyes vélemény érdekelne.
-
ScomComputer
veterán
válasz
demmer123 #15646 üzenetére
Sajnos nem ismerem,anno láttam róla nicolas videóját, kb.ennyi...
Csak azokról tudok véleményt mondani amikből több darab is átfut a kezeim között...
DE szerintem ua. mint a többi 240-s a radi 100% max a pumpa térhet el,de az sem nagyon különbözhet,ezek mind-mind csak matricázott termékek... -
demmer123
őstag
válasz
ScomComputer #15645 üzenetére
Enermax Liqmax III 240 RGB Erről esetleg nincs véleményed milyen lehet?
-
ScomComputer
veterán
Viszont erről egyelőre csak jót tudok mondani az alsókategóriában(DEEPCOOL - GAMMAXX L240T) : [link]
Az elmúlt időszakban vagy 10 db lett beszerelve,intel és ryzen procikkal is,igaz nem a gyári ventikkel hanem akasa apache ventivel,és még egy 5ghz-n mozgó (allcore) 10850K-val is simán elboldogul,eddig nincs vele gond,a cooler master helyett ezt javaslom abban az árkategóriában..
Szerk: 3db a saját ventijével lett szerelve, azok is jók igaz ryzen 3600 és 5600-ra kerültek.. -
ScomComputer
veterán
Meg lehet látni ha leszeded a blokkot a cpu-ról...lásd második kép, de egyszerűbb a papír,mert az szerelés nélkül is látod ha zöldül akkor az aio mehet a kukába...
A satás az fullon nyomja,de miért baj az ha nem hangos,ha zavaró hanga van akkor az már más dolog..
Még annyit,hogy szerencsére olyan még nálam nem volt aio-ból(pedig volt jó pár saját és szerelésem is),hogy belefolyt volna a gépbe,proci foglalatba, stb...
Állítólag ezek a folyadékok nem vezetik az áramot,de jobb félni tőle... -
GAbre
veterán
válasz
ScomComputer #15634 üzenetére
Mellesleg az ilyet,csak ezzel lehet felfedni?
Szabad szemmel,nincs látható szivárgás,ami kicsapódik,valahova?
Más most először van satás pumpám,az akkor fullon nyomja a vizet?Nem is látok rá átalakítót sajnos,1 hasonló pumpafejet szedtem szét,de amennyire látom az ilyen csatalakozó forrasztott,szval kicserélni se olyan könnyű. -
daikonblaze
csendes tag
válasz
Hauptmann #15641 üzenetére
Köszönöm.
Igen azt én is megtaláltam 3 A és 120 led. De sajnos ezzel semmire se megyek mivel a 360r ventilátorjainál és a pumpájánál nincs ez az adat feltüntetve. A 3 db Prisma AL-14 ha jól számoltam olyan 1 A körül jön ki. A többivel talán 3 A alatt leszek, vagy nem.
Akkor felteszem máshogy a kérdést. Mi történhet ha még is több lenne? Simán csak nem fog világítani, neki áll füstölni, vagy legrosszabb esetben elszáll az egész alaplap? -
Hauptmann
veterán
válasz
daikonblaze #15640 üzenetére
Le van írva az alaplapod leírásába, hogy maximum hány Amper mehet át rajta. De ha jól tudom, általában 2 A szokott lenni.
-
daikonblaze
csendes tag
Sziasztok (Remélem jó témába írok)
Kis segítségre, tanácsra lenne szükségem. Vettem egy MasterLiquid ML360R RGB hűtöt ezt raknám fel a TUF GAMING X570-PLUS alaplapomra a kis vezérlője nélkül. A ventik tiszta sor bele a hozzá kapott 3-as elosztóba majd a lapba. A gond a ledes vezetékkel lenne. Nem is inkább gond hanem hogy foglalt az a csatlakozom az alaplapon. Arra dugtam rá a 3 db Fractal Design Prisma AL-14 ventilátorom argb vezetékét sorba kötve.
Szóval az az elképzelésem hogy a ML360R-hoz kapott 5-ös argb elosztóra dugom rá az összeset. Tehát a 3 Prisma AL-14 menne az egyik ágra a többire a ML360R 3 ventije egyenként, illetve a pumpa. A kérdésem pedig az lenne hogy elbírná-e az az 1 db csatlakozó az összeset ledet vagy ne kísérletezzek vele? Nem akarom hogy elfüstöljön vagy valami károsodjon.
A válaszokat előre is köszönöm. -
steewcv65
őstag
válasz
Mindig is azt mondtam és mondom is, hogy olyan gyártótól érdemes vásárolni, ahol ezzel foglalkoznak igazán!
-
ScomComputer
veterán
válasz
Dragon3000 #15635 üzenetére
Na ez az, hogy régen nagyon jó minőség volt,én magam is használtam ilyet és jó volt még most is üzemel..de mostanság,egyre több ilyennel van gond,ebben az évben ez már 4. amivel ilyen gond volt...+1 ami bontatlanban folyt a dobozban...
De más számtech boltos ismerős is panaszkodik rá.. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Ugyanilyenem volt több, mint 1 évig, jelenleg bátyám gépében üzemel és nem ereszt sehol, gondolom az évek alatt csak a spóroláson gondolkodtak.
-
ScomComputer
veterán
Már a második 1 hónapon belül,de több is volt már ebben az évben, volt ami már a bontatlan csomagban folyt,nagyon alulmaradt a minőség cooler masteréknél ezen a téren...
Egy jó tanács...ha valakinek ilyen van a blokk alá tegyél be egy kis papírt szorítsd be oda(papírzsebkendő,wcpapír,papírtörlő)...és ellenőrizd hetente, ha látsz rajta zöld folyadékot(ezek azzal a vannak feltöltve),akkor kuka de gyorsba...
Én ezt megcsináltam pár ismerősnek akiknek ilyen volt a gépben és lám bejött..
Ez a cucc kb. 2 hónapos vásárlás...a javaslatom ellenére megvették,szerencsére időben elkaptuk..
Erről van szó: [link] -
scope2007
addikt
válasz
Hauptmann #15631 üzenetére
Köszi szépen
Ha van több lehetőség, akkor melyiknek a legjobb a szoftvere vajon?
Távirányítós nem is szükséges ha van szoftveres lehetőség
Mert láttam van pl a zalmannak is.Ez van a leírásban :
Teljes mértékben kompatibilis minden alaplappal: a Z-Sync és a dedikált szoftver lehetővé teszi az RGB-vezérlést USB 2.0 csatlakozón keresztül 3/4 tűs RGB portokat nem tartalmazó alaplapok esetén -
GAbre
veterán
Kérdésem,az lenne,hogy,ha a vízpumpa/kevés víz gond lenne,az,hogy következtethető?
Terhelésnél (~80fok)állandó hőmérséklet,és fele akkora idle(~40fok) hőmérsékletből még nem lehet erre következtetni gondolom
Néztem pl videót (4:40körül),hogy itt elvileg a radiátor 30+fokos.Tehát akkor a nem meleg cső/radiátor se utalhat arra,hogy ilyen gond van.
Folyadékhangokat nem hallok pl. -
scope2007
addikt
Üdv.
Szeretném cserélni a h110 kompaktomat, egy újabb, szebb megoldásra.
A kinézett aio egy EK-AIO 360 D-RGB.
A kérdés az lenne, hogy milyen rgb vezérlőre lenne szükségem pluszban, hogy tudjam működtetni a fényeket?Mert az alaplapomon még nincsen rgb csatlakozó, sabertooth z170s. Ezáltal sosem volt dolgom rgb ventikkel...
Egyelőre a lapot nem szeretném cserélni, így valami megoldás kellene, hogy tudjam működtetni.
A házam egy phanteks Primo, amiben csak pwm hub vanKöszi a segítséget.
-
demmer123
őstag
Lehetséges tönkre ment a 4 éves artic liquid freezer 240 hűtőm? Alapon ennyi fokos és a radiátora is meleg, hallom a pumpát pedig hogy megy.. Nem értem miért ennyi fokos a cpum fél éve lett újra is pasztázva.
-
palwolf
tag
válasz
Oravandris #15621 üzenetére
Szintén 5800X, egy MSI X570 Tomahawk lapban. Én egy NZXT Kraken X73-ast vettem hozzá (360-as radiátor, Asetek gen7 pumpa), jókat mondanak róla, de egyelőre csak összerakva lett a gép, beállítani/tesztelni nem volt még időm. Alapon mindenesetre hangtalan a rendszer, idle kb 34-36 fok a cpu. Van RGB ventillátoros verzió is ha az kellene. A cpu blokk szerintem diszkrét ami a világítást és animációt illeti (nekem más nem is ad fényt a házban), be lehet pl azt is állítani hogy a cpu hőfok függvényében változtassa a színét. A Z-s verziónál viszont egy lcd kijelzö van a blokkon, az konkrétan a hőfokot is kiírja.
Neten, youtube-on sok anyag van fent róla, nézz rájuk mielött döntesz. -
Hauptmann
veterán
válasz
fabregas9843 #15623 üzenetére
Én [ezt a 20 darabost] rendeltem, csak máshonnan, még nem jött meg. 9 db nekem kevés, 16 kell.
-
steewcv65
őstag
válasz
Ek 360
-
exedoc
senior tag
válasz
Én egy 280-as Corsair H100i RGB Platinum-ot használok 3900X-el. A zajszint elviselhető, szép, a 4200-ra húzott procit, stress teszt alatt 67 fokig engedi. Ha gondolod olvass utána.
-
Oravandris
újonc
Sziasztok.
Pc összerakásba kezdtem, és kicsit elakadtam. Ryzen 7 5800x lenne a kiszemelt processzor, ház még nincs kinézve, majd a hűtőhöz igazítanám a vásárlását.A kérdés: melyik vízhűtőt ajánlanátok a fent említett processzorhoz?
Árkategória az 40-től kb 70e ft-ig lenne.
Az sem baj ha szépen világít majd a házbanHa az számít valamit akkor 750-es seasonic táp (80+gold) és gigabyte aorus elite alaplap van már megvéve, rx6700xt vga-val szemezgetek
Köszönet előre is a segítségért
-
Hauptmann
veterán
A Merlinből rendelt valaki 6-32- es csavarokat? Én beszoptam az Astohardveres rendelést, hazudtak, nincs raktáron nekik, németből hozzák, és még a maik napig nem érkezett meg. Ha a Marlinnek valóban van polcot, vennék onnan gyorsan.
-
pckownz
őstag
válasz
pckownz #15615 üzenetére
Megjott a Navis Evo 360 ARGB, radobtam egy gyors tesztet. R9 3900X pbo es -0.1V offset mellett 69 fokig ment el 30perc cinebench alatt.
Azt kell mondjam, hogy kellemesen csalodtam.
Frontra raktam a radit, topon van 2 120-as venti meg hatul 1. Aprosag, hogy nem adnak hozza backplate-et, a gyari AM4-et meg nem talaltam, szoval az AF Brocken3 kitjevel raktam fel.Meg annyi gixer tortent, hogy a b550 lap amit vettem kuka, a jelenlegin meg nincs argb header, igy az aio-hoz kapott controllert kotottem a reset gombra...
-
pckownz
őstag
válasz
ScomComputer #15616 üzenetére
Amit kineztem hazat, ahhoz vannak 120mm argb ventik, azt elmeletben csak racsattintom es megvagyok?
-
pckownz
őstag
válasz
Speed® #15610 üzenetére
Toltam ra -0.1 offset-et, aida stress teszten 89, game alatt 86-87 -ig is felment.
Viszont a lapom vrm-je se eppen hideg (98-99), az is csere lesz. Szoval most cserelek hazat, hutest, lapot es tapot. Ha mar igy belemaszok, akkor vizeznek, es mivel kesobb lehet proci valtas, igy valami idotallo kell. Most ugy erzem, hogy kell az argb lol, ezert kineztem a [SilentiumPC Navis EVO ARGB 360 AiO] -t, hozza hazat amibe pacekul bepattan, rog lappal, szal lesz itt szinkavalkad. Amit talaltam teszteket, az alapjan nem tunik rossznak ez a hutes.
A Brocken3 pedig elkerul a polcra es majd idovel a masodik pc-be fog huteni egy (talan) R5 3600-at (ujra...) .
-
minek?:S
őstag
válasz
fabregas9843 #15602 üzenetére
Wow, köszönöm a részletes kifejtést.
-
fabregas9843
csendes tag
válasz
Dragon3000 #15612 üzenetére
Úgy értettem mikor a sajátomat vetten akkor nem tudtam róla.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
fabregas9843 #15611 üzenetére
Pár napja linkelték itt a topikban.
-
fabregas9843
csendes tag
válasz
Dragon3000 #15609 üzenetére
Azt nem tudtam mert nekem jó volt a sima is 🙂
-
Speed®
titán
válasz
pckownz #15605 üzenetére
Ha nem foglalkoztál még a procival offset téren, tedd meg..nálam Mugen 5 Rev.B. volt rajta egy ideig, messze nem volt ennyira meleg (-125mV mellett) és nem dobta el a boostot sem, 4050 ment neki allcore szépen. A B3 picivel gyengébb csak, így mielőtt kidobsz egy valag pénzt, ránéznék a helyedben.
AIO szinten egyébként már egy LFII/240 is elég, ill. a 280 verzió, ha olyan házat veszel, ami támogatja (pl.), többet felesleges költeni. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
fabregas9843 #15608 üzenetére
Az arctic 360-ból van már rgb-s is.
-
pckownz
őstag
válasz
fabregas9843 #15606 üzenetére
Jelenlegi hazban sima kek ledes ventik vannak, igy egyelore nem foglalkozok vele, ezert csak erdeklodok, hogy mi-merre hany meter, mert sosem szorakoztam meg rgb-vel.
Latom ebbol az nzxt-bol az "alap" az nem argb, ami viszont az az 70k folotti, szal valszeg marad akkor a liquid freezer II 360
(Alaplap+tap+gephaz+aio beruhazas egy vagyon lesz igy is, asszony szetvagja a hatamat)
-
pckownz
őstag
válasz
fabregas9843 #15604 üzenetére
Most raengedtem egy Aida stability testet, 2 perc alatt 94 fokon volt es visszaallt alap 3.8GHz orajelre a R9 3900X AF Brocken 3 alatt. Tudom, hogy irrealis a terheles, de atlagban 60-80% kozott ketyeg a cpu, szal ha meg 10 fokkal melegebb lesz az ido, ez mar nagyon vicces lesz.
Ez az ARCTIC Liquid Freezer II 360 jonak tunik, esetleg hasonlo kategoria rgb-vel lenne?
Ha joval dragabb, akkor hagyam a francba, viszont beleszaladtam par rgb-s alkatreszbe, es jobban zavar, hogy mas-mas szinekben pompaznak a dolgok -
fabregas9843
csendes tag
válasz
pckownz #15603 üzenetére
Szia!
Ha olcsó és jó házat akarsz akkor szerintem a SilentiumPC Signum SG1 TG SPC230 ház az nem rossz, bár az anyag minőség nem lehet a legjobb. Előre befér 360as radiátor. A lényeg hogy mindenképp mesh-es házat vegyél. Ha aio-t akarsz venni olcsón akkor a fenti kettő (artic, be quiet) jó lehet bár ha állandóan 100%-on megy a proci akkor szerintem simán eléri ezek mellett is a 70-75 fokot. Szerintem még a phanteks p400a is jó bár az már drágább. Nekem be quiet pure base 500dx-em van az is nagyon jó csak az nem olyan nagy, szerelésnél nem sok hely van.
-
pckownz
őstag
Hali,
Szeretnek vizet venni a gepnek meg mielott nagyon felmelegszik az ido. Ami van:
Ryzen 9 3900X, gyari pbo + AF Brocken3
MSI B450 Gaming Plus Max
(Ha kell a tobbi hw is, az adatlapom uptodate)
Hazat is szeretnek cserelni, mert a jelenlegit nem erzem elegge szellosnek (Deepcool Tesseract SW), ezt azonban a hutessel egyutt akarom megrendelni, erre kifejezetten fogok segitseget kerni a megfelelo topicban.
A gep erosen kihasznalva porog, fontos lenne, hogy stabilan hutse a cpu-t, lehetoleg 50k alatt megallnek
Ha rgb-s, az se baj
Tudnatok valamit ajanlani amit nem kell agyon szerelgetni, "nem ker enni"? -
fabregas9843
csendes tag
válasz
minek?:S #15596 üzenetére
Szia!
Nekem 5800x-em van és egy artic liquid freezer ii 360 hűti. Játéktól függően 45-60 fok között mozog úgy hogy be van lőve a pbo +200 mhz-re és nincs alulfeszelve semmi. A pumpának semmi hangja sincs és sok videóba amit néztem a kis ventit szidták hogy az hangos de annak sincs semmi hangja. Annyit még hozzá kell tennem hogy nekem push pullba van 5 ventivel (a hatodik nem fért be a vinyó rack miatt).
Kollégámnak pure loop 360 van, ő azt mondta hogy szerinte a pumpája kicsit hangos, de szerintem neki alapból hangosabb a gépe legalábbis mikor voltam nála nekem úgy tűnt. Neki 3900x-et hűt hasonló hőfokokkal. Ennél az jó szerintem hogy újra lehet tölteni benne a folyadékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest