- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-book olvasók
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TXT
őstag
Sracok, mi a szemelyes tapasztalat ARCTIC Liquid Freezer II 240 / 280 / 360 coolerekkel pro/kontra? Mennyire hutenek jol, mennyire hangosak (foleg az a kis venti a pumpan) stb stb?
-
szasanyi
félisten
válasz
boogie84 #14898 üzenetére
Oké srácok, köszi a válaszokat! Természetesen a cső nem forró ígybiztosan nem 60 fokos. A zajszint pedig fontosbb, mint esetleg 2-3 fog különbség (közel dupla áron, de ez már csak hab a tortán). Francba... megint arra jutottam, amit 1x már megfutottam.
Egyébként a sok csicsa mellett nem igazán látom az AIO-k fejlődését viszont a jelentősen növekvő árakat igan (mondjuk azt nem csak itt). És az is gáz, hogy a CPU-k hőátadását sem igyekszenek úgy javítani mint kellene, met ugye ez is hozzájárul vagy ellehetetleníti a jobb hűtést. -
boogie84
veterán
válasz
szasanyi #14896 üzenetére
Én is így voltam mint te, mindenképp ki akartam próbálni egy AIO-t. Ryzen-re totál felesleges! Ugyanis a proci kupakja 100% hogy nem annyi amit ír a hwinfo. Ha tudod fogd meg a hőcsövet a teszt alatt, indíts R23-at, az 10 percig tart. Sztem nem 60+ fokos lesz az a cső!
Ja és D15-hez képest nem ír kevesebb hűfokot EK AIO 360 használatával.
-
-
Biga123
addikt
-
szasanyi
félisten
Értem, köszi. Nekem nem fér be csak 240-es radiátor ezért azt a típust néztem. A pumpa asszem ua. a típus mind2 (legalábbis úgy emlékszem). Balenced módban úgy tűnik az ML120-asok nem hangoskodnak, és a 3700X-het elég kell legyen szóval a pumpa lehet kritikus pont - találtam zajproblémát róla, de olyat ahol teszteli ezt... olyat nem. Sőt, arra is rákerestem többféle módon, hogy melyik a leghallkabb AIO pumpa de érdemi eredmény nem volt.
-
válasz
szasanyi #14887 üzenetére
Nekem a 150-es van, ott nincs hangja a pumpának, bár, amikor hűteni kell, akkor a ventik zaja meglehetősen erőteljes és elnyom mindent. Teljesítményre nagyon rendben van, a hajtott 10900K-t is 70 fok környékén tartja stressztesztek/combosabb játékok alatt is, pedig ott már bőven 145W felett fogyaszt a proci. Alapjáraton 600 RPM körül teker, de van, hogy leállít a háromból egy vagy két ventit (Quiet beállításon). FW frissítéssel vigyázz majd, ha odajutsz, hogy ezt választod.
-
szasanyi
félisten
Corsair iCUE H100i RGB PRO XT AIO-val van tapasztalat? Esetleg vélemény? A hűtési teljesítmény de még inkább a pumpa zajszintje érdekelne. Ez viszonylag új konstrukció, és 3 fokozata is van. Sajnos a tesztekben külön nem szoktak ezzel foglalkozi, pedig ez fontos hiszen ez nem cserélhető mint adott esetben a ventik.
-
Sontir Fel
őstag
Nekem is volt Asrock lapom, valahogy hibásnak éreztem az egész rgb dolgot rajta. Fagyott a program, nem jól ment, vagy csak félig működött... aztán egyszer találtam hozzá balami béta progit, azzal javult átmenetileg a helyzet, sőt még szinkronban is ment az Asrock VGA-mmal... de aztán megint eldobta magát
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Van nékem egy Enermax LIQMAX III 240 RGB vízhűtőm. Azt szeretném kérdezni, hogy van valaki, akinek sikerül Asrock alaplappal normális mőködésre bírni a led világítását? Nekem valamiért csak a kék és árnyalati mennek az ASRock Polychrome RGB ver:1.0.60-val, de a legfrissebb az sajna el sem indul.
-
bonifa333
aktív tag
válasz
Dragon3000 #14883 üzenetére
-
bonifa333
aktív tag
Bocsi most nézem ez kicsit off topic volt.
A lényeg, hogy alaposan járjunk utána minden manőverek.Így van. Én is a netről tájékozódtam.
Itt minden kábel fekete és alul , felül csavarodik.
A SS Support mondta, hogy csak egyféle kábel jó hozzá, mert a régiekben, g40 kábel, egy kondi volt a kabelhez forrasztva, ami már most benne van a tápban.
Debrecenben néztem ilyen kábelt, g40, úgy hirdettek, hogy SS Focushoz jo, de a SS Support szerint mégsem.
Mo-on külön kábelt nem forgalmaznak hozzá.
Így veszek erősebb tápot, úgyis kell. 850w, ahhoz jár a 3 db 6+2 pines kábel.
Az 1000wos táp április környékén lesz. -
Dragon3000
nagyúr
-
bonifa333
aktív tag
válasz
Dragon3000 #14879 üzenetére
Az lehet, de ha kukaztam volna táp és videokari, akkor nagyon morcos lettem volna. Mindkettő garis, új vásárlás.
Mínusz 650e HUF lett volna.
Azt kérdeztem , hogy a maradék 8 pines CPU kábelt rádughatom e a videokártya 8 pines csatlakozójára, mert a dobozban csak 2 db 6+2 pines PCIe kábel van? Egy hiányzik.
Ettől függetlenül veszek még náluk nagyobb tápot, ha megérkezik. Egy kevésbé alapos embernél ez rosszul sült volna el. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
bonifa333 #14877 üzenetére
Nekem tegnap a Pixelnel mondták, magyar disztributor, hogy a SS Focus Px750 CPU kábelt rádughatom az Amd6900xt PCIe bemenetere. .
Szerintem keverték azzal, hogy a tápon ugyanazok a csatlakozások mennek a pci-e és a cpu esetében is és maga a kábel van a megfelelő sorrendben bekötve a vga illetve az alaplapi oldalon. -
bonifa333
aktív tag
válasz
boogie84 #14876 üzenetére
Ebben van benne.
https://youtu.be/DKwA7ygTJn0
Azért mert ők ezt mondják, nem biztos ,hogy úgy is van.
Nekem tegnap a Pixelnel mondták, magyar disztributor, hogy a SS Focus Px750 CPU kábelt rádughatom az Amd6900xt PCIe bemenetere. .
Sok fórumot megnéztem,mikorra kiderült, hogy tilos.
Írtam a Seasonicak,SS, mondták, hogy mind a táp (50k), mind a 6900xt (600k), kuka lett volna. 650 ezer Ft a kukába ment volna.
Ennyit a disztributorokrol.Szóval tanulni,olvasni, tanulni,olvasni több forrásból.
-
Szinyák
őstag
Megérkezett nekem is a EK 360 basic AIO . Végeredmény letisztult nagyon semmi fölösleges csicsa . Egyszerű pumpa es ventik külön vezérelhető es monitorozható . Nagyon csendes pumpának zero hangja.. teljesítmény is s jo , mondjuk az előző arcti lf 240 első szériás hoz kepest pár fokot hozott . 5600x 4800ghz pbo 150mhz bf5 alatt 66-69 fok max szerintem eleg jo ..
-
Erdei88
veterán
válasz
Szabikaa20 #14870 üzenetére
Nálam pedig jelentkezett a jelenség és hallható volt amit fentebb írtam.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Erdei88 #14863 üzenetére
Nálam ez egyik sem jelentkezett az X73-as Kraken-nél...
Rendesen is hűt stb...Nekem nincs kedvem visszakeresni,de kb január 15-től fussad át a kommenteket.1-2ember mondta ezt a buborék dolgot,de aztán a többség irta,hogy ez nem igaz illetve lehet a mostaniakra gondolták már annyira nem emléxem.
-
törölt tag
válasz
Erdei88 #14867 üzenetére
Neked sem kéne erőltetni egy youtubernek az állításaid, ha egyik videójában azt mutatja hogy levegővel is megy, raksz rá kompresszort?
Amig a gyártó oldalán elfogadott, merem ajánlani, gondolom lövése nincs egy milliárdos cégnek hogy lehet használni. -
-
Erdei88
veterán
válasz
#15779328 #14864 üzenetére
Stop Doing It Wrong: How to Kill Your CPU Cooler
STOP DOING THIS!!!!!!!Remekül elmagyarázzák.
-
Erdei88
veterán
válasz
Szabikaa20 #14860 üzenetére
De pont, hogy igaz, többen is megerősítették
Steve kezdte a HN-tól és később Jay is foglalkozott vele -
Szabikaa20
őstag
-
törölt tag
válasz
boogie84 #14857 üzenetére
Ez a pozíció hiányzik, máshogy nem lehet elhelyezni a házban, meg jó pár radit még.
-
Warzoz
senior tag
Amit én olvastam a témában, annyi volt, hogy a 280-as és 360-as között minimális a különbség teljesítményben a hőleadó felület miatt (majdnem ugyanakkora mindkét esetben). A 240-es nyilván minimálisan kisebb mint a 280-as. A 280-ason talán picivel hatékonyabbak a 140-es ventik. Más eltérésről nem tudok.
Az én véleményem szerint a push-pull venti elhelyezés mindig hatékonyabb mint a sima push vagy pull, főleg az Arctic vastag radija miatt is (ebben lehet, hogy tévedek, én nem érném be kevesebbel).
Az meg hogy hova jobb helyezni a radiátort (előre, oldalra vagy felülre) függ, a háztól, a radiátor méretétől, a ventik számától meg még sok minden egyébtől is. Én a fenti radiátor elhelyezést preferálom, főleg ha van ventilátor ami szemből átfúj a házon és van hátul is ami meg kifelé fúj, pont mint három hsz-szel feljebb, Jorus esetében. -
boogie84
veterán
280 és 360 között nem sok, de nyilván a 360 hatékonyabb.
Vannak pozíciók hogy szabad, hogy a pumpa ne kapjon levegőt.
Push-t szokták ajánlani, de a p-p a leghatékonyabb. Viszont ahhoz olyan ház is kell! Valaki azt írta, hogy a sima 28mm-es slim radiátorokra felesleges a p-p.
-
TXT
őstag
ERRE valaki sracok?
-
-
válasz
boogie84 #14853 üzenetére
Nem fair összehasonlítás így , a csillámpóni H500p mesh az egyik legjobb ház a mai napig . Persze ,hogy nem lesznek olyan jó hőfokok egy lefojtott O11 -ben .
[90%] mesh vs [30%] meshD15 vs 360 AIO , max 5C vel jobb az AIO , de 5C vel lazán rosszabb az O11Dynamic a H500p
meshnél , szóval ugyanott vagy . -
boogie84
veterán
válasz
Capt.Obvius #14852 üzenetére
Köszönöm!
Bevallom őszintén picit csalódott vagyok, mert a csillámpóni játékházban (H500P Mesh) ugyan ilyen, ha nem jobb értékek voltak D15-tel. CPU is ugyan ilyen, vagy picit hűvösebb (1-2fok) volt (ezt betudom annak h nem sikerült olyan szépre a pasztázás. Bár annó H1-es Noctua, most H2 került fel, elvileg utóbbi jobb. VGA is pontosan ugyan olyan meleg mint a másik házban.
Megjött az új íróasztalom, így a gépház is az asztalon lesz, ha ott jobban mutat mint a másik akkor egye fene...
-
smiti
veterán
válasz
Motion_Blur #14849 üzenetére
Ez egy időutazó kép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gitáros topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest